Dagens tävling i trolleholm

1,10 Reg 8:a av 63 (!) startande i klassen! FÖRSTA PLAC MED COLA!
På framhoppningen var Cola något oengagerad, hoppade av mega långt innan på oxern. Sen var jag inne på banan i evigheters evigheter, återkommer till det. I alla fall innan jag red till 1.an ryggade jag Cola, hon gjorde det kalas bra inne på banan, annars brukar hon vara lite istadig när det gäller ryggningar. Sen var hon och jag lite okoncentrerade på 1an och 2an. Sen nollade hon klockrent grunden.

Hoppade de första i omhoppningen, sen till andra i omhoppningen så kunde man rida innanför en kombination, men då kom man jätte snett på räcket, jag red ut om. Sen skulle jag till kombinationen där var verkligen bara en väg att rida typ. Jag rider på den, ser att en människa är i vägen jag skriker "AKTA!" ingen respons, det blir nästan krock, hennes häst blir rädd och istadig, Cola lyckas jag svänga undan tillräckligt mycket för att hon inte ska blir rädd.

Jag blir givetvis arg, tre ekipage var av en hoppar på en bana som är 100x85, hade det varit en innebana hade jag förstått det men ute på en stor bana, men men! Jag kunde ju omöjligt fortsätta hoppa omhoppningen så jag skrittade runt och cillade på banan tills domaren sa något vettigt. Han sa att jag gjorde precis som man skulle, dvs stanna på banan och lösa det där. Så jag fortsatte skrita, han sa att jag skulle fortsätta, men inte hoppa om hela. Då tolkar jag det som jag ska fortsätta där jag slutade, rider vid de sista hindet som jag hoppar och fortsätter omhoppningen.

När jag är klar säger domaren, Matilda du är nolla men vi har ingen tid på dig, du får hoppa hela omhoppningen igen. Jag håller på att få en brytning. Då har man precis klarat omhoppningen felfrit så säger han att jag ska hoppa IGEN.. Suck. Han sa dock vill du att vi låter nästa ekipage rida mellan jag bara nickade. Så sa han skritta här och klappa om din häst. Vi de laget var jag rätt less på det och tänkte skita i det för att spara Cola men äsch.

Sen innan jag skulle rida sa han du är garanterad nolla, nu rider du bara för tid, och du ska hoppa sista hindret i grunden också. Då var det ju bara att rida fort som gällde, där man skulle svänga till ett räcke svängde jag så tigt det bara gick vilket jag inte gjorde första gången. Hon var riktigt riktigt duktig trots jag red verkligen så fort och snävt jag vågade utan att riskera något för Cola, man behöver ju inte sätta hästen i skiten för man får chansen att bara rida mot klockan!

Sen efteråt kom någon okänd fram till mig och tyckte det var bra gjort, hon trode det skulle vara någon idiot som bara gasade när den fick chansen, men jag svävade in till räckena regällt men till en kombination med oxer in vågar jag inte de på en orutinerad häst som Cola

1,20 - 8 fel
Här möttes jag av en trött Cola, två retliga pet trillade för hon orkade inte riktigt, jag förstår henne fått hoppa riktigt många språng i första klassen!  

Efter lite dramatik blev det

En 8 plats av 63 startande med Cola i dagens 1,10 de förtjänade hon verkligen efter dagens omständigheter!


Igår på väg till träningen

Var det så här varmt utomhus. Behöver jag berätta att jag och Cola tyckte att träningen var olidligt varm? Men det gick och Cola gick ganska bra.


Just nu

Är det GCT- live på webb-tv från Hamburg. Roffe och Casall är med och van förra året här! Dessutom har jag fått upp det på TVn


Exteriörbild Cola

Jag pluggar ju lite för mycket, på 150% men i alla fall så pluggar jag både i Malmö och Luleå. Och jag hade ett arbete där man skulle göra en exteriörbedömning på en häst, då valde jag att göra det på Cola, man skulle bifoga bilder till det arbetet och jag tänkte visa er bilderna vi tog till arbetet.

Cola, rätt nöjd med hur hon ser ut i kroppen, det hade dock inte skadat om hon hade lagt på sig lite mer och fått lite mer mage.

Vill att gräset ska växa mer så att Cola får mer gräs, hon måste ju gå i speciella hagar.

Tari vill in

Så här söt är Tarisen när hon står vid grinden och vill in


Måndagens träning

I måndags var vi iväg och tränade med Cola igen.

Hoppade ett kryss på en volt till framridning, skulle tänka på att hon i ena varvet inte flyter ut så mycket utan använda ytter tygel och ytter skänkel. Sen hoppade jag två hinder på en lång båge. Första gången jag skulle hoppa första hindret var Cola totalt ointresserad av hindret och kommer på ett galoppsprång innan hindret hoppsan skulle jag hoppa? Jag hoppar av nu, håll i dig matte. Hon hoppade jätte långt ifrån, klarade dock hindret. Gjorde om det och då var hon mycket mer med mig.

Cola lurar mig ibland och är inte alls fokuserad på att hon ska hoppa och då kan det bli sådana missförstånd. På tävling händer det oftast på första hindret, på träning händer det i början när jag börjar hoppa helt enkelt.

Invigde förresten den nya hjälmen dessutom! Tror dock att jag till en början bara ska ha den på tävling, den andra svarta GPA ton in ton på träning och Titaniumen hemma!

Cola har verkligen utvecklats massor på senaste tiden, det gillar vi!

Sex år sedan...

Vi hämtade min bästa vän! Min älskade Tindra! Nu ligger hon här och sover i min säng.


Precis hopptränat

Det bästa av allt var att Cola hoppade jätte fint och att där blev några kort!


Mycket händer, men lite tid!

Var ska vi börja någonstans? Länge sedan jag skrev här.

Cola tävlade för första gången sedan olyckan förra söndagen, hon hoppade riktigt riktigt bra. Jämna runda fina språng banan igenom på en regional 1,10. Dock hade vi för långsam tid för att bli placerade. Men det kändes super att inleda tävlingarna efter olyckan. Om några helger får hon gå 1,10 och 1,20 istället.
Hon tränade markarbete härromdagen, det gick bra. Bara ryttaren som behöver finslipa lite till på de där.

Tari var på djursjukhuset häromdagen, hennes hosta och trötthet blir hon inte av med...Massa prover togs och nu är hon insatt på behandling som förhoppningsvis ska hjälpa henne.

Idag fick jag även min nya GPA hjälm och GPA tröja, riktigt fina!

Lite ovanlig hjälm som är en GPA evolution ton in tone med läder! Snygga läderdetaljer i brunt på hakbandet, skärmen och nackskyddet. Nu har jag tre GPA hjälmar.

Tröjan var också förvånande snygg och passade perfekt!

RSS 2.0