Helsingborg Indoor Summer Games

Idag var jag och Cola och tävlade i Helsingborg på deras inomhus tävlingar. Idag hoppade vi bara en 1,15 klass som var regional. Detta var vår första inomhus tävling sedan vecka 7, så det var väldigt länge sedan jag tävlade inomhus med Cola och vi har inte tränat inomhus på väldigt länge heller.
 
Framhoppningen var ganska rörig, tidvis var där väldigt många ryttare inne på framhoppningen. Cola var pigg men hoppade bra inne på framhoppningen.
 
Inne på banan gjorde vi det man inte ska göra, det kändes som vi var dåligt förbereda och jag fick inte upp tempot och fick ingen bra rytm till de två första hinderna, därför trillade både 1:an och 2:an. I övrigt hoppade Cola fint och alla distanser gick väldigt bra, hon blev inte stark eller så och det kändes rytmiskt och bra efter andra hindret.
Bild från i april, jag lider av lite (mycket) bildbrist. Måste ordna fler!

Sommarväder

Dem senaste dagarna har det varit riktigt fint väder utomhus, jag har därför mest varit ute och fixat en massa saker samtidigt som jag varvat tiden med att jobba.
 
Jag har hunnit med att tvätta några täcken, tvättade ett i förrgår, ett igår och ett idag.
Jag är dock rätt primitiv och först lägger täckena i blött och sedan efter ett par timmar skurar jag dem med en borste noga och sedan sköljer jag dem ett antal gånger i en stor balja och sen hänger jag upp täcker och spolar av det än gång hängandes. Det är så täckestvätten går till hemma hos mig på utetäcke och stalltäcke. Dem blir ganska rena, men jag hade önskat mig en täckestvättmaskin.
 
Hästarna har gått bra den senaste tiden. Jag bytade bett på Tari för någon dag sedan, så nu har hon gått tre dagar på bettet med kopparrullar. Sedan jag bytade bett på henne går hon riktigt riktigt fint och är riktigt lydig och har börjat jobba ordentligt. Tari har tidigare mest bara gått på halvfart, men nu är behandlingen avslutad (mot hosta/bronkit) och hon har blivit riden hela tiden, så nu ska hon bara arbetas och få bort lite av magen innan hon kan börja följa med och hoppträna igen.
 

Dagens träning

Idag har jag gjort något jag inte kommer ihåg att jag gjort tidigare. Nämligen hoppat bana på gräs UTAN broddar och det hade regnat regällt på kvällen innan.
 
Jag red i alla fall fram på grusen och det var mycket galopp, Cola var rätt vild så därför blev det så. Sedan hoppade jag fram några jätte låga språng, det gick jätte fint.
 
Sen gick vi ut på gräsbanan istället och där hoppade jag banan första gången på cirka 60-70 cm. Kändes väldigt lågt dock, men i och med jag inte hade några broddar och det var ett tag sedan Cola hoppade tränade vi på att hålla samma tempo runt hela banan.
 
Sedan hoppade jag banan lite större en gång, den låg nog på cirka 1 meter då och då var det samma sak, rida lugnt och prydligt för att Cola inte skulle halka och det gick bra även det. Det sades att det var nog bra att jag red utan broddar för då fick jag verkligen koncentrera mig hela tiden på att Cola inte skulle dra iväg.
  

Om hästen får välja...

Blir det Hästbitens Müsli enligt Cola
Det är nästan så man kan tycka att Cola borde göra reklam för dem med denna bilden, Cola gillar att äta maten direkt ur säcken. Hon får detta ibland när vi har säckar som ska öppnas och inte är upphälda i tunnorna och detta brukar bara ske när Cola har tävlat eller varit duktig på träning!
 
 
 

Igår Hästveda marknad

Jag försökte igår göra ett inlägg med appen om Hästveda marknad, men det misslyckades hela dagen och sedan hade på kvällen inte tid att sätta mig vid datorn.
 
Jag och mamma åkte i alla fall till Hästveda marknad. Det är en marknad där som finns allt från vanliga marknadsstånd till djur. Där var höns, kaniner, marsvin och en mängd andra smådjur. På marknaden fanns även cirka 15 hästar. Där var minst en häst som blev såld.
Så här kan det se ut när människor och hästar möts på en marknad.
En jätte söt liten ponny och en åsna sidan om.
Även inte så gamla hästar fanns på plats, där var två föl, ett var detta.
Det andra fölet var detta som var helt underbart. Det pratades mycket om man hade kunnat ha detta söta fölet med sig i sängen.. Tror dock inte att det var så lämpligt.
Åsnan som också fanns på marknaden.
Det lilla söta fölet igen.
Det fanns även större hästar på marknaden.
Det som förvånar mig mest på en sådan här marknad är att många människor har väldigt lite respekt för hästarna. Man låter barn och hundar gå nära bakom hästar, det är förvånande att det inte händer fler olyckor. Man verkar helt enkelt inte vara läskunnig och sett lappen som står ovan....
 
Där var en liten hingst på marknaden, som var periodvis ganska orolig, stegrade sig och sparkade riktigt ordentligt flertalet gånger mot dem andra hästarna. Precis efter detta hänt, går en mamma 10 cm bakom hingsten med sin barnvagn. Man undrar hur mamman i denna situvationen resonerade? Är det oförstånd eller man inte är rädd om sina barn? Många olika tankeställare. Enligt mig borde det vara förbjudet att gå nära bakom hästarna. Nästan alla gick med avstånd kortare än en meter bakom hästarna, vilket jag tycker att är fruktansvärt.
 

Jobbdag

Idag har jag varit jobbat, igen. Hästarna tar det lite lugnt och dem har vilat idag med. Snart ska dem igång ordentligt igen. Efter tre tävlingshelger i rad var Cola tvungen att ta det lite lugnt och Tarisen pga att hon var öm efter hon tappat en sko.
 
I morgon ska jag till Hästveda marknad och titta på hästar och lite andra marknadsstånd, det ska bli roligt och spännande som vanligt. Jag planerar att knäppa några kort med mobilen, får se hur det blir!

Falsterbo shopping tisdag

Igår var enda dagen jag åkte till Falsterbo, vi tittade på unghästarna och shoppade lite. Egentligen tycker jag att det är roligast att åka ner på fredagen och se Nationshoppningarna, men iår var jag bara ledig tisdagen som vi kunde åka ner till Falsterbo på, därför blev det så.
 
Här är vad jag shoppade
Vinrött Lyckås schabrak (jätte bra hemma schabrak, priset på dem gör det inte sämre)
Grönt Lyckås schabrak
Blå långärmad Equiline tävlingströja
Blå kortärmad Kingsland tävlingströja
Två bett
Schockemöhle piké tröja rosa
HV Polo piké tröja rose
Kingsland dunväst
Ett par handskar
HV Polo väst
 
Altså mest ridkläder blev det iår nere i Falsterbo
 
Lite bättre bild på tröjorna och västarna, men dem syns inte riktigt bra ändå men det får duga.
 

Falsterbo!

Nu är jag i Falsterbo och har varit sedan lite innan 8 i morse. Jag har redan hunnit shoppa en hel del. Men nu sitter jag på läktaren och tittar på 5-åringarna.


Fint väder

Idag är det riktigt fint väder, själv sitter jag inne på jobb och har rast. Hemma körs det eller har körts hö. Hoppas att det gick bra och att det mesta eller allt är inne. Bjuder på en bild på Tari från när jag tömkörningslongerade henne i förra veckan. Hon var riktigt duktig!


Wow appen verkar funka

Nu när det fingerar att blogga från mobilen kan ni vänta er bättre uppdatering!


Vilodag

Vilodag eller vilodag? Det kan diskuterass, hästarna vilade i alla fall idag, men jag gjorde annat.
 
Igår red jag Cola på vallen, hon var mycket lydigare i galoppen efter träningen som var dagen innan. Hon kunde minska riktigt ordentligt ute på vallen. Så jag gjorde några ökningar och minskningar i galoppen och sedan lät jag henne galoppera så fort hon ville (riktigt fort) ner till ån. Där travade jag upp och ner för backen ett par gånger. Sedan skrittade jag av henne. När jag var typ vid stallet och skulle skritta en runda till ville Cola inte skritta mer, hon bara vägrade, men tillsist fick hon skrittat en runda till.
 
Tarisen skrittade och travade och galopperade väldigt lite. Det var mest skritt. Tari lyckades ju sist jag var ute på vallen i veckan dra av en framsko och få ett balltramp på ett bakben. Dagen efter kom hovslagaren och slog på skon och då tyckte vi att hon såg något kort ut i steget, så hon vilade den dagen och sen igår så skrittade hon mest på vallen men gick ändå i alla gångarter.
 
Idag och i morgon är det vila som gäller för hästarna. Dels för att Tari var lite sådär och dels för att där inte är några tävlingar på ett tag och Cola skulle försöka vila nästa vecka, hur de nu ska gå? Hon får i alla fall vila idag och i morgon för jag hinner inte rida dem pga jobb.
Cola ser dock lite (mycket) rolig ut på bilden då bakdelen ser mycket högre ut än framdelen, men så kan det se ut när man rider i backar.

Klippa?

Cola blir grymt svettig efter alla ridpass, det tar riktigt långt tid för henne att torka. Egentligen tyckter jag inte alls att hon har lång päls. Men hon blir ändå jätte svettig, jag funderar på att klippa henne?
 
Jag är emot att klippa en häst på sommaren, då jag anser att det förstör sommarpälsen och dem inte blir lika fina i pälsen. Men klipper man dem regelbundet borde det inte vara några problem?
 
Klippa eller inte klippa?
Bild från förra året i september när Cola blev klippt.

Dagens träning

Idag var det åter dags för träning, blev en markarbetesträning i Åstorp med Cola. 
 
Cola var pigg idag med, inte lika stark och busig som hon var igår ute på vallen när vi galopptränade lite.
 
Träningen innehöll mycket flytta för skänklen, galopp från skritt, ökningar/minskningar/avsaktningar. Sedan tränade jag mycket på att ha Cola rak och att hon verkligen ska gå rakt fram och inte flyta ut med ytterbogen. Ryggningar tränade vi också på det gick sådär, Cola är ibland ganska kinkig med ryggningar och vill inte riktigt göra som jag vill...
 
Jag red även lite mer än halva tiden utan stigbyglar (vilket känns i ben och mage just nu), riktigt nyttigt att rida ordentligt utan stigbyglar. Ska man göra det hemma så blir man oftast aldeles för lat och tycker att cirka 5 min räcker aldeles utmärkt, även om man borde rida cirka 15 min utan stigbyglar varje dag.
 
Men Cola var duktig idag, vi tränar mycket på att Cola ska få in bakbenen under sig och använda dem mer.
 
Cola ska ridas i morgon, kanske på vallen. Sen vila lördag & söndag, för att om det går gå på vallen på måndag igen, men det återstår att se om planeringen funkar.

Vill inte som man tänkt sig

Jag har försökt mobil blogga några dagar med appen men den vägrar att logga in.
 
I söndags var jag och Cola och tävlade, hon nollade 1,10 och vi blev placerade. Hon hoppade sådär i klassen tyckte jag. I 1,20 hoppade hon mycket bättre, men två retliga pet på köpet.
 
Idag har hästarna galopptränats lite här kommer några bilder
Dem tre översta är på Cola och den nedersta är på köttbullen Tarisen, hon är väldigt rund om magen just för tillfället om man säger så!

RSS 2.0