Vilja, envishet lönar sig i längden...

Tari har ju tidigare varit hemsk i all hantering när vi fick henne, när hon inte ville stod hon bara på två ben och gick över en. Det har hänt, farliga situationer

Nu har hon blivit så snäll och lugn att hon kan stå lös i stallgången när jag masserar henne, borstar henne osv. Jag tycker att det är skönt att ha hästarna lösa i stallgången, man löser mycket då skulle man av någon anledning behöva hämta något eller någonting så har man lärt hästen stå stilla. Samtidigt är det lika viktigt tycker jag att hästarna går lösa in i sina boxar utan grimmor när man ber de om de. Då kan man ta av grimman tidigare och det blir lite mer "frihet". Hästarna är fria djur tycker jag, men samtidigt ska det inte bli hastigt och ovårdat för de.

Idag var Tari bra lerig om sina ben innan träningen, jag bestämde mig för att helt själv (mamma brukar vara med när vi ska göra något i klass med "annorlunda") ut på gårdsplanen med Tari och satte på kranen och började spola benen, visst hon protesterade lite i början men hon reste sig inte eller försökte ha några tendenser till att bette sig illa. När vi var klara fick hon massor med beröm. Detta har hon haft problem med tidigare. För längre sedan har det varit svårt att ta ut och in henne från hagen, nu är hon snäll och går som en gammal ridskolehäst (ingen ont om dom men dom brukar vara coolare och inte ha så mycket temperament).

Brio håller vi på i de stadiet med nu, att han ska lära sig acceptera oss och inte bara bli arg på oss. Han blir sur och bits samt kan även sparka efter en. Han är lite farlig. Men man måste sätta han på plats. Mamma lyckades bra med det idag. Skulle byta täcke på honom, mamma håller honom med hingstkedja (under hakan). Han biter efter henne och håller på mamma tar i hingstkedjan han blir skit sur och reser sig, men där är ett problem med detta rakt över honom är där en bjälke. Pang säger det och han blir helt chockad, han slår in nosen (huvudet) i den. Därefter var han som ett lam att ta ut i hagen.


Kommentarer
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Vilka bus bilder, i de lägena är man glad att man slipper sitta på :P

2010-04-01 @ 14:09:37
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: ebba

Hahah coola bilder! :D

2010-04-01 @ 20:48:25
URL: http://brejjk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0