Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge, finns inte mycket att välja på i detta vädret, man får bara hålla ut och hoppas på det bästa helt enkelt.

Tari var riktigt pigg idag med, gjorde öppnor och då blev hon trött och lite sur, det var jobbigt tycke hon. Gjorde lite skänkelvikningar. Hon var duktig idag, kickade dock mer än igår. Avslutade med att hoppa ett jätte litet kryss så hon fick lite jobbigt och lite roligt. Ett bra sätt att hålla hästen motiverad om den är som Tari det vill säga älskar att hoppa! Man behöver inte hoppa högt och mycket alltid, det räcker med tex två språng på ett litet kryss.

 

Idag tittade solen fram

Idag har solen varit framme och snön har börjat töa. Men det är inte helt riskfritt, förutom att en massa tak har trillat tidigare, så får vi översvämningar nu.

Taris hage var bra blöt idag här ser ni lite av insjön och Tari.

När det är sånt här väder blir man bara så intresserad att ta ut kameran och fota lite.. Här kommer lite av dagens bilder.





Snö snö sjö.. Försvinn!

Hästtidningar

Inom loppet på två veckor har jag fått dessa hästtidningar + Ridsport. Hur har dom tänkt att man ska hinna läsa alla tidningar? När dom kommer på en och samma gång?
Equipage och Hippson samt Showjumping kommer inte speciellt ofta. Cirka 4 gånger om året, då ska dom komma tillsammans, varför inte sprida ut det lite mer över året.

Jag hinner inte läsa alla tidningar, då blir det att man struntar i att läsa dom, riktigt trist.



Prenumererar ni på några tidningar? Vilka i så fall?


Mässan Göteborg Horse Show tankar & åsikter

Jag blev faktiskt förvånad av hur lite grejer där var på mässan, och många hade inte pris på sina produkter riktigt tråkigt tycker jag! Man borde ha prislappar på ett eller annat sätt på allting då det är lättare att jämföra och bestämma sig om man ska köpa eller inte, då det inte finns så många butiks personal.

Utbudet tycker jag blir mindre och mindre, större och större plats. Vissa butiker hade nästan ingenting med sig, dåligt tycker jag.

Vissa hade lite mer med sig, men där var inte jätte mycket mässpriser, visst lite på vissa utvalda varor. Men allt annat var till fullpris. Där fanns faktiskt ett ställe där dom sålde GPA ton in ton till halva priset, men jag var inte intresserad, men ett riktigt riktigt bra pris.

Något jag föll för på Mässan var GPA:s nya hjälm, visst där skiljde inte jätte mycket på den och GPA ton in ton. Men denna ska enl produktbeskrivningen inte bli repig och den hade en lite mer häftig färg och logga tycker jag!



Bilden lånad härifrån: http://www.tackroominc.com/bigpa-speed-air-evolution-riding-helmet-pi-9646.html?osCsid=244a6cf77489abc31c8888f91ec5405e


Vad tycker ni om GPA? och om GPA:s nya Speed Air Evolution?

Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge.

Red fram henne, sen hoppade jag ett litet kryss några gånger. Jag försökte fokusera på det Micke sa. Att jag inte skulle stressa henne, komma i lugn galopp och mycket och lång eftergift. Det gick super sen tog jag lite kortare vägar, jag hoppade de på en volt, då blev hon lite små sur och bockade lite.

Efter det blev hon jätte jätte pigg, jag slutade när det gick som bäst. Några hade lagt bommar på spåret, Tari tog världens språng över de och bockade, hon är så rolig.

Ridpasset gick sammanfattningsvis bra!

ÄNTLIGEN det har börjat töa nu och är runt + 4 grader.

Är det inte underbart?


Bort snö fort!

Göteborg Horse Show

Det började med att Karin hämtade mig här vid 7-tiden, vi åkte upp till Göteborg.

Kollade på mässan, in och tittade på hoppningarna vi såg Morgondagens vinnare finalen samt en 1,40 hoppning riktigt kul var det och bra platser framför allt!!!!
Därefter var det mässan som gällde till 6 riktigt najs var det!

Jag köpte dessa Eskadron Flexisoft till Brio, dock är bilden något missvisande på färgen, snyggare i verkligheten som vanligt!

Ett armband till mig själv, det är vitt/silver/ till någon nyans rosa. Bilden är också väldigt missvisande, den visar att den är typ blå.

Boken Bäst till häst, tävlingspsykologi lät väldigt intressant!

Kingsland väst, mörkare i verkligheten, faktiskt riktigt riktigt snygg i verkligheten, bilden är missvisande (fattar inte de)

Horseware Amigo regntäcke till Tari

Kingsland tävlingsskjorta!

Nu är jag hemma efter en lång dag! I morgon blir det en lång slapp dag!

Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge, kollade mest av att hon lyssnade och gjorde allting som hon skulle, hon kändes trött idag, det är inte så konstigt efter hoppträningskurs på två dagar.
Annars var hon helt okay.


Brio longerades, han var duktig. Jag vill börja rida honom NU!!!


Ang filmen från Micke träningen

Filmen från Micke träningen blir helt suddig när den laddas upp på youtube. Inget kul alls.
Det kommer så fort jag får ordning på den.

Jag och Tari laddar till Träningen för Ulrika Hedin näst nästa söndag, dvs första söndagen i mars.

I morgon åker jag och Karin till Göteborg, är där hela dagen, hemma igen på kvällen!


Träning för Micke idag igen..

Idag var det träning för Micke igen.
Jag avslöjar inte mer nu, filmen + text kommer i morgon!

Så här ser det ut när man ska göra ett bocksprång..

För att senare avsluta så här..

Men man måste ju så klart avsluta med att sparka med ena bakbenet...

Träning för Mikael Nolin

Igår var jag och tränade för en gästtränare som man kallar det. Det var för Mikael Nolin som äger Niveau.

Micke sa att jag ska tänka på att:
* Rätta upp mig mer
* Ge mer och tidigare eftergift

Det var en väldigt kul och givande träning, lite annorlunda kommentarer mot vad jag brukar få av Carro. Detta var nyttigt för båda mig och Tari.
Idag ska jag träna för Micke igen.



Ni får själv se och höra fler kommentarer i filmen.
Han ville även att jag skulle trava med bra fart in på hindret, och galoppera kort in på de..

Träning

Har nu varit iväg på träning. Berättar mer hur de gick i morgon!
Vet någon något bra program där man redigerar filmer? Mina blir helt suddiga på Youtube. Någon som vet varför?
Det blev filmat idag, ni kommer att få se den och lite kommentarer kring träningen när jag har fått rättsida på filmen och vad jag tyckte om träningen osv kommer komma upp i morgon.


Städat

Idag har jag känt mig lite flitig. Jag har sopat hela stallet, det får man göra ofta nu, i och med vi har halmbalar vid dörrarna då det annars blir jätte kalt i stallet. Jag passade på att städa i sadelkammaren, ändrade lite saker där inne och fick ordning på alla grejar

Det blir lätt så att man lägger grejer hög på hög. Men jag fick undan det som låg på borden. Underbart. Nästa projekt blir att damsuga inne i sadelkammaren. De ska jag nog göra i morgon. Igår tvättade jag lite benskydd, jag är allergisk mot skitiga saker i min sadelkammare ha ha.

Jag har putsat av Taris träns och övrig utrustning hon ska ha ikväll på träningen. Jag ska iväg och träna Tari ikväll för en gästtränare, ska bli väldigt intressant. Berättar med om träningen när jag kommer hem ikväll.


Unghäst benskydd

Har ni som har hästar som är tom 7 år godkända benskydd till era hästar?
Jag tycker personligen att det är bra att man har direktiv för unghästarnas benskydd, men på samma gång vill jag påpeka att jag tycker att det är dumt att dom har tom 7 år. De hade räckt med tom 6 år. Har man tom 6 år är det lättare att se precis den och den får inte ha "tekninktskydd". Men jag tror att det kommer bli precis som med väst tvånget. Där kollade dom bara på alla ponny ryttare och Junior ryttarna på storhäst var det ingen som hade en enda kontroll på. Jag själv gömde min väst extremt mycket. Jag åkte inte i en enda kontroll.

Jag tror med benskydden att dom kollar alla unghästar. Hur ska en överdomare egentligen ha tid med allt? Snart får dom utse en vice överdomare om dom kommer på fler regler.

Vad tycker ni?



Jag har Veredus unghäst skydden som kommer användas flitigt detta året har jag en känsla av! Annars har jag tur, Tari är så liten så hon kan ha ponny benskydd så för hennes del kan hon ha nästan vilka som helst ponny och då är dom ju godkända på tävling (förhoppningsvis). Jag har inte varit ute och mätt och vägt skydden ännu, då jag har Veredusen och kommer använda dom.


Dagens ridning blev ingen dagens ridning!

Jag hade bestämt mig för att rida Tari på stubben idag, då det har kommit mer snö och det är is bana att lasta och lasta av. Men det är bara det att det har smält så mycket och blivit kalt igen.
Jag tog ut Tari hoppade upp och red ut mot stubben, där var massor med snö, och man såg riktigt hur Tari hade problem med att sätta ner fötterna igenom den hårda skaren. Jag vände igen hoppade av och började sadla av. Det var ingen idé att rida när det är sådan skare, man vill ju inte skada hästarna. Så därför fick Tari vila idag med. I morgon blir det hoppkurs om vi kommer iväg!


Styling av Tari

Idag var det så dåligt väder, vi vågade inte ut på vägarna och inte heller rida i ridhuset pga att man inte vet hur mycket snö där är på taket. Man har läst om alldeles för många takras. Man vill ju inte riskera något.
Jag hade bestämt mig för att rida på stubben men det var flera minusgrader och blåst och snö, därför bestämde jag mig för att jag skulle fixa Taris man och lite annat istället


Före


Efter

Taris man är tunn på vissa ställen och jätte tjock på vissa och vill gärna ligga på två sidor därför är den väldigt svår att fixa, den blir gärna ojämn och inte så snygg. Men nu får vi hoppas på att den blev snygg, jag får annars fixa till den i morgon när den legat till sig lite.

Stallmagasinet

Jag har besökt hemsidan www.tidningar.nu.

Här finns många inriktningar på tidningar, alltså något för hela familjen. Hade själv ingen aning om att detta fanns. Här kan man beställa prenumerationer på mer än 200 olika tidningar.
Där bla Stallmagasinet, Tidningen ridsport, Hippson är några av hästtidningarna som finns med där.

Det är smidigt att kunna jämföra och hitta många olika nya tidningar på en och samma hemsida.

På denna hemsida är det lätt att hitta vad man söker, fin layout, lätt att hitta och väldigt smidigt!
Denna hemsida får en massa + av mig.

Titta gärna in här 

Dagens ridning

Idag red jag Tari ute på stubben i den blöta snön, den var väldigt jobbig att gå i. Idag var det några plusgrader här. Men nu har snöovädret kommit in här tillsammans med den vanliga blåsten.

Tari var snäll och gick mest utan några större krav. Hon är alltid duktig, men gillar inte att gå i motvind. Det är ju inte kul när man får blåsten i öronen och ögonen.


Släktforskning Tari

Taris mamma är Elitpremierad. Hon har fått 8 föl (Tari inräknad).

Tari har en helbror Tutanchamon dvs samma mamma och samma pappa som är godkänd dressyr hingst.
Så här står det om Tutanchamons härstammning på Blup, altså samma som Taris.

"Den elitpremierade hingsten Chapman har lämnat fyra godkända hingstar, Baryshnikov 867 (exp Tyskland) Camaro 918 (kastrerad), Copain 900 (exp Tyskland) och Rambo 910. Chapman har själv tävlat upp till Grand Prix dressyr och har flera avkommor placerade i svår klass i hoppning, dressyr och körning. Han ligger på fjärdeplats med ett gångartsindex på 159.Mamman Nefertite är ett diplomsto e. elitpremierade hingsten Ceylon 454 som har betäckt 1645 ston. Han har lämnat de godkända hingstarna Cesam, Chirlon, Silvan och Master. Bland avkommorna finns även flertalet avkommor i svår klass."

Chapman var Sveriges segerrikaste dressyrhäst i Sverige 1992 och repersenterade bla VM i Haag 1994. En helbror har ingått i de Svenska EM-laget, en annan helbror har varit framgångsrik i 140 hoppning.

Ceylon Taris morfar har många avkommor i svår klass. Bla eb som vunnit YR-SM i fälttävlan, en som tog guld i lag och silver indviduellt vid EM i dressyr och guld i lag och silver indviduellt vid OS.

Taris mamma Nefertite är förutom mamma till den godkända dressyrhingsten Tutanchamon helsyster med Agata C som tävlade Internationell Fältävlan med systrarna Algotsson.

Taris pappa och farfar är Elit. Taris mamma och mormor, morfar samt 2 till längre bak är Elit.
Sammanfattningsvis är 7 Elit i Taris stam. 

Vem slår Taris 7 elit i stammen?

Tari själv är B premierad och hennes föl blev klass 1 på fölvisningen. 

 

Visste ni att...

Tari har ett föl som heter Neftys. Tari får egentligen gå som 6 åring för hon har fölat. Fölet är inte vårt, utan före detta ägarens.


Neftys


Tari

Dom är sjukt lika tycker jag, dock är Tari mörkare för att det är vinter på kortet på henne och sommar på kortet där Neftys är.

Vilodag idag

Hästarna fick sin vilodag idag, pga vädret och lite annat.
Dom var ute i sina hagar länge idag, mitt i allt snöoväder också. Mina hästar är alltid glad att komma in.
I morgon rider jag Tari och kanske Brio om vädret tillåter.


Jag måste också ta en massa nya bilder

Hissar & Dissar



En vecka kvar till jag ska till Göteborg Horse Show

Sportlovet inleds efter i morgon = mycket ridning och bloggande

Jag har varit på många mässor förra och detta året. Falsterbo- Globen och nu Göteborg

Jag ska förhoppningsvis på två dagars träning på lovet, dvs om vädret är bra!




Jag vet inte vad jag ska köpa i Göteborg. Panik

Vädret, jag vill ha sommar nu!

Hatar blåst, de blåser nästan alltid här

Många ridsport affärer kopierar av varandra, jag tycker det är så tråkigt med nästan lika saker överallt, jag vill ha NYHETER

De nya reglerna om bakbens skydd för hästar tom 7 år, vilket innebär att båda mina innefattas av regeln

TR, dom formulerar allting jätte konstigt, fattar verkligen inte allting, upp till och med 7 år? är det 6 år eller 7 år dom menar? förvirrande

Dagens ridning

Idag red jag Tari på stubben.
Mamma filmade, men jag får tyvärr inte upp den, jo jag får upp den men den blir helt suddig.

Jag red Tari mest för att hon skulle få röra på sig efter den krävande träningen igår, jag red mest utan några krav. Hon var jätte snäll och duktig, trotts att det blåste bra.

Därför passar jag på att lägga in en lite suddig bild på Tari..

Carro träning

Idag var det dags för Träning för Carro igen.

Träningen inleddes med lite framridning. Började därefter trava över de bruna bommarna så som de gröna linjerna visar, gjorde samma övning i galopp. Tari var inte alls med mig eller framme överhuvud taget. Hon bara kikade hela tiden och landade i fel galopp och var helt oridbar. När jag efter mycket om och men fick henne till att byta galopp så stack hon bara med mig.
I slutet gick denna övning hyfsat, något jag måste träna mer på!

Jag travade över de Blåa bommarna, fattade galopp, hoppade det svarta hindret, saktade av till trav, travade över de blåa bommarna på andra sidan hindret.

Denna övningen gick bra tyckte jag, jag fick ner Tari i trav innan bommarna i alla fall. De som kunde vara bättre var rytmen, det blev lite ryckigt. Detta gjorde vi upp till ungefär 1,20. Carro tyckte att vi gjorde de jätte bra, för ett halvår sedan hade vi inte klarat denna övningen.

Hoppade sedan 6 studs, travade in i den. Hon var riktigt fin och jag fick tänka massor på mina skänklar. Jag fick till de perfekt med skänklarna. Hoppade studsen upp till ungefär 90. Avslutade med att hoppa den lågt.

Detta var en riktig mjölksyre träning för Tari, hon blev ordentligt svettig och trött, i slutet viste hon inte var hon hade benen!

Slutsattsen: Jag är väldigt nöjd med Tari, trotts att hon inte var på så gott humör i början och bara kikade Hon kikar högre och högre för varje gång..

Nu står hon i stallet och mumsar på sitt hö med lindor på benen och ett varmt skönt täcke!

Vad tycker ni?

Jag skrev ett inlägg om ridövningar tidigare idag, vad tycker ni om detta? Ska jag fortsätta lägga upp ridövningar med jämna mellan rum?



Dagens fråga kör jag när jag får in frågor, ni kan ställa frågorna i kommentarer eller via ett mejl till [email protected]. Bus enkelt!


Vill ni synas i min meny på första sidan, mejla mig eller kommentera, så kan vi byta länkningar!


Ridövning - hoppning

Idag tänkte jag tipsa om en ridövning.

Övningen är perfekt att göra som framhoppning på varierande höjd, perfekt lydnadsträning. Man ser så att hästen är framme och så att man kan ta tillbaka den.

Väldigt simpelt, det ända man behöver är ett hinder på banan som står snett igenom ungefär.

Man börjar med att fatta galopp eller man kanske börjar med att travhoppa övningen. Efter man landat saktar man av till skritt, vänder tillbaka mot hindret, travar eller fattar galopp, man fortsätter så här ett tag tills man får till det.

Det är viktigt att tänka på att ha hästen rak och att fokusera på hindret, trotts att man ska få igång hästen i en annan gångart.


Perfekt för att få en kvickare häst, få den mer uppmärksam på en och lydnad, nästan allt i ett.

Vill man utmana det lite mer kan man vända närmare hindret, eller ha hindret högre, då blir de genast lite svårare.

Göteborg Horse Show

Alla pratar om just Göteborg Horse Show, det börjar närmas sig nu.


Ska ni dit?

Jag ska dit på fredagen! Det var en av de positiva sakerna som jag skrev om igår!


Alla hjärtans dag!


Idag är det Alla Hjärtans Dag!

Hoppas att ni har haft en bra dag idag!

Det har i alla fall jag, en massa possitiva saker har hänt! Hästarna var superfina också!

Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge.
John var där bla. han sa att han hade läst i ridsport att man skulle göra avsaktningar, igångsättningar vid varje bokstav, jag kom då på att Tari inte lyssnade på mig när jag skulle fatta galopp på Carro träningen. Ett perfekt tillfälle att träna på de tyckte jag. Jag började med att rida fram henne som vanligt. Började där efter med lite skänkelvikningar och trav vid ena bokstaven, galopp vid nästa, trav vid nästa igen osv. Jag höll på så här ett litet tag. Tari blev jätte pigg och till slut lyssnade hon direkt, tidigare var hon sur och inte frame för skänkeln och svarar då med att kicka. Men i slutet var hon riktigt fin på det och hon gick i fin form hela tiden precis som hon ska.

Vet ni vad jag ska göra i sommar? Jo, jag och John ska ut och ragga i Båstad under tennisveckan med min Porsche. HAHA!!

Brio longerades först på banan och sedan på stubben. Därefter hoppade jag upp och red honom forfarande i longerlina. En liten säkerhetsgrej om det skulle hända någonting, stubben ligger ju förhållandevis nära stora vägen. Brio var i alla fall duktig idag, inga tendenser alls till att vara busig eller hitta på något dumt!
Får se om jag vågar rida honom utan linan i morgon och då ska mamma inviga den nya kameran och filma!


-








(Klicka på bilderna för att komma till tävlingarna)

Dagens ridning

Brio:
Idag började vi med att longera Brio, när han var longerad ett litet tag hoppade jag upp och red honom lite, mamma longerade honom fortfarande, detta för att han inte är riden på jätte länge och inte så mycket riden.
Det gick jätte bra, jag skrittade och travade lite. Gjorde många halter och igångsättningar. Alt för att vi snart ska försöka få igång honom på riktigt.

Tari:
Därefter tog vi ut Tari på stubben och jag red henne på en jätte stor volt där i alla gångarter, jag red i ungefär 20 min, inte så mycket mer för att det var kallt och djup snö. Är lite rädd för att man ska överanstränga dom när det är så här mycket snö.


Jag har lite bildbrist, får rätta till det snart!

Ingen ridning

Idag har jag gått i skolan hela dagen, mamma och pappa har varit snälla och kört och köpt en videokamera till mig, dock får jag betala den själv.

Ska bli väldigt kul att få filmade träningar och tävlingar. Detta är något jag har saknat, jag vill sitta och analysera filmer både nya och gamla men det är ingen idé då man har en videokamera som inte alls är bra. Därför valde jag att köpa denna nu när Onoff hade kampanj på den.

Bilden lånad från www.onoff.se

Ingen ridning idag

Det är väldigt svårt att hinna rida när man går i skolan hela dagen och slutar 5. Som sista lektion har jag SPA vilket är väldigt krävande både fysiskt och psykiskt.

Därför valde jag att låta mina hästar vila idag, i morgon blir ytterligare en lång skoldag från halv 10 - 5 ingen kul på en fredag kan jag lova men vad gör man inte..

Får se om jag hinner rida i morgon.. Annars får dom nog ytterligare en vilodag!


Brio Juli -09 Strax efter vi köpte honom

Brio Sept -09

Brio Jan -10

Man ser en förändring på hur han ser ut, dock är inte den sista bilden helt bra, där ser man inte så jätte mycket.
Han är som sagt en unghäst, numera 5 år. Har inte gjort så mycket i sitt liv..

Carro träning

Idag tränade jag för Carro med Tari.


Jag red fram under tiden dom byggde banan. Jag red mest lite volter och tempoväxlingar.

Började sedan hoppa hinder 1 och 4. Alltså samma hinder men från båda hållen, började hoppa de från ena hållet, sakta av till skritt vända, trav/galopp hoppa hindret och därefter upprepa samma process.

Började med att göra det i trav, sedan i galopp när det blev lite större. Detta gjorde jag ganska många gånger, Tari var inte riktigt med mig och ville inte fatta galopp men hon var duktig på att sakta av.

Hoppade därefter linjen 7 och 8 skulle ta den på 7 galoppsprång egentligen var det 6 = 24 m. Men jag tänkte att jag skulle korta lite, sagt och gjort, vi fick in 8!! Vi som tidigare alltid fick in ett för lite, en väldig skillnad på att man kan ta tillbaka henne nu.

Hoppade hela banan sen, lite svårt med svängen till första hindret med de gäller verkligen att man har hästarna med sig, vilket jag inte hade någon gång, jag glömde skänklarna över huvud taget och då blev det ett stopp så klart. Men annars hoppade hon skit fint till linjen 5 till 6. Den var riktigt lurig och Tari började bocka och skaka på huvudet och halsen, då är det väldigt svårt att styra henne, och jag använde inte mina skänklar som jag skulle vilket resultatet blev att antingen missade vi de hindret eller så rev vi de. Men tillsluts så kom vi perfekt på det och hon hoppade banan riktigt bra.

Idag var inte riktigt min dag, jag tyckte jag red allmänt jätte dålig. Mina skänklar flaxade och jag använde inte dom alls. Vilket är riktigt dålig, jag tog med handen istället, inget bra. Sen var jag dålig med eftergiften i sprången ibland, det är lite varierande.

Tari hoppade i alla fall fint och jag har mycket mer kontroll på henne tidigare, om man tänker tillbaka på sommar månaderna så då bara skenande hon runt banan med mig, jag hade ingen kontroll alls. Men nu har jag riktigt bra kontroll, lite för bra ibland. Men vi ska försöka jobba fram något mellanting!

Alla träningar kan inte gå jätte bra! Vi har trotts allt inte tränat på 3 veckor och var helt enkelt lite ring rostiga!

Utrustning - Borstar



Borstar använder man varenda dag, jag använder denna man och svansborste dagligen. Jag gillar denna borsten väldigt mycket, den är effektiv och bra. Jag gillar denna och har en till varje häst.

Priset varierar väldigt mycket jag har köpt några för 59 kr och är ändan upp till 129 kr. Det gäller att vara prismedveten när man handlar hästgrejer, för att få de billigaste och spara mest pengar eller få mest grejer för pengarna.

Minuset med dessa bostar är att de släpper lite i kanten där den är limmad, detta löser man genom att limma de själv med lite superlim. Därefter blir dom lika bra igen!

Vad använder ni till man/svans?

Utrustning, sadelgjordar

Jag varierar sadelgjord, jag tror att det är precis som med bett att man ska variera för att få olika tryck under magen på hästarna. Jag använder en sådan här som finns på bilden hemma på mina hästar, just denna använder Tari, Brio har en liknande. När jag tränar och tävlar har jag istället en magplatta.

En sa

I början trodde man att magplattan inte var något att ha, hästarna behöver inte de. Men nu ett par år senare har man ändrat åsikt. Jag har märkt att flera hästar har haft hovarna uppe på magplattan och magplattorna är regält repade och är inte alls snygga, men dom är ju till för att användas.

Varierar ni sadelgjordar? Har ni magplatta alltid? Eller hur gör ni?


Dagens ridning

Idag skrittade jag Tari en stund på stubben, där var ganska mycket snö därför blev det bara skritt.

I morgon är det träning för Carro dvs om vi kommer iväg denna gången.


Resultatet av täcket...

Så här blev resultatet med täcket:



När bilden togs hade jag några små saker kvar att fixa, därav är där lite trådar här och var.
Men jag är väldigt nöjd med resultatet, jag provade det även på tari och det satt jätte bra nu, till skillnad från tidigare.

Ett hett tips är att försöka göra om sina saker genom att förändra de lite kan de göra så mycket, för passform och för allting!

Som sakt var färgerna matchar inte varandra, det är inte meningen iheller då detta är ett regntäcke och ingen kommer typ se hur det ser ut och jag valde ett billigt alternativ altså att använda gammla delar!

Dagens ridning

Även idag red jag i ridhuset i Vantinge. Idag var där träningar, lite extra att hålla koll på bara.

Tari gick väldigt fint idag, tränade övergångar, igångstänningar, bara ytterst lite skänkelvikning.
Hon gick riktigt fint, i en lagom form och ganska reglerbar.
I vänstervarvet är hon alltid mycket värre, även där gick hon bra, men jag får jobba mer, leda utåt mot sargen och trampa i vänsterstigbygeln och använda den skänkeln mer. Trampar jag inte i den puttar Tari över mig på fel sida och på så sätt slipper jobba lika mycket.


Brio Longerades idag, han var duktig men den blev bara lite kort i och med att det är så jobbigt i den djupa snön.


Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge igen, det är meningslöst att försöka rida på något annat ställe just nu.. 

I början var hon sur och trilsk samt kickade mot skänkeln ganska mycket. Jag blev lite sur på henne eller rättare sakt mer bestämd mot henne och började jobba henne i tempoväxlingar, skänkelvikningar och rida på en volt med bakdelen på spåret och framdelen innanför, då började hon gå riktigt riktigt fint. Hon gjorde även fina skänkelvikningar.

Jag länktar till sommaren då man kan rida hemma och kan ha hinder och lite bommar och sånt, nu är man så beroende av om där är folk i ridhuset och man kan nästan inte göra någonting där.. 

 

Lite händig får man vara ibland......

Idag har jag äntligen tagit mig tid och ork att börja med ett regntäcke....
Detta regntäcket är inget bra framme i bogen.
Där ser de ut så här:

Jag vet om att det inte är jätte rent.
Framme i bogen är där sånna T-spännen som man brukar ha i täckes maggjordar, dessa har man satt fast i någon form av resår band, vilket gör att det blir större och större framme i bogen och att det bara glider bakåt och sitter inte alls bra i bogen..


Med hjälp av denna antika symaskin, som jag får sitta och snurra på hjulet där sladdarna ligger för tillfället hela tiden för att den ska sy, materialet är aldeles för tjockt för vår "modernare" symaskin.


Så här ser det ut på ena sidan när jag har ändrat lite. Jag tog av de gammla spännena de ska jag inte använda mig av. Jag har istället sytt fast 4 ringar så man kan spänna in de på olika ställen.
Jag vet ännu inte riktigt hur jag ska göra på andra sidan, återstår och se om de jag har tänkt blir för tjockt.

Jag vet om att jag inte matchar så bra med det svart och vita, men jag använder mig endast av gammla reservdelar när jag lagar detta täcket, vilket då blir i olika färger och modeller.

Det är ett regntäcke, som jag har köpt för några år sedan när jag inte hade något regntäcke till storhäst, men iom den dåliga konstruktionen är det endast inte så mycket använt.

Jag vill även inte kosta på en massa för att ändra de, utan när jag slänger gammla täcken eller andra grejer så sparar jag de jag tror att kan vara använbart till att laga täcken och andra häst saker med.

Man måste tänka ekonomiskt, annars förlorar man bara en massa i längden....

Dagens ridning

Idag åkte vi upp till Vantinge med Tari. Där var träningar för nybörjare, så det var inte jätte lätt att rida.
Dom visste inte var dom var eller några ridhus regler (ridhuset var inte bokat).
Tari var väldigt pigg, hon har trotts allt inte gått sedan i måndags, jag vet dålig stil.
Idag red jag mest utan några större krav, styrade rundor, lite skänkelvikningar. Jag hade ett stort krav och det var att hon inte skulle gå emot handen och söka sig neråt, hon går ofta i en väldigt hög form av sig själv, därför jobbar jag på att få henne att bli lägre och gå mer "på tyglen". Hon var riktigt fin i slutet. Jag kunde göra nästan vad jag ville då i slutet, riktigt riktigt fin var hon.

Jag har även anmält mig till lite träningar idag, får se hur det blir...



Brio
Longerades i snön idag, dock var där väldigt mycket snö på vissa ställen, då vi longerade bara honom i cirka 10 min, rädda att han ska överbelasta sig eller sträcka sig.


Boken alla pratar om - Stallboken



Jag har precis som dom flesta Stallboken.
Men jag är inte speciellt imponerad av den, visst det är bra att ha allt samlat på ett ställe.




Man har saker och ting samlat på ett ställe.

Man har lite koll över saker och ting


Man kanske skriver i den var dag, om man inte gör det någon annan stans.



Mest reklam


Liten plats att skriva på dagens datum


Är den verkligen värd sitt pris?


Enligt mig inte jätte snyggt upplägg.


Jag tycker i alla fall att den är värd priset jag betalade (= 0kr) man fick den om man handlade över en speciell summa i en affär.

Vad tycker ni?


Bling bling

Idag är jag jätte förkyld och har feber, därför får hästarna vila idag också, det är ändå inga tävlingar just nu..



Bilden blev inte den bästa men jag har köpte Swarkovski kristaller för jag hade tänkt Blinga lite



Jag har tänkt blinga hela området innanför den blåa linjen.

Vad tror ni om detta?

Det kommer ta sjukt långt tid och jag behöver sjukt många kristaller för att blinga detta. Jag ska även blinga en kavaj hade jag tänkt, då jag inte är riktigt nöjd med utseendet på den.
Jag kommer att antingen använda mig av vita kristaller eller kristaller som reflekterar olika ljus (även dom vita men dom reflekerar saker som sakt).

Jag har bara köpt 100 st så jag kommer behöva rätt många till, men jag ville först se hur dom såg ut och hur stora dom var.

Någon som har testat och blinga något själv?

Sjukling

Idag har jag inte ridit, pga av att jag är jätte förkyld och mår inte alls speciellt bra.

Hästarna har fått vara ute idag. Brio tog i sönder sitt täcke, i själva T-spännet på maggjorden, jag passade på att laga de då jag hade "reservdelar" hemma. Så nu är hans täcke helt igen.

Återkommer med lite mer i morgon!


Problem med att ni får styltor på hästarna?

Tidigare hade vi problem nu i all snön att Tari fick styltor. På samma gång vill vi inte sko henne med snösulor för risken för hovbölder är större då, vi brukar här nere inte ha så mycket snö, den brukar fort övergå i blask och is och därefter i en lervälling.

Nu iom det har varit snö så länge har jag tagit till ett tips jag hittade på Bukefalos forum. Nämligen att ta glasslåds förpackningar eller lock och klippa ut till sulor och kila fast dom mellan hoven och skon.





Sitter bra under ridtur eller i hagen.


Hyffsat lätta att sätta på när man har klippt till dom, dock kan hovarna variera i storlekar.


Ingen snö eller is fastnar i dom


Hästarna skadar sig inte på dom när dom går isönder.



Tar tid och är lite klurigt att göra i början, kräver att man har en snäll häst att lyfta hovarna på.


Dom går isönder längst vid strålen vid för kalt och hårt väder, men dom går att använda ändå.

Fyll gärna på med egna tankar och ideér

Snö oväder igen...

Det är meningslöst att ens försöka rida, det är ett under att man klarar av att tag sig till och från skolan på de skånska vägarna idag, det blåser igen hela tiden. Ni som aldrig har varit här vet inte hur mycket det blåser och snön bara fyger runder, när det är nyskottat tar det 5 sekunder så är vägen överblåst igen med en massa snö. Ingen lätt väder, hästarna har därmed fått vila, även stå inne för den delen. Dom vill inte vara ute när det är sånt här väder, då bara går dom igenom staktet eller bara står vid grinden och vill in, lika bra att dom får stå inne.


Det är nyskottat på denna vägen i samband med att kortet togs, det är på en landsväg som man får köra i90 km/h.

Equipe sadel

Jag har sedan ett par år tillbaka en Equipe Grand Prix sadel

Så här står det om den på www.equipe.se
Vår "flat-back"-sadel. En fantastiskt välgjord sadel för dig som vill prestera maximalt på tävling och tävlar professionellt. Bommen är av trä. Med eller utan kalvskinn på kåporna.


Jag har gillat den väldigt mycket, köpte den till min fd häst, och den användes bara till honom, pga olika anledningar. Han gick bort i höstas. Vi märkte att Taris sadel passade allt sämre och sämre. Vi bestämde oss för att ringa till Equipe och se om vi kunde ändra bommen på Equipe sadeln (den passade heller inte på Tari). Det gick så klart.
Sussane som står för Equipe kom ut och tittade på sadeln och Tari och mätte hennes rygg, sadeln åkte med henne och där efter ner till frabriken i  Italien.

Sadeln kom hem cirka 6 veckor med en massa julhelger och lite sånt emellan. Vi breddade den i bommen 1 cm, högde upp den bak i stoppningen 1 cm. Sussane kommer ut och tittar på sadeln, kommer även ut och lämnar den, extremt smidigt, det är också kostnadsfritt (iaf för mig som bor i NV skåne).

Till saken idag fick vi räkningen, den blev på 2300kr, vilken jag upplever som ett vettigt pris.



Nackdelen är att de svarta färgar av sig på schabrak, och mina vita eller ljusa ridbyxor.

Jag är jätte nöjd i övrigt med den och med Servicen!
 

Snö oväder i Skåne

Nu är det snöoväder i skåne igen, blir ni förvånade? Läget är inte så stabilt här i nordvästra skåne. När jag körde hem vid halv 3 tiden var det 1dm ute på landsvägen där som är 90 km/h och jag höll på att köra av vägen, det var snor halt och högg i bilen.

Det snöar inte så mycket, problemet är att det blåser en massa. Vägarna fyger igen innan dom hinner skotta så det hjälper inte så mycket...


Här är en bild tagen precis efter snöskottaren har varit här! Ser ni vägen? Vägen ifråga är en stor 90 väg.


Något suddig bild.
Men här hände något skit kul idag! jag sitter här inne och ser hur väghyvlen kommer och ska skotta parkeringsplatsen, men på något konstigt sätt så lyckas den fastna. Så den satt fast där ett bra tag innan den körde 10m ut på åkern, de är de ni ser här, där det är som högst har den suttit fast typ 1m ner i snön! Det var i alla fall jätte kul, tom väghyvlarna fastnar här i skåne, den var inte liiiten iheller.

Som ni förstår med detta oväder blev det INGEN ridning idag, det är inte lönt att försöka ens!
Fast i förmiddes när jag gick i skolan var det fint väder och hästarna fick gå i hagen några timmar. 

+ och -


Börjar med de välkända Veredus (Carbon gel)



Super bra passform


Hållbara

Slitstarka

Finns i godkända bakbensskydd för unghästar

Superbra skydd, skyddar bra mot slag

Resåren är hållbar, blir inte lika uttyd ful som andra skydd


Blir inte lika snygga när dom är repiga

Priset, dom är väldigt dyra att köpa in

Annars finns inget annat negativt!

Något ni vill tillägga?


Dagens ridning 2 - Longering Brio

Mamma longerade Brio idag, han var duktig och jag filmade. Jag testar här lägga in mitt första klipp på bloggen, ska se hur det blir, blir de konstigt så ska jag försöka fixa det är nybörjare på detta området!



Hissar och Dissar




Dagarna blir allt längre ljusa!


Snart börjar tävlingssäsongen på riktigt!


Vi har äntligen kunnat börja longera Brio i all snön! Snart kommer han kanske också vara igång...


Våren är på väg (hoppas vi) Alla butikerna kommer med underbara nyheter







Vintern verkar aldrig ta slut, eländig snö och jätte kallt.


Det är svårt att hinna rida när man inte kan rida hemma...


Det går inte att tävla trots att tävlingarna börjar komma, där finns inga framridnings möjligheter och jag vågar inte riskera något med Tari


Det tar sjukt långt tid att ladda upp en film på YouTube



Dagens ridning

Idag var vägarna bara, inget halt. Vi begav oss till Vantinge där jag red Tari, det var bara jag och en till i ridhuset. Tari gick sämmre än någonsin, tror att deta beror på att hon faktiskt är brunstig nu! jag som trodde det fortfarande är vinter, se där har vi ett vårtecken. haha. Hon höll på i hagen och backa till Brio och sånt, trotts att Brio är valack, men han blev kastrerad sent som 3 åring.

Tari var sur idag, började med att rida fram på långa tyglar som vanligt. Hon hade verkligen ingen framåt bjudning idag, lyssnade inte på skänklarna eller någonting, använde jag dressyrspöet bara slog hon mot det. Jag försökte verkligen få igenom att hon skulle gå ner på tyglen, inte bra gå emot min hand hela tiden, hon gick emot utan att jag ens rörde på handen. Hon är sån ibland, hon stanna i alla fall inte och bara slog som hon brukar göra ibland när hon är brunstig. Jag gjorde övergångar, trotts att det gick segt frammåt. Jag gjorde skänkelvikningar, några blev i slowmotion och några blev faktiskt riktigt bra.

I slutet blev jag riktigt arg på henne, därefter lugnade jag ner mig igen, då började hon riktigt jobba som hon skulle, hon gick bra i traven i båda varven då och jag bestämde mig för att det var lika bra att sluta där, jag fick igenom de jag ville i traven, men galoppen struntade jag i att få igenom, det är inte lönt att bråka mer med henne när hon är på de humöret.

På samma gång som hon inte vill gå frammåt är hon skit pigg i bland och ibland så blir hon även skit stark, det är svårt att veta exakt vad man ska göra i ett sådant läge, man får helt enkelt testa sig fram vad som är bäst.

RSS 2.0