Det sket sig!

Jag som hade tänkt rida ute på åkern (vallen) i morgon, men den planen skit sig helt och hållet. Vet ni varför? Jo, dem kom och spred skit där, därför är det inte skit kul att rida där.

Nej, men bara på grund av detta måste jag vänta några veckor och några regn innan jag kan rida där igen. Det ogillas starkt. Men jag kan inte precis säga till grannen att han inte får sprida skit där? Det går ju bara inte...

Dags att rida

Nu ska jag snart gå upp och byta om för att gå ut och rida. Det är skönt att ha det gjort på förmiddagarna ibland, nu blir det så kallt på kvällarna så fort. Men som tur är har min pappa kopplat in belysningen till ridbanan så jag kan rida där i lampsken på kvällarna när det är mörkt, perfekt.

Dessutom är ridbanan ny harvad, även det gillar jag.


13. Min högsta dröm

Min högsta dröm vad är det? Många säger nog hoppa OS eller rida SM eller något i den stillen. Men jag har lärt mig att vara realistisk. Så min högsta dröm är realistisk. Klart att det hade varit kul att rida ett SM, men tyvärr har jag inte dem förutsättningarna (främst ekonomiskt), jag vet heller aldrig om jag kommer få det?

Min högsta dröm är att utvecklas, så sammanfattar jag det!

Dagens tävling

Idag har jag varit och tävlat Pralin. Vi hade en ny taktik inför tävlingsdagen.

Jag har inte ridit Pralin sedan i onsdags då jag hopptränade, i torsdags vilade hon. Igår tömkörde jag henne bara, för att få henne smidig och lyssna lite bättre på mig och idag hopptävlade jag. Det känns som det är ett litet udda upplägg inför en tävling men hon lyssnade mer på mig än vad hon brukade och var mer reglerbar och var allmänt mycket mer med mig helt enkelt.

1m - 4fel
Fail, så börjar jag. Vet inte riktigt vad vi lyckas med, vi river i alla fall första hindret, bakbommen med ett framben? Hur detta nu går ihop. Tror att hon hoppade på "tre ben" som man kan uttrycka det, hon släppte nog ner ena frambenet. Men om vi bortser från första hindret hoppade hon jätte fint. Någonstans gjorde jag en sen sen förhållning som jag inte riktigt fick igenom, men Pralin lyssnade i sista sekund och jag han mjukna och på så sätt fick hon upp benen ändå. Riktigt klockren runda om man bortser från första hindret.

1m - 0+0 fel 11:plac
Denna klassen hoppade hon inte jätte bra på första hindret. Hon fick lite trötthets symtom och var i någon bom och det kändes inte alls lika bra som förra klassen. Red en omhoppning med normala vägar och bara helt vanlig galopp och det räckte till en placering.

Blev en webbcam bild på plaketten i alla fall från dagen!

12. Min favoritgren

Hoppning helt klart!

Dressyr tävlade jag när jag var liten, men en dommare skrev en elakt kommentar en gång som fick mig att sluta rida dressyr och bara rida hoppning. Men träna dressyr är kul, men aldrig tävla.

Gårdagens träning

Igår var det dags för hoppträning med Pralin igen.

Hon gick riktigt fint under framridningen. Dock lutar jag mig alldeles för mycket framåt på henne, jag gör inte det lika mycket på dem andra två hästarna som jag gör på Pralin. Tror att det beror på att Pralin har kort hals och lite framparti. Sen tar jag ner händerna och lägger dem i manen på Pralin också istället för att lyfta upp dem.

Hoppade sedan lite och hon hoppade riktigt bra. Dock vet hon inte riktigt hur hon ska göra när hon trampar om så då blir sprången lite konstiga men hon hoppade allting utan några större problem.

Pralin var mycket mjukare och finare på träningen är vad hon brukar vara, vi tror att detta beror på att jag tömkörde henne dagen innan i 45 min (vi var inte riktigt överens därav den långa tiden).

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Denna lyssnade jag på mycket när jag hade Athos därför får det bli den.

*

"Om du tar handom hästen och respekterar den så gör den samma sak med dig"

(Cola förra året)

10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag har telefonfobi, har haft det sedan jag var liten.

2. Mitt rekord på att trilla av på en träning (1timme) är tre gånger... (jag har inte försökt slå det)

3. Jag har aldrig tävlat B-ponny

4. Jag har sett min första ponny död

5. Jag har altid bott på gården där jag bor nu

6. Jag har en storebror

7. Jag har aldrig tävlat för en klubb nära mig

8. Jag har världens sämsta lokalsinne

9. Jag har aldrig trillat av på en framhoppning

10. Jag har trillat av och gått omkull med hästar mer gånger än jag kan minnas..

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Är helt klart den här mannen..

Varför? behöver jag ens säga de? Vem vill inte vara regerande EM-mästare en dag? Vem vill inte vara rankad blan dem högsta i världen i ridsporten?

Tiden rinner iväg...

Denna veckan har det avklarats två hoppträningar.

Båda två gick väldigt bra. I tisdags gick Cola, hon gick riktigt riktigt bra. Jag hade bytat tillbaka till det raka tränsbettet istället för det tredelade och det var väldigt stor skillnad på henne. Vi hoppade en serie tom 1,30 och hon hoppade väldigt bra. I övrigt gick hon också fint, måste tänka på att hon ska vara riktigt rak hela tiden.

Igår tränade jag Pralin, även hon gick riktigt bra. Det är ganska stor skillnad att rida henne hemma eller på träningar. Hon är mycket mer samarbetsvillig när man är iväg på träning.

Pralin i juni i år

8. Min största rädsla inom ridsporten

Hänger ihop med förra svaret, att jag inte vill att någon av hästarna ska skadas och plågas, altså att det händer plötsligt tex att hästen bryter benet, blir påkörd ect.

(Tarisen)


7. En sak som aldrig får hända!

Jag tänker direkt på att någon av hästarna blir alvarligt skadade och man får lov att se dem lida samt att det kommer plötsligt. Tex att en häst blir påkörd, händer något hemskt på någon tävling så hästen skadar sig illa och man ser dem lida. Nej, nu vill jag inte tänka den tanken mer.

Detta ser heller inte allt för roligt ut, det var när Tari blev opererad för inkar.

*

"Så länge du vet vad hästen kommer göra i alla situvationer så är du säker tillsammans med din häst!"

(Jag och pralin 6 juni -11)

6. Alla hästar i stallet

Stallet mina hästar står i är hemma på vår gård. Vi har 5 boxar, där står dock bara mina egna hästar.

Tari

Cola

Och Pralin

Horses don´t lie


Här är den svenska variationen av Hästar ljuger inte, som man bara görs på engelska. Jag hittade en lite äldre variation på svenska istället och slog till och köpte den. Ska bli väldigt spännande att läsa den.

Undrar om Chris Irwin har rätt när han säger att hästar inte ljuger? Jag får helt enkelt läsa boken och se vad han skriver för spännande.


Nytt

Vad kan passa bättre i dessa tider än det här...

Ni undrar säkert vad den innehåller, jo den innehåller en sån här

Jo, en batteridriven klippmaskin!

Sedan tidigare har vi en klippmaskin från DeLaval som ni kan läsa mer om här.

Men vi har kommit fram till att Tari som är extremt rädd för klippmaskinen från DeLaval som är ganska stor och låter väldigt mycket. När vi har klippt henne med den har vi varit tvugna ge henne lugnande, med tanke på hur jobbigt det blir att klippa. Så testade vi när hon klipptes första gången iår med att låna en sån här klippmaskin och klippa henne med den och hon stod helt stilla, fick ingen panik och ingenting. Då var valet enkelt att köpa en ny klippmaskin.

Dessutom slipper man alla besvärliga elkontakter som jag alltid har en tendens till att trasla in mig i.

5. Favorit bilder jag tagit

Denna bilden gillar jag jätte mycket

Denna bilden på Carro och Tarisen gillar jag också. Många bilder av dem jag har tagit på tävlingar på andra ligger tyvärr inte kvar på min dator, därför fick det bli denna.


4. Det här är jag bra på

Vad är jag egentligen bra på? Vad kan man skriva på denna punkten utan att man uppfattas som man skryter?

·          Jag är ganska orädd när jag sitter på bråkiga hästar

·          Jag är bra på att göra fel? (kan man vara bra på det?)

Jag kommer inte på mycket mer att skriva på denna punkten, jag gilla inte att prata om positiva sidor hos mig själv, jag är aldeles för inbäddad i det negativa och det som behöver förbättras. Jag är sällan nöjd med mig själv.

Jag är många gånger mycket mer nöjd med min häst!


*

"Vi kan inte bruka hästen, hästen är vår kollega"

(arkivbild jag och Rambo -08)

3. Det här behöver jag träna mer på

Första tanken som slår mig när jag tänker på vad jag behöver träna mer på, det är att jag behöver träna mer på allt. Inom ridsporten är man inte som bäst förrän man är 50 år (se på RGB EM-guld 49-år gammal). Inom ridsporten är det så att man behöver oftast träna på väldigt många olika saker, när en sak blir bättre blir en annan sak sämmre och det finns alltid saker man behöver förbättra. 

·          Att jag lutar mig framåt och har extremt dålig hållning

·          Att jag oftast rider med raka armar (måste böja på dem och på så sätt får jag mer buren hand)

·          Att mina skänklar ibland lever sitt eget liv (mest vänsterskänkeln)

·          Att jag tittar ner

+ en massa andra saker, rutin kan man tex aldrig få för mycket av.


2. När & varför jag började rida

När jag började rida vet jag inte riktigt, inte mamma iheller. Jag passade nämligen på att fråga henne. Varför jag började rida var antagligen för att min mamma hade halvblodsuppfödning här hemma på vår gård när jag föddes och då föll det naturligt att jag började rida och fick min första ponny när jag var knappt 3 år. Sen dess har jag varit fast och haft egna ponny/hästar sedan dess.

Jag hittade en gammal bild på mig och min första ponny Emil

Nu är det officiell höst

Idag tyckte jag att det var så kallt och blåsigt samt regnigt att mina långchaps från Parlanti åkte på!

(arkivbild)

Jag lyckades inte bli blöt i alla fall. Jag satt inne och hade kol på vädret innan jag gick ut och började rida. Mina hästar har även idag fått på sig riktiga stalltäcke för första gången denna säsong, tidigare har dem bara haft fleecetäcke i stallet, men nu åkte dem riktiga stalltäckena på!


1. En bild på favorithästen

Vem är min favorithäst? Många hästar har passerat igenom mitt liv, vissa har satt större spår än andra. Saken är den att jag kan inte säga vilken som är min favorit häst, av dem hästarna jag har nu är Tari det, sen saknar jag dem andra hästarna jag har haft olika mycket.

Detta får bli favoritbilden, trots att det finns så oerhört många!

Haka på trenden

Jag tänkte börja haka på trenden som många andra bloggare också gör, jag tänker nämligen börja skriva 30-dagars listan så ni får lite mer att läsa om!

Tänkvärt

"Hästen ska göra vad den vill, men det är din uppgift att se till att den väljer just det DU vill"

(arkiv bild p mig och Tari för två år sedan)

Två år sedan...

Idag är det två år sedan jag var hemma från skolan den där dagen, den dagen jag var med och lastade Athos på morgonen. Mamma och Pappa åkte iväg med honom och jag tog sista förväl av honom. Nu lever Athos endast kvar i våra hjärtan.


Sista bilden är tagen vår sista dag tillsammans! Vår sista dag för altid.

Bilder från dagens ridning


Man kan fråga sig vad jag hittar på bilen, lite för raka ben och armar... Man kan även fråga sig vilken gångart Cola går i?

Gångarten är galopp i fult ös... Det gick så fort så jag fick inte kontroll på henne, det tog flera hundra meter innan jag fick ner henne i lugn galopp. Hon är verkligen en duracellkanin.


Denna sista bilen är jag mest nöjd med, där börjar Cola slappna av lite mer i traven och jag har ganska bra sits. Dock kunde jag rätat upp mig mer och haft mer böjda armbågar. Men jag gillar den bilen riktigt mycket.

Det var som sagt var mycket bus och mycket fart idag, jag hade svårt för att ha kontroll på Cola hela tiden, därför ser det ut som jag håller jätte hårt i henne. Hon var mega pigg och glad!

RSS 2.0