Vägran

Idag vägrade Tari totalt att gå ut i sin hage. Vid hagöppningen stannade hon och tjurade sig. Tyckte jag att hon skulle gå in i hagen blev hon istället arg och protest stegrade sig lite. Istället fick hon rygga in i hagen. Sen stod hon helt chockad i hagen och tittade när jag stängde hagen. Ibland är det tur att hästarna inte är smartare än att man kan överlista de.


Sommar!

Idag har temperaturen utomhus legat runt 18 grader = sommar? Njä, snarare riktigt varm höst. Just nu är det jobbigt att veta vad man ska ha för täcke på hästarna, kallt och regnigt ibland och ibland upp emot sommartemperaturer. Vädret spelar oss ett spratt i alla fall.
 
I torsdags fick Cola hoppa banan som skulle vara till Pay And Riden i Åstorp senare, jag hoppade lite innan den började. Det gick faktiskt riktigt bra, fick till det helt okay och alla hinder låg kvar och vi hoppade bara den en gång, perfekt. Nu blir det en träning till innan HFRK veckan, där jag och Cola ska hoppa ett par dagar.
 
(högt, grönt gräs är väll förknippat med sommar?)
 
Mitt måålarprojekt med de bommar jag har hemma börjar ta slut, perfekt. Ni ska få se reslutatet sedan, jag tror en del av er kommer få se de i verkligheten också om ett tag.

Tänk på....

Detta citatet nästa gång någon säger något elakt/väldigt negativt till er...
 
Inget perspektiv är bättre än något annat, alla människor har lika rätt eller fel
 
Inget perspektiv är bättre än något annat, men det är kanske lättare att göra på ett visst sätt? Om allting fungerar optimalt, varför då ändra på ett vinnande koncept? Vem vill det? Alla människor har lika rätt eller fel, egentligen sägs det att det inte finns något som är rätt eller fel. Allting styrs om vår egen uppfattning om vad som är det. Du kan givetvis göra saker som är fel, men det är mänskligt. Man kan ju göra saker och ting på väldigt väldigt många olika sätt, kom ihåg detta!
 

Mobilblogga

Idag tänkte jag vara ambitiös (ovanligt) och slänga in ett mobilblogginlägg till er, men tyvärr samarbetade inte tekniken med mig eller bloggsapp.
 
Cola tävlade igår, reslutaten inget att hänga i granen, 12 fel i båda klasserna. Cola var överladdad och allmänt stökig och helt bockig och vild. Aja, nya tag igen.
 
Idag fick hon rasta sig ganska ordentligt, skönt. Hon gick faktiskt riktigt bra, hon ryggar mycket bättre nu också, nu känns det inte som hela hästen ska välta.

Förändring/förbättring

Alla förändringar är inte förbättringar, men alla förbättringar innebär förändring.

Känner ni till ovanstående Citat? Väldigt tänkvärt sådant. Värt att tänka på i det dagliga livet med hästarna, på träningar på tävlingar. Man kanske testar något nytt koncept, det kanske inte inebär förbättring, men det innebär ändå en förbättring?

Vad är värre än att inte göra ett försök? Man måste försöka ändra på saker och ting, även om det inte alltid blir optimalt från början, men träning ger ju också färdigheter och för att ändra ett felaktigt beteende krävs över tusen repetitioner. Så att förändra någonting är bärjan på något nytt, men man kan inte kräva att det innebär en förbättring, men det innebär i alla fall en förändring.

Värt ett försök att försöka ändra den där detaljen, jag jobbar stenhårt med att förbättra min sits och mitt överliv, det blir en förändring, men ändå inte en förbättring så som man vill se den. Men det är en bit på vägen! Tänk långsiktigt, Rom byggdes heller inte på en dag!

Arkivbild från i Februari, sittandes på Tari.

Hemma

Jag tillbringade ju några dagar i norrland, nu är jag hemma igen. Det blir plötsligt så mycket att göra när man kommer hem, alla hästarna ska ridas och allt ska fixas och donas. Det känns verkligen så!
 
Under min vistelse i norrland han jag vara med på TV på Nordnytt. Men men, nu är jag hemma till vardagen igen.

Klippt

I helgen klippte jag Cola. Cola brukar vara väldigt stökig och besvärlig och klippa. Hon tröttnar och blir förbannad helt enkelt, så vi brukar alltid ha besvär med henne, ibland har hon fått lugnande (men de hjälper inte speciellt mycket, hon behövde ju fyra doser för att man skulle raspa tänderna och hon var inte ens lugn då). Ibland har vi fått hjälp att klippa henne.
 
Så fick jag tipset att testa klippa halva Cola ena dagen, så jag klippte ena sidan i lördags och det gick jätte bra, jag slutade innan hon tröttnade. Sen i söndags klippte jag andra halvan av Cola och även det gick riktigt bra! Ett nytt koncept som funkade hur bra som helst på Cola! Det gäller att vara lugn och metodisk och sluta innan hon hinner tröttna.
 

Upp och ner

Just nu och de senaste dagarna har precis allt gått emot mig. Ångesten har varit på topp.

Både Cola och Curre har tränat idag. Båda skötte sig super och får guldstjärnor av mig!


Tänkvärt

Luleå Inspiration
 
Om du inte hittar dig själv, skapar du dig själv
 
Ett tänkvärt citat, hur vill du vara? Hur vill du upplevas av andra? Detta är värt att tänka på. Vill man vara en förebild för andra? Man behöver inte vara proffs för att vara en förebild för andra. Man behöver bara tänka över hur man själv vill uppfattas och hur man vill skapa sitt eget ryckte och skapa sin egen ridning, sitt eget sätt i stallet och på träningen/tävlingsplatsen.

Fredag

Idag är det fredag, hästarna var ute på förmiddagen innan det eviga eländiga regnet kom hit.
 
Red Cola i ösregnet, hon fick mest gå lite halvseriöst, det är svårt att vara helt motiverad och helt seriös alltid. Det var ändå rätt bra för Cola att hon bara fick springa av sig överskottsenergin. Cola är verkligen att jämföra med en duracellkanin, hon blir aldrig trött och ju tröttare hon blir ju fortare går det. Hon är inte riktigt som någon annan häst, hon har ibland i början en speciell gångart också, hon hoppar som en kanin och har sig.
 
På eftermiddagen höll jag på med mitt målarprojekt, tror att de där kommer bli riktigt bra när det är klart...
 
De andra två hästarna fick vila idag, Tarisen var planerat, Curre var inte riktigt det. I morgon får alla gå helt enkelt, jag har en känsla av att det blir ridhuset x3.

Chapmans torg

Jag tyckte det var lite roligt när vi åkte spårvagn till Göteborg att där fanns något som hette Chapmans torg, Tarisens pappa heter också Chapman och vid närmare efter forskning är Chapman en känd person. Chapmans torg är uppkallat efter den legendariska sjökaptenen Charles (Carl) Chapman som var verksam i området på 1700-talet. Det måste vara efter han som Tarisens pappa är uppkallad efter?
Något dålig bild, då den är tagen från spårvagnen.

Sista hästen

Tidsoptimist, det är halvmörkt och jag skrittar fram Tari som är sist ut.


Curre hoppträning

Igår bestämde vi oss för att ta med Curre på hoppträning i Åstorp för första gången, det visade sig vara ett ganska lyckat beslut.
 
Curre är jätte snäll att lasta och hantera i precis allting, jag tar av honom grimman i stallgången, hänger grimman på sin plats, under tiden står han fastvuxen i marken och väntar på att jag ska ta på honom åka iväg grimman, vilken 5-åring gör detta?  Han är i alla fall super snäll på marken.
 
Sen kom vi till Åstorp, lastade av gick något varv i ridhuset innan jag hoppade upp. Sen började träningen. Träningen gick ut på att få Curre mer engagerad så han inte gick och lullade i sitt egna tempo och blev lite mer aktiv med sina bakben. I galoppen var det mycket utåtställning och svänga för ytterskänkel för att få honom att hålla galoppen, då han annars gärna slår över speciellt i ena varvet (vänster) till en evig korsgalopp.
 
Hoppade några små hinder, det gick riktigt bra. När han hoppat några gånger, märkte man på honom att det blev en helt annan fart på honom, han fick lite mer bjudning.
Blir en longeringsbild som är tagen andra dagen Curre var min.

Gårdagens tävling HFRK

 
Igår var jag och tävlade inne i Helsingborg på deras reg/nat meeting. Anledningen till att jag bara hoppade söndagen var enkel, jag glömde anmäla innan där blev för många starter på lördagen. Sånt som händer, sånt som man förhoppningsvis inte gör om. Men hoppa en 1,15 där var precis lagom sätt att börja innomhussäsongen ordentligt på.
 
Vi hoppade i alla fall en 1,15, framridningen var under all kritik, var var framridningen? under cirka 2 dm vatten. Men men, det löste sig super i alla fall. Framhoppningen var som HFRK:s vanliga sätt, i ryttarmedelandet stod att där skulle vara max 9 st, hur många var där? 12. Så det var väldigt rörigt emellanåt.
 
Det gick i alla fall inget vidare på framhoppningen, det blir lätt så när vi blir stressade. Sen inne på banan hoppade hon super fint, fram till näst sista hindret i grunden, Där jag gör det jag inte ska göra, jag bromsar, bromsa i en sväng? Svängen bromsar ju i sig själv när den är så pass snäv som den är... Givetvis trillade bommen pga detta misstaget från min sida. Men jag är nöjd med resultatet i alla fall, första innetävlingen och sist i HFRK i somras gick det inte så lysande heller...
Arkivbild, måste få mamma att börja filma på tävlingar!
 

RSS 2.0