Gott Nytt År!

Hoppas att 2010 blir bättre än 2009!
Gott Nytt År!

Dagens ridning

Tari har gått rätt mycket de senaste dagarna därför bestämde jag mig för att hon skulle få ta det lite lugnare idag. Därför tog jag ut och skrittade henne en liten stund på stubben, där var ganska halt så det blev inte så länge. Hon var lite pigg när hon slapp gå i ridhuset utan bara fick skritta en liten stund på stubben, sen skrittade jag ett litet tag i våra sommarhagar med. Det var väldigt kalt idag -6,8
Inte världens snyggaste benskydd, det är dom Tari har ihagen nu och dom skulle ut i hagen efter jag ridit klart!

Har ni skydd på era hästar? Broddar?

Tari har skydd men inga broddar.


Följ min blogg

Följ min blogg med bloglovin

Dagens ridning

Även idag blev det en tur till Vantinge.

Tari var väldigt sur i början på ridpasset, red fram på långa tyglar som vanligt.
Därefter började jag jobba henne. Hon ville INTE göra skänkelvikningar, jag använde dressyrspöet för hon flyttade inte alls bakdelen, men istället blev hon skit sur och bockade och stegrade sig och grejade. Då var det bara att flytta hene för skänklen hela tiden så hon verkligen tar skänklen och är framme för skänklen. Denna proceduren upprepades ett par gånger tills hon gick hyffsat. Då galopperade jag lite, galoppfattningen var fin världens hopp rakt upp i luften. Sen skulle jag öka och då bockade hon hela ökningen och grejade. Typiskt Tari. Sen fortsatte jag med skänkelvikningarna, det gick bättre stundtals och ibland gick der riktigt dåligt. Hon då vek hon bara halsen och gjorde allt utom de hon skulle och värade lyssna. När hon lyssnade galopperade jag och i galoppen efter skänkelvikningar är hon som en duracell kanin. Helt övertänd och bockig. Sedan gick det riktigt bra. Det slutade med att jag red henne i en timme. I slutet lyssnade hon på mig och var mer loss i hela kroppen och gick i form och trampade på ordentligt. Det ger resultat fast man måste övervinna hennes bråk.


Dagens ridning

Idag när jag vaknade var det snöstorm. Ett snabbt beslut var att åka till Vantinge med Tari.

För er som inte vet vad jag menar med Vantinge. Vantinge horse Camp ligger i Vantinge, det är ett privatridhus och en utebana. Sen har min tränare Caroline sina hästar där (på gården bor hennes mamma).

Där var lite folk idag dvs jag och tre andra. Jag började med att rida fram Tari nästan som vanligt, de som skilljde sig var att där var en Haflinger. Och Tari hatar hästar med annorlunda färger jag börjar misstänka att hon är rassist haha. Så hon gick hela tiden och skulle ha koll på den.

Idag blev det mycket galopparbete då jag mest tidigare tränat på skänkelvikningar. Jag red en hel del på en volt över en bom, det gick lite sådär, Taran tycker att det är jätte kul att tramsa när man har en anledning. Men på slutet gick hon riktigt fint och var ställd och böjd innåt och lyssnade på mig. Då passade jag på att göra lite tempoväxklingar och halter. Ibörjan var detta segt men sen gick det mer framåt och hon blev lite lydigare.

Hästarna har fått vara ute en stund och har även kommit in igen, det blev ingenting av snön eller jo de är lite lite vitt ute men just nu töar det mest.

Men ridbanan är inte så att det går att longera Brio där trist men sant.

Jag har putsat lite mer grejor idag. Loven är en sådan tid då jag tar tag i allt jag inte hinner i veckorna. Då kommer alla hästgrejorna in och antingen torkas av eller smörjs ordentligen med läderbalsam. Så att alting är snyggt och fint tills skolan börjar.

Jag stör mig på folk som inte vårdar sitt läder, det finns ingen värre än att se en häst med stenhårt träns eller tyglar och dessutom när dom får skav av det. Mitt läder är aldrig stelt eller hårt, det är nästan alltid mjukt och skönt mot hästen. Jag har både billiga och dyra träns, visst dyra träns är ibland lite bättre än billiga men man får putsa de där efter även mina billiga träns är mjuka och sköna! 

Vad tycker ni angående läderutrustningen?

Så här kan det se ut en lovdag i vårt kök när jag putsar!

Dagens puts!

Idag putsade jag bland annat detta sprenger bettet. Har inte putsat den på ett år, jag har inte haft Sprengers speciella puts tidigare. Då jag inte vågat putsa de med något annat

Jag blev väldigt nöjd med resultatet!

Jag har även hunnit vara på Väla idag på mellandagsrea, handlade lite till mig själv. Jag behöver verkligen INTE hästgrejor, jag försöker hålla igen med de lite!

Dagens longering!

Idag blev det longering för båda hästarna.
Meningen var att Tari skulle ta de riktigt lugnt och bara longeras i skritt och trav, den planen gick i spilror. Hon galopperade hela tiden, bockade och hade sig..

När vi tog ut Brio blev det inte bättre.. han gjorde samma sak och reste sig och hoppade och hade sig det var tom så illa så att mamma som longerade honom höll på att släppa honom några gånger. Då är det riktigt illa. Men tillsluts lugnade han sig lite.
Jag longerade inte honom för han har varit busig och lyckats välta omkull mig och sånt...

När Brio longerades i somras.

Äntligen bra väder i Skåne!

I morse regnade det och snöade lite, men hästarna fick äntligen komma ut i hagarna igen efter tre dagar inne.
Brio var som en laddad raket och viste inte var han skulle ta vägen eller göra. Men efter ett tag kom solen fram och det är soligt nu. Hästarna har precis kommit in igen, Brio klarar inte av att vara ute för längre då går han igenom alla staket och hittar på en massa hyss.

Han blev aldrig longerad igår då de började regna. Idag ska han longeras och jag ska rida Tari här hemma! Det är dagens plan med hästarn. Ska ner occh putsa lite hästgrejor nu!


Ingen som är intresserade av att köpa en helt ny Tipperary väst? Den är TILL SALU!!

Tänk på.....

...om man ställs inför en svårighet när man har gått en bana, fundera på vad du skulle gjort om det var en träning? Vad hade tränaren sakt om svårigheten?


Carro min tränare går banan på Falsterbo Horse Show

Hissar och Dissar

Jag Hissar och Dissar!



* Veredusbenskydd
* Anna Scarpati schabrak+ luvor
* Jullovet!
* Bling bling grejer
* Sprenger bett



* Vintern, nästan alla ridmöjligheter faller bort
* Leriga haga, sjöar i hagarna
* Leriga hästar
* Att vissa skydd inte finns i storlek M och storlek full blir för stort
* Att 11,5 bett knappt finns mer än med små ringar, jag vill ha stora ringar


Vad tycker ni?

Dagens ridning

Idag åkte vi till Vantinge igen med Tari, börjar bli lite tråkigt nu, men vad ska man göra i detta vädret?

Jag började med att rida fram henne som vanligt på långa tyglar i alla gångarter, kortat man tyglarna direkt är det lätt att hon blir sur och tjurig då. Därefter travade jag över en bom och gjorde skänkelvikningar, hoppade ett litet kryss och fokucerade bara på att hon skulle vara lugn hela tiden, även efter hindret. Det gick väldigt bra, jag fortsatte med skänkelvikningar. I slutet var hon riktigt fin, hon har blivit mycket mjukare sedan jag började trimma skänkelvikningar.

Hästarna får stå inne idag igen, vi har stora sjöar i våra hagar och vi har lera så det är inte så mysigt.
Hur gör ni med era hästar?

Senare i eftermiddag tänkte jag longera Brio här hemma om underlaget är bra dvs.


Carro och Tari i somras!

Putsat


Nu har jag precis varit nere och putsat lite, jag putsade Bla detta tränset Ett Dyón The Difference och lite sadelgjordar och martingall och lite annat smått och gott!

Dagens ridning

Idag red jag Tari ridhuset. I början satte jag fokus på att få henne att lyssna framåt och på förhållningarna. Hon var väldigt busig idag. Därefter började jag träna på det vi har riktigt svårt för och det är skänkelvikningar. Gjorde de mot speglen hela tiden så jag kunde se där hur hon gick. Efter några gånger så gjorde hon det riktigt bra för att vara henne. Sen red jag på fyrkantsspåret och tog några steg in mot mitten och några steg ut igen i skänkelvikning. Även detta gick riktigt bra, men jag var tvungen att göra förhållningar hela tiden. Efter en liten stunds trimning av skänkelvikningar blev hon riktigt riktigt mjuk och rund.

Nu ska jag ner och putsa lite utrustning!

Juldagen!

Regn och rusk samt glas halt överallt!
Idag blir det ingen ridning iheller. Jag har varit ute och klippt manen på båda hästarna. Taran var riktigt duktig och Brio blev väldigt otålig efter ett litet tag så jag fixar det sista i morgon.
I morgon ska jag även börja putsa lite utrustning!


Julafton!

GOD JUL

Idag är det Julafton, jag var precis ute i stallet och släppte ut hästarna, mamma snabbmockade och jag sopade stallgången och blandade mat!

Så nu är dom små djuren ute!

Önskar att det kunde sett så här ut idag. Vi har iaf snö för första gången på jag vet inte när.
Det blev en vit jul i alla fall trotts att det är lite tö väder idag..

God Jul och Gott Nytt År!!


Önskar Brio och Jag!!

Brio och jag i tomteluvor

Här var en till som ville vara tomte!

Hon e så söt!

Ingen ridning idag!

Idag blev det ingen ridning, det är dagen innan julafton och inget bra väder, det består av blötsnö och är jätte halt!
Hästarna har varit ute en stund och jag har varit inne och myst lite hos dom.
Vi tog ut Brio för jag ville ha ett julkort på bloggen och även på Brios blogg, detta kommer att komma upp inom kort....

VIP Bloggare under Göteborg Horse Show


Ta ni också chansen att vara med och titta in

Måste fräscha upp utrustningen ibland!

Igår och idag tog jag riktigt tag med symaskinen som peppar peppar ta i träd funkade!


Så här såg kadborren ut innan, detta är ett ridtäcke i Ull ifrån Horse Guard! Jätte bra förutom att det var jätte dåligt i knäppningen!


Andra sidan såg ut så här helt ok men jag bestämde mig för att det var bäst att fixa båda sidorna när jag ändå var i farten!

Jag började med att sy ihop 5 bitar kadborre.

När jag var klar med de förra steget så sydde jag fast det på själva skrittäcket, det blev riktigt bra! En nål gick i sönder! Men resultatet blev verkligen bra!
Ny är skrittäcket helt och fint igen! Det som behövdes var en lite uppfräschning!!

Jag har Akton back pad och till den brukar jag ha ett överdrag! Tyvärr fick man bara ett med så jag bestämde mig för att sy nya egna. Jag inhandlade lagom tyg (ett lakan) av det blev där 6 paddöverdrag vilket jag sydde 4 igår och 2 idag! Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Nu ska dom se fräscha ut alltid!

Jag hade även ett ute täcke som Tari har haft som knäppet till maggjorden hade gått i sönder. När jag för ett tag sedan slaktade ett annat täcke sparade jag "reservdelarna" och sydde i ett nytt knäppe i täcket! Perfekt nu kan jag använda ute täcket igen!

Tänk vad mycket man kan göra bara man har tid, lust och material!

Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge. Började med att rida fram i alla gångarter på helt långa tyglar, hon går bäst då och surar inte. Sen började jag trimma henne med skänkelvikningar och sen övergångar och lite galoppjobb. Jag måste verkligen träna upp hennes vänster sida och träna henne så hon gör ordentliga skänkelvikningar och öppnor och slutor. Detta måste jag verkligen göra i vinter och nu i början på säsongen det är ett måste!

I morgon har jag planer på att rida på stubben eller i sommarhagen får se hur detta går!


Ett liv utan telefon men med halvtaskigt internet!

Idag fick vi de dystra beskedet vi väntat på, vår telefon kommer troligt vis funka i slutet av JANUARI helt galet, vi har varit av med den i 1 vecka och en dag redan. Sammanlagt kommer det bli 1½ månad det är länge de. Internet funkar halvtaskigt och vissa perioder är det på nerläggningsgång helt sanslöst, lycklig man blir!

I förmiddes sydde jag några paddöverdrag till mina Akton gelpaddar det blev riktigt bra, jag sydde 2 överdrag idag och har två kvar. Jag måste även laga ett täcke och sen ska jag sy lite saker till hinder!

I eftermiddags när det var -11 grader helt sanslöst! Åkte vi till Vantinge och red Tari. Hon var stel i vänstervarvet som hon brukar vara och lyssnade inte riktigt i de varvet men annars gick hon riktigt riktigt fint. Hon var inte halt trotts det som hände idag sjukt!

Hästarna hade precis kommit ut. Brio tittar på Tari, då springer hon till staketet. Brio tar världens tugga i hennes täcke (täcket är helt). Tari är blixt snabb och sparkar efter honom något så in i helvete, hon får upp benen över staketet, fastnar i tråden och bara drar. Det sa pang när hon träffade staketet. Resultatet blev att hon skavade av lite päls på bakbenet. Benskyddet hon som tur hade är där hål igenom och de var snurat ett halvt varv och kasat ner. Tur hon hade skydd på sig iaf!


Ingen ridning idag!

Jag har inte ridit idag, jag red inte igår. Det är jätte kallt men jag känner att jag verkligen måste rida i morgon. Jag har inte testat Equipe sadlen än på Tari, det är hög tid att göra de!


Detta var de mest behövliga jag köpte på Månsgården, allt annat var bara bonus!

Det är jätte svårt att hitta bett som är 11,5 och har Stora ringar! Alla andra bett jag hittar i denna storleken har ponny ringar och det blir aldeles för litet till Brio som har långt och smalt huvud. Jag tycker personligen att fler borde göra sånna här bett då båda mina storhästar har 11,5 på bett och det är nästan bara sprenger som har stora ringar i den storleken!
Detta är helt klart ett problem!

Shopping!


Jag och mamma var och handlade på Månsgården!

Resultatet blev:
Equiline tävlings skjorta
Shy feeder B
Dressyrspö
Tömmar
Sprenger bett
Roeckl handskar
Anna Scarpati schabrak
Anna Scarpati luva
+ Stallboken som man fick om man handlade för mer än 500 kr


Ändrade planer!

Jag ångrade mig, hästarna fick komma ut nu istället.
Det är bättre Brio får komma ut så han kan busa och inte får så mycket överskottsenergi så man inte kan ta ut honom i hagen...

Nu går hästarna i hagen och har gjort det ett tag, jag får se om jag rider senare idag istället..


Kallt och segt internet!

Idag är det riktigt kallt här är nästan -10 grader ute idag. I stallet har vi precis en plus, vi är rädda för att vattnet ska frysa där ute, hoppas att det inte gör det!

Vårt internet funkar inte riktigt som det ska, inte konstigt med tanke på att vi inte har någon telefon och vi har snart inte haft det på en vecka och internet går på samma ledning, dom måste under vägen för att kunda fixa problemet, helt sjukt, och då måste man ha tillstånd från vägverket och en massa skit!

Jag funderar på att åka till Vantinge med Tari idag och testa rida i Equipe sadlen. Men vi ska nog avvakta lite och se om det blir lite varmare först. Jag har precis varit ute och gett dom lite hö, jag passade på att kela lite med Tari. Tari är konstig sedan operationen och hon går inte att komma nära i boxen hon bara kickar efter mig, detta försöker jag jobba upp så hon får förtroende för mig igen..


Han ni också pyntat stallet? så här ser det ut i stallfönsterna!

Equipe!

Idag har min Ankarcrona varit här med mig Equipe sadel. Bommen är ändrad och den är uppstoppad lite där bak i bossorna. Allt för att den ska passa Tari, jag köpte den för drygt ett och ett halvt år sedan till Athos. Men nu är det så att Athos finns inte mer (jo i våra tankar). Tyvärr!

Taris sadel som hon har haft är min Jos Lansink och den ligger inte bra på henne, därför var det ett måste att köpa ny sadel, då insåg jag att jag hade min Equipe så vi valde att stoppa om och ändra bommen på den istället för att köpa en ny sadel till henne!


Här är min saknade Athos och man ser även min Equipe sadel!

Snö!


Tari var busig idag, hon fick ha benskydd på sig bara därför!


Brian var busig han med!

Hästarna stod inne igår och jag red ingen. Idag fick dom därför gå ut i hagarna och hagarna var faktiskt rätt okay. Tari fick ha benskydd på sig idag, då jag inte vill riskera någonting. Hon brukar inte ha det ute! Brio hade så mycket energi när han kom utanför dörren så han viste inte var han skulle bli av, han hade en snygg uppvisning och bockade reste sig och höll på och dampa, men jag klarade av att hålla kvar honom. Tur var det!
Tari däremot var likadan fast hon lyckades otroligt nog hålla sig på alla fyra benen tills jag släppte henne!

Idag var det skolavslutning, vilket innebär att jag har mer tid till hästarna, bloggen mm!

Snökaos i skåne!

Idag var det kaos på vägarna här i Ängelholm! Mamma fick köra idag, där låg ett par bilar i diket på vägen!

Snön och blåsten har gjort att mina hästar har fått stå inne idag, ingen av dom blev ridna, jag vill verkligen inte riskera någonting. Men i morgon måste dom verkligen ut eller ridas. Vi får helt enkelt ta en dag i taget i detta vädret och hoppas på de bästa!


Tarans obligatoriska rullning ifrån gårdagen!

Ingen träning idag!

Jag skulle egentligen tränat Tari för Carro nu på kvällen men de hade börjat frysa på och släpens säkerhetsgrej till kulan funkade inte, så vi vågade inte köra. Vi ville inte riskera att släpen skulle hoppa av, låter omöjligt men kan faktiskt hända när säkerhetsgrejen inte funkar! så vi valde därför att stanna hemma istället!

Min pappa bor ju inte hemma på veckorna för han jobbar långt här ifrån så han fanns inte heller till hjälp!

Tari fick därför vila idag, men hon var nog lika glad för det!

Tindra blev jätte glad att det inte blev någon träning, då slapp hon vara själv hemma!

Ute i snön!


Brio i hagen!

Tari i hagen!

Brio inser att snö är inte gott!

Tari tycker de vore bättre att stå inne i stallet och sova i sin varma sköna box.

Vinterland!



Så här vackert såg det ut när jag vaknade i morse!



Vår alé och infarten!

Snön har invaderat Ängelholm!

Idag på förmiddagen har det snöat, men på eftermiddagen övergick det till regn. Detta i sin tur gjorde så att hästarna fick stå inne idag. Vi har mycket lera och är det så här blött så är det bara vatten över hela hagarna och inget kul för hästarna att vara ute.

Jag var i Vantinge och red Tari idag. I början var hon spänd och lite stel. Började med att rida på helt långa tyglar i alla gångarter, sedan paus. Började jobba henne efteråt, började med lite skänkelvikning och sedan fortsatte jag med volter och lite lösgörande arbete och tempoväxlingar. Jag testade att ställe henne utåt istället och hon blev mycket bättre i de dåliga vänster varvet.


I morgon ska jag träna henne för Carro på kvällen om det inte är alt för dåligt väder.

Vi var på Ganngården och skulle köpa Domani ulltäcke, men alla var slut så vi kom bara hem med en filt till Tindra. Där var även 30% på Horse Wear täcke men jag köpte ingenting utan avvaktar ett tag och ser om det blir ny häst först!

Vilodag

Hästarna fick vilodag idag, dvs dom var bara ute i hagen. Det är jätte kallt och jag är förkyld och ville därför inte åka till ridhuset med Tari. Brian har påbörjat sin vintervila lite smått! Han ska ha cirka 3 veckors vintervila är det tänkt. 

Vi har även varit och tittat på ny häst idag hos en uppfödare, det var fina hästar med riktigt överpris. Har även ringt på någon häst, det gäller att ha is i magen och avvakta!

Glöm inte att kolla in: http://enlitenbrio.blogspot.com/ det är en blogg om mitt projektarbete. Projektarbetet handlar om Brio "från vildhäst till tävlingshäst!".




Dagens ridning

Åkte till Vantinge (ridhuset) och red Tari. Där var 8:a studs så vi studsade lite. Tari tyckte att det var riktigt kul att studsa, hon blev helt bockig och övertänd efteråt. Vi hoppade inte alls den högt, men hon var duktig. Hela ridpasset gick hon riktigt bra, trotts att hon bara har blivit longerad några dagar.

Brio fick vila idag, man kan inte rida hemma för banan är frusen och jag ville inte åka upp med honom till Vantinge.

En busig Tari i hagen!
 


Brio

Brio är född den 10 Maj 2005, han är uppfödd av Hasse Larsson och ägs av mig. Jag har haft honom i fem månader nu. Han är efter Bourborn- Bernstain. Han har gått på lösdrift i hela sitt liv och inte blivit så mycket hanterad. Jag håller på att rida in honom och det är meningen att han ska bli min framtida tävlingskompis.


Återköpt av sin fd ägare se här

Nefertari



Nefertari är ett bestämmt sto efter Chapman- Ceylon. Vi brukar kalla henne för Tari eller Taran. Hon är född 2003 och har ett föl efter Okeanos, fölet heter Neftys och är född 2007. Taran och hennes föl är uppfödda av Inger Utzon. Taran fick vi hem efter fölningen i januari 2008. Sedan dess har jag tränat och tävlat henne. I augusti förra året gjorde hon sin första debut på en tävling en 90 i perstorp och därefter har hon gått från klarhet till klarhet och idag går hon 1,10- 1,20.. Hon har nollor i både 1,10 och 1,20. Hon är inte altid så lätt, i början när vi fick henne var hon stökig och gick mer på två ben än på fyra. Därför har jag tagit rätt mycket hjälp med henne men det har gett resultat. Taran har en jäkla vilja och vill verkligen hoppa, hon hoppar nästan allt man styr på.

RSS 2.0