Gott Nytt år mina vänner!



Jag vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år och ta väll handom er ikväll/natt!

Julklapparna i hästväg

Nu har jag äntligen tagit kort på julklapparna i hästväg och tänkte visa dem för er.

Borstar från Magick Brush
Svarta tyglar
Bling bling pannband
Stigläder från Equipe

En liten bättre närbild på pannbandet

Utan bild funkar appen verkar det som

Tari och Cola blev ridna i ridhuset idag, det märktes att Cola var mör i kroppen idag. Stundtals gick hon fint, men annars grejade hon mest med huvudet som hon altid gör när hon är trött.

I morgon får vi se hur det blir, det har börjat blåsa och vad jag förstår är det klass 1 varning.


Undrar om appen behagar att fungera

Appen har inte fungerat på flera dagar, undrar om den gör det idag?


Gårdagens träningar

Igår tränade jag både Cola och Tari.

Här är min skiss av gårdagens träningar. Dem blåa hindrena är en studs och dem andra 4 hindrena var där två galoppsprång mellan tror jag.

Jag red alltså ett varv på denna "banan" jag gjorde dock en volt mellan studsen och hindret som stod lite snett på båda kortsidor pga av att ridhuset var för kort, och då blev det jävligt trångt att få plats och hinna göra detta utan en volt.

Började med Cola. Hoppade 4 varv i vänster varvet, mjölksyran märkes på sista varvet. Hoppade 4 gånger i högervarvet. Hon hoppade finast första varvet, andra varvet var kaos, tredje varvet gick bättre, sista varvet gick lite bättre men ändå inte i klass med första. Sen skrittade jag i 5 min till. Tre varv åt vänster igen, samma visa hoppade bra första, kaos andra och för att sedan bli lite bättre igen. Samma sak åt höger igen.

(Trött Cola ett par timmar efter mördarpasset, fortfarande lite svettig)

Jag kan berätta att övningen var rätt krävande även för ryttaren.

Senare på eftermiddagen var det Tarisens tur, samma övning. Hon hoppade bra ändan tills dem sista 4 rundorna där hoppade hon sämre. Hennes mjölksyre tröskel är högre, detta är inte så konstigt då hon är äldre och har mer muskler och mycket mer hoppad och tävlad.

Taris ord innan den stundande träningen i eftermiddags...


Juldagen

Igår var det julafton, en trevlig dag tillsammans med släkten och julklappar. Dock tänker jag inte visa allt jag fick i julklapp (=lite pinsamt). Jag fick i alla fall några saker i hästväg som jag kanske visar vid ett senare tillfälle.


Idag blev Cola riden i ridhuset, man kan sammanfatta ridpasset med duracellkanin. Cola var överladdad, då hon fick vila igår. Sedan var det inte bättre att några nybörjare hoppade i ridhuset (både med och utan häst). När dem hoppade över hinder så hoppade Cola helt plötsligt också och bockade och gjorde diverse olika konster. Rätt roligt, jag behöver inte hinder för att mina hästar ska hoppa och busa. Sedan var där en som trillade av och det tyckte Cola också var väldigt spännande så hon hoppade rakt upp i luften och avslutade med att bocka ett par gånger och galoppera i rätt bra fart. Som tur var hölls den hästen kvar som ryttaren trillade av, annars vet jag inte om jag suttit kvar.

Passet med Cola blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det är ganska svårt att vara helt seriös och konsekvent när några som inte har riktigt koll på styrningen hoppar runt och till råga på allt inte kan berätta vad dem hoppar...

Åkte bra mycket senare upp med Tarisen till ridhuset och red henne där. Där låg en bom som jag red lite 8:or över och tränade på att få Tari att gå runt innerskänkeln, speciellt i vänstervarvet. Där fuskar hon nästan alltid. Tari är lite lat och gör bara det damen behagar att göra. Men i slutet gick hon riktigt fint i alla gångarter!

I morgon vankas det träning för både Cola och Tari!


Lilljulafton!

Idag är det dagen före doppardagen!

Hästarna ridna ordentligt i ridhuset idag, perfekt. Om vädret tillåter trimmar jag två i morgon på förmiddagen om jag hinner innan gästerna kommer. Jag ska försöka gå upp i tid och hinna så mycket som möjligt..

Tänk.. Nu är det snart nytt år med nya möjligheter? Uppdateringen av TR har skett, med några mindre önskvärda ändringar tex att reklam/logga på utrustningen får endast förekoma en gång per plagg/utrustning och vara max 3x1 cm och detta gäller på hela tävlingsområdet. Få antal täcken/skrittäcken kommer man få använda, tala inte om Eskadron benskydd, GPA speed airen är inte godkänd för att nämna några exempel. Undrar hur regeln kommer tolkas på tävlingar återstår att se.

Jag har sedan länge redan anmält nästa års första tävling, som går av stapeln ganska tidigt på året. Det blev samma klubb som detta året. Men det finns några frågetecken kring andra saker men vi får helt enkelt se...

Jag och Tari (och de andra hästarna) passar på att önska er en riktigt God Jul.

Jag kan tillägga att bilden är från förra året, i år har vi 8+grader till skillnad från förra året..

Lucia

Idag är det Lucia, det är första gången på jag vet inte hur många år jag inte har sett ett enda Luciatåg. Spännande värre!

Förmiddagen spenderades med att träna Cola, det gick riktigt bra. Cola var duktig idag, dock var det inte mycket hoppning utan mest bara upphöjda bommar. Nyttigt för Cola att lära sig veta var hennes ben finns i förhållande till bommarna.

Här händer inte mycket..

I går var här klass 1 varning för vindpusten (igen....). Mamma vågade inte köra till träningen = det blev ingen träning. Det har ännu inte blivit någon träning denna veckan. Får väl se hur det blir, har ingen träning planerad iheller. Men det löser sig säkert. Som tur är finns det inga tävlingar kvar iår. Men det känns som jag vill träna hästarna ändå på marken och lite serier och sånt smått och gott.

Helt enkelt vill jag finslipa allting tills tävlingsäsongen drar igång igen, vilket den gör väldigt tidigt 2012 och det kanske vi ska tacka för? Vi får helt enkelt se hur det blir med vädret först.


Under tiden kan vi ta det lugnt som Tarisen gör på bilden, dock är den tagen för ett bra tag sedan.


Årets sista tävlingar!

I lördags och söndags gjorde jag och mina hästar årets sista starter. Jag är mycket nöjd med dem båda. Tyvärr varken film eller bilder då vädret var inte allt någon höjdare.

Lördag:Pralin

Började med att vi fick sadla Pralin i släpen för att inte bli dyngsura + att det blåste enormt mycket.

1m - 4 fel
Hon hoppade riktigt fint i denna klassen, tyvärr blev hon lite "platt" på ett hinder och den bommen trillade givetvis. Annars hoppade hon mer runt och fint än hon brukar, allting stämde perfekt.

1m- 0+0 fel 8:a plac
I denna klassen hoppade hon fortfarande fint, men inte med lika fin spänst som i första. Det kändes som hon blev lite trött och orkade inte riktigt. Men hon gjorde ett bra jobb, tog det lugnt i omhoppningen. Dels var där ingenting att "göra" i omhoppningen och sedan ville jag inte pressa henne för mycket.


Söndag: Cola

1,10cm Avd B- 4 fel
Cola hoppade ordentligt på framhoppningen för engångsskull, hon brukar annars bara springa runt och "tramsa" sig. Nu skötte hon sig faktiskt ordentligt. Körde på en ny taktik. Hoppa jätte lågt på framhoppningen för att sedan ta ett språng i rätt höjd och gå direkt in på banan. Inne på banan hoppade hon fint på 1,an, blev lite krig till 2.an som stod ganska långt borta och då föll så klart den bommen. Resterande av banan hoppade hon jätte fint alla avstånd och allting stämde perfekt. Hon backade av själv och inte bara kastade sig över hindrena, utan väntade och hoppade runda och fina och stora språng. Ibland fick jag hålla i mig för det var på gränsen att hon hoppade mig ur sadeln

Jag insåg även alldeles precis, att det var Colas sista start i AVD B, nästa år är hon 7år och då får hon börja gå AVD A istället.

Gammal bild men det snöade faktiskt här igår!

Årets sista tävling med Pralin

Gick riktigt bra!


Hur tänkte Cola här?

Tror ni att det går lättare att rygga när man står på detta sättet?


RSS 2.0