Dagens skratt!

Vi var i Åstorp och tränade för Maria idag! Träningen gick för övrigt sjukt bra skriver mer om den sen.

Vi fick denna med oss hem från träningen pga att den var isönder, så pappa ska laga den och sen ska den tillbaka till Åstorp igen!

När mamma höll på att lasta grinden så kom en tränare som har gruppträningar i Åstorp fram till mamma...

Han sa: Är den svår lastad?
Mamma: Näe, inte speciellt tycker jag.. Men vi ska ta hem och laga den för den är isönder..
Han: Jasså är den? De var den inte förra veckan...
Mamma: Men nu är den och dessutom är det min man som gjort den!

HAHA Han trodde seriöst att vi skulle sno grinden! Ofta man snor en grid som pappa har gjort dessutom!

På tal om hinder, min pappa har gjort ett par tävlings hinder till klubben i Åstorp, detta när jag var medlem där när jag var mindre, detta gjorde han då också!

Härligt!

Det var underbart att gå ut i solen och trimma hästarna på en nyharvad bana (det är inte ofta det händer men förhoppninsvis ska det numera bli mer ofta). Staktet runt banan är även ny målat av mig i helgen, på två dagar målade jag upp 10 liter färg på en långsida på banan bara! Nu är det resterande av staketet som ska målas och det är massor!


Galoppträning!

Idag var jag och Tari ute och galopptränade i backarna! Helt underbart!




Här får ni se några bilder hur underbart det var! helt sjukt vad gräset är grönt också! Tari var riktigt pigg och glad hon älskar att ut och få galoppera!

Tävling munka

Igår var jag i Munka och tävlade Pralin, härligt med tävlingar på nära håll!

0.90 cm - 4 fel
Hon var rätt stark och dragig på tävlingen i allmänhet och jag höll rätt mycket i henne och red aldeles för mycket med händerna. Hon får gå med ett annat bett som där är tungfelsgrejs på för att hon inte ska lägga tungan över bettet och på de bettet upplever jag att hon blir starkare. Till resultatet, hon rev ett retligt plank. Helt på grund av orutin.

1m - 8 fel
Här tycker jag det var samma sak hon var stark och dragig. Hon river samma plank, sånt som händer. Sedan skyggar hon för start/mål skärmar till kombinationen och kommer i korsgalopp och då är det inte så enkelt att klara B-hindret i kombinationen så det föll med...

Film kommer...

Ni får nöja er med film från 90 så länge, jag ska ladda upp 1m  filmen snart, det tar bara rätt långt tid med vårt sakta internet. Ett stort tack till systrarna Hörberg som filmade mig i båda klasserna!

Maria träning Pralin

Idag körde min bror mig till träningen i Åstorp!

Red fram ute för första gången i år. Pralin var lite busig men inte så mycket. Vi hoppade banken också idag, jag tror att Pralin aldrig har varit uppe på en bank tidigare? Började med att skritta upp för den, hon tvekade lite backade lite och sedan satte hon upp frambenen på banken på säker mark innan hon kunde hoppa upp med bakbenen haha! Gjorde det några gången från alla håll och kanter. Sedan gjorde jag samma sak i trav och det gick jätte bra!

Gick sedan in och hoppade några språng. Även detta gick bra!

Bilden är tagen för någon vecka sedan..

Numera lever man som 20 åring!

Helgen spenderades som sagt var på tävlingar på HFRK!

Igår (söndag) var det även min 20 års dag! Prisutdelningen var faktiskt rätt rolig. Tari hoppade sjukt fint i klassen på söndagen och var felfri och det räckte till en 2:dra plats! Vi fick jätte stora rosetter och sedan var det dags för prisutdelning. Jag fick fina kommentarer om rundan. Sedan så sa dommaren: Matilda, lyssna riktigt noga nu.. Varpå dem satte på låten Congratulations och alla som var på läktaren apploderade. Sedan sa dommaren jag har suttit här och letat igenom alla som tävlar här och hittade att just lilla du fyllade 20 år idag! Haha

Resultat: Regionalt meeting
Lördag
Kval 1  1,10 - 12 fel
Kvalet gick sent på eftermiddagen jag hoppade vid 5-6 tiden. Tarisen var överladdad och spänd och gjorde inte många rätt. Hon bara rusade och tre bommar föll. Hon bara drog iväg och hoppade flackt. Inget bra alls!

Kval 2 1,10 - 0+0 fel
Denna klassen hoppade jag vid 9-tiden på kvällen, behöver jag nämna att tävlingarna startade kl 8 på morgonen! Här var Tari inte alls lika överladdad och jag fick till en nolla och låg på placering när vi åkte från tävlingsplatsen och 5 ekepage återstod men någon av de sista petade ner mig.

Söndag

B-final 1,10 - 0+0 fel 2:a
Här stämde allting perfekt och Tari hoppade super fint och jag red ganska bra, hon försökte dra iväg någon gång men jag tyckte vi löste det bra och det räckte till en andra plats! Första reg placering på storhäst!

Det känns verkligen som massor har lossnat nu och att vi är på väg åt rätt håll!  Gästerna kom vid 3-tiden på söndagen och själv var man hemma vid 5-tiden, snacka om att pappa fick underhålla dem ett bra tag innan vi kom hem!


Ingen rast, ingen ro!

De senaste dagarna har jag knapt hunnit vila! idag är en sådan dag där det har totalt varit fullt upp!

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det.. Jag har haft en sjukt bra dag! Dessutom en sjukt bra speciell dag som jag aldrig kommer glömma......

Prisutdelningen gör mig ständigt påmind om vad det är för dag idag.. en aldeles speciell dag! Mer om de får ni veta när jag har varit ute och ridit mina andra två hästar! Resultaten kommer senare också! Jag valde att göra denna dagen till detta och det var helt rätt!


Gårdagens konstaterande...

Igår konstaterade jag att jag blir åksjuk när jag skrittar på Tari och smsar samtidigt!
Hur sjukt är inte det?

Här smsar jag inte! haha!

Skit också!

Igår så körde dem grisskit här på åkern som ligger precis sidan om min ridbana. Efter dem hade kört väldigt länge trodde jag dem var klara och gick ut och gjorde igjordning Tari. Hinner hoppa upp på henne så kommer dem igen och inte nog med det, dem kör precis sidan om banan! Det stank outhärdligt. Tari skötte sig i alla fall fint och blev inte rädd för traktorn.

Undertiden jag red han dem komma yttligare en gång, men då körde dem inte så nära ridbanan och tur var väll de.

När mamma kom hem senare så sa hon att det stank, jag bara näe.. de luktar knappt. Haha, snacka om att man vänjer sig! Det är nackdelen med att bo på landet, vara inne pga att det lukar när det är fint väder ute, inget kul!

Idag regnar det så då är det inte speciellt kul att vara ute då iheller. Får se om jag rider Tari mellan någon regnskur eller liknande.

Tävling Åsbo RF Tari (igår)

Igår tävlade jag Tarisen i Åsbo RF. Jag spenderade som sagt var helgen där!

Tari skulle hoppa en 1,10 vanligt, men dem fick laget där senare så dem flyttade helt plötsligt ner den klassen till sist på dagen, och jag ville inte hoppa där sist på dagen pga underlaget var inte så bra sent på dagen så då fick jag lov att hoppa förklassen 1,10 bed A istället, Tari har ändå inte tävlat på så länge så det har inte så stor betydelse.

1,10 - 0 fel
Hon var piggelin och busig på framhoppningen som var ute, hon gillar att hoppa ute! När jag inte tog bort galoppen aldeles för mycket där ute så var hon super fin! Inne på banan fick vi ett konstigt hopp på 1:an, den stog lite taskigt och vi kom inte igång riktigt. Sedan hoppade hon riktigt bra tills kombinationen som stod på medellinjen och nära väggen och i svängen till den var dommartornet inne på banan så kombinationen kom sjukt fort, så hon var i lite i kombinationen och jag fick hjälpa henne rätt mycket men hon hoppade super annars och nollade runt!

Tävling Åsbo RF Pralin

Idag var jag och Pralin i Åsbo RF och tävlade.

Jag har insett att väldigt många på lokaltävling har inte insett grejen med ridning.. Man ska SITTA på hästen..INTE ligga på marken och äta grus. Där var i alla fall sjukt många lösa hästar! Allmänt väldigt många som inte hade koll på sina hästar.

Framhoppningen var ute= många pigga hästar. Själva tävlingsbanan var inne. Kanske värt att tillägga!

0.90 - 0+4 fel
Super runda i första fasen. Hon hoppade jätte fint, kom lite stort på vissa oxrar men det löste sig! I andra fasen var där en höger sväng vid dommartornet som förövrigt var i en hörna PÅ banan.. till ett räcke och högersvängar och räcke och Pralin slutar oftast med rivning. Vilket det blev här, hon var inte i det mycket. Hon hoppade högt och fint över alla andra hinder

1m - 0+4 fel
I denna klassen fick vi till den jämnare och finare och bättre i första fasen tyckte jag. Detta trots att hon lyckats med fenomenet att lägga tungan över bettet två (!) gånger på framridningen. I andra fasen var min plan att rida som i första fasen. Pralin är fortfarande aldeles för orutinerad för att göra några svängar med och rida fort med, det ska jag inte och det gjorde jag inte iheller. Dessutom fanns det inte mycket att göra på banan. Här händer samma ska som i 90, ett räcke ut högersväng kommer hon i korsgalopp till, jag fick inte ordning på galoppen och bommen faller... Jag vet om att högersvängar är svåra för henne.


Pralin har i alla fall en suverän inställning och är jätte duktig på att trampa om och klara hinderna på ett så bra sätt som möjligt! hon har dessutom utvecklats enormt mycket under dessa tre månaderna jag haft henne!

Film och bilder existerar inte i Åsbo RF inomhus deras ridhus är lite ehm osmart byggt, man måste typ igenom stallet för att komma upp på läktaren och då måste man gå runt hela ridhuset från insläppet på banan för att komma dit och det är lite omöjligt när det bara är jag och mamma på tävling...

Dagens ridning

Idag red jag Pralin i ridhuset i Vantinge för första gången på väldigt länge. Det var typ storm ute så det var inte så lovande att rida hemma insåg jag!

Började med att rida fram henne som jag brukar. Går hon iväg tar jag i yttertygel. Så höll jag på början av ridpasset. Sedan började jag ställa henne utåt och putta henne med ytterskänkeln så hon gick lite på tvären. Alt för att få väggens hjälp. Det fick riktigt bra. Sedan testade jag lite snett igenom skänkelvikningar, hon flyttade sig för skänklen men ibland var bakdelen före och hon var lite för böjd ibland. Men hon flyttade sig och gjorde ett bra jobb i alla fall.

Travade och gjorde lite volter, gick kalas. Sedan galopperade också och hon började släppa mer och mer och gick i riktigt bra form vid de här laget. Hon börjar alltid gå i bäst form i galoppen först. Sedan gick hon riktigt riktigt fint i både trav och galopp i båda varven och ibland kunde jag till och med stanna henne utan att använda handen, helt fantastiskt!

Några i ridhuset som sett henne dem första gångerna jag red henne trodde inte att det var samma häst... Vi har gjort enorma förändringar.

Ingen stjärnkikare ny inte...

En sak att konstatera, hon blir inte lika dragit och tjaffsig sedan vi har släppt ner bettet, men slutsatsen att man kanske trotts allt inte ska ha bettet så högt upp på hästarna.. Pralin går i alla fall mycket bättre nu!

Här kommer en liten lista

Listan har cirkulerat på lite olika bloggar, jag tänkte att även jag kunde lägga in den för skojs skul!

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Munka Ljungby Ridklubb har jag för mig.
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Duktiga tränare och hästar
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Jag och mina hästar har lärt oss tillsammans!
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2002 tror jag det var!
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Ängsgårdens Emilio tror jag

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Brolötens Joop som var utbildad FEI Dressyr
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Placering? det är inget för mig i dressyr!
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LB:2 på tävling och LA (lagprogrammet) på Träningstävlingar för jag skulle varit med i Div 1 laget men så blev inte fallet.
4. Vad tävlar du för klasser?: Pga en viss dommare rider jag inte dressyr längre...
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Athos
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Athos tror jag
3. Vad tävlar du för klasser?: alt från 90-1,20
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har inte tävlat så många gånger i år.
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Jadu de var en bra fråga

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Svårt att säga  
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Går inte att säga...
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: De kommer man inte ihåg!
4. Vem är den största hästen du ridit?: Någon häst när jag praktiserade som var en bra bit över 1,80
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Jag hade Ängsgårdens Emilio då tror jag
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Ängsgårdens Emilio, Barbaka dressyr var jag duktig på på Ekbäckens Samba!
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Ängsgårdens Emilio
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Ängsgårdens Emilio
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Nefertari
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Ängsgårdens Emilio div 2 både hoppning och dressyr, Brolötens Joop div 1, Rambo div 2 och div 1, Athos div 2. Jag tror de var alla gånger? Jag har nästan aldrig velat rida lag men har alltid hoppat in ändå

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
- Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam


Inventering hoppryttare

I Åstorp på hemmaklubben håller dem på med att Inventera alla hoppryttarna, detta för att se vad alla ryttare önskar, dels på klubbträningar och övriga saker.

Man skulle bla fylla i sina mål och jag tänkte att jag kunde dela med mig av vad jag har skrivit, så kan jag titta tillbaka när året är slut om jag har lyckats uppnå mina mål för året..

Så har jag i alla fall skrivit och jag värderar ganska lågt på vissa saker. De om målet om 3-5 år kunde jag inte komma på något speciellt men det fyldes i isamråd med min tränare..

Gårdagens träning med Tari

Igår tränade jag som sagt var Tarisen i Åstorp.

Träningen gick riktigt bra. Jag tyckte att Tari för en gångskull gick ganska bra i galoppen. Hon försöker slinka undan allt arbete hela tiden. Gör man skänkelvikningar osv så böjer hon på halsen för att slippa arbeta. I galoppen fick jag rida på en volt och då skulle jag använda inner skänkel och ytter tygel och få henne att svänga för de hjälperna och det tog sin lilla tid innan Tari ville acceptera det och när hon väl gjorde det så gick det riktigt bra.

Hoppade lite små hinder med snäva vägar, sedan fick jag lov att göra samma sak fast jag skulle ta bort två galoppsprång och det fick absolut inte lov att gå fortare och det skulle vara lika kontrollerat. Då gäller det att försöka svänga i tid...

Hoppade sedan en linje, sånna linjer jag ogillar. Dels stod hinderna nära väggen och dels stod dom på snedden så man var tvungen att svänga tidigt på kortsidan för att komma rakt på första hindret och sedan var det på båge till andra hindret och då gällde det att rida ordentligt på bågen. Det är just det jag tycker är svårt. Började att hoppa med räcket som första hinder och då gick det kalas första gången. Andra gången drog Tari iväg och då fick hon stanna och rygga några steg. Sedan hoppade jag det igen och det gick kalas! Hoppade det med oxern först och den kom snabbt ur svängen och den bommen föll en gång, jag red inte riktigt ordentligt. Men nästa gång gick det jätte bra!


Jag vill hoppa utomhus nu! Snart är det två år sedan kortet är taget... Dagen efter min 18-års dag! Jag firade min 19-års dag på samma ställe, på samma tävling! Men min 20 års dag som är om 11 dagar ska jag fira på ett annat ställe! Spännande värre, jag tror jag börjar komma in i 20 års krisen med!

Massor att hitta på!

Idag har varit en sådan dag som bara har rullat på!

Jag har hunnit träna för Maria med Tari, hunnit rida Pralin i ösregn. Samt göra en massa annat. Jag och mamma hamnade av någon oklar anledning på ÅPK:s pay and jump som åskådare så klart! Några vi kände hoppade där. Man tröttnar lixom aldrig på hästar hästar och hästar. Det är hästar som är det enda som gäller känns det som!

Jag berättar mer om träningen i morgon! Jag känner att sängen kallar nu!

Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden, Brio!

Dagens ridning

Idag blev alla hästarna skodda! Underbart och dem blev av med snö sulorna (på tiden)! Så det var underbart!

Pralin och Tari fick vars ett lätt pass hemma på banan, vill inte rida dem för hårt när dem är nyskodda och det var precis vad dem behövde idag! Dock kommer jag på att jag ska rida så väldigt sent på kvällen så jag började 17:00 med att gå ut i stallet. Lite för sent och sedan hinner man precis rida två innan det är mörkt. Idiotiskt jag måste börja lite tidigare med att rida. Men allt annat kommer i vägen! Nu var ju hovslagaren här innan och sånt och hästarna ska hinna vara ute och ja, det blir mycket!

Jag var i alla fall överflitig på förmiddagen. Han tvätta täcke, räfsa massor löv i rabbatterna.. Kände mig riktigt flitig faktiskt!

Tränardebatten!

Det pågår just nu en het debatt om tränare. Det stod mycket i Ridsport och där fanns också olika tips hur man skulle kunna lösa det om man inte var nöjd med en tränare.

Det nämndes också mycket om att många hade tränat för A-tränare och var inte speciellt nöjda med dem.

Jag tänkte berätta lite om mina egna erfarenheter:
Jag har tränat för två kända A-tränare. Jag är inte nöjd med någon av dem tränarna ska jag berätta.

Den ena A-tränaren var vettig och duktig samt kunnig när h*n engagerade sig i träningen och inte i allt runt omkring som tex stå och prata med andra på läktaren. Denne tränaren favoritiserade också väldigt mycket i grupen.

Den andra A-tränaren var första gången helt ok, men ingenting jag var imponerad av. Tari hoppade sämre än sämst. Det enda tränarens filosifi gick ut på var att man skulle bromsa, vad händer om man bromsar en häst som inte går framåt? så kan ni själv tänka er.. Andra gången var tränaren sur och stressad...

Det är inte alltid de högsta tränarna är bäst, jag tycker att B- och C-tränarna är bra mycket bättre än de A-tränare jag har tränat för. Jag vet även om att det finns väldigt bra A-tränare som jag gärna hade velat träna för!

Jag tänkte berätta lite om vad jag tycker att är viktigt med en bra tränare:

 Att det är bra träningar och man känner att man får ut något av träningen.
 Att tränaren är Engagerad i dig som elev
 Att man inte bara för beröm. Att tränaren inte bara säger Bra eller dåligt tex utan att tränaren säger gör så här istället för att.. Altså med ett annat ord Feedback!
 Att man kan diskutera tävlingsupplägg och träningsupplägg. Man kanske får något upplägg efter en tuff träning tex skritta i tre dagar.. 
 Att man pratar om tävlingsresultat, tränaren kanske tom gar möjlighet att titta när man tävlar och på så sätt kan man få upp en diskussion om varför det gick sig och så. Samt att tränaren ser ens svagheter på tävling så man kan träna på dem.
 Sist men inte minst så måste man ha roligt på träningarna!

(jag och Tari på en träning -09 lite har förändrats sedan dess)

Det var lite om vad jag tycker att är viktigt med en bra tränare, jag har säkert glömt massor bra! Det är bara att fylla på och dela era åsikter!


Dagens ridning

Först red jag Tarisen hemma, inget speciellt att säga om ridpasset. Det känns som det blir ungefär samma sak varje dag man skriver om då! Tråkigt..

Till Pralin där även kameran hängde med ut! Hon lyssnade ganska bra på mig i början av ridpasset. Tills hon lägger tungan över bettet. Hoppar av fixar till det och spänner upp bettet ett hål på varje sida som jag hade det tidigare. Och det var inget bra, Pralin blev mer segstark då. Hoppade av, lossade det igen och satte istället på snook remmen på tränset och då blev det mycket bättre! Så jag red med det så! Hon gick lite lätt bara. Vi tog även ett litet språng för hinderna kom ut igår och jag kände för det, men endast ett språng för hon tränade igår..

Galopp volt. Önskade att jag hade böjt mer på armbågarna och haft händerna högre upp och tummarna mer uppåt samt lutat mig mer tillbaka (men jag lutar mig mycket bättre tillbaka nu!)

Språnget vi tog! Tycker att Pralin ser så härlig ut på bilden, öronen framåt och högt över hindret. Det jag hade önskat av mig själv är att jag inte gick så långt fram med överlivet och att jag tittade rakt fram istället för neråt.. Skänkeln kunde också varit stabilare..


Dagens konstaterande

Jag konstaterade idag att jag under Mars månad tränat totalt 9 gånger! Då har jag två hästar fullt igång, bara tränat dem två! Undrar hur de kommer bli när jag kommer igång med den tredje? hur många gånger tränar man då på en månad?

Träning ger färdighet och vill man utvecklas och komma närmare toppen så vill man!

Maria träning Pralin

Vad gör man om inte åker på träning en lördag eftermiddag när det inte är tävlingshelg? Träning och tävling är livet! (nästan i alla fall) pss.. så länge man sitter på hästen...

Till träningen idag, jag kan medela att jag satt kvar hela träningspasset, hästen stannade inte, hästen rev inte. Bara så ni vet..

Började rida fram henne och hon var stel och seg dragig i munnen som vanligt. Sen tyckte Maria att vi skulle testa ta ner bettet ett hål på varje sida.. (jag tyckte det kom extremt långt ner men men värt att testa i alla fall) Vilken skillnad det blev på Pralin! Det var inte samma häst jag satt på tidigare. Hon blev nästan till och med överlydig hon ibland bara får för sig att sticka iväg med mig..

Hon gick riktigt fint! Började sedan hoppa och där kom ett nytt problem. Tidigare har problemet varit att jag inte får stopp på henne. Nu var plötsligt problemet att hon var överlydig och gick för sakta innan hinderna. Så nu fick jag rida på lite mer utan att stressa henne. Hon hoppade jätte bra! Sedan dröjde det ett tag så tog vi av snokremen på tränset också, många förändringar. Maria tyckte att Pralin fokuserade aldeles för mycket på mig och inte alls på hindret. Sedan hoppade jag en bana och Pralin hoppade jätte bra, men ryttaren kom inte riktigt ihåg hela banan.. Sånt som händer!

När jag skulle trava av henne så helt plötsligt fick hon en jätte dressyrgång hon gick inte lika trippigt som hon gick tidigare på passet utan hon riktigt släpte ut och hon gick till och med riktigt fint på tyglen! Det pratades lite om att göra om henne till dressyrhäst men den idén ogillar jag starkt!

Pralin har jag haft sedan början på Januari och utvecklingen har varit enorm på henne, även på mitt sätt att rida henne!

Vad döljer sig under sadlen

När jag rider ser det ut så här under min sadel..

men nu till frågan vad döljer sig?

En akton pad, det är ganska självklart. Men längst bak vid bakvalvet har jag en liten detalj. En gästhanduk i foté ihop vikt. Många toppryttare har man sett rider med en handuk vid bakvalvet för att få sadlen lite högre där bak. Det gör även jag! Men jag har valt att gömma min handduk under padöverdraget! Smidigt och bra. Handduken kan på så sätt inte flytta sig och syns inte iheller!

Det gör en skillnad på 1-2 cm i höjd där bak och jag tycker att när man rider så gör det stor skillnad. Det är även bra för er precis som jag som sitter lite för långt bak i sadlen ibland. Nu kommer man automatiskt längre fram i sadlen iom att den är lite högre där bak!

En annan liten detalj jag lade märke till i morse var...

Att Taris täcke såg ut så här..

Lade ni märke till något speciellt, det gjorde jag...

Hur lyckas man?

Behöver jag nämna att Tari alltid är världens skitgris!

Morgonen efter...

En hård träning ser man ut så här

och benen ser ut så här

Back on track knäskydd
lindor och paddar + lite halm! (bilden är tagen nu på morgonen så det har flyttat ner sig lite men inte mycket).

Anledningen till att Tari har BoT knäskydd är att hon tidigare har haft en galla på ena knäet och veterinären rekomenderade att använda BoT som förebyggande. Inte minst när det har varit som kallast! Effekten av BoT kan jag tyvärr inte säga någonting om. Men alla vet att värme gör gott!


RSS 2.0