Lugnande x4


Idag åkte vi till hästtandläkaren med Cola. Hennes tänder var väldigt vassa och dem sade att det inte var konstigt att hon brukade slå med huvudet. Cola fick lugnande av veterinären först en gång, var fortfarande aldeles för vild, fick lugnande en andra gång, inte heller detta hjälpte, så Cola fick lugnande totalt fyra gånger för att kunna titta och raspa tänderna på henne och jag ska berätta för er att hon var inte roligt trots detta, hon slog med huvudet och vägrade stå stilla, det slutade med att hon hade fått lugnande fyra gånger + att en fick stå och nipa henne för att hon skulle vara dräglig.
 
(efter avslutad tandrasprning och fyra gånger lugnande kan man se ut så här)
 
Ska man skratta eller gråta? Vi vet hur Cola är har hon bestämt sig för något så är hjärnan det sista som överger henne, hon är sten hård.
 
Cola var hästen som var under dagen vassast i tänderna, utöver det var hon den hårdaste (i huvudet) hästen dem någonsin hade träffat. Dem förstod inte riktigt hur Cola kunde vara så envis och bete sig som hon gjorde trots att hon fick lugnande så många gånger.
 
(avslappnad?)
 
Man får ganska ofta av människor höra att Cola är så snäll och lätt att rida och hantera, här hörde vi idag motsatsen? Man ska nog inte ta för mycket för givet.....
När vi äntligen kommit hem, fick gå med Cola en hel del och låta henne vakna innan vi vågade köra hem (extremt lång bit var det ja, jag övervägde nästan att gå hem med henne men jag fick ej) så fick jag sitta i stallet en bra stund och se till att matmonstret Cola inte åt någon halm. Cola har en förmåga att vara lite glups och i och med hon inte var helt vaken så har det hänt att hon satt i halsen och det är så onödigt.
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0