Fail!


En riktig ögonblicksbild på en Cola som är sjukt tagad på att springa ifrån mig precis innan jag släpper henne!
Rätt häftig bild ändå, hon visar vitögat och har slått upp huvudet.

Min första tävling...

Idag öppnade vi mitt rosettskåp och jag passade på att titta när min första tävling var..

Så länge sedan som -02

Detta är min första riktiga tävling, det var unghäst med min ungponny på den tiden Ängsgårdens Emilio, han var 6 år när vi gjorde denna fantastiska tävlingsdebut och nollade både LD och LC.

Ett roligt minne jag har från tävlingen var att jag sa till pappa att om "mille" som vi kallade honom rev, så skulle jag trilla av för på den tiden fick man godis när man trillade av.. haha.. Pappa sa som tur var att han köpte godis ändå!

Det var alltså i Trollehopm jag gjorde min tävlingsdebut! Nästa sommar är det 12 år sedan jag började tävla på riktigt!

Jag har några rosetter sedan tidigare, som man fått på träningshoppningar osv.. När tror ni att jag fick min aldra första rosett?

Yes plusgrader

Plusgrader = Logering av Cola


Lite udda avsprångstaktik

Gäller att vara högt över!

Cola skötte sig fint när mamma longerade henne idag, hon var duktig och busade en del! Anledningen till att mamma longerar henne är att jag är bokstavligt talat urusel på att longera!

En gång när jag hade Brian och skulle longera honom, slutade det med att han drog mig och jag låg på magen... HAHA...


Dagens ridning

Idag skrittade jag Tari och Pralin hemma på åkern bakom vårt hus! Och det hamnade så klart på kort också!

Jag & Tari

Jag & Tari

Jag & Pralin


Jag & Pralin

Båda hästarna var duktiga, Pralin vad jätte spänd i början och ville göra ganska mycket som hon själv hade bestämt men i slutet gick det mycket bättre!

Dagens ridning

Tillbaka till verkligeten och bloggverkligheten med lite uppdatering!

Idag red ja i alla fall Tari och Pralin i ridhuset i Vantinge.

Tari gick fint, men inte lika fint som innan hennes lilla vilo paus.. Tar ett tag att gygga upp igen och jag vill träna igen. Men tyvärr blev det ingen träning denna veckan pga att det var Göteborg Horse Show. Med Tari i alla fall.

Med Pralin beslutade vi att hon har hoppat ganska mycket och hon inte är van vid det så hon fick hopp ledigt! Pralin var pigg och sprallig idag, annars gick hon fint. Tränade mycket på galoppombyte och ibland sitter dem lite, det är ett mååste för att det ska funka på tävlingsbanan. Jag gillar inte när man måste bryta av till trav hella tiden för att få rätt galopp, det tål jag inte. Bara att träna på byten.


tarisen

Händer inte så mycket..

Här händer inte så mycket just nu, hästarna har fått ta det lite lugnt eftersom de var så duktiga i helgen och det är brist på tävlingar just nu! Tråkigt men sant!

Ni är lite dåliga på att kommentera tyckter jag, vad vill ni läsa mer om?

Igår fick Tari akupunktur igen, hon var mycket mindre spänd nu, vad skönt!


Ohästig dag!

Idag har det varit en ohästig dag, eller man borde kanske säga ingen ridning idag.

För visst har jag tagit ut/in hästarna, mockat och bytat täcke på dem och gjort allt de här vanliga! Jag har även putsat lite träns och tvättat lite grejor! Altid najS!

Till helgen ska jag påbörja min stora sadelkammar städning, där ser ut som ett bombnedslag just nu för alla som är intresserade!

Ögongodis, min lilla Tarisen förra våren!

Tävling Åstorp Tari

Idag trotsade vi kylan och åkte till Åstorp vid 8-tiden. Termometern visade -14 grader, vilket är väldigt kallt här nere i skåne!

1,10 Reg avd B - 4 fel
I samråd med tränare beslutade vi att Tari bara skulle gå en avd B idag, dels går det fortare. Dels har Tari inte tävlat sedan i somras och det är bättre att göra en lugn fin runda istället för att stressa runt och kanske göra något dumt i omhoppningen. Som det sades finns risken att man tyckte äsch det gick så bra jag sattsar i omhoppningen också händer någonting.. Nej, detta är anledningen till att vi startade avd B. Säga som en känd ryttare sa till mig varför hoppa avd A när man inte har chans att vinna?

Till dagens resultat. Fick ingen bra sväng och inget bra hopp till 1:an, vi hoppar altid konstigt på första hindret, varför vet jag inte riktigt. Sedan tyckte jag att det flöt på väldigt bra, tyvärr var hon i ett hinder lite och bommen föll. Men jag är nöjd i alla fall!

Här kommer filmen, anledningen till att det inte är så bra zoomat idag är kylan, mamma frös om fingarna, bättre än inget i alla fall!

Bilder från gårdagens tävling!

Jag glömde visa er lite bilder från tävlingen igår!

Nolla i 90cm
Ni ser lite av dagens outfit, kan berätta att det var ganska kallt!

Filmerna från gårdagens tävling!

Här kommer filmerna jag lovade från gårdagen.
90 filmen på Pralin

1m filmen med Pralin, här var hon lite tröttare!

Tävling Åstorp Pralin

Idag var tävlingsdebuten med Pralin avklarad! Både 0,90 och 1m!

90 cm- 0fel rosett
Hon överhoppade sig massor på 1:an och 2:an. Sedan gick det väldigt bra resterande! Hon hoppade upp sig fint och tittade inte på någonting! Problemet vi har är galoppen hon har fel galopp hela tiden och ändra till korsgalopp ibland och då blir det lite toktigt. Detta måste vi träna på för att få henne starkare. Men, jag har bara som sagt var haft henne i en månad!
Film kommer imorgon!


1m- 8 fel
I denna klassen var hon betydligt tröttare, hon uppförde sig exemplariskt på framhoppning, framridning mm. Hon hoppade bra på dem första hinderna, sedan river vi ett, lite dålig galopp och lite dåligt flyt. Men det var INTE bra att vi rev pappas hinder, jag brukar alltid säga det för det är faktiskt min pappa som har gjort det hindret!
Sedan kom vi lite galet och hon grejade med galoppen lite väl mycket till sista hindret så där hoppade hon av mega stort och räkte inte över bakbomen utan den trillade också!
Film kommer imorgon!

Bjuder på två bilder från 1m:s filmen!


Tråkigt!

Jag har insett att jag har jätte tråkiga inlägg på min blogg! Jag måste bättra mig!
Jag lovar att jag ska fixa det, bara vädret är med mig och inte emot. Sol och varmt vill vi ha inte snö och kallt.

Pralin och Tari blev ridna båda två i ridhuset idag, var inte värdens bästa ridpass, jag tyckte inte att någon av hästarna gick speciellt bra idag, sånt som händer!



Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?

Dagens ridning

Ridhuset idag igen, det kan inte bli mer långtråkigt än att köra skytte trafik dit och hem hela eftermiddagarna men men!

Tari:
WOW Vilka ökningar vi kan få till i traven! Jag har aldrig sutit på en häst som har ökat såi traven. Undrar var dem ökningarna kom ifrån? Något som Tari aldrig har visat innan eller? Hrm.. Hon har ju lite att bros på då hennes helbror är godkänd dressyrhingst. Men nåja till ämnet. Tari var i alla fall sjukt fin i dag, det var riktigt länge sedan hon var så här fin, riktigt lydig var hon också! Inte mycket bus och trams här inte!


Pralin:
Jag och Pralin gjorde nog vårat hittentills bästa ridpass tillsammans! kul! Carro pratar också hela tiden om vilka enorma framsteg vi har gjort på en liten månad! Riktigt kul att höra! Hon gick i all fall riktigt fint idag. Hon gick i bättre form, lyssande mer på mina övergångar. Och fattade rätt galopp nästan hela tiden och vi tränade lite galoppombyte och det går lite si och så men det börjar ta sig!

16 Februari 2011

Hästarna var ute i förmiddes, jag fixade stallet.
Hovlsagaren kom och skodde Cola och Tarisen. Båda två var super snälla. Detta var väldigt positivt. Cola brukar kunna hitta på lite hyss ibland, då hon är ung och har på senare tid fått vila lite för mycket. Men hon ska aldeles snart få komma igång har jag bestämt (denna gången måste det bli så, vädret ställer till en del och tiden också...)

Skönt att Cola och Tari är nyskodda i alla fall!

Cola bus i aldra högsta grad!

Carro träning Pralin

Idag var det dags för Carro träning med Pralin, tror ni inte att vi glömde filmkameran hemma? Så irriterad jag är på mig själv. Vi fick av någon orsak väldigt bråttom, tiden ran i väg och i all hast glömde vi den. Men jag lovar att snart ska ni få se film på henne! Det måste bli av!

Nu till träningen. Red fram henne och sedan skulle vi göra skänkelvikningar och öppna. Då blir hon lätt stressad och studsig. Jag testade en ny taktik. Rida några steg skänkelvikning i trav, sedan när hon blev stressad och studsig bryta av till trav och börja om igen. Detta funkade väldigt bra tyckte jag. Det är inte lönt att bråka med henne, bättre och försöka "lura" henne.

I galoppen skulle vi göra volter och där blev det lite av samma sak, alla var överallt och ingenstans. Jag valde därför att använda mig av mig taktik när hon blev stressad, bryta av till skritt och börja om som ingenting hade hänt. Detta funkade också väldigt bra, jag tror detta är en bra taktik till Pralin och jag lär känna varandra mer och Pralin blir lite starkare.

Hoppningen i början gick super, vi missade något hinder då det blev kommunikationsfel och jag styrde sidan om. Jag tyckte att jag bara satt mig ner lugnt och tog inte mycket i handen (vilket jag kanske gjorde trotts allt). Och då blev Pralin arg och satte sig på baken lite och reste sig lite och jag fick hennes öron i mitt ansikte. Ingen bra idée. Därför körde jag på varianten ta det lugnt hitta flytet och styra undan 2:dra hindret tills detta funkade, sedan hoppade jag det och det gick super!

Hoppade bana först en gång lite lägre. Gick super bra, vi komunicerade väldigt bra. Jag svängde mycket med ytter, vändningarna blev mycket bättre och vi bibehöll flytet hela tiden.

Hoppade sedan hela banan på 1,10 och även detta gick super bra, inga stora fel, vi kom lite stillasående in i en lång kombination, detta löste vi galant. Jag stöttade och suportrade Pralin till ett lite större språng in i kombinationen, sedan hoppade vi nästa hinder på linjen också, men sedan tyckte jag att jag hade lite dålig kontroll på läget och det blev en volt! Men Pralin skötte sig super!

Nya bilder måste komma på alla hästarna.. jag vill bara kunna rida hemma så jag får bra bilder!


Göteborg Horse Show

I år blir det inget Göteborg Horse Show. Dels för att jag inte vill, känner att jag har varit där ett par gånger. Jag tycker att ingenting slår Falsterbo Horse Show (som publik). Visst Göteborg och Stockholm är en upplevelse i sig också!

Förra året hade jag bestämt att jag inte skulle till Göteborg, tills jag vann biljetter på Horselink och då blev det givetvis avfärd mot Göteborg!

Iår hade jag inte turen och vann biljetter på Horse Link och därför kommer jag inte att åka! Dels för att jag inte har någon att åka med och för att jag inte känner för det!

Maria Träning

Idag var det åter dags att åka och träna Tari för Maria.

Började med att rida fram som vanligt, låta henne använda höger bak ordentligt. För det gör hon inte alltid. Efter ett tag satte vi på sporrarna. Det blev ganska vilda protester från Tari, hon kickade i sargen och hade sig. Men till sluts gick allting mycket bättre. Galoppfattningarna rusar hon iväg i ibland. Men efter ett litet tags tränande gick det bättre och bättre.

Hoppade ett litet hinder på en volt. Jag red aldeles mycket attack och stressade henne ibland till en aldeles för tidig avsprångspunkt. Men även det gick bra. I vänstervarvet var det mycket svårare i alla fall.

Hoppade sedan en oxer och ett räcke detta gick på samma sätt. Jag måste låta tari galoppera frammåt till hinderna och inte ta och bromsa för mycket för tillsluts har jag ingenting att rida på... och då tappar vi allting och enkelt kan det bli ett stopp. Rider jag i samma lagom galopp innan hindret så landar hon i samma galopp och det blir inte det där springinga, hoppiga och jobbiga plötsligt.

Hoppade sedan en kombination. Tari hoppade sjukt bra, det slutade med att vi hoppade den tom 1,30 för att Tari skulle runda sig ordentligt! I slutet var hon sjukt trött i hela sin kropp så vi bestämde hur hon skulle gå ett tag framöver.

Tisdag: Skritta
Onsdag: Skritta
Torsdag: Ridas lätt
Fredag: Ridas lite mer
Lördag: Vila


Dagens ridning

Hästarna fick gå i ridhuset idag, pga frusit underlag.

Tari:
Mycket lösgörande arbete som skänkelvikningar, öppna. Försökte aktivera hennes bakdel så mycket som möjligt. Jag tyckte hon gick mycket bättre idag. Sedan ganska mycket galopparbete, där gick hon också väldigt bra. Men hon försöker visa sina konster för alla, hur hon kan bocka, hoppa och ha sig.

Pralin:
Pralin har lite svårt för att ta det lugnt och vara avspänd. Idag gick det väldigt bra trots att där var två som distraherade henne. Pralin verkar även vara väldigt ljudkänslig när andra smakar osv. Jag tränade mycket på övergångar, det känns som det behövdes, hon behöver lära sig vänta på mig. Gjorde även mycket galoppfattningar i ena varvet (höger) hoppar och fattar hon fel galopp ganska ofta och har svårt för att fatta i de varvet. Därför tränade jag extra mycket på det och det gick jätte bra idag, bara fel galopp vid ett tillfälle. Riktigt bra tyckte jag!


Akupunktur!

Idag på förmiddagen var Sjukgymnasten här och tittade på Tarisen. Vi konstaterade att hon är spänd i bakdelen mest på högersida (därför hon inte vill använda högerbak lika mycket som vänster). Hon var spänd från ländryggen och muskeln bakom bakbenen. I övrigt var hon jämn musklad och super fin. Hon fick därför akupunktur nålar där det behövdes mest på bakdelen.

Känns super bra att ta kollat igenom Tari, hon kommer tillbaka om 1½ vecka och ska se hur det är då!

Tarisen idag, hon fick ha sitt gammla täcke än pga det var så kallt!

Shopping!!

Jag tror att jag är lite shopping beroende!

Från vänster: Mouintain Horse Ridbyxor svarta
                    John Whitaker Ridbyxor blåa
                    Kingsland tröja/jacka svart

Kinberly 100 gr utetäcke, Tari har ett sådant sedan tidigare köpte en storlek större till Cola
Bucas ute täcke 300 gr med halvhals till Tari.

Tari testar sitt nya bucas täcke!

Så här såg det ut när man öppnade hästnet


Bilden som ligger först på hästnet igår kväll

Kan ni se några likheter?


För er som undrar är det INTE Tari som är tillsalu utan hennes dotter. Jag själv tycker att Taris dotter är ganska lik Tari.
Det är alltså Taris dotter på första bilden och Tari på den sista bilden.


Titta vad jag hittade?


Reportaget finns på Tidningenridsports hemsida
Fem hingstar hade som sagt blivit höjda till avelsbokstaven A. Med där var Cuper (som jag gjort ett rött sträck under pga han är Colas pappa). Det är lite kul att veta att hingstarna blir höjda när man har en avkomma efter dem. Det är även kul när mammorna blir bra som tex Taris mamma är Elit.

Dagens ridning

Idag snöade det lite till och från men underlaget på banan här hemma var fortfarande bra så jag bestämde mig för att rida hemma.

Tari:
Var det som fick börja. Hon gick riktigt fint, lite pigg var hon allt och bockade. Men annars gick hon super, gjorde fina skänkelvikningar och öppna. Galoppen var hon riktigt lydig i. Tränade på galoppfattningar från skritt och avsaktningar hon ska lyssna på mig och inget annat. Det gick jätte bra. Sedan helt plötsligt började det hagla lite det gillade Tari inte, då gick hon som en banan och skänkelvikningar av sig själv för att slippa få haglet i huvudet.

Pralin:
Nu hade det slutat hagla och snöade bara. Hon fick gå med luva idag, det funkade riktigt bra ska köra med det på träningen på Tisdag också, jag tycker att hon är så ljudkänslig så jag tror att hon kommer behöva det. Hon var i alla fall riktigt lugn och sansad idag. Mycket övergångar på henne också. Hon måste lära sig fatta rätt galopp och ta det lugnt och inte bara studsa.

Cola:
Idag blev Cola longerad, hon har vilat sedan november någon gång tror jag? Hon har i alla fall inte blivit riden på jätte länge så hon longerades. Hon gick riktigt fint, busade lite. Sedan envisades hon med att hoppa över en bom som låg på banan och hon hoppade något så in i över den. Snacka om att hon har saknat att hoppa. Nästa gång det går att vara på banan hemma ska hon longeras och sedan ska jag börja rida henne. Andledningen till att hon longeras är att hon är så pass ung och har vilat så pass länge så det är bäst hon gör av med lite energi innan jag sitter upp.

Första dagen Cola var hemma hoss oss! Longerades där med en liten stund.

Öppen bana Vantinge

Idag på förmiddagen och lite på eftermiddagen vad det öppen bana i Vantinge. Vi tyckte att det var super bra att åka dit och hoppa Pralin lite, då jag aldrig har hoppat en hel bana med henne tidigare och det börjar närma sig tävlingsdebut.

Pralin:
Red fram henne och började hoppa henne bana på cirka 80 cm, gick sjukt bra hon hoppade mur och vattenmatta och allting gick som på räls. Tempot har vi fortfarande problem med. Antingen går det för fort eller för sakta, vi har inte blivit riktigt samspelta än.

Höjde sedan upp hela banan till 1m några språng på 1,10 och det gick jätte bra tills vi kom till sista hindret en oxer på båge efter kombinationen. Jag tog tillbaka henne lite mycket sedan blev det lite attack till hindret och hon hoppade så mycket och så stort så hon höll på att hoppa mig ur sadlen. Jag tappade stigbyglarna och allting och det slutade med att jag höll på att flyga av, men jag klamrade mig fast runt halsen. Och snäll som Pralin var så stannade hon sedan snällt. Dem som var i ridhuset då tyckte att jag var duktig som satt kvar, men det var med nöd och näppe haha. Jag måste lära mig sitta bättre kvar i dem lägena! Sånt man lär sig med tiden...
Jag är så irriterad på att vi inte hade filmkameran med oss när hon hoppade så perfekt!

Tari:
Vi tyckte att det var bra att även Tari fick komma upp och hoppa en bana så sagt och gjort vi åkte med henne också.

Hoppade fram henne också, hon hoppade super. Sedan skulle jag hoppa banan och på första hindret som var de med mur grejet så stannade hon, hon var inte riktigt framme och jag blev hängandes i innerhanden. Sedan gick det bra.

Höjde sedan banan och det var den som fastna på film, den rundan hoppade hon också riktigt bra. Till kombinationen där hon river blev jag hängandes i innertyglen och glömde använda ytter och skänklarna. Hon blev även på vissa ställe lite stark där jag tar lite mycket i henne med inner.

Shopping igen!

Vi kör en liten gissa prylen. Denna prylen är inom kort på väg hem till mig!

Vad är det för någonting och märke?

Dagens ridning

Idag red jag Pralin hemma, det hade kommit mer nederbörd och banan var ganska blöt men det gick bra att rida på den ändå. Pralin börjar testa mer och mer och resa sig mer och mer. Men efter ett tag ger hon sig och då går det riktigt bra, när hon inte försöker springa från arbetet. Men vissa perioder går hon riktigt riktigt fint!

Ska bli kul att lära känna henne mer!

*



Jag fick en fråga om vilken klubb jag ska tävla för i år när jag berättat att jag har bestämt mig!

Det blev faktiskt min "ny" gamla klubb Åstorportens RF. Från det att jag var liten och började tävla exakt år vet jag inte riktigt till och med 2005 tävlade jag för Åstorp (2005 var jag även medlem i ÅPK). 2006 tog jag steget till ÅPK och har tävlat för ÅPK fram till nu. (2010 var jag även medlem i Åstorp) Och 2011 blir det faktiskt Åstorp!

Det betydde att förra året 2010 hade jag anläggningskort i Vantinge, ÅPK och Åstorp. De två sistnämnda använde jag mig dock inte utav. I år nöjer jag mig med anläggningskort i Vantinge och Åstorp.


Dagens ridning

Idag gick åkte vi till ridhuset i Vantinge med både Tari och Pralin

Tari var jätte fin, försökte lägga med fokus på lydnad och min sits. Red både med och utan stigbyglar och det gick super bra!

En del av dagens outfitt på Tari

Pralinen gick också fint, lägger rätt mycket tid på att få henne lugn. Det var inte superlätt när någon med islänning sprang runt och galopperade med den och smackade hela tiden. Men Pralin måste lära sig lyssna på mig ändå, jag har inte haft henne så länge!

Tejpen på ryggen kvar...

Som sagt tejpen på ryggen är kvar, den skulle vara kvar i en vecka eller längre.

Den tillkom ju i torsdags kväll. Jag kan berätta att jag har konstant träningsverk i ryggen nu eller tejpverk om man säger det så. Det är även svårt att sova om nätterna för att jag upplever att det "stramar" när man gör vissa saker på vissa sätt. Men men, vi får hoppas att något ont har något gott med sig!

Övningarna jag fick har det inte blivit så mycket av (aja baja...). Jag måste börja ta tag i det i morgon! Man känner lite press på sig när man ska göra samma sak om en månad. Man vill ju uppvisa förbättringar.

Samma sak gäller med träningarna nu, nu mellan träningarna ska jag verkligen träna massor på de saker jag fått feedback på och göra det mycket bättre till nästa träning.. Man måste ju kämpa för att nå sina mål!

Tävlingarna börjar närma sig, spännande, nu har jag yttligare en häst att tävla och det ska bli spännande. Årets första tävlingshelg anmäld och klar, jag har även löst licens för min nya klubb...

Dagens ridning i bilder!




Årspremiär på ridbanan hemma! Dock är den ganska blöt än och det blåste bra idag. Därför fick Tari skritta hemma på banan, perfekt för henne efter gårdagens träning!

Maria träning Tari

Idag tränade jag som sagt hoppning för Maria.

Det var spännande och lite nervöst. Men alting fortlöpte väldigt bra. Jag fick jätte många tips och idéer och träningen uppskattades väldigt mycket från min sida (dock inte från Taris, hon kunde inte slippa undan arbetet).

Vad som kom fram under träningen i framridningen var lite lik gårdagens konstaterande:

 Jag måste mer bak med axlarna.

 Jag måste ha mer "buren hand.

Vi kom även fram till att Tari lurar mig på grund av att hon inte vill arbeta. Hon vill inte använda höger bakben och detta problemet ska jag lösa genom att:

 Rida mer med yttertyglen dvs vänster

 Använda innerskänkeln dvs höger mer!

I vänster varvet ska jag påverka detta genom att göra samma ska fast lite tvärt om.

Men på samma gång får jag inte lov att stressa henne, jag har en tendens till att stressrida lite mycket!

Det var mycket träning på marken och med bommar, super för mig och Tari.

Hoppade några språng också, då konstaterades det att jag måste:

 Ha bättre galopp till hinderna, inte mesrida

 När hon börja busa ska jag ta tag i ytter, dock inte för snabbt, utan mjukt.


Mamma lovade filma, men tyvärr kom en massa folk in i ridhuset och började hoppa när jag tränade så där blev lite trångt och bökigt, därav blev det tyvärr ingen film!

Mycket häst på schemat idag

Idag har jag hunnit med att träna Tari för Maria, berättar mer om det i ett eget inlägg.

Jag har även hunnit rida Pralin i Vantinge. Hon var sjukt taggad, visade lite mer sto/trilsk sida än vad hon har gjort tidigare, nu funderar jag på hur jag ska lösa det på bästa möjliga sätt. I slutet när hon testat klart gick hon som en ängel. Det var bra att ta med sig känslan från Tari och alla tips och idéer jag fick där med till när jag red Pralin.

Nu känns det verkligen som det börjar klia i fingarna, man vill tävla, trimma, trimma och trimma. Motivationen börjar stiga mot sin top känner jag!

Sitsträning del 2 med häst

Igår kväll var jag som sagt på sitsträning, Tari blev hästen som fick följa med. Det var på sitsträningen den rosa tejpen uppkomm....

Sitsträningen hölls av en Sjukgymnast, samma som förra torsdagen men då var det teori. Nu skulle vi alltså rida med fokus på våra sitsar.

Snabbt konstaterades det att jag satt rakt för ögat (phuu skönt att veta), men att jag vinklar ut högerfoten något, vilken kan betyda att jag sitter något lite lite snett åt vänster, så jag ska tänka att sitta mer åt höger, ha mindre knäslut, och vinkla in foten.

Efter ett tag fick vi vikter på våra fötter 0,5 kg på var fot. Det var lite spännande att rida med vikter. Jag märkte direkt att Tari blev tjurigare, hon pep och gjorde sina konster (som hon vissade extremt mycket av under kvällen..). Varför vi skulle rida med vikter var för att öka medvetandet om att lägga tyngden på stigbyglarna vilket är det viktigaste... Det är många gånger man gör mycket omedvetet utan att veta om det och sedan när man ändrar på någonting känns det helt fel...

Vi red i alla gångarterna med vikterna, haha sjukgymnasten sa att jag fick 10:or på mina och Taris snygga galoppfattningar. Tari hopp, bock, konstra in i dem som hon gjorde jätte mycket och dem tyckte jag hade bra balans som satt kvar på dem utan någonting, för ibland var det riktigt länge och mycket hon höll på.

Sjukgymnasten sa även att jag "stressred i traven" för när jag rider lätt gör jag det tydligen ganska fort, vilket stressar hästarna, jag skulle testa sitta ner mer. Sedan skulle vi rida lätt och sitta ner ett steg och stå upp två, då blev det helt kortslutning i min hjärna, det fungerade inte alls....
Hon tyckte även att jag skulle rida med mer böjd armbåge och mer buren hand..
Jag fick även träna på att hoppa av och på med vikterna, jag ska säga er det var inte det lättaste...

En sak till som sjukgymnasten konstaterade var att jag har väldigt dålig hållning, lutar mig gärna frammåt. Men detta problemet har jag vetat en längre tid, men det är jätte svårt att arbeta bort.

Efter en timme när vi ridit klart var det dags att sätta sig på balanspallen, gick faktiskt ganska bra. Därefter hoppade vi till britsen, där gjorde jag lite övningar. Därefter knäckte hon i min rygg, det gjorde ju inte lite ont och knakade som jag vet inte vad. Då konstaterades det att det är i bröstryggen jag är stel. Inte helt oväntat då mina axlar alltid är uppe i himmelen. Det konstaterades också, att jag inte vet när mina axlar är nere eller uppe. Detta är ännu en omedveten sak. Jag skulle träna mer på att röra på axlarna och verkligen ha kontroll över det.

Sedan till snygga tejpningen, den fick jag ju pga min dåliga hållning. Tejpen ska sitta kvar i en vecka eller till den trillar av ska bli spännande att se?


Tejpningen, här ser det ut som jag står väldigt snett, undrar om jag gör det också ibland?

Brukar ni tänka på om ni sitter snett eller dyligt?

Om intresse finns kan jag dela med mig av övningarna här på bloggen?

Rosa Tejp!

Så här ser jag ut bakifrån nu:

Ett rosa kryss undrar vad den kan betyda?

En ledtråd kan vara att jag och Tari var på sitsträning för en Sjukgymnast idag och det var då det blev till.... Tari fick dock ingen tejp...

Dagens annons!


Lite suddig och liten bild men där står överst: Halv Syntetsadel. 17,5" Normal mot vid Fint skick!

Man kan ju undra en halv sadel? Är där bara en högersida på sadlen?

Annonsen hittade jag på tradera, dagens konstigaste annons!

Givetvis är sadlen hel, men halva materialet verkar vara i syntet, men av dömma rubriken verkar det bara vara en halv sadel...

Vilken är snyggast?


Källa Filippasridsport

Ingen ridning idag!

Idag blir det ingen ridning det finns två anledningar till detta.

Anledning nummer 1: Ridhuset i Vantinge är bokat så att det går inte att rida där på hela dagen!

Anledning nummer 2: Det är jätte halt ute = IS

Men både Pralin och Tari gick igår så det gör ingenting att dem får en vilodag.

Cola som sagt har fortfarande inte gått ut ur sin vintervila som hon själv tycker är jätte tråkig. Anledningen till att hon inte rids just nu är pga vädret. Det är halt osv och hon är en liten busig unghäst med lite för mycket överskotts energi som vi inte vill köra upp med till ridhuset innan hon har blivit lite mer rastad hemma..

Cola

Carro träning Pralin

Idag tränade jag hoppning med Pralin för Carro, i grupp första gången.

Detta märktes av lite då Pralin var lite mer stressad allmänt, men hon får lära sig, det är ju mycket folk på en framhoppning!

Pralin har lite svårt med de här med rätt galopp när bommar och hinder kommer in i bilden, innan hinderna då, efter hinderna landar hon nästan alltid i rätt galopp. Carro sa att det var bättre att låta henne gå i förvänd galopp och låta henne tycka hinderna var kul och att hon själv får ändra det när hon känner för det, så här i början vi får inte glömma att hon inte har hoppat så mycket..

Vi hoppade tre hinder i rad med korta 4 galoppsprång, gick jätte bra i början. Sedan blev hon lite dragig, sa till henne och gjorde halt, då blev hon inte glad. Sedan nästa gång rättade hon sig, tog ett galoppsprång för mycket istället och vi rev hindret grovt. Nästa gång istället hoppade hon jätte bra på alla! Hon verkar verkligen lyssna och rätta sig! Detta hoppade vi tom 1m och det gick jätte bra sedan inga problem!

Sedan hoppade vi travbom in, litet kryss och sedan en oxer. Första gången ville hon absolut inte trava sedan när vi kom närmare travade hon, riktigt tittade till och funderade på vad som var hennes uppgift och det klarade hon galant! Gick skit bra! Sedan höjdes oxern mer och mer till sist låg den på 1,25!!!

Jag är jätte nöjd med träningen, hon uppförde sig jätte bra och allting gick bra! Man märker att det finns vissa saker som galoppen att träna på så hon fattar rätt galopp osv..

Vägen hem var inte jätte bra, först underkylt regn sedan snö, usch hemska vinter!

RSS 2.0