Dagens träning

Med på träningen idag var både mamma och pappa. Detta på grund av att pappa hade i uppdrag av Maria att såga några saker som ska stå under hinderna. Dem ska användas på hemmatävlingarna nästa helg och då måste jag ta kort på de och visa er. Jag kunde ju inte ta kort som dem såg ut nu halvfärdiga.
 
Åter till hoppträningen som mycket bestod i att Maria skulle se till att hindersakerna blev som dem skulle bli också. Så träningen drog ut lite på tiden (som vanligt.. inte mig emot). 
 
När Cola blev lite haltrött tryckte hon ut högerbogen och bara kastade sig åt höger, jag fick verkligen jobba henne där. Sen började vi hoppa och i början gick det bra, sedan när det blev lite större hinder och Cola blev tröttare gick det inte alls bra. Det som hände är precis det som händer på tävling, så det känns ändå skönt att hon gör samma sak på träning.
 
När man vänder upp på hindret då så går hon "på tomgång", jag får helt enkelt inte fart på henne och när vi kommer fram till hindret "går jag före henne" och det blir kaus och hindret trillar.
 
Det var precis det som hände på helgens tävling som jag var mycket besviken efter, både på mig och Cola. Cola har ändrat sig massor och då är det inte lätt att lära sig hitta alla knappar för att det ska bli så ultimat som möjligt.
Bild från Eslöv, där frambommen trillar.

Colette KJ & Matilda


Hästar som hästar?

Undrar om vi pratar om samma sorts hästar som människorna på bilden nedan.
Bilderna är tagna på Campingen i Tingsryd. Den röda bilen och hästtransporten bakom gänget med Mustanger är vår.
 
Jag tror att man diskuterade hästkrafter här, och inte de levande hästarna som hoppade på tävlingsplatsen aldeles intill campingen.
Där var 25-30 Mustanger på parkeringen också vår bil med släp som jag tyckte var lite roligt att ta kort på!
 
Undrar var det var mest hästkrafter på tävlingsplatsen som låg granne med Campigen eller på träffen med Mustangerna?

Halm

Idag har vi äntligen kört halm! Perfekt nu är både höet och halmen inne inför vintern. Idag körde vi sammanlagt fem balvagnar med halm.
 
Det tog sin lilla tid, men skönt var det. Precis när vi var färdiga började det regna, vi hade tur. Dock är halmen pressad tidigare i veckan, då den har ståt och väntat i en maskinhall på att vi skulle köra in det.
Fick bli en arkivbild på några hölass i stället!

Dagens träning

Idag var det Tarisens tur att träna. Det blev inomhus idag pga av att det regnade lite (jag tyckte inte det såg så farligt ut, men det blev inne i alla fall).
 
Så underbart att komma igång med Tarisen igen och träna med henne, hon är rätt rolig att träna speciellt när det inte passar damen, då går det från noll till två hundra på en halv sekund. Med andra ord är hon när hon ska jobba väldigt mycket lite trilsk och kan antingen stå helt stilla och sen när hon gjort det för mycket så bara springer hon iväg.
 
Det som var jobbigast enligt tarisen var när hon skulle flytta sig för vänsterskänklen, hon e riktigt död för den skänklen och vägrar reagera, använder jag spöet då så överreagerar hon. Men tillsist gick hon riktigt bra och var riktigt genomriden.
 
Hoppade några språng på slutet, första språnget var vi inte alls övrerrens om och jag höll på att titta närmare på underlaget. Hon hoppade lite märkligt och efter hindret var vi inte övrrens om vilken väg vi skulle ta.
 
Sen hoppade hon lite mer och det gick bra.
Tarisen på vallen tidigare iår.

Framhoppning

Under framhoppningen till en klass i Tingsryd tog klubbkompisen Jenny Rosenquist några bra kort på mig och Cola .
 
Ett stort Tack till Jenny som tog bilderna.

Dagens träning

Idag var vi i Åstorp och tränade Cola för Maria.
 
Fokus idag låg mest på att Cola inte skulle gå och fuska genom att gå lite stäld åt fel håll och att hon verkligen skulle arbeta med bakbenen. Ryggningarna dem första gången gick knappt. Colas favorit är inte ryggningar, hon blir väldigt istadig och arg när hon ska rygga och gör det väldigt ogärna. Men efter några gångers ryggningar gick det mycket bättre.
 
I slutet av träningen hoppade vi två sockerbitar som studs och 5 ganska korta galoppsprång fram till en sockerbit och sen ett räcke också på studs och en sockerbit efter räcket också (med sockerbitar menar jag en bom som ligger på sockerbitarna dock).
 
Hoppade detta ett par gånger från båda hållen, i slutet när räcket var 1,30 var Cola riktigt riktigt trött och orkade inte riktigt ha någon fart in så då hoppar hon nästan stillastående över räcket, men klarar det fint ändå.
 
I vinter blir det en massa styrketräning med henne, hon mååste lära sig att inte bli trött så fort, och orka mer.
 
Hoppar hon två klasser på tävling är det precis som att i sista klassen blir hon trött och börjar riva, sen bryr hon sig inte fall det trillar en eller fem bommar till....

Cola

I Tingsryd togs det lite bilder på mig och Cola ute i skogen också, lite roligt att ha då det inte är ofta man rider i en skog i full tävlingsutstyrsel.

Ryttarfest

I bloggen brukar jag bara lägga upp bilder på mig och hästarna, innan ryttarfesten i Tingsryd tog mamma några kort på mig.

Dagens arbetsinsats

Idag hade jag en dag då jag fick för mig att hitta på en massa saker.
 
Först började jag med att lägga ett täcke iblöt, skurade och hängde upp det sedan. Det bästa men det var att det var den näst sista täcket! och att där äntligen börjar bli ordning och reda i sadelkammaren.
Täcket som jag tvättade idag
 
Under tiden täcket låg i blöt, han jag tvätta transporten både in och utvändigt. Det blev en väldig skillnad, men det blev ändå långt ifrån ren. Men som sagt den är mycket vitare och finare nu. Det gäller att passa på när det är fint väder och det torkar hyffsat ute än.
Rentvättad transport. Glasfibern där uppe blev inte renare än vad den är på bilden och när man ska tvätta den sticker man sig hela tiden. Den gången transporten ska vara riktigt fin får vi helt enkelt måla om taket på insidan i den!
 
Transporten tvättas som allt annat på detta stället förhand, primitivt. Enl pappa förstör det transporten att tvätta den med högtryckstvätt. Jag tyckte att jag kunde spola av den med slangen invändigt, men fick tom tvärt nej för det. Så jag skar mig på fingret istället när jag skulle försöka få transporten ren.
 
I morgon är planen att försöka tvätta lite i stallet och damsuga taket, återstår att se hur det går.

Putsning

Härromdagen putsade jag ett gäng träns och lite annat smått och gott. Mitt mål är att försöka putsa allt i sadelkammaren. Det lär ta tid.

Idag tog jag in min Lansink sadel och började putsa den. Jag använder inte den längre, jag hade den till Pralin tidigare men sedan dess har den bara hängt utan sadelskydd eller något och samlat dam. Så jag tyckte det var läge att göra den fin och hänga "undan" den.

Bilden är tagen i lite märkligt läge.


Våra nätter i Tingsryd

Cola hade det nog betydligt lugnare på nätterna än vad vi hade det i Tingsryd i helgen.
 
Vi hade hyrt en stuga på Campingen alldeles intill tävlingsplatsen, super bra att bo nära hästarna och ha koll på dem riktigt ordentligt. Det var samma stuga som jag har bott i två gånger tidigare när jag varit på samma tävlingsplats en gång med Athos och en gång med Tarisen.
 
I vår stuga kom vi första kvällen på att vi hade en liten ofrivillig nattlig kompis tillsammans med oss i stugan. Sent på kvällen praslade det till regällt och man hörde hur något sprang uppe mellan inner och yttertaket. Sen sent på kvällen öppnade jag skåpet under vasken, det var där det lät ifrån, där satt en liten mus på kanten till sophinken, så jag satt och tittade på den en bra stund och den var inte rädd för mig..
Stugan
 
Den förstörde hela min natts sömn den natten, nästa natt också. Vi var i receptionen och sade till om musen och sa att vi ville ha en musfälla, då fick vi bara gift från Antisimex. För det första så lägger man inte gift inomhus, då det gör att musen går och dör i tex en vägg och det sedan luktar vidrigt. Men men, det är väl inte vårt problem.
Här bodde musen, man ser den svarta lådan med musgift

Hemma igen

Igår kom vi hem från Tingsryd igen. Helgen har varit riktigt rolig, reslutaten från helgen ska vi dock bortse från då dem inte var så fantastiska utan snarare det sämsta vi hittat på i historien.
 
Cola tyckte ganska snabbt att det var helt okay att bo borta, hon gnäggade när alla andra gnäggade och när vi kom på morgonen och skulle mata henne gnäggade hon hysteriskt och vräkte i sig maten. Hon måste varit utsvullten, trots att hon inte varit utan mat så länge, men Cola tyckte nog det.
 
Cola var även super snäll ute i skogen och när jag hoppat färdigt så ville hon gå in i sin box i tävlingsstallet igen. Så hon var riktigt nöjd med det. Hon stod stilla i släpen hela vägen hem.
 
Helgen började sådär med ett ner i 1,10 helt mitt fel, i 1,20 kom vi lite fel på ett hinder, de trillade sen tappade både jag och Cola koncentrationen och några fler bommar trillade. Sen i sista 1,20 igår, så var hon jätte fin till 4:de hindret som hon rev, sen red jag en lite längre väg till kombinationen där jag blev riktigt störd av ryttaren efter mig (som jag för övrigt vet vem är, har tävlat för samma klubb bla) och då fick jag bromsa och kom helt i botten in i kombinationen så Cola hade inte en chans och klara A-hindret så hon rev det ganska grovt, och sen fick vi aldrig tillbaka rytmen och tempot och lite (många) fler bommar trillade pga av att jag blev störd då innan. Sen fick vi ett tidsfel åxå.
Framridning ute i skogen
Cola stämplar in sin hov i magplattan under första klassen.
Trippelbarren i 1,20 som vi inte har några som helst problem med!

Anlänt

Tidigare idag vid 4- tiden anlände vi och Cola till Tingsryd. Här vi ska tävla i helgen. Cola har fått en bra box och vi har slängt in mer spån till henne. Här har man fri tillgång till spån. Så man får ta så mycket man vill.

Har under eftermiddagen och kvällen tittat till Cola. Hon är ganska lugn.


R.I.P Pralin

Rest in Peace Pralin 16 April 2002- 16 Juli 2012
 
Nu har det gått precis tre veckor sedan Pralin lämnade oss. Pralin tog sitt sista andetag den där måndagsmorgonen i juli. Anledningen var en skada som satte stopp för hennes framtid, inte bara som tävlingshäst utan även som avelssto, därför var det tunga beslutet ett nödvändigt beslut.
 
Pralin och jag han ta en del placeringar lokalt och vi avslutade på tävlingsbanorna med att bli placerade i vår sista start förra året i Åstorp.
En av de sista ridbilderna som togs på Pralin
En av de sista ridbilderna som togs på Pralin i början på året.
Bilden som finns på min vägg på mitt rum till mine av Pralin, tagen förra sommaren.
Tävling i Harplinge
Ett till kort från Harpligen där vi debuterade 1,05 med ett nerslag. Högre klasser än så blev det tyvärr inte...
 
Rest in Peace Pralin, vi minns alltid dig!
 
 

Tävling igår

Igår var jag och Cola iväg och tävlade i Trolleholm.
 
Hoppade två 1,20, första klassen var nog den svåraste 1,20 vi ridit tillsammans. Många relaterade avstånd till nästan alla hinderna och först en oxer och sex galoppsprång fram till trekombinationen. Cola var super fin, jag tabbar mig lite på de lägsta enklaste räcket på banan som såklart faller ner i marken.
 
I andra 1,20 var Cola jätte fin, fram till dem 4 sista hinderna, hon börjar med att riva två, för att sedan nolla och överhoppa sig en massa på dem två sista. Mjölksyran och värmen gjorde sitt där. Hon var ialla fall super fin.
 
Till skillnad från förra helgen då jag var jätte besviken på både mig och Cola, så gick det riktigt bra denna helgen! de gick kanske inte jätte bra reslutatmässigt men känslan var super, bara några så missar och Cola blev lite trött i andra.
 
I morgon hade jag tänkt att om vädret tillåter åka till och hoppa Tarisen lite på bortaplan. Hon har bara gått hemma på vår bana eller på vallen sedan i Mars. På tiden att hon kommer ut lite nu. Tarisen har ju haft en lång, envis bronkit (hosta) som inte ville ge med sig som hon är frisk från nu.
Sist Tari hoppade i Ängelholm i mars. Foto: Isabell Premfors

Gårdagens träning

Igår var jag och tränade Cola, red nästan hela tiden utan stigbyglar. Mycket sitsträning. Hoppade bara en liten linje på träningen pga det blir en hel del tävling för Cola.
 
Tarisen hoppade lite ordentligt hemma för någon dag sedan. Hon hoppade riktigt fint, hon börjar komma igång ordentligt.
 
Nu är det augusti och sverige fick ett OS-silver igår i fälltävlan underbart!

RSS 2.0