Vilja, envishet lönar sig i längden...

Tari har ju tidigare varit hemsk i all hantering när vi fick henne, när hon inte ville stod hon bara på två ben och gick över en. Det har hänt, farliga situationer

Nu har hon blivit så snäll och lugn att hon kan stå lös i stallgången när jag masserar henne, borstar henne osv. Jag tycker att det är skönt att ha hästarna lösa i stallgången, man löser mycket då skulle man av någon anledning behöva hämta något eller någonting så har man lärt hästen stå stilla. Samtidigt är det lika viktigt tycker jag att hästarna går lösa in i sina boxar utan grimmor när man ber de om de. Då kan man ta av grimman tidigare och det blir lite mer "frihet". Hästarna är fria djur tycker jag, men samtidigt ska det inte bli hastigt och ovårdat för de.

Idag var Tari bra lerig om sina ben innan träningen, jag bestämde mig för att helt själv (mamma brukar vara med när vi ska göra något i klass med "annorlunda") ut på gårdsplanen med Tari och satte på kranen och började spola benen, visst hon protesterade lite i början men hon reste sig inte eller försökte ha några tendenser till att bette sig illa. När vi var klara fick hon massor med beröm. Detta har hon haft problem med tidigare. För längre sedan har det varit svårt att ta ut och in henne från hagen, nu är hon snäll och går som en gammal ridskolehäst (ingen ont om dom men dom brukar vara coolare och inte ha så mycket temperament).

Brio håller vi på i de stadiet med nu, att han ska lära sig acceptera oss och inte bara bli arg på oss. Han blir sur och bits samt kan även sparka efter en. Han är lite farlig. Men man måste sätta han på plats. Mamma lyckades bra med det idag. Skulle byta täcke på honom, mamma håller honom med hingstkedja (under hakan). Han biter efter henne och håller på mamma tar i hingstkedjan han blir skit sur och reser sig, men där är ett problem med detta rakt över honom är där en bjälke. Pang säger det och han blir helt chockad, han slår in nosen (huvudet) i den. Därefter var han som ett lam att ta ut i hagen.


Carro Träning

Idag tränade jag för Carro. Kan inleda med att säga som Carro sa att det gick bra när björnen hade vaknat och ställt in sig.

Tari var seg och trött på framridningen, jag bara ignorera de. Sen började vi hoppa, då började hon med att stanna två gånger på olika hinder. Hon var inte alls framme för skänklen alls. Sen hoppa jag banan, första gången fick jag in ett galoppsprång för mycket överallt! Nästa gång jag hoppade banan fick jag in ett galoppsprång för LITE! vad hände där? Jo, Tari vaknade och blev helt speedad ni vet ston.

Nästa gång när jag skulle hoppa banan låg den på 1,20-1,35 och det gick jätte bra. Jag måste försöka få igång Tari och rätt antal galoppsprång. Hon är lite så allt eller inget, sakta eller fort. Där finns inget mellanting. Nu har man börjat märka att Tari är lite bekväm av sig med. På första hindret ibland orkar hon inte hoppa och bara blir sur, men kommer man jätte fel till ett annat hinder mitt i banan då hoppar hon det utan problem.

Tari var jätte duktig i alla fall. Hon blir alltid hemskt speedad när man hoppar banan mer än en gång, de gäller att ställa om ridningen till hur hennes humör är.

Jag måste verkligen ta lite nya vårbilder snart! Våren kom hit UTAN regn.

Ang Annonserna

Idag tog jag mig i kragen och tittade igenom annonserna jag har.

Jag har som regel att länkar jag till någon via annonser ska den personen länka till mig med, jag upptäckte till min stora förvåning att tre hade tagit bort min bild och även andra. Lite tråkigt att man inte ens kan skriva ett mail att man tyvärr slutat med annonser eller något liknande.

Är något oklart maila mig då [email protected]

Har ni några andra frågor eller någonting är det bara att skriva till mig, det finns inga dumma frågor bara dumma svar!


Min utrustning - stövlar

Från topp till tå brukar man säga. Sist skrev jag ett inlägg om mina hjälmar här. Därför tänkte jag att det passade bra att skriva om stövlar idag.

Börjar med Tretornen, känner ni igen dom?
Dom flesta har ett par Tretorn stövlar. Det har även jag.
Plus:
* Sköna att rida med (när man använt dom cirka ett halvår).

* Mina har varit hållbara, dock har jag vårdat dom ömt.

* Lätta att göra rent, bara spola av med trädgårdsslagen och på med lite läderolja så blir dom blanka och som nya!

* Lätta att ta på och av.

Minus:
* Det var inte kul att gå in dom, skavsår och dom var inte sköna i början, jag funderade tom på att sälja dom så illa var det.

* Dåligt uppbyggda i fötterna, men visst de spelar inte så stor roll.

* Alla har dom, men är de verkligen ett minus? haha

* Priset, är dom verkligen värda priset på då när jag köpte dom 4000?


Jag har även ett par Mouintain Horse SCS 3
Plus:
* Hyfsat lätta att rida in eller gå in.

* Stilrena

* Lätta att ta på och av (men Tretorn är strået vassare på denna punkten).

* Bekväma

Minus:
* Sömmarna släpper överallt

* Dom är enligt mig helt felkonstruerade framme vid snörningen, det trycker på fötterna och längst nere på benen. Så efter en timmes ridpass är mina fötter illröda i två timmar! Helt sjukt, men dock gör det inte ont, men jag tror inte att det är så hälsosamt, dom kan ju stoppa eller hindra blodtillförslen.



Sist men inte minst mina John Whitaker


Jag har tidigare skrivit om dom här att dom var för små i skaften, men vi har som sagt var lånat saker och håller på att göra dom större, det tar sin lilla tid.

En stövel passar nästan nu.

Kan ändå skriva lite kort om dom. Dom har en annan konstruktion där vid snörningen och den verkar inte alls klämma på samma sätt som i mina Mouintain Horse, vilket verkar positivt.

Annars kan jag inte skriva mycket mer om dom. Där var även ett väldigt bra pris på dom tycker jag om man jämför med både Tretornen och Mouintain Horse.




Dagens ridning

Idag red jag Tari hemma på banan, precis som igår.

Idag gjorde jag många övergångar, formade Tari runt innerskänklen. Mamma tog ut ett hinder så jag skulle hoppa ett litet kryss, resultatet blev inte så bra. Tari var överladdad och bara busade rundor. Jag fick lägga flera volter innan jag kunde hoppa hindret, sedan gick de hyfsat

I morgon ska jag träna för Carro. Det är alltid kul att träna själv eller två, det är så underbart. Man får så mycket hjälp då och man kan säga exakt vad man vill träna på och man får träna på just det. Det är perfekt nu när jag har tränat en gång för Ulrika Hedin. Så sakerna som inte gick bra där, har jag sagt till Carro så tränar jag vidare på dom för Carro. Perfekt så ska det vara.

I början på April är nästa träning för Ulrika Hedin. Alltid lite kul att träna för någon annan tränare ibland, alltid bra med nya tips och idéer Sen är där en träning till för Ulrika i maj med. Så det är en gång i månaden.

Hur tränar ni? För samma alltid eller ni varierar? Grupp? Privat?

Jag tänkte på hur länge jag tränat för Carro för någon dag sedan. Jag har tränat för henne sedan hösten -04 med andra ord ganska länge. Men när jag har haft fler än en häst att träna så har jag ibland kompletterat med andra tränare vissa perioder.


Dagens ridning

Idag red jag Tari hemma på banan. Hon var jätte busig, hon har ju vilat i två dagar. Inte så bra men vad gör man inte! Hon har lite speciella ryck hemma på banan. Hon ställer sig på ett ställe och bara kickar hela tiden och håller på och reser sig. Tillsluts får man henne ifrån den jobbiga fasen. Idag gjorde hon så två gånger. Men resten av tiden var hon jätte pigg och kickade lite.

Gjorde ganska mycket galopparbete och övergångar, de är de som behövs när Tari är på de här humöret. Sen tränade jag också på att hon ska forma sig runt min innerskänkel, när hon är så här exploderar hon när man lägger till skänkeln och så ska det inte vara.
 
I slutet var hon lite finare, men de känns att det går lite sämre nu, bara att jobba på!


Om ni undrar vad som har hänt med Brio så igår var han jätte busig i hagen och höll på med sina busigheter och då vet han inte var han har fötterna, vilket resultatet blev att han har dragit av en sko. Idag hade tyvärr hovslagaren inte tid att komma och slå på den.

Hissar & Dissar



Våren är på väg med stormsteg!

Påsklov!

Alla vårkläderna börjar användas

Hästarna har mindre täcken på sig

Tävlingarna har dragit igång på allvar!

Att det går att rida hemma, underbart!




Regn!

 Lera och jätte leriga hästar samt leriga saker

Att Brian drog av sig en sko igår!

Att jag har varit sjuk

Inte hittat några roliga hästgrejer på senaste tiden

Skåne runt..

Det känns som dagen har spenderats i bilen skåne runt. Vi åkte kanske inte Skåne runt. Men vi åkte två timmar till ett ställe i Skåne och tittade på en häst. Efter drygt två timmar var vi framme. Helt okay häst, vi är intresserade men har inte bestämt oss än. Mer än så här tänker jag inte berätta om hästen.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha, eller om jag vill ha en ny? Jo, en ny vill jag ha. Men ålder? Och priset måste stämma med vår budget. Det är mycket som ska stämma när man köper ny häst. Det gäller att hitta rätt.

Av dom två hästarna jag har idag har jag ju aldrig provridit, jag har ju själv ridit in dom mer eller mindre. Tari var insutten och lite riden när jag fick hem henne, men vi köpte henne innan hon var inriden eller insutten.
Brio har jag ju själv ridit in i höstas.


Bilden på Brio som pryder min projektarbetes framsida..

Mina egna hästar fick vila idag, i brist på tid.


*



Vilka hjälmar hade du förut?

För ganska länge sedan hade jag en Jacson hjälm, men det gick isönder hela tiden och jag blev väldigt less på det. Valde därför att köpa en GPA Titanium, det var på den tiden då den var ganska ny tror de var -04 då började min förtjusning i GPA.

GPA Titanium Valde att ta bort ansiktet då bilden inte var allt för fin...

Efter GPA Titaniumen köpte jag en GPA speed Air. Men den sålde jag förra våren, jag fick något ryck då. Jag vet inte varför.

Min förra GPA Speed Air.. Tari hoppar studs för snart 2 år sedan.

Jag hade även en John Whitaker, den använde jag bara cirka två gånger. Den blev för stor och passade inte alls mitt huvud. John Whitaker hjälmen har jag tyvärr ingen bild på.
Sedan har jag ju dom hjälmarna jag skrev i detta inlägget.

Jag är lite hjälm galen, speciellt i GPA.

Regn hela dagen..

Jag skulle varit i Hässleholm och tävlat idag om det inte vore för vädret och min eländiga förkylning. Jag valde därför att stanna hemma och vila upp mig, vem vill ligga sjuk hela påslovet som precis har börjat? Inte jag i alla fall. Jag har massor att göra och hitta på nu på lovet.

Men.. Idag har jag bara tagit det helt lugnt och inte gjort så mycket. Båda hästarna fick vila pga busvädret, det är ju jätte mycket vatten överallt. Alt blir inte som man har planerat.



Min utrustning - Hjälmar

På träning/tävling:

Använder jag denna blåa GPA speed Ari Ton in Ton.
Super i passformen, lätt och bekväm att ha på sig. Kan bara ösa beröm över Speed Airen.
Finns dock två minus med den
1. Priset
2. Just denna verkar "fälla" alltså den är inte lika snygg i färgen nu som när jag köpte den. Men dom vanliga Speed Air har inte gjort det.

Hemma:

Använder jag denna hjälm från Tyska Everline Busse och modellen heter EQUI SHELL, om jag har förstått det hela rätt.
Denna hjälm köpte jag i somras i Falsterbo. Då jag avskyr att bara ha en hjälm. Tidigare hade jag 4. Sen sålde jag alla utom GPA speed airn som jag visade ovan.
Hjälmen har jag blingar själv.

Plus

Sval
Bra pris

Minus
Obekväm
Grejen där man ändrar storlek spänner åt sig mer och mer själv.

Reserv/aldrig använd

Har jag denna GPA speed air.
Dock vet jag inte om jag ska lacka den i någon häftig färg, eller blinga den.

Dagens ridning

Tari:
Red på banan hemma. Började med skänkelvikning och öppna i skritt. Mest för att göra henne mjuk och fin. Sen fortsatte jag lite i trav. Började med övergångar för att få henne riktigt lydig. Det var i det stora hela vad jag gjorde med Tari idag.

Ingen bana på bilden, brukar skritta fram och av dom på vägen in till vår gård.

Brio:
Longerades först men halsförlängare. Jag hoppade upp och red honom lite i longerlinan. Testade skritt trav skitt. Det gick bra till en gång då han blev jätte busig och försökte stegra sig och vände sig. Vilket resultatet blev att jag fick longerlinan rakt i huvudet. Mindre lyckat. Både jag och mamma var alldeles för okoncentrerade. Men sen efter de gick han kalas fint igen.

Idag fick hästarna slippa vintertäckena..

Istället fick dom..

Tari fick ett 100grams täcke. Från Kimberly. Alldeles nytt dessutom till denna säsongen

Brio fick ett regntäcke ifrån BR.

Dagens ridning

Tari
Red henne hemma på banan underbart att kunna rida hemma igen. Funderar på att sätta ihop en veckoplanering till henne som innefattar lovet, får se hur de går. Hade varit kul att göra och en liten uppföljning.
Hon var lite stark och dragig i galoppen, jag är fortfarande förkyld och inte lika stark plus att jag blir skit trött jätte fort. Men mamma tycke att hon gick jätte bra idag. Mamma klagade bara på min sits, jag slappnar av alldeles för mycket hemma och det blir lite för flamsigt har jag en känsla av..

Brio
Igår var han ju jätte busig och höll på. Idag bestämde vi oss för att longera honom med tömkörningsgjord och halsförlängare (inte alls inspänd utan den verkade bara när han gick jätte högt med huvudet som en martingal). Han har aldrig gått med martingal eller inspänningar förrut. Men idag gick han jätte bra, lite trött kanske. Han kom på att när han busade eller började trava så drar han ju upp huvudet jätte mycket då tog det ju stopp. Han blev allt lite konfunderad då och stannade till. I morgon rider jag kanske honom en liten stund också.


Idag möttes jag av...


Dessa rådjuren, lite dålig bild då jag inte vågade gå närmare och skrämma dom.

lite annat vårtecken också

Jag hittade en liten Tari också!

De som var mest överraskande var att det var cirka 15 grader här! Helt otroligt. JA det var plusgrader INTE minus!


Dagens ridning - Longering/lastträning

Idag på eftermiddagen kände jag mig så pass bra så jag gick ut och gjorde iordning Brio. Transporten stod klar så jag testade att lasta honom. Han gick i nästan direkt första gången. Backade ut skulle gå in igen, då larvade han sig lite. Sen tog jag ordentligt tag och då gick han in klockrent.

Mamma longerade honom sedan. Han hade rätt mycket damp och bockade hoppade och hade sig. Det så riktigt kul ut för han vet inte alls var han har sina ben. Han har nu ett ordentligt steg, han har ju precis fått skor. Eller de var någon dag sedan. Men sist vi longerade honom verkade han lite öm och ovan. Nu verkade han vara på hugget igen. Lite för mycket. Tur jag inte satt på honom.

Carro Träning

Idag tränade jag för Carro. Inte så smart men sant. Jag är forfarande jätte förkyld. Inget kunde stoppa mig att träna. Efter träningen skulle jag gå några varv med Tari, sagt och gjort så blev det INTE. Jag blev jätte yr och mådde illa, vilket gjorde att mamma fick ta och gå med Tari istället och jag fick sätta mig och återhämta mig lite.

Jag fick många pauser mellan jag hoppade (bra). En gång när jag skulle hoppa banan mådde jag sjukt illa innan, men jag hoppade ändå. När jag väl hoppade eller tränade så mår jag inte så dåligt. Jag tror att det är allt adrenalinet som gör att man får en liten kick och mår mycket bättre.

Jag är nöjd med min och Taris insats från träningen, trotts lite missöden. Ryttarmissar med andra ord, samt en hästmiss. Haha.

Jag måste tänka sjukt mycket mer på mina ben så dom är stilla.


Min utrustning - Kavaj

Vad använder ni för kavaj?

Jag kommer att använda den jag designade själv i lördags bild finns i detta inlägg.

Jag har även en RTS kavaj, modell Pia Lotta. För er som inte vet är RTS Rolf Göran Bengtssons märke. Jag tycker att den är riktigt snygg och bekväm.


Ignorera att den är konstig i ena armen.

Den kavajen är grå, grått är snyggt! Den andra jag designade är svart som ni kan läsa i inlägget som jag länkade till ovan.


Jag har även en ljusblå Viktorhugo kavaj. Oanvänd även den precis som den svarta Viktor Hugo kavajen. Jag vet inte riktigt om jag ska sälja denna kavajen eller jag ska behålla den?

Dagens ridning

Fast jag är sjuk trotsade jag förkylningen och var i skolan och red idag. Jag är inte smart kan jag berätta jag mår inte alls bra nu.

Till ridningen idag var första gången i ÅR man kunde rida på banan här hemma! helt underbart.
Jag red Tari, jag hade gramanen på för jag hade väntat att hon skulle vara busig och jag är lite svag i och med min förkylning.

Hon var jätte busig i början och höll på, sen blev hon jätte fin. Red mest vanligt. Sen i slutet kom det en MC och Tari fick så klart spel och bockade och hoppade och höll på och skakade på huvudet ett varv. Hon är så söt när hon försöker bli rädd för någonting.


En del av ridbanan

Sjuk

Ändan sedan fredags kväll har jag varit sjuk. Jag är sjukt förkyld, illamående, ont i huvudet, feber. Jag mår med andra ord inte alls bra.

Hästarna har vilat. Igår kväll var jag ute i stallet och masserade och pysslade med Tari, hon tyckte de var sjukt skönt. Hon är så go och snäll när hon är på de humöret. Hennes humör varierar väldigt mycket överlag.

I förmiddags släppte jag ut hästarna, tog in dom senare och mycket mer än de har jag inte gjort idag. Jo, jag satt här innan och fixade med mitt projektarbete som snart förhoppningsvis är klart. Det ska ju lämnas in på fredag.


Färdig

Det jag har gjort är att blinga min kavaj men sk strassband. Det blev riktigt riktigt fint. Jag har tyckt att den kavajen har inte haft den riktigt snygga "gnistan" tidigare. Men nu är den absolut jätte snygg!


Så här ser den ut nu, observera att den inte hänger riktigt snyggt och att det blingar mer i verkligheten.


Kragen från famsidan

Från baksidan. Dock är det mycket snyggare i verkligheten.

Jag blev jätte nöjd med resultatet, precis som jag väntat mig blev det. Riktigt fint!
Kavajen kommer från Viktor Hugo och är svart som ni ser och aldrig använd, dock har jag haft den i ganska många år ändå, men inte riktigt tyckt om den. Jag har tyckt att den var alldeles för tråkig i utseendet. Men nu är den upp piffad och klar att använda!


Nu har jag kommit så här långt..




De ser nu ut så här ut över fickorna...

En liten ledtråd...

Jag ger en liten ledtråd vad jag ska göra nu..


Nej, jag ska inte tävla.. detta handlar mer om design..

Dagens ridning

Tyvärr blir de inte mycket mer uppdatering mer än detta idag, då jag har lite tidsbrist och är väldigt trött och förkyld. Jag laddar upp för mer uppdatering under helgen!

Tari:
I Vantinge, red henne lite skänkelvikningar, igångsättningar alltså de vanliga, hon var sjukt duktig.

Brio:
Longering hemma, han var jätte duktig. Busade inte en ända gång. Jag börjar nog rida honom lite smått i helgen.


En stor dag idag..

Idag på eftermiddagen har Brio fått skor på sig fram! ett stort framsteg, nu ska han bli riden ordentligt igen. Skoningen gick fin fint (med lite medel i kroppen går allting bra). Man vill ju inte riskera att för mycket händer under första skoningen, Brio har en tendens till att få damp när det inte går som han vill!


Tari blev också skodd idag och hon fick nya skor.

Veckans ridövning

Denna veckans blir en liten fortsättning på föra veckans som ni hittar här

Ni kan se film på när jag rider övningen för Ulrika Hedin här


De man har gjort svårare från förra veckans är att man har lagt till ett hinder vid varje kortsida. Man ska hoppa de sedan svänga in och trava över bommarna, fatta galopp och hoppa hindret i mitten sakta av till trav och trava över bommarna, fatta galopp och hoppa över hindret på kortsidan.

Det viktigaste är att man har koll på yttersidan och använder sig av ytterhjälperna när man svänger och att man ser till att man kommer rakt in. Man ska även kunna sakta av rakt så det inte blir vingligt och jobbigt. Allting ska vara spik rakt.

Tycker man att även denna övning är för lät flyttar man bommarna närmare hindret i mitten och hinderna på kortsidorna närmare bommarna.

Viktigt att tänka på att man ger eftergift så man inte snålar in på den i förebyggande syfte.



Någon som har något annat att tillägga?

Har ni tränat på förra veckans övning?

Vad föredrar ni? Martingal? Förbygel?


Jag personligen föredrar nummer 3 bäst till hemma, enkelt att ta på och av. Inget man störs av och är enkelt att bara låta sitta kvar på tränset.

Nummer 4 tycker jag personligen är bäst på tävling, minst slitage på sadeln (förutom 3:an). Enkel och snygg. Ingen resår som blir skitig. Inget man slår i fingrarna i.

Nummer 1 resåren blir skitig lätt, man slår i fingrarna i spännena, irriterande.

Nummer 2 en massa grejer att sätta fast överallt, inte optimalt på tävlingar, tar långt tid. Man har samma problem där som med nummer 1, man slår i fingrarna i spännena och resåren blir lätt skitig.

Vad tycker ni?

Tyvärr blev bilderna lite små och otydliga, beklagar..
Det röda har jag ritat dit för att visa hur det ser ut, fortfarande lite otydligt på nummer 2.


Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge, förhoppningsvis kan jag rida henne hemma i morgon. Hon gick jätte fint idag, var kanske lite stark i galoppen ibland. Gjorde det vanliga dvs tempoväxklingar, skänkelvikningar och de gjorde hon super fint




Mamma fick även för sig idag att hästarna inte skulle gå i sina vanliga hagar, utan brio skulle gå i den hagen som är tom satt säga och Tari i sin vanliga. Jag bara de kommer aldrig funka, Brio kommer springa igenom in till Tari sa jag. Mamma bara nej. När jag var ute och gjorde något såg jag två hästar i Taris hage och dom sprang som idioter. Blev till att springa och ta in dom igen. Det blev som jag sa!

Är ni prismedvetna?

Kollar ni runt var ni får det billigaste innan ni bestämmer er för att köpa en produkt? Eller ni bara köper var det är billigast?

Jag är prismedveten ändan ut i fingertopparna, visst köper jag något som inte är billigare ibland, men oftast händer det inte. Jag vill ha det till bäst pris. Men när man ska handla från Internet affärer gäller det att ha koll på var frakten och produkten är billigast, var det blir ett billigast alternativ!


Här är ett exempel:

Här hittar ni Hööks och Börjes, Bilderna är också lånade från hööks respektive Börjes.

Att tilläga är att där är desstom 10% på alla grejer på Hööks!


Dagens ridning - longering

Idag blev det vilodag för Tari igen.

Mamma longerade Brio, jag trillar när han busar haha.. Därför får hon äran att longera honom. Han var duktig i början, men när han börjar bli trött spårar allting ut, han börjar bocka, hoppa rakt upp, stegra sig och kasta sig åt alla möjliga håll och kanter för att komma undan och komma lös. Men mamma var steget före idag och var beredd på att han skulle hålla på. Så hon höll kvar honom. Han var jätte duktig annars.


(gammal bild, det är nästan ingen snö nu)

I morgon är jag ledig underbart!

Hjälp!

Vad vill ni läsa mer om här på bloggen? är det något speciellt bara kommentera! Ni får vara anonyma när ni frågar!
Är det något ni undrar över till dagens fråga är det bara att kommentera eller skicka mejl!
Något ni tycker jag ska förändra eller liknande är det också bara att skriva!

Jag svarar på alla frågor, det finns inga dumma frågor bara dumma svar!


Jag passar även på att hälsa alla nya läsare hjärtligt välkomna!


Vilodag

Idag fick Tari en välförtjänt vilodag, hon har gått så mycket på den sista tiden.
Idag fick hon även gå ut i en större hage, då isen och sjön som var i hagen har till största delen försvunnit. Underbart, dom gick och betade nästan hela tiden dom var ute i vårsolen, så underbart.

På torsdag kommer hovslagaren och Brio ska då förhoppningsvis få skor på framfötterna, hur de nu ska gå till, vi hoppas på det bästa.

Banan här hemma på gården är snart så man kan börja rida eller longera Brio på den. Tanken är att han ska komma igång och förhoppningsvis om allt går som det ska så ska han åka på påskhoppningarna på klubben om tre veckor, där är det valfri höjd, underbart när man har unghäst. Det är hans planering!

Taris tävlingsplanering är inte riktigt klar ännu, vi vet inte vissa saker, en del ska falla på plats innan vi är säkra på var hon ska hoppa och hur. Men målet är i alla fall att komma upp i regionalt så fort som möjligt, men hon behöver lite mer rutin lokalt först.

Ändrat om lite i bloggen..

Innan såg det ut så här:


Annonserna var där uppe, nu har jag valt att flytta ner dom aningens, dom blev fler än väntat.
Jag vill ju att mina läsare ska lätt kunna hitta äldre inlägg och bläddra bland de olika kategorierna.

Vad tycker ni?

*



Var står din häst?

Mina hästar står hemma i vårt stall. Vi har ett stall på gården, där står hästarna. I stallet finns 5 boxar (står för tillfället bara Tari och Brio), sadelkammare. Vi har även hyfsat stora hagar. Vi har hästarna på den sk framsidan på sommaren och på sk baksidan på vintern. Vi varierar alltså var våra hästar så dom aldrig går i samma hagar sommar som vinter. Vi har även en belyst ridbana här hemma, väldigt bra är det den är nog 25x40 tror jag.

Tari i sin box (den ända bilden jag hittade från stallet på datorn)

Tävling Röinge

Idag var vi och tävlade Tari i Röinge, jag vet två dagar i rad. Tari har lite överskottsenergi och klarar inte riktigt av i vanliga fall att hantera tävlingssituvationen utan att skena runt banan med mig som en liten fluga på ryggen. Därför bestämde vi oss för att tävla två dagar i rad och ta tag i problemen, så det inte blir så långt mellan tävlingarna.

Givetvis kommer Tari få lite vila från hoppningen fram över då hon var varit så duktig.

Reslutat:

1m 0+4 fel
Hon var sjukt fin, allt gick bra. Förtom att jag red iväg henne på någon oxer FY. I omhoppningen tog jag långa vägar och svängde bara innanför på ett ställe. Tyvärr så trillade sista bommen i omhoppningen, retligt men sant!

1,10 4fel
Tari var inte alls sig lik på framhoppningen, visst var stämningen kaotisk där när där skulle vara 4 st och där var 7! vad tänkte dom med? Men i alla fall hon stannade två gånger på räcket, första gången rejält och jag var inte alls med på det. Tari ville dessutom inte in på banan.
1:an rider jag inte alls till typ, Tari ställde upp och hoppade. Till tvåan vågade jag inte rida som jag ska och därför föll den bommen. Ryttarmiss. Men jag var så osäker sedan incidenterna på framhoppningen. Men resten av rundan gick jätte bra! Riktigt fin runda!

Om jag ska sammanfatta helgen så gick första rundan igår och sista rundan idag bäst!

Jag är mest nöjd över att jag klarade av att kontrollera henne i alla klasser förutom sista klassen igår!

Blev tyvärr ingen bild eller film från idag!


Filmen

Igår berättade jag om att jag varit i Torn och tävlat.
Idag kommer filmen.

Att tillägga jag tyckte att mina ben var riktigt dåliga igår och att jag fick tillbaka henne bra. Och på 8:an trodde Tari att det var slut (hon hoppade ju unghäst tidigare) därför gav hon sig iväg och det blev ett väldigt låångt och stort språng. Sådant får man bortse ifrån.

Ni får dessutom bortse ifrån min mamma och pappas dumma kommentarer. Tari har inte tävlat sedan i Augusti och hon är liitee känd för att ha rätt mycket humör.

Dumma funktionärer! står mitt ivägen och har noll koll. Som funktionären när jag ska till 6:an, det ser inte ut som den är så mycket ivägen men de är den, jag höll på att rida över den..
Dåligt tycker jag!

Dessutom tyckte jag där var lite mycket incidenter, i sista klassen 1,10 (som jag inte har film på), var där någon som välte skit många spannar som stod staplade och det säger PANG skit högt precis när jag hoppar kombinationen, skit störande. Men allt gick bra, förutom att hästen som var där sidan om fick rejält fnatt.

Tävling i Torn

I dag var det äntligen dags för tävlingsdebut i år. Underbart, men dom var grymt sega.

Tari har inte tävlat sedan i första helgen i augusti, så det var läge att börja lite lågt.

1,05
Hon var sjukt fin på framridningen, hade inte så mycket damp på framhoppningen.
Vi nolade och blev 7:a av cirka 50 startande, Taris första omhoppning = Taris första placering! Riktigt kul var det! Film på rundan kommer så småningom.

1,10
Tari var bussigare och starkare. Inne på banan bara drog hon iväg och blev väldigt okoncentrerad och släppte ner benen på två ställen = 8 fel. Helt godkänt. Hon har ju inte tävlat på sjukt länge, och hon är trotts allt bara 7 år och räknas som 6 pga föl.


Detta fick vi med oss hem plakett, rosett, och hederspris = benlindor


Dumma snö bort

Här i skåne, nordvästra skåne, där jag bor är fortfarande en hel del snö och is. Inget bra.

Tari får gå i en liten hage, och vi få ha dom nästan hela tiden dom är ute under uppsikt, Brio har en tendens till att springa rakt igenom staket, där dom går nu har vi bara "snabbstolpar" mellan dem. Men vad gör man inte för att dom ska få vara ute trots allt.

De jag vill mest är att börja rida Brio igen. Han har ju inte blivit riden iår pga vädret. Det är riktigt trist. Jag vill ha det så att jag kan longera honom hemma, då han inte är så gammal och har jätte mycket överskottsenergi, först då kan jag börja rida honom.


Många bollar i luften...

För tillfället känns det som jag har många bollar i luften.

Jag har beställt lite nya ridbyxor, och ridskor. Hoppas att de kommer med posten snart!

Jag har även varit iväg idag och köpt lite saker så jag ska designa om en av mina kavajer, hoppas på de bästa. Jag ska helt klart lägga in före och efterbilder på den. Jag har haft den jätte länge och tycker att den är så sjukt tråkig så jag använder inte den, då är det dags att piffa upp den lite.

Min Gpa speed Air vet jag inte riktigt vad jag ska göra med om jag ska blinga den, eller jag ska lacka den? Jag vet inte riktigt, jag funderar på att ev göra någon mellan variant. Men ännu oklart.

Idag har jag även till största delen spenderat tiden till att skriva rapporten till mitt Projektarbete, de är nästan klart, hoppas jag. Ska bli så skönt!

Mina stövlar som jag skrev om tidigare, har pappa lagt i blöt och satt spänn sakerna i, dom är fortfarande blöta trotts att han gjorde detta vid 2-tiden. Nu får vi helt enkelt hoppas på de bästa!


Sommar och tävlingar kan det bli bättre?

Dagens ridning

Idag precis som alla andra dagar red jag i Vantinge, vad gör man när det är isigt och mycket snö överallt? det finns liksom inte så mycket att hitta på då.

Tari var jätte fin idag, red igenom henne med lite skänkelvikningar, träna på att rida på en volt utåtställd så att jag verkligen använder ytterskänkeln. Tränade även lite övergångar, de gick riktigt bra. Jag red mest på en volt då John höll på att rida en unghäst. Tari var väldigt fin och lyssnade på mig.

Forts om stövlarna...

Jag skrev ett inlägg här om att jag hade ett par stövlar som jag inte fick upp dragkedjan på.
Stövlarna ser ut så här, där är ingen resår på dom.

Lite dålig bild

Jag testade tipset jag fick av Louise i inlägget jag länkade till tidigare, tyvärr hjälpte inte det. Det var skit svårt att få i foten i stöveln (jag skulle nog blött strumpan när jag hade den i stöveln), men jag fick ändå inte upp dragkedjan. Det är inte längst upp jag inte får upp den utan det är cirka en decimeter ner, men längst upp är mina ben smalare, så där hade det funkat.

Mamma bestämde sig för att ringa till en hon känner som har varit skomakare och fråga efter tips. Hon sa att hon hade en sådan sak så man kan bredda dom, i och med att det är knappt en cm de behövs bli bredare. Så pappa fick äran att köra dit och hämta saken den ser ut så här.


Först ska man doppa stöveln i en hink, den ska bli ordentligt genomblöt så mycket det går. Därefter ska man sätta i saken och skruva åt så att det blir bredare, man kan reglera de på något sätt. Men man ska akta så man inte tar i sönder dragkedjan, man ska ta det försiktigt. Sen ska det sitta så ett tag.

Hoppas verkligen att det hjälper nu, jag har aldrig använt stövlarna, mer än när jag har försökt gå in dom dock utan resultat. Jag kan tillägga att jag köpte dom i Falsterbo -07. Jag har inget direkt behov av att använda dom egentligen då jag har två par andra. Men jag börjar bli frustrerad av att ha en massa saker som inte kommer till användning. Dom är ju trots allt snygga, och jag vill använda det jag har!

Carro träning


Idag tränade jag för Carro tillsammans med Karin. Jag ville mest ha en bra känsla och lite tips till årets första tävling, första tävlingen som Young Rider, första tävlingen Tari får gå omhoppning. Mycket på en gång helt enkelt. Risken finns att hon spårar ur på tävlingen, hon var bra laddad idag till träningen.



Som framridning började vi med att trava och galoppera över bommarna (jag ville detta då det var de som INTE funkade på träningen för Ulrika Hedin). Idag gick det dåligt i början, Carro sa att jag skulle använda mer ben och mindre hand, lätt när man sitter på ett krutpaket. Men när jag väl fick till det så gick de skit bra.

Började sedan hoppa den lila serien, bom, litet hinder, lite längre räcke, ett galoppsprång oxer. Detta gick skit bra, dock inte efter hindret, jag fick göra halt. Tari busade lite för mycket då, vilket hon har en tendens till att göra efter studs och serier.

Hoppade därefter den lilla banan som jag ritade upp, först en gång lågt, jag hade undertempo som vanligt till första hindret, och red iväg alldeles för mycket på sista. Korrigerade detta och hoppade sedan banan på 1,10 ungefär och det gick jätte bra!












Bildlänk

Här är bilden som ni använder er av när vi bytar länkar!
Mejla bild till mig, eller kommentera här så kan vi byta länk!


Någon som har ett bra tips..

... på vad man ska göra när man inte får upp dragkedjan på ridstövlarna?

Jag har ett par ridstövlar, jag får inte upp dom den sista cirka decimetern. Jag har aldrig ridit i dom, i omgångar har jag försökt gå in dom utan resultat. Att tillägga är ett dom är helt i läder och inger resår.

Vad ska jag göra? Lämna dom till en skomakare och bredda dom? Har någon något bra tips?


Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge igen. Finns verkligen ingen annanstans att rida på. Jag säger som Micke sa "jag längtar till den dagen då jag kan rida utan att starta bilen!" Jag håller fullständigt med. Carro längtade till "den dagen då jag kan rida i t-shirt utan att frysa".

Vi pratade även lite om den globala uppvärmingen Jag bara "om vi inte hade haft den globala uppvärmingen hade vi haft värsta istiden nu" så sant som det är sagt

Men till ridningen, någon longerade en unghäst i ridhuset och lät med spöet och varje gång spöet lät flög Tari i luften och försökte resa sig. Hon är livrädd för olika konstiga ljud. Hon var därför spänd i början, men efter ett litet tag gick de bättre. Jag gjorde igångsättningar och avsaktningar i alla gångarter och det gick hur bra som helst. Jag slutade dock innan hon blev alldeles för taggad.
Jag hoppade ett litet kryss på en volt i vänster varv = svåra varvet. Det gick kanon bra och Micke tyckte det såg bra ut, riktigt kul att höra.

Jag ska träna för Carro med Tari i morgon, jag var inte riktigt nöjd med Tari sedan Ulrika Hedin träningen, hon var för busig och kickade för mycket. Men i morgon blir där ingen film kan jag lova er!

Tari säger "klia mig på magen nu" men till sanningen, jag tror inte alls att det var så!

Godkända bakbensskydd

Det har varit stora debatter om just bakbensskydden och att där bara är två på marknaden som är godkända.
Veredus pro young och Eskadrons äldre modell.

Jag tycker att det är bra att dom har regler för hur skydden ska utformas på unghästar, men jag förstår fortfarande inte varför man har blandat i 7 åringarna i detta, antagligen för att det finns 7-års championat med.

Jag tittade runt på lite olika sidor idag och här hittade jag ett par godkända bakbensskydd till. Dessa är 150 kronor billigare än Veredus. Dessutom tyckte jag dom hade en snygg design till skillnad från andra benskydd (Veredus och eskadron är snygga skydd enligt mig).
Jag hittade även några här, till ett betydligt billigare pris 260 kr. Men dock tyckte jag inte att dom var jätte snygga, men det är helt klart ett budget alternativ till dem som inte har råd, eller lust att lägga så mycket på benskydd till sina hästar.


En del av min veredus uppsättning. Dock är dom jätte slitna, efter ett år på tävlingsbanorna!

Vet ni några andra godkända skydd?

Veckans ridövning


Idag kommer jag med en veckans ridövning. Denna övningen är inriktad mot hoppryttare, men passar även dressyr, då man kan välja att hoppa denna övningen på olika höjd. Höjden har ingen betydelse i denna övningen.

Jag gjorde denna övningen för Ulrika Hedin, klippet på de kan ni se här (jag vet, tari surade lite och jag fick inte galopp innan hindret)
Vi gjorde en liten svårare variant, jag tänkte jag tar den till nästa veckas övning!

Detta behöver du: Tre bommar, ett hinder, tre bommar. Det är inte mycket att lägga ut på banan eller ta fram

Utförande: Man kan göra denna övningen från båda hållen, man börjar med att trava över bommarna, fatta galopp och sedan hoppa hindret och sakta av.

Man kan tycka att övningen ser väldigt enkelt ut, men det gäller verkligen att sakta av till trav så fort som möjligt efter hindret. Det gäller även att hålla hästen rak, så att den inte går på tvären när man börjar bromsa.

Svårighetsgrad: Den passar alla hästar. Man kan ha ett jätte lågt kryss eller ett räcke. Om man vill kan höja hindret så det blir 1,30. Vill man ha det längre och svårare kan man flytta travbommarna närmare hindret, då måste du sakta av tidigare, alltså reagera ännu fortare än tidigare.

Denna övning kör jätte många tränare med, den är perfekt lydnadsövning och kontroleringsövning. Man tränar på att fatta galopp på en speciell punkt och sakta av på en speciell punkt.

Tänk på att inte luta er framåt över bommarna, man behöver inte ha eftergift för att trava över bommar, rid som vanligt. Över hindret snåla inte in med eftergiften, då får ni lätt ett frambensfel. Man ska ge samma eftergift som man brukar. Men man ska reagera och bromsa så fort man landar!

Nån annan som har något att tilläga?






Vila

Idag får Tari en välförtjänt vila, dagen efter träning brukar jag annars rida henne lätt eller skritta henne, men jag känner att jag inte har riktigt tid till det idag.

I morgon har jag stort prov och har därför inte så mycket tid!
Detta får bli dagens bloggande! Jag lovar er det kommer att bli bättre!


Jag är med...

Och tävlar hos



(klicka på bilden för att komma till tävlingen)


(bilden är klickbar)


(även denna klickbar)


(även denna klickbar)




Stilstudie


Jag måste gå på bara frambenen, gå på händer är riktig bra träning, samtidigt som man sparkar med bakbenen!




Man kan göra olika konster med svansen också!

Om svaret vad man skulle kunna göra med Tari när hon är så här och är brunstig de kommer vi antagligen aldrig få veta... Den som visste de hade antagligen varit miljonär idag! Om man inte räknar med allt som är Doping! Då finns det ju mängder! Men jag tror att jag överlever ändå!

Träning för Urika Hedin

Idag tränade jag Tari för Ulrika Hedin. Ulrika är en A-tränare, har varit med på bla OS.
Det är rätt intressant, ett par tränare jag tränat/tränar för tränar/eller har tränat för Ulrika.

Uppvärmingen var rätt "basic" att om vi inte klarade av lydnadsövningarna, så fick man inte ens lov att hoppa ett hinder på 10 cm. Så enkel var uppvärmingen.

Vi red också med EN hand, och vi skulle kunna vända upp på medellinjen och rida över bommarna med endast en hand, de gick som de gick. Måste träna på de, jag brukar aldrig rida med en hand.

Vi började med att galoppera över bommar, där var x antal meter mellan dem. Tari har inte riktigt kol på bommar, så denna övningen gick inte allt för lysande i galoppen. Men i traven gick det skit fint.
Vi tränade i traven på att flytta dom in och ut och trava över bommar. Detta gick sådär. Tari lyssnade inte på ena skänklen. Men de gick bättre i slutet.

Därefter började vi "hoppa" travade över tre bommar -> galopp -> hoppa över ett litet kryss -> trav -> trava över tre bommar. Denna övningen gick faktiskt skit bra (inte så konstigt, Carro brukar ha den allt som oftast).

Jag måste träna på:

* Avståndstabellen (jag som var jätte flitig och lärde mig den förra året trodde jag, men så var inte fallet, jag har helt enkelt glömt igen FYYYY).

* Rida mer med ytter, och få till svängarna där Tari antingen kommer till andra änden av ridhuset eller dampar.

* Skänkelvikning

* Galoppera över tre bommar på rakt spår

* Få in RÄTT antal galoppsprång mellan hindrena (jag lyckas i början, men sen när vi hoppade det tillräckligt många gånger så kommer Tari på att det går att göra på ett annat sätt.. FY).

* Rida och styra med EN hand. Det var också en faktor som inte gick riktigt bra idag, jag brukar inte träna på att rida med en hand.

* Rida minst 10-15 min per ridpass UTAN stigbyglar!


Resterande får ni se och höra på filmen.

Att tilläga är att Tari är på väg att bli brunstig och där med inte är på sitt bästa humör!  

Jag kan även berätta att det var en väldigt givande träning, det var bara jag och en till så det blev nästan privat träning! Underbart när man är så lite i en grupp, man får ut så enormt mycket av träningarna då!

Ni vet väl att...

Ni kan kommentera och jag svarar på era frågor, ni kan kommentera i vilket inlägg som helst!
Om ni vill något annan så är det bara att mejla [email protected] 

Inga frågor är dumma, det finns bara dumma svar!


Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge igen. Där var 100 människor och hästar och jätte stökigt och där var även någon som hade träningar, och eleven där förstod inte riktigt meningen med att man ska skritta innanför spåret trotts att tränaren påpekade det hela tiden.
Det blev inte så mycket "ridning" utan mest rakt fram och lite volter och tempoväxlingar.

I morgon är det träning för Ulrika Hedin. Och Tävlingen på Tisdag i Åstorp har blivit inställd. Där sprack min tävlingsplanering!


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Annie
vet inte om jag har så mycket att skriva men jag provar :)

Så här går det till...


-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.
-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.
-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag har ridit sedan jag kunde gå
2. Min första ponny, hittade jag och mamma död i hagen
3. Jag avskyr att prata i telefon, jag har telefonfobi
4. Min mamma har haft halvblodsuppfödning
5. Jag klarar inte av att tävla dressyr, en domare var inte snäll vid mig när jag var liten.
6. Jag har nästan bara haft unghästar.

Jag utmanar:
Olivia
Bianca
Nicole
Jenny
Alicia
Sofie

Dagens ridning

Åkte upp till Vantinge, som vanligt, jag börjar bli riktigt trött på det, men tyvärr tillåter vädret inget annat.

Dom harvade så vi fick vänta en stund tills det blev klart. Jag red fram som vanligt, gjorde skänkelvikningar och öppna. Hon var riktigt fin i ena varvet andra gick sämre. Hon var sur idag. Där var hinder så jag passade på att hoppa två små små kryss. Jag brukar ibland göra detta för att kolla av lydnaden och så allt funkar. Men i vänster svängar är Tari jobbig och börjar bocka och trycker sig mot ytterskänklen. Jag måste börja använda skänklen och yttertygeln mer då går hon bättre, gjorde detta och då gick det riktigt bra.
I galoppen är hon stark och sprattlig, men i slutet när hon blev lite mer arbetad gick hon bättre. Hon är trotts allt inte så gammal och har hunnit med att ha föl och är sent inriden.  


Jag vill tävla. I år är det omhoppning som gäller!


*



Varför opererades Tari? Vad är en Ink?

Tari opererades för Inkar.

Ink kan även kallas för Sarcoider. Det är hårda nybildningar i huden och är den vanligaste tumören på hästar.
Dom kan ha olika utseende, på samma häst. Det kan se ut som vårliknande knölar, ibland har de en smal bas, andra är platta, köttiga. Tumörerna sprider sig inte i kroppen men kan sprida sig på flera olika ställen på huden, vilket det hade gjort på Tari. Inkarna (tumörerna) utsätts för mekanisk nötning, detta kan leda till att de blir blodiga, kroniskt inflammerade eller tom infekterade processer som plågar hästen och kan tom göra den oridbar.

Det finns en salva XXTERRA som man kan ta på inken och den ska då försvinna enl tillverkarna, riktigt så enkelt var idet inte. Vi försökte med denna salva på Tari dock endast på den på bogen först, för vi kunde inte röra den på örat. Det var dom två hon hade från början. När vi använde denna salvan kom det fler och fler inkar. Den på bogen blev röd och infekterad. Tillsluts fick vi nog, visade henne för en veterinär som sa att vi skulle operera henne, fick själva välja var. Resultatet av salvan var att den gjorde motsatt effekt på Tari.

För den som vill läsa mer om Inkar står det mer fakta här


Visste ni att...

I september -09 blev Tari opererad för Inkar på Jägersro i Malmö. Hon blev opererad på inte mindre än 8 olika ställen! Anledningen till att hon blev opererad i Malmö var för trevligt bemötande av Palle, samt att dom inte lägger hästarna utan dom opereras stående. Jag ångrar inte en dag att vi lät operera henne. Tur vi kom till Palle och först visade vi henne för honom, cirka 14 dagar senare blev hon opererad. Så pass "akut" var det. Han var livrädd att den på bogen skulle fästa sig i muskelen.
Efter operationen såg det ut så här:

På bogen

Ett under magen som det gick hål på

nu ser de på bogen ut så här!

Vill Tävla!

Jag vill tävla Tari nu, jag har inte tävlat henne sedan början på Augusti. Det är jätte länge sedan, först ställde inkarna till det och nu vädret.

Förhoppningsvis blir det tävling snart, på söndag blir det träning för Ulrika Hedin. Ska bli väldigt kul och se vad hon har att säga om mig och Tari, alltid kul att få inspiration av olika tränare.

Träningen för Micke var ju jätte givande och gav mig massor. Jag märker att jag rider på ett helt annat sätt idag, än vad jag gjorde innan jag tränade för Micke. Jag tänker hela tiden på vad han sa, försöker komma ihåg det med. Till råga på alt så går Tari sjukt mycket bättre, och vi bråkar inte lika mycket!

Sista tävlingen innan operationen. Man ser inken på sidan!

Dagens ridning

Idag red jag Tari i Vantinge, hon är väldigt stark och framåt ett tag, har lite problem med att få stopp på henne.
Tränade halter, men det slutade med att hon taktade i skritten hela tiden, fick till det på slutet. Blev lite skänkelvikningar idag och serpentiner ungefär samma upplägg som igår. Det är så tråkigt nu för man kan inte ha någon direkt plan för vad man ska göra på ridpasset, då där ibland som tex idag var träning och ibland massor med folk.

Men det går till bättre tider i alla fall! Snart är sommaren här hoppas jag!


Bort snö och is tack!

Blingad hjälm

Idag blingade jag min "hemma hjälm" dvs jag använder den inte på tävlingar eller träningar.
Resultatet blev så här:
Framifrån:

Bakifrån:


Vad tycks? Hiss eller diss? Andra kommentarer?

Dagens ridning

Började med att mamma skulle longera Brio, vilket höll på att sluta i katastrof. Han var duktig till en början sen tröttnade han, då reste han sig och kastade sig. Mamma hade inte en chans att hålla kvar honom. Han sprang runt på hela gården hysteriskt. Han var på väg ut mot vägen som går här utanför (en 90 väg som är ganska hårt trafikerad). Men han vände i sista sekund och sprang vidare på gården och tillsluts stannade han vid stallet och kunde efter ett tag infångas.

Busiga Brian

Tari red jag i Vantinge, hon var duktig. Fast hon gillar inte små shetlandsponnyer, fast egentligen var det Islänningar, men det såg verkligen ut som förvuxna Shetlandsponnyer (jag har inget emot islänningar, men dessa såg verkligen ut som de, och inte gick dom fint). Jag gillar sådana som går shower och verkligen ser ut som "tävlingshästar".
Jag red mycket skänkelvikningar och öppnor. Idag var öppnorna riktigt fina. Gjorde lite serpentiner i varierande storlekar med.


*



Jag har på senaste tiden fått många frågor angående hur gamla mina hästar är.

Ni kan läsa mer om mina hästar här: Brio, Nefertari

Nefertari "Tari" är alltså 7 år, men räknas som 6 på grund av att hon fölat.

Brio är 5 år.

Tari                                      Brio

RSS 2.0