Ny skodd! Ny vaccinerad!

Nu är Pralin nyskodd, det gick super bra, hon stod som en klocka hela tiden. Inga tendenser alls till att hitta på dumheter, underbart..


Cola har blivit vaccinerad idag med, dem kom hit och stack henne, underbart att slippa köra iväg för att vaccinera hästarna!

Blir en liten Cola nyklippt bild.. (dock är det ett bra tag sedan den togs.. )

Hästarna ute, stallet mockat!

Just nu är hästarna ute och stallet är mockat, underbart. Middagen är också redo att åka in i ugnen när det blir tid för det... Känns skönt att ha stallet gjort i alla fall!

Igår gick Tari och Pralin i ridhuset i Vantinge. Båda gick super bra. Kul nu när dem börjar komma igång mer och mer. Jag vill att tävlingarna ska dra igång nu, men det dröjer ett litet tag till.

Planen är att Pralin ska åka till ridhuset idag och ev Tari. Jag vet inte riktigt hur planeringen blir..


Igår satt jag och tittade på de första filmerna jag såg på Cola, dvs försäljningsfilmer. Man känner inte riktigt igen henne haha. Jag såg även på filmerna då vi möttes för första gången på Öland, vilka minnen!!


Bild från fd. ägare. Det var första bilden jag såg på Cola. Haha, jag känner inte igen henne där ens..

Shopping!

Ibland lyckas man shoppa lite för mycket! Vilket hände idag!


Längst upp från vänster:
Stubben hammarol - jätte bra är den
Arnika massagegel
Mouintain Horse ridskor
Chetak sadelgjort
Eskadron Flexisoft fram gråa x 2

Ny header!

Nu har jag övergett vintern och rusat in i våren med en ny header! Den blev helt ok, men jag vill ha nyare och bättre bilder men det får jag fixa när våren och sommaren når oss!

Sitsträning

I Torsdags var jag iväg på sitsträning. Det var med en sjukgymnast som höll i det. Denna första gången var det Teori. Vi pratade om att en liten snedhet hos ryttaren kan skapa stora problem hos hästarna. Vi räknade ut att om man vägde 75 kg och var 1 cm snedd åt  ena hållet så var det 7 kg extra för hästen på den sidan. Vilket kan ge stora konsekvenser.

Vi fick även sitta på en sådan balanspall, det var lite spännande, det var sjukt, den märkte varenda millimeter man tog åt något håll. haha. Sånt borde man göra rätt ofta!

Det var ungefär vad som sades, nästa gång ska vi som sagt ha hästarna med oss! Det ska bli skit spännande!
Jag vet om att min sits inte är den bästa...

Jag tror att det är Tarisen som ska få följa med då..

Carro träning Pralin

Idag var det dags för debut träningen med Pralin! Spännande värre!

Började med att göra övergångar skritt->trav->skritt osv det gick jätte bra i högervarvet, i vänstervarvet var det lite svårare men i slutet gick det skit bra.

Sedan galopperade jag och det gick bra, ökade och minskade galoppen där. Hon måste lära sig VÄNTA på mig och inte bara rusa iväg....

Hoppade sedan ett litet kryss och där var det samma sak både innan och efter att hon skulle ta det lugnt och vänta på mig.

Sedan hoppade jag bana med vattenmatta, plasthinder, och med saker under. Hon tittade inte på någonting och var super ärlig och hoppade allt!

När vi hoppade banan gick det jätte bra, det ända som var lite problemet var att det blev lite av och på ibland, hon ökade mer och mer och jag tog tag i henne och då stannade hon upp lite för mycket men vad begär man första gången!

Vi hoppade några språng upp tom 1m och det gick super bra!

Sedan ett problem till, vi verkar ha lite problem att komma rakt på hinderna, gärna vi kommer låångt åt ena hållet. Men de är ju inga stora saker, gäller bara att jobba på dem sen!

Carro tyckte att hon var skit fin, samt att hon hoppade fint och verkade tycka att det var kul att hoppa!

Jag hade svårt att trava av henne sen för hon var ganska taggad och ville bara hoppa mer och mer!

Jag kör med samma bilder hela tiden, måste fixa nya men jag vill rida på utebanan nu men tyvärr går det ju inte pga isen och frusen mark!

Ridning!

Igår reds Tarisen i Ridhuset i Vantinge, hon var sjukt pigg och bockig och hoppig. Men annars var hon duktig, hon går ju inte så mycket lydnad eller så nu när hon håller på att sättas igång efter vintervilan. Så det finns inte så mycket mer att säga om det!


Nu har jag precis tagit in hästarna, Om cirka 10 min ska jag gå ut och fixa Pralin, så ska vi åka till ridhuset med henne. Vi han inte henne igår så då måste hon ridas idag!!! Det är måste måste måste.

Nästa vecka eller slutet av denna måste Cola också sättas igång, hon har sjukt mycket överskottsenergi.


Men tyvärr verkar det som om det ska komma mer snö, det försöker snöa lite nu.. Hoppas hoppas inte att det blir mer snö!

Tarisen

Nummer ett just nu!

Är att jag länktar sjukt mycket till den dagen det går att rida på vår utebana igen! Det är underbar att slippa köra till ridhuset tusen gånger per dag. Det tar så mycket extra tid. Det är så underbart att bara kunna rida hemma! Saknar verkligen det...

Dagens ridning

Idag fick hästarna också gå i Vantinge!

Tari:
Hon var jätte snäll i början, men sedan började de som var i ridhuset hoppa och Tari ballade mer och mer ur. Hon pep, hoppade, kickade och hade sig. Carro tyckte att hon var grymt häftig när hon pep och hade sig haha.. Men annars var hon sjukt fin!

Pralin:
Hon var sjukt lugn idag, lite busig. Hon får alltid fnatt precis när man har hoppat upp på henne, idag var det kortare bett= ingen tunga över bettet. Jag testade även att hoppa henne och det gick faktiskt sjukt bra, trotts att det inte var så högt och Carro tyckte att det såg bra ut! Hoppträning på tisdag, dock ej i grupp.


Dagens ridning

Hästarna fick gå i Vantinge idag

Tari:
Var aldeles tomt i ridhuset= Underbart! Tari var faktiskt snäll och höll sig ordentlig idag, det är inget påfrestande arbete för henne iom att hon sätts igång nu.

Pralin:
Om man ska sammanfatta henne med några ord så lyckades hon med väldigt mycket idag... Först var hon allmänt stökig. Började rida henne, hon hade tungan utanför konstant hela tiden. Hon hoppar och skuttar och har sig väldigt mycket när man rider henne, exakt vad hon hittar på vet jag inte... Sedan krävde jag väll lite väll mycket av henne och var lite för tuff varav hon stegrar sig tre gånger irad med en intervall så hon bara precis hinner landa på marken och ta ett skutt och upp i stegring igen. Nu har jag fått känna på de också, det var inte jätte kul om man säger så. Sedan kom jag på att hon hade tungan över bettet, rättade till det, då blev hon stelare än stelast, men när hon väll släpper efter och inte kämpar imot går hon ganska fint. För övrigt verkar hon inte kunna fatta galopp i vänster varv, galoppombytena blir mest hopp, hopp, skutt, byte... Men det är mycket att jobba med och det viste jag redan tidigare!

Första ridpasset, detta var tredje i ordningen!


Vattenmonster!!








Tror ni att Cola är rädd för Vatten?? Jag vet iaf vem som ska gå i havet när man rider på stranden nästa gång...

Ska vi bada?


Ser ni Colas hage? det är den som är nästan helt dränkt av vatten! Kul! Taris som är närmast är lite mindre blöt, men den är väldigt blöt ändå. Cola kan inte gå i någon annan hage än sin egen pga sin hoppvilja!

Pralin klippt

Nu har Pralin blivit av med sin enorma björnpäls. Hon har aldrig varit helklippt innan så ni kan ju tänka er vilken päls hon hade. Lika bra att bli av med den så fort som möjligt! Riktigt skönt faktiskt!

Hon var sjukt snäll att klippa, snällaste hästen i stallet på den punkten! Stod nästan helt stilla hela tiden och gjorde inga försök till att sparka mig, försökte bara bitas, men den fronten hade mamma koll på! så det gick super!


jag har ingen nyare bild, får nog fixa det!


Dagens ridning

Idag var det äntligen dags för Dagens ridning jag tyckte att Vintervilan var slut!
Först var hästarna ut och Carro (min tränare) kom och lånade mina stigbyglar, för hon skulle köpa nya och visste inte vad hon skulle ha så hon fick låna dem.


Mina mål med dagens ridning idag var enkla och glasklara SITTA KVAR på båda.

Tari:
Det gick inte att skritta fram henne började med att trava istället, gick super. I galoppen var hon busig och skakade på huvudet och bockade och kikade lite. Sedan skrittade jag henne och då försökte hon stegra och det fick hon inte sedan började jag trava igen och hon gick super fint men liite över laddad var hon allt!

Pralin:
Lastningen gick super. Uppe i Vantinge gick vi först ett varv i ridhuset så hon fick tittat av sig lite på spegel osv. När vi sadlade henne vägrade hon stå still! Träning träning träning, måste träna på det. Sedan hoppade jag upp och började skritta. Känns lite ovant med ny häst iom jag bara ridit på henne i cirka 10 min innan i skritt och lite trav på åkern. Sedan skulle jag börja trava och de gick ju inte. Det blev en massa hopp och galopp i stället, så jag lät henne galoppera runt som en liten jojo i ridhuset i båda varven som hon ville först. Sedan skrittade jag lite och alvaret började lite mer. Sedan försökte jag få ner hennes huvud och hon skulle ha en gångart som heter trav, efter mycket om och men gick det super. Hon försöker protestera med att göra ko sparkar, hoppa,  slå med frambenen osv..
Men i slutet gick det jätte mycket bättre än i början...

Nu väntar jag på att Pralin ska torka, sedan blir det en helklippning på henne!

Paketen kom idag!

Idag kom paketen med min utrustningshemlis!

Den innehöll nämligen:



Nämligen en Svart Gpa Speed Air Ton in Ton Evolution! Riktigt snygg!

Dressyr sadlen såld!

Nu är äntligen min dressyrsadel såld, efter mer än ett år, är den nu äntligen såld! Inte för att det har varit någon brådska, men det är så tråkigt när det bara hänger och hänger och aldrig används!
I helgen ska jag lägga ut lite tillbehör till den som också ska säljas, köparen av sadlen var inte intresserad av detta! men det ska gå att sälja de med!


Lite skrattretande är när man lägger ut en annons på Hästnet, på sadlen då i detta fallet. Lägger ut den skriver att den är i ny skick och Fynd 4500 vilket är billigt! Då får man ett bud via mail, jag tar den för 2.000 kr. Jag menar vem försöker pruta mer än halva priset? Det är lite till överdrift. Att säga jag tar den för 4.000 kr är lite mer naturligt. Jag blev så arg, så jag svarade slänger heldre sadlen än säljer den till ditt skambud...

(Nu är den såld!)
Vad anser ni om skambud?

Ta gärna en titt på Linas blogg!

Lina har bloggat ett tag tidigare, men har nu gått över till Blogg.se. Vilket gör att det är lättare att följa henne, tidigare hade jag problem med att hitta in till hennes blogg!

Lina skriver om en massa bra saker, mycket om utrustning som jag gillar! Hon verkar vara en väldigt snäll och generös tjej!


(Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!)

Bloggsvar

Nu har äntligen bloggsvar varit lite sammarbetsvilligt. Vilket resulterade i att jag har lagt in Bloggsvar nu, så bara fråga på om ni undrar över någonting!

Nu ligger denna i meny raden!


*



Jag har fått lite frågor om Pralin:

Är hon något utbildad? 

oj har du inte provridit? Har den gjort ngt innan då eller hur bestämde du dig för att köpa?

Pralin har gått som unghäst och nollat 1m för något år sedan. Tävlat lite dressyr. Altså inte så mycket tävlad pga förra ägarens ointresse och tidsbrist. Det är därför jag kallar Pralin för lite av mitt "nya" projekt. Målet med henne är att lära känna henne och se vad hon kan göra på hoppbanorna.

Jag har inte provridit henne pga att vädret blev som det blev, det blev heller aldrig tal om att provrida henne. Provrida hästar är en bit som jag tycker är väldigt svår, många krav på sig från ägarens sida tycker jag. När vi letade häst tidigare och köpte Cola, var där många hästägare som var oärliga och hästarna hade sadeltvång och dyligt och slängde av en.

Jag letade inte häst, jag har ju två sedan tidigare så det var inte planerat med ny häst alls. Men jag fick ett erbjudande av ägaren om att köpa Pralin och jag valde att inte tacka nej till det erbjudandet.


Hööks katalogen


Idag kom Bring med Hööks katalogen. Har ni också fått den?

På tal om Hööks jag och min bror var där igår och köpte en ny martingall till Pralin, en helt vanlig med snabbspänne under magen..

Jag har inte själv hunnit läsa den nya katalogen, undrar om där fanns något spännande? Återstår att se. Jag är inte jätte förtjust i hööks grejor men en del är rätt bra!

Premiär!

Idag var det dags för premiär ridturen 2011! Och även Premiär turen på Pralin. Jag har som sagt aldrig ridit Pralin tidigare. Jag kör på en liten udda variant, provrider inte hästarna, till saken hör att Pralin har jag knappt sett tidigare heller! Men det ska säkert bli bra ändå.

Framskrittning

Lite trav, det var allting vi gjorde idag, ganska kravlöst bara kände lite på henne, gas, broms och styrning. Det är det första jag gör när jag hoppar upp på en häst det är att titta bromsen, styrningen och sedan gasen. Man ska inte testa gasen från man vet att bromsen funkar...

Så ser Pralin ut när jag rider henne. Det var skönt att få prova ut lite utrustning till henne och se vad hon kan ha för någonting.

Ny häst!

Ja, hemligheten som jag har berättat om lite tidigare är en NY häst! Jag ska ha kvar både Tari och Cola ändå, har fått lite frågor på annat håll om jag ska ha tre hästar och svaret är JA!


Här är två bilder på Pralin som min nya häst heter.

Pralin är ett sto född 2002, altså 9 år i år. Hon är efter Pascal- Bellini. Ägs numera av mig. Hon är lite av mitt "nya" projekt.

Hemligheten!

Nu kan jag äntligen berätta vad hemligheten var! En hemlighet som är min och bor sedan cirka en timme här...

Nu ska jag äta och sedan sticka iväg och jobba! Mer får ni veta ikväll!

Är det bara jag som är trött på snön?

Jag är så grymt trött på snön, gör det saken bättre när tävlingar i slutet av februari redan har ställts in?

Bort med snön så blir jag glad!

(bilden är från när första snön kom)

FYND Dressyrsadel säljes

Nu ska min dressyrsadel bort pga ointresse för dressyr.

Globus Clic, två färgad brun. 17 tum i sitsen, 32 tum i bommen.



Pris: 4500 kr Nypris: Cirka 10.000 kr!

Vid intresse kontakta mig
[email protected]

SÅLD!

Mellandagsrea

Är det bara jag som tycker att 2010:s mellandagsrea var under all kritik? Inga eller nästan inga hästaffärer har mellandagsrea, eller har haft om man säger så. Hööks hade lite, men den var ju minimal och endast i begränsad upplaga.

Har ni hittat några hästsaker på mellandagsrea?

Jag har spendenderat lite pengar på hästsaker ändå... Eller en hästsak, som jag väntar på posten! Ni får se vad det är när jag har fått paketen! Spännande värre!

Jag var på mellandagsrea på köpcentrum idag och handlade några få saker, såsom nya jeans och en tröja.

Året som har gått 2010

Januari: Jag och Tari var på träningskurs för Carro, Brio började longeras för att sättas igång.

Februari: Var på Göteborg Horse Show. Tari tränade två dagar för Mikael Nolin.

Mars: Första tävlingen för året blev i Torn, Tari och jag var på Träning för Ulrika Hedin.

April: Jag blev 19 år. Brio krånglade och var halt till och från. Den 19 April kom beskedet, som gjorde att han blev återsåld.

Maj: Brio åkte, Neftys taris föl gick treårstest.

Juni: Studenten. 18 åkte vi till Öland där jag hittade min nya stjärna Collette KJ, vi bestämde oss direkt!

Juli: 1 Hämtade Cola (Collette KJ), Falsterbo Horse Show gick av staplen.

Augusti: Tävlade en del, Jag och Cola nollade vår 3:dje tävling tillsammans!

September: Hände inget speciellt.

Oktober: Jag och Cola var på Skummeslövs strand med Carro och på vår bana lades det på mer grus.

November: Uffeträning med Cola

December:
Hemligheten som inte är avslöjad än.. Julkorten togs!


Planer för 2011

Jag har insett att jag har rätt många planer för året 2011, men vem vet hur det kommer bli? Jag vill inte avslöja någonting än. Hemligheten jag skrev om tidigare har inte skett i förra veckan, hoppas att den sker inom kort i dena veckan.

Hästarna har ännu inte kommit igång än. Planerar att sätta igång dem i morgon. Idag hade jag ledig dag, men då kom hovslagaren och skodde båda hästarna. Tari har snösulor som tidigare men Cola har inga, vi bedömde att hon inte är i så stort behov av dem, pga hennes hovar är så platta så där fasnar inte så mycket i dem.

2011

God fortsättning på det nya året!

Is, Is och åter is det är just det man möts av när man går utanför dörren, inte jätte lätt med hästarna då, men det går! Planerar att sätta igång dem inom kort, det blir lite lugnare med jobb framöver hoppas jag!

Sommar jag vill tillbaka till sommaren!

RSS 2.0