Dagens annons!

Jag hittade en liten rolig annons på Tradera aldeles precis.

Finn två fel

(Klicka på bilden för att komma till annonsen)


1. Det är ett pessoa bett inget Pelham
2. Bettet är upp och ner på bilderna

Ibland undrar man vad vissa människor tänker med.. Det är väldigt lätt att söka på internet och hitta information om vad det är för sortsbett osv. Man blir även lite mörkrädd, har personen i fråga använt bettet upp och ner?

Saknad..

Något som just nu är väldigt saknat är min Nikon kamera som är inne på lagning tyvärr. Det känns som man hade velat ta kort på en massa saker och ting för att lägga ut här på bloggen. Jag insåg att jag hade min digitalkamera också som jag kunde använda trode jag, men batteriet var urladdat så den ligger på laddning i skrivande stund.

Idag har jag hunnit vara i ridhuset i Vantinge x2. Det har åskat och blixtrat här i ett idag, och regnat mellan varven också, ingen roligt sommarväder alls, sommaren har inte existerat här nere i Skåneland iår verkar det som!

Hästarna var jätte fina idag, det känns som det äntligen börjar hända något med Cola. Hon tränade i torsdags också och det gick riktigt bra, hon gick i samma tempo hela tiden och allting var perfekt! Tänk när hon kan gå så på tävling... pesimistiska jag tror att det dröjer jätte länge... men så skulle jag inte säga! Tiden får helt enkelt utvisa.


fick bli en gammal bild på min älskade vovve....

Dagens träning

Idag var jag iväg och tränade Tari. Kan säga att det gick både bra och dåligt och jag fick göra det jag inte ville göra fast det var inte så farligt (rida utan stigbyglar).

Anledningen till detta var att igår sprang jag 8,2 km IGEN, med en kropp som sa nej, nej, nej efter 100 meter. Så jag pressade mig själv lite för mycket och efteråt kunde jag knappt stå på benen, hela kvällen igår och morgonen idag kunde jag inte gå. Jag haltade omkring här hemma pga träningsvärk.

Åter till träningen..

Tarisen är ju lite som hon är och kan få för sig att bara springa iväg och ha sig och inte vara rak och såna saker som hon ska vara. Men det gick bra efter ett tag. Sen lyckades jag inte riktigt med det jag skulle i galoppen, jag släppte stigbyglarna (skulle det) och vipps får man mycket mer kritik, men tillsluts fick jag en riktigt riktigt bra känsla där också.

Sedan började jag hoppa. Där var först en bom och sedan en bom på sockerbitar och 6 meter till en oxer. Dem första gångerna gick det ganska bra. Sen en gång låg oxern på 1,10. Då lyckas vi ta det på studs istället för att ha in ett galoppsprång. Det gick det med, men så fick jag inte lov att göra (då ville dem inte titta på mer). Sedan höjdes det lite till och längdes och det gick jätte bra..

Hoppade sedan en linje med tre hinder och fyra galoppsprång mellan, där gör jag en gång så jag inte får lov att göra, jag red iväg på tre istället. Även det gick bra, men jag fick göra om och ta det på fyra istället och även det gick jätte bra.

Löpning är en farlig sport!

Jag tror jag lever i en väldigt farlig värld! Först fågeln som flög på mig i torsdags så jag fick en ordentlig chock och fågeln avled tyvärr..

Idag när jag var ute och sprang hände en annan händelse som höll på att sluta mycket illa. Jag höll på att bli totalt överkörd av en bil med en husvagn. Man kan bara tänka på vad som hade hänt om jag inte varit observant.

Bilen med husvagnen skulle göra en vänstersväng på en landsväg (stor 70-väg) där det finns på farter till motorvägen. Bilen med husvagnen ställer sig nästan över mittlinjen och får möte av en lastbil, lastbilen tvingas ju på så sätt gå så långt ut mot vägkanten som det går, där fanns ju jag. Lastbilen försökte lösa det så gått den kunde och jag var långt utanför vägen i diket. Bilen med husvagnen står kvar på vägen och får ytterligare något möte. När bilarna som den möter har kört förbi är jag i kanten på motorvägspåfarten där bilen ska köra på... (jag springer ju på samma väg hela tiden och RAKT fram).

Då börjar bilen men husvagn helt plötsligt köra, jag ser det och tänker shit.. Jag får nog försöka stanna, vid detta laget var jag ungefär halvägs över vägen dit bilen med husvagn ska köra. Bilen men husvagnen får syn på mig och tvärnitar, det skriker i bilen och husvagnen. Jag står vid detta laget stilla på vägen jag står så nära bilen så jag kan sträcka ut min hand och nudda motorhuven..

När bilen men husvagnen står stilla och har sett mig springer jag vidare, jag fick springa så jag var några centimeter ifrån bilen. Undertiden jag springer förbi står bilen och husvagnen och blockerar hela vägen!

När man ska göra en vänstersväng på landsväg måste man ha koll på vad som händer, dessutom att tillägga är att bilen har kört förbi mig innan han ska svänga och ändå är bilen inte observant på mig!

Jag gjorde ju helt rätt, jag sprang ju på samma väg hela tiden och bilen med husvagn korsade ju min väg då denne gjorde en vänstersväng!

Här står jag mot andra farligheter, på dessa bergen är där flera människor som har dött..

Man kan inte annat än att förundras över hur folk kör och man blir riktigt rädd när något sådant inträffar!

Utomhus SM 2011

Nu sitter jag och tittar på webb-tv från Utomhus SM YR just nu

Det är spännande, roligt att man kan se det live!

Gårdagens träning med Cola

Igår var jag och tränade Cola. Det hela började inte så speciellt bra. Sen var jag redan innan jag han ut i stallet (lyckat Matilda). Sen på väg in i stallet möter jag en självmordsbenägen fågel som flyger rakt in i mig och dör, varpå jag får PAANIIIK. Hoppar ut från stallet och sen tar det flera minuter av trevande innan jag vågar gå in i stallet igen. Jag viste ju inte om fåglen bara fått en chock, men tydligen hade den dött. Så mamma fick komma och ta den..

Sen gick träningen inte super bra, jag red väldigt allmänt dåligt. En sak som var positiv var att jag slapp rida i ösregn som jag fått göra de senaste gångerna. Vist är det kul att rida ute, men i ösregn. Fast allting känns mini litet när man kommer in i ett ridhus, nu när man är van vid enorma utebanor.

Cola första ridpasset, mycket har förändrats sedan den dagen..

Köra till träning/ridhus själv? Klara sig själv?

Idag har jag kört till träningen i Åstorp (min bror åkte med som moraliskt stöd). Dock var det bara stöd under åkturen då han satt i bilen och lyssnade på radio hela tiden jag tränade.

Jag har börjat träna på att köra själv (med någon annan i bilen), till träningar och till ridhuset. Detta för att jag så småningom ska bli så säker så jag kan köra helt själv till träningar och ridhuset när det finns behov för det. Jag är inte glad för att köra bil överhuvudtaget. Jag kör nästan aldrig, finns det någon annan som kan köra varför ska jag då köra? och ja, jag har körkort och har haft det i två år vid det här laget..

Jag har även funderat nu när man får göra precis allting själv. Tänk vad mycket nytta man har av sina föräldrar, speciellt min mamma. Nu när man inte har henne med sig måste man lasta hästen själv, stänga efter hästen själv, sadla själv samtidigt som man håller i hästen osv.. Det hela blir så mycket besvärligare utan hjälp.

Jag har kommit fram till att Tari kan jag nog köra själv, hon kan man både lasta och lasta av själv utan att det händer någonting, man kan även hoppa upp på henne och hon är inte speciellt "farlig"...

Dem andra två tror jag inte vi nämner. Cola är unghäst och står fortfarande ganska ostadigt i transporten under färd och mina ganska plötsliga inbromsningar i kombination med det är inget bra, därför kör jag inte Cola.

(jag och cola)

Pralin har jag dock kört, men har lite problem med allt runt omkring, måste träna på det!


Tävling Perstorp lördag

Igår var jag i Perstorp och tävlade Cola.

Tyvärr blir det ett inlägg utan bilder då mamma i fredags lyckades ta i sönder min kamera, otroligt smart men så är det tyvärr, så förvänta er inga bilder nu i de närmaste då jag inte har någon kamera som funkar..

1m Unghäst -0 fel
Jag startade som 50 någonting i denna klassen och vi hade planerat att komma så att Cola inte behövde så i transporten allt för länge. Vi kom precis lagom, när klassen startade. Jag han alltså inte gå banan, det var lite planerat, en lokal unghäst klass behöver man knappt gå. Jag stod och tittade på några ekipage innan jag börjat göra igjordning mig själv och Cola.

På framhoppningen var hon väldigt stark och drog iväg med mig rätt mycket. Inne på banan hoppade hon jätte fint dem första sprången, jag fick dock ta tillbaka henne ganska mycket, hon lyssnade på mig i svängarna, på en linje så drog hon på lite väl mycket men de löste vi fint, sedan fick jag tillbaka henne efter de hindret också och sedan blev hon jätte stark efter kombinationen och där försökte jag verkligen bromsa henne så mycket det gick, kom lite fort på hindret efteråt men det klarade vi. Sen efter mål tog det ett tag innan jag äntligen fick stopp på henne.

Jag hade fått instruktioner att om hon blev alldeles för stark och drog iväg med mig så skulle jag stanna henne på banan och lägga en volt. Nu tyckte jag att jag fick tillbaka henne hyfsat och valde att inte göra det.

1,10 Unghäst - 12 (?) fel
I andra klassen är Cola alltid starkare och drar alltid iväg mer med mig så jag var lite beredd på det. Det började med att hon drog så det blev dragkamp till en oxer och då fick Cola inte med sig benen och rev den, sedan drog hon iväg lite och blev lite arg och styrningen försvann lite så jag valde att lägga en volt innan jag fortsatte. Visst jag hade kunnat fortsätta men risken hade varit att jag hade fått rida på henne rätt ordentligt och hon dragit ännu mer till hindret efteråt. När jag lagt volten så rev jag den oxern också, Cola var lite oförsiktig där. Sedan hoppade hon runt banan utan att sticka för mycket med mig.

Målet med Cola just nu är att hon inte ska sticka iväg med mig, hon ska vara kontrollerbar!

Tävling Harplinge fredag

 I fredags den 12 Augusti var jag i Harplinge med Pralin för att tävla.

1m 4fel
Tävlingen var på gräs och några meter innan första hindret var där en grusad linje, detta tittade Pralin väldigt mycket på. Därför blev hon spänd och rev första hindret. Pralin vet vi sedan tidigare är ganska tittig på underlag skillnad och på skuggor. Annars efter första hindret hoppade hon jätte fint, inga problem med någonting.

1,05 DEBUT 0+4 fel (4:a av 3 pac)
Det började med att vi gick banan med A-ponnyerna, då vi konstaterat att banbyggaren inte ändrade någonting på banan, dem flyttade inte ens ett hinder. Lite märkligt kan man tycka då A, B, C, D och storhästarna inte borde ha samma avstånd på linjerna.

Men Pralin hoppade jätte fint i denna klassen, hon tog tag i hinderna och hoppade jätte fint, kom lite stort på någon oxer och då bara bjöd hon på och hoppade över den utan några som helst problem. Sedan i omhoppningen började hon bli lite trött och en bom föll tyvärr, hon var knappt i den.  Men det hjälpte inte!

Då var denna intensiva tävlingshelg över!

Jag har konstaterat att jag har hoppat 5 dagar denna veckan. Hoppträning i måndags och torsdags. Tävling fredag, lördag och söndag.

Jag har hunnit med att vara på två olika tävlingsplatser (Harplinge fredag, Perstorp lördag+söndag), jag tävlade dessutom alla dagarna på olika hästar! Det är inte dåligt

Bild från Harplinge i fredags

Med andra ord har alla mina tre hästar blivit tävlade denna helgen.

Ny hjälm

Jag har glömt berätta att jag har köpt en ny ridhjälm för ett litet tag sedan

Nämligen en GPA titanium. Jag hade en sådan tidigare och fick plötsligt för mig att sälja den av okänd anledning. Jag har saknat att ha en sådan, så jag fick för mig att köpa en ny. Den är perfekt att ha som hemma hjälm och mer lagom på vintern än GPA speed air. Jag har givetvis min svarta GPA speed air evolution kvar än.

En gång GPA, alltid GPA!

2004 köpte jag min första GPA, en likadan som på bilden. Nu är jag inne på min sjätte GPA hjälm om jag har räknat rätt..

Nyharvad bana

När jag gick ut och red såg banan ut så här

Skönt med nyharvad bana, underlaget som varit något för hårt innan var perfekt och rida på idag. Varken för hårt eller för mjukt eller halt. Det var helt enkelt riktigt bra. Jag gillar min utebana, underlaget har blivit mycket bättre sedan vi gjorde vid det i höstas och nu när vi sladdar/harvar det med jämna mellanrum håller det sig bra.

Igår var det däremot för blött och ösregnade hela dagen så då blev det ridhuset med två hästar, inte allt för positiv är jag att rida i det ridhuset. Dels får Tari styltor (sånna hästarna brukar få av snön) av underlaget! och dels var det halt igår och dels var där på vissa ställen stora stenar och några stenar var dessutom spettsiga (cirka 1dm på alla håll och kanter...).


Lata Tarisen

Igår såg det ut så här när jag tittade ut genom mitt fönster på mitt rum

Då låg Tari ner i hagen och åt gräs. Bilden är tagen från mitt rum. Jag har utsikt över hästarnas "sommarhagar" från mitt rums fönster, underbart!

Sedan var jag ute och tog lite kort på hästarna, detta blev en av favorit bilderna på Tari. Där blev dock många favoritbilder på Tari.

Nymålad box

I veckan har Pralin fått flytta in i sin vanliga box igen, denna gången är den nymålad. Underbart att ha målat klart den också, det känns som det går i rätt riktning.

Pralin i nymålade boxen

Nymålat så långt ögat når, jag gillar färgkombinationerna

Grönt och grått, snyggt!

Tävling Trolle

Idag var jag och Pralin och tävlade i Trolle.

1m - 4 fel
Vi kom lite stort på 1:an men det var ingenting, sedan hoppade hon jätte bra men till ett räcke tog jag tillbaka henne för mycket och hon lysnade aldeles för mycket på mig, det var jag inte riktigt med på så därför blev det att hon inte han upp och rev tyvärr det!


1m-4 fel
Vi rev samma räcke i denna klassen, dock hoppade man det från andra hållet. Pralin hoppade jätte bra i denna klassen, bättre än i förra. Jag tog inte lika mycket i henne, jag måste lära mig att ta förhållningar där jag måste och på dem andra ställena göra så lite som möjligt.

Lite onödiga pet, men jag tyckte Pralin gick super bra idag ändå.

Då var årets skörd av hö äntligen inne!

Idag har vi tillbringat en stor del av dagen till att köra hö! Underbart att ha höet inne för ett helt år. Vi tog 5 balvagnar fulla med hö! (runt cirka 600 balar). Som ni förstår tar det tid att lägga dem en och en på balbanan för att dem ska åka upp på höloftet som ligger ovanför stallet.

Det var 5 sånna här lass vi körde in.

Nu återstår det bara att göra samma sak med halmen om ett par veckor. Och då är det riktigt riktigt skönt.

Hur går det med Pralin?

Det går bättre och bättre med Pralin. Pralin köpte jag i Januari iår och hon köptes som "projekthäst". 

Pralin har testat väldigt mycket olika taktiker med mig, i början stegrade hon sig. När det inte funkade valde hon att försöka skena med mig istället. När det heller inte funkade så började hon springa från banan till stallet och nu när det inte funkar så försöker hon göra diverse olika hopp, bock, skutt och konster. 

På hinder har Pralin alltid varit super ärlig och hoppat i nästan alla lägen. Vi har även kommit på att hon är väldigt känslig för skuggor, är där skuggor innan hinderna så hoppar hon konstigt eller uppfattar inte hinderna riktigt som hon ska. Vi tror att detta till viss del beror på hennes orutin. 

Jag har även haft stora bett problem med Pralin, det hela började med att hon lade tungan över alla bett och nu har vi äntligen hittat något som funkar!

Om vi går till tävlingsresultat så sedan januari har vi nollat fyra 90 cm klasser, vi har även en 8:plats i 1m. Jag har valt att inte starta henne högre än 1m pga att när vi köpte henne så var hon inte riktigt igång och sen vill jag inte "bränna" henne utan målet är att få stabila rundor och sedan testa gå upp till 1,10. 

Årets mål är att nolla 1,10 med Pralin. 


Denna bilden tycker jag är super bra på Pralin och den finns utskriven och inramad på mitt rum.
 


Augusti

Nu är det redan Augusti månad, var tar tiden vägen? Var har sommaren tagit vägen? Var har värmen tagit vägen?

Man förundras alltid över att tiden går så sabbt, samtidigt som den vissa perioder går väldigt långsamt.. Det är helt enkelt sånt man får ta. Man får ta och ge här i livet..

Med hästarna känns det ibland som allting står stilla eller flyttas bakåt, de känns som man inte märker framstegen. När man har märkt framstegen kommer man till bakslagen känns det som riktigt så är det ju inte!



Vad vill ni läsa om här på bloggen?

RSS 2.0