Klippning

Nu har jag precis kommit in från stallet. Har precis varit ute och klippt Tarisen som såg ut som en isbjörn eller något med vädigt långt päls, det var på tiden att klippa henne. Cola behövs också klippas men vänta till efter helgen, hon är lite (mycket) stökig att klippa.
Klipp klipp med bästa klippmaskinen
Blir av med enorma pälsen!

Charlies flytt/höstrea

Idag tog vi oss en liten tripp till Jönköping och Charlies. Som vanligt var vi ute i väldigt god tid och fick sitta och vänta ett tag, men det var det värt. När affären öppnade var där bilar överallt, många som inte var läskuninga och inte förstod stora skyltar som man satt upp var där var förbjudet att parkera (läste på fajjan att många fått parkeringsböter på 800 kr).
 
Jag måste säga att man verkligen hade tänkt på Charlies var ordningen bland täckena, man hade strukturerat upp täckena på ett väldigt bra sätt, lätt att hitta.
 
Mina inköp översteg 5.000 kr.. men inte mycket över.
Bucas stalltäcke, Amigo stalltäcke, Weatherbeeta skrittäcke x2
Hackamore (ej på rea), Equiline ridstrumpor, Kingsland mössa.
GPA kavaj, pannband, Glen Gordon träns
Närbild på kavaj och pannbandet
Tränset, mjukaste nya tränset jag kännt på, riktigt mjukt är det.
 
 
 

Curre

Nu är de första ridbilderna äntligen tagna på Curre.

Dagens träning

Idag tränade jag Cola, första inneträningen för säsongen. Känns väldigt litet att komma in i ett ridhus efter en lång utomhus säsong när vi dessutom nästan bara hoppat ute, vecka 7 tog innetävlingarna för vårsäsongen slut för vår del på grund av att Cola lyckades rulla fast och skarka igenom stallinredningen och skadade sig.
 
Åter till träningen. Idag verkade det som Cola hade träningsverk efter måndagens pass. Jag flyttade henne mycket för skänkeln och ryggade en hel del som gick mycket bättre än vad det brukar göra= perfekt!.
 
Sen hoppade jag lite, inte nog med att det är tillräckligt tight att hoppa inomhus, nej, då börjar man med att hoppa hinderna på tvären i ridhuset istället (ridhuset är 27 meter på bredden). Det gick faktiskt riktigt bra, det gällde att vara med och svänga och ha klart för sig vilken väg man skulle efter hindret.
 
Som om det inte vore nog, då sätter man en kombination på tvären också, vilket gjorde att man fick rida en ordentligt snäv sväng för att vända mot kombinationen och sen han man med max 2 galoppsprång ibland bara ett innan det var dags att hoppa. Det gick även det riktigt bra, på B-hindret lutade jag mig lite framåt en gång så den trillade men annars hoppade Cola fint.
Cola i Tingsryd. Foto: Jenny Rosenquist.

Elände

När jag var på väg hem i fredags från Lule. Så på Arlanda plötsligt och sammanträffande nog så flög en förkylning på mig, jag som just flugit till Arlanda, sen när jag flög från Arlanda och hem blev det bara sämre...
 
Sen har jag varit jätte dålig hela helgen och är fortfarande jätte förkyld, men jag har vägrat ligga i sängen. Utan hästarna har blivit ridna, jag har varit på praktik i många timmar också de senaste dagarna. Sista dagen på praktiken är i morgon så sen blir det fullt ös med hästarna, men det är det redan. Alla ska ridas så mycket som möjligt och jag ska försöka hinna klippa lite också. Cola får dock vänta pga tävling i helgen, då hon är ganska bökig att klippa. Tarisen hade jag faktiskt planerat att klippa på torsdag eller fredag.

Hade inte varit helt fel i stallet/sadelkammaren

När jag var i Göteborg så besökte vi en Antikaffär, mina föräldrar och min bror tycker att sånt där "gammalt" är roligt. Då hittade jag något som jag tyckte hade varit perfekt i stallet eller snarare i ett ridhus. Vårt stall är nog lite för lågt i tak för att ha en sån här stor och snygg sak hängandes i det.
En jätttestor kristallkrona.
 
Jag har sett många som har kristalkronor i sina ridhus och stall och jag tycker bara att det är så snyggt. Nackdelen lär vara att denna bör hänga riktigt högt upp och att dem blir dammiga och smutsiga nog ganska fort... Men snyggt är det!

Curres nya täcke

När vi var i Kungsbacka köpte vi ett nytt täcke till Curre på grund av att vi inte hade något som han kunde ha. Vist jag har massor med täcke, men antingen är täckena för tjocka eller för tunna, det är alltid så. Lagom är helt enkelt bäst!
Ett täcke med halv hals som sitter väldigt bra på Curre, dock något lite för långt, men ingenting som stör!
Täcket och grimman matchar (inte för jag tänkt på det, men det syns på bilderna!)

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Igår morse skulle jag träna Cola, trodde jag. Tar ut henne i stallgången, inser att bakskon bara sitter fast på ena sidan. Blev ingen träning för Colas del, bara släppa in henne i boxen igen.
 
Tarisen fick rycka ut och träna i stället, även om det inte var tänkt så, i alla fall super bra, jag har börjat testa rida/hoppa Tarisen på hackmore numera, det gick hur bra som helst. Jag tror Tarisen är lite tjinkig med bettet, hon trivdes inte alls med bettet jag tävlade på. Hon blir för tjurig på det och tycker jag bestämer aldeles för mycket (Tarisen är en dam med lite eget humör).
 
Hem, drog av skon på Cola, tejpade hoven ordentligt med silvertejp, joggade henne lite lätt. På kvällen kom hovslagaren och slog på skon. Men Cola var tvungen att bli riden innan kvällen.
 
Curre motionerades också.
 
Sen var det bara till att packa på rekord tid, tänka vad man skulle ha med sig. Åka ut till flygplatsen och sätta sig på planet och sedan byta plan, sen landade jag jätte sent här igår kväll.
Tarisen

Svensk ridsport i Kungsbacka

När vi var på roadtrip till Kungsbacka/Göteborg i lördags och var på väg till Kungsbacka från Göteborg så skulle vi in om i Kungsbacka och tanka. Plötsligt ser jag en stor skylt Svensk Ridsport. Vi var bara tvugna att svänga dit. Tyvärr kom vi en halvtimme innan stängning så vi han inte titta så mycket som jag önskat.
 
Det var i alla fall en jätte stor butik, men mängder av bett, jag har aldrig sett en hästaffär med så många bett förut. Och givetvis gick man inte därifrån tomhänt.

Detta fick jag med mig hem
Ett utetäcke till Curre
Ett stalltäcke till Cola
Två par bakbensskydd.

GCT

Roffe blev tvåa i GCT idag! Riktigt bra, bra comeback av Casall i dem lite större klasserna efter skadan som Casall fick på OS.

Lite komiskt, idag på motorvägen åkte vi bakom en bil med detta registreringsnumret?
 
RGB- Rolf-Göran Bengtsson

Global Champions Tour

Just nu sitter jag och tittar på GCTn live! Började klockan 18.00 och Roffe startar som 33. Det är första omgången som håller på nu.


Cola tröttare än vanligt...

Igår efter Cola varit hos veterinären och raspat tänderna och blivit vaccinerad. Så verkade det som hon aldrig blev riktigt pigg igen, hon såg lite hängig ut i ögonen hela kvällen. Ett tag efter vi kommit hem var Cola även väldigt kall, hon som alltid är som en kamin, hon fick dubbla flece täcke på sig ett tag.
 
När jag började fundera med tanke på Colas beteende så började jag tänka på att Cola var precis likadan förra året efter hon blev vaccinerad, hon såg jätte trött ut samma dag, men blev piggare redan dagen efter.
 
Vi hoppas att Cola har piggnat till idag, och hon får en vilodag idag med!

Lugnande x4


Idag åkte vi till hästtandläkaren med Cola. Hennes tänder var väldigt vassa och dem sade att det inte var konstigt att hon brukade slå med huvudet. Cola fick lugnande av veterinären först en gång, var fortfarande aldeles för vild, fick lugnande en andra gång, inte heller detta hjälpte, så Cola fick lugnande totalt fyra gånger för att kunna titta och raspa tänderna på henne och jag ska berätta för er att hon var inte roligt trots detta, hon slog med huvudet och vägrade stå stilla, det slutade med att hon hade fått lugnande fyra gånger + att en fick stå och nipa henne för att hon skulle vara dräglig.
 
(efter avslutad tandrasprning och fyra gånger lugnande kan man se ut så här)
 
Ska man skratta eller gråta? Vi vet hur Cola är har hon bestämt sig för något så är hjärnan det sista som överger henne, hon är sten hård.
 
Cola var hästen som var under dagen vassast i tänderna, utöver det var hon den hårdaste (i huvudet) hästen dem någonsin hade träffat. Dem förstod inte riktigt hur Cola kunde vara så envis och bete sig som hon gjorde trots att hon fick lugnande så många gånger.
 
(avslappnad?)
 
Man får ganska ofta av människor höra att Cola är så snäll och lätt att rida och hantera, här hörde vi idag motsatsen? Man ska nog inte ta för mycket för givet.....
När vi äntligen kommit hem, fick gå med Cola en hel del och låta henne vakna innan vi vågade köra hem (extremt lång bit var det ja, jag övervägde nästan att gå hem med henne men jag fick ej) så fick jag sitta i stallet en bra stund och se till att matmonstret Cola inte åt någon halm. Cola har en förmåga att vara lite glups och i och med hon inte var helt vaken så har det hänt att hon satt i halsen och det är så onödigt.
 


 

Rullar på...

Här rullar allting på, Curre börjar vänja sig vid alla rutiner vid in och utsläpp och han är lugnare och lugnare i hagen och har inte visat några mer tendenser att hoppa över staketet som han gjorde första dagen när han blev rädd.
 
I början av veckan tog tarisen och Cola det lite lugnt. Nu har dem ridits ett par dagar igen. I morgon ska Cola till tandläkaren, spännande att se vad som sägs om hennes tänder.

Curre och Tarisen i bakgrunden

"Pappas hinder"

I söndags var grejen pappa sågade härromveckan med. Det var så att Maria bestämde hur den skulle se ut och pappa sågade den. Det konstaterades på tävlingen att där var fler som stannade på den än beräknat. Cola hoppade över den utan några problem (Cola tittar dock aldrig på några hinder).
 

Gårdagens tävling

Igår var sista tävlingsdagen i Åstorp, avslutningen på ett tredagars meeting, där tävlingarna gick på dubbla banor och när hästklasserna var avslutade fortsatte man alla dagar med ponny också.
 
Igår hoppade jag i alla fall en 1,15 med Cola. Cola kändes lite trött på framhoppningen och hon hoppade sådär. Men sen fick jag lite tips och hoppade lite till och det gick mycket bättre...
 
Inne på banan hoppar Cola super fint på alla hinder, men tyvärr slappnade jag nog av lite på sista hindret i grunden så tyvärr trillade den bommen. Annars en super runda och det kändes riktigt bra!
 
Man ska ju också tänka att Cola har fått bo på anläggningen i tävlingsstallet under hela helgen. Hon trivdes jätte bra där, och dem andra som stod i stallet var super snälla och gav Cola hö varje gång dem matade sina hästar, för då blev Cola lite orolig (konstigt, Cola e världens matvrak).

Matvraket Cola äter i boxen i Åstorp.

Tävling Tävling Tävling

Igår var jag och tävlade i Åstorp.
Cola hoppade en 1,20 (hoppade och hoppade). Det var faktiskt så här att Cola halkade ordentligt till tvåan så jag var tvungen att lägga en volt, fortsatte och hoppade 2.an och 3.an, sen valde jag att rida sidan om och bli utesluten. Cola stannade absolut inte utan jag valde att göra så på grund av att Cola halkade.
 
Sen efter jag hoppat färdigt Cola, stallade vi in Cola i stallet på anläggningen, så hon sov där i natt. Sen stälde vi oss på banan och hjälpte till till klockan halv 8 från typ 1 eller något.
 
Idag började tävlingarna kl 8 och jag startade första klassen! Tidigt värre, då med Tarisen som vi åkte dit med. Hon ville tyvärr inte hoppa mer än 3 hinder riktigt istadig, vi ska ta reda på anledningen.
 
Cola hoppade 1,20. Riktigt super fin var hon på framhoppningen hoppade hur bra som helst. Inne på banan klantar jag mig på 1,an, Cola räddar mig men tyvärr blir distansen till tvåan fel pga det och den trillar. Sen trillade sista hindret med. Men annars var hon huur fin som helst...
 
Sen efter det har jag ståt 9 (!) timmar på banan. Tävlingarna slutade kl 9 på kvällen, då fick man flytta in tävlingarna pga mörkret. Så tävlingarna pågick i mer än 12 timmar.

Börjes

Varje år sedan man var riktigt liten har man fått hem katalog från Börjes, och alltid tyckt att det varit så stort och haft så mycket saker.
 
När jag var yngre åkte vi en gång till Börjes i Tingsryd bara för att handla, jag upplevde det som ganska stort då, handlade en del vad jag kan minnas.
 
Nu när jag har varit i Tingsryd och tävlat i två år har det blivit att man gått till Börjes för att handla. Varje gång har vi bilivit besvikna, det är ganska litet. Många saker var utgallrade och fanns bara i stora eller små storlekar (jag har tur som kan ha L i vissa kläder). Kingsland grejerna Börjes hade var inte speciellt billiga heller, men Börjes egna grejer ligger ju ganska bra i pris.
 
Jag fick med mig några en skjorta, en tröja och en massa stängselgrejer.

Om helgens tävlingar

I helgen fredag- söndag ska jag tävla i Åstorp, både Cola och Tarisen ska gå, vilka klasser är jag inte riktigt säker på än. Vi får se hur det går helt enkelt, Tarisen har ju inte tävlat sedan i mars och då hoppade hon två tävlingar med väldigt dåliga reslutat, dock var hon ju sjuk vid tillfället uppkom senare. Cola gick inte riktigt bra på förra tävlingen, återstår att se hur det går!
 
HD skrev i onsdagens tidning om tävlingarna

Älskade vall!

Igår var tydligen sista dagen jag kunde rida på vallen, både Tarisen och Cola gick där ute igår! Perfekt att båda fick gå där i och med att grannen håller på att plöja upp den just nu. Tråkigt men sant, jag sa till grannen att jag ville ha vall där alltid, men han bara skrattade. Men mitt över vägen är där stubb nu, så där får jag lov att rida tills man plöjer upp den, men då måste jag över 90- vägen först. Det går säkert bra det med!

Bild från i våras på Tarisen.

Skit!

I går när jag skulle göra iordning Curre inför ridpasset, så sprack mina Mouintain Horse stövlar. Bara att in och leta reda på lite tejp och tejpa ihop dem. När jag skulle få av mig stövlarna var jag tvungen att hämta en sax och klippa upp dem, sedan fick mina favorit stövlar se soptunnan.
 
Dem är 6 år gamla och var ganska slitna, så jag har tänkt att slänga de ett tag, men jag trodde att de skulle överleva helgens tävlingar.

Latmask

Tarisen är verkligen världens latmask, hon är oftast för lat för att dricka ut vattenkoppen så när hon kommer in från hagen vill hon att man ska fylla en hink med vatten till henne som hon kan dricka ur.
Så här gör Tarisen, tar ett steg utanför boxdörren och dricker där man fyllar hinken.
 
Dock är stallgolvet väldigt osopat på bilden, detta pga att vi inte ville sopa i stallet när hästarna var inne och när hästarna snart skulle in pga bronkiten Tarisen hade när bilden togs.

Utsläpp

Idag kom hästarna ut ganska tidigt. Jag ville inte vara själv hemma om något skulle inträffa. Curre verkade snäll och har sprungit en del i sin hage, men verkar ändå ganska lugn.

En liten bild från kameran, mer får ni se när bilderna ligger i datorn. Snart ska jag titta på föreläsning.


Ny häst

Idag var jag på eftermiddagen på djursjukhuset och besiktigade min nya häst, som även blev levererad hit direkt efter han gått igenom besiktningen.
 
Curre heter han, en 5 årig herre. Som gick treårstest med 51 poäng och hade 9-9 hoppning. Han blev inriden för cirka 7 månader sedan, och har redan hunnit vara ute och debutera 1,20.

Bjuder på en bild från provridningen.

Gårdagens träning

Igår var vi i Åstorp igen, denna gången var det Tarisens tur att träna.
 
Det är så roligt att ha Tarisen igång igen, hon är riktigt häftig att träna, speciellt galoppökningarna. Hon blir lite busig då. Sen när man ska göra någon besvärligt som att rygga, då börjar hon titta på något helt annat och tycker att det är jätte farligt så att hon inte kan fortsätta göra det besvärliga hon ska.
 
Själva hoppningen gick faktiskt bra, fick dock en ganska regäll tvärnit, vi kom lite stort (inte extremt) och Tarisen var inte riktigt framme utan gick i lite slowmotion och då tyckte hon att det var enklast att ta och lägga i en tvärnit. Annars fick vi riktigt fina språng och hon hoppade riktigt fint.
 
Idag däremot fick Tarisen skritta på vallen, medan jag och Cola körde fullt ös medvetslös där ute (kanske inte riktigt men nästan).

Här trivs jag bäst säger tarsien.

RSS 2.0