Bloppis!

 
Svart förbygel med martingal, vita sömmar, creme färgad resår. Mässingsspännen. Använd ett fåtal gånger. Storlek full. 200 kr.
Svart pullarnosgrimma från Glen Gordon (står dock ej märke på den). Storlek Cob, fint skick. 50 kr.
Svart pullarnosgrimma från Chetak. Storlek Cob. 50 kr.
Scapa sports scabrak, blått. Endast använt på tävlingar. 300 kr.
Veredus carbon shield boots, storlek M. 600 kr. SÅLD!
Ledade stigbyglar, brunt gummi vid sidorna, ink orginal stigbygelplattor+ ett par från Mouintain Horse.
Storlek Dam. 300 kr.
Sprenger Bow Balance stigbyglar, ink nya sprenger stigbygelplattor. 1000kr. SÅLD!
Svart förbygel med martingal, låg fästpunkt. Aldrig använd. Storlek ponny. 150 kr.
Krubbitarrem Miacle Collar
Fint skick, några små små bitmärken på en rem. 350 kr.
Kyra kyrklund tävlingsskjorta. Storlek M, liten i storleken. 100kr.
Mouintain horse ridbyxor, tvåfärgade. Storlek 38, något små i storlekarna. 100 kr.
Mouintain Horse ridbyxor, tvåfärgade. Storlek 38 små i storleken. 100 kr.
 
Intresserad? Maila [email protected]. Först kvarn. Vill ni ha sakerna skickade tillkommer frakt (bor i Ängelholm). Betalning inom tre dagar.

Dagens ridning

Idag red jag Cola och Tarisen hemma.
 
Började med Cola som vanligt och hon är mycket surare att rida hemma än i ridhuset, i början ska hon inte alls gå. Sen när hon börjar röra på sig så hoppar hon mest rundor och har sig. Men när det första har släppt så går hon hur fint som helst som vanligt.
Colas specialité i hagen
 
Tarisen gick för första gången sedan hon blev nyklippt häromdagen, hon har ju vilat i två dagar pga att hon blev skodd och jag inte han rida henne innan hon blev det. Hon var också lite busig men hon lyssnade bra annars.
 
Curre longerade mamma hemma idag.
 

Blank

Jag får jätte många kommentarer när jag är i ridhuset eller när folk ser Cola. Alla undrar hur hon kan vara så blank som hon är? Vissa undrar om jag borstar och putsar på henne hela tiden? Undrar man det är sanningen inte så.
 
Jag vet faktiskt inte varför Cola är så ovanligt blank i år, dessutom har hon varit det hela vintern och det är lite mer än en månad sedan hon är klippt senast. Men otroligt blank och fin är hon i alla fall, hon måste trivas!
Det riktigt glänser om henne! Så otroligt blank har nog aldrig någon av mina hästar varit tidigare.

Dagen i stora drag

Idag började dagen med en jätte tidig träning (halv 9), jag är inte jätte morgonpigg och vi har en bit att köra till träningen (cirka 30 min). Så det gäller att gå upp tidigt helt enkelt.
 
Curre blev i alla fall tränad, han går bättre och bättre. Jag får mer och mer kontroll på honom, jag har rätt mycket kontroll över honom under framridningen, idag korsade han inte en enda gång i galoppen som han alltid gör under framridningen, väldigt positivt. Men när vi börjar hoppa då börjar han dra iväg med och korsa en del. Men till sluts fick vi några språng där han lyssnade på mig.
 
Därefter åkte vi direkt till Vantinge med Cola, trimmade henne där. Gick jätte fint i slutet, mycket övergångar, skänkelvikningar och ryggningar. Ryggningarna går fortfarande väldigt väldigt motigt ibland inte alls, vi jobbar vidare på de.
 
När vi var på väg hem från Vantinge ringer hovslagaren, han var tidig. Alla hästarna blev nyskoda och blev fina i hovarna.
 
När hovis var färdig fick jag för mig att klippa Tarisen, sagt och gjort, jag gick ut och gjorde det, passade på att klippa hennes man också den var väldigt väldigt lång. Så nu ser Tarisen också ut som en riktig häst igen!

Helt otippat

När jag för några veckor sedan skulle iväg och handla hundmat kom jag hem med hundmat och två helt nya regntäcke? Hur gick det till? Jo, jag har ett aldeles för stort shoppingbehov av hästsaker. Fast regntäcke är aldrig fel att ha, Curre hade inget eget regntäcke och det måste han ju ha till våren, så nu har han ett.
 
Regntäckena kommer från Horsewere Amigo.

Första hemma ridningen på länge på Tarisen

Tarisen blev också riden hemma idag, hon tyckte också det var väldigt roligt och rejsade mest och hade sig. Just nu är hon väldigt långpälsad pga att hon har vilat, i morgon hade jag tänkt göra en uppfräching på henne som innebär klippning och korta manen osv.
Fullt ös medvetslös!

I kväll har jag roat mig med att...

Klippa detta lilla djuret. Min lilla söta vovve, här ser ni reslutatet av klippningen. I morgon är det förhoppningsvis Tarisen som blir klippt om tidsplaneringen stämmer.

Första hemma ridningen på länge!

Cola var först ut
Bildserie på Colas häftiga galopp som hon oftast inleder ridpasset med.
 
Hon var hon var väldigt vild idag och hoppade och skuttade mest hela tiden, helt överlycklig att äntligen kunna bli riden utomhus igen!

Skönaste minerna!

Cola kan verkligen ligga inne med några fina miner!

Mål 2013

 
Cola- Kvala 1,30 (fattas sista nollan). Bli stadigare i 1,20, debutera 1,30. Sen får vi lite se hur det går. Försöka behålla ridbarheten och utveckla henne mer och mer hela tiden, hon måste bli lydigare, lära sig rygga ordentligt bla.
Tari- Komma ut på tävlingsbanorna igen, hon har haft ett uppehåll på cirka ett år, hon har under 2012 varit ute på ett fåtal tävlingar med mindre bra reslutat. Planen är att hon i början på året ska komma ut på lite pay & jump och se hur det går och så småningom ut på lite lokala tävlingar och se om vi kan komma tillbaka till 1,20 igen. Det beror lite på hur det går.
Curre-Lära känna honom ordentligt, bli säker på honom och komma på alla knappar. Ut och hoppa lite pay &  jump och första delen av året bara ta det väldigt lungt. Vi får se när vi gör vår tävlingsdebut, bättre att ta det lite lugnt i början och se att allt stämmer innan vi börjar tävla. Inga tävlingsplaner med honom i sikte de första månaderna på året i alla fall.
 
Målen är mest inriktade på början av året, då jag inte vet hur det kommer gå med Tari och Curre. Det är svårt att sätta realistiska mål för de på ett helt år. Det är mycket lättare med Cola som jag känner utan och innan.
 

RSS 2.0