Tappsko

Igår när hästarna var ute och busade så drog Tari av sig en sko. Jag tyckte att det var både bra och dåligt. Hoven var hel. Jag ville ha snösulor på Tari på alla hovarna, då blev det ju tillfälle när hovslagaren ändå skulle komma.

Ringde till hovslagaren idag, vid 3-tiden kom hovslagaren och Tari har snösulor på alla hovarna, tappskon är påslagen. Han hade inte tid att lägga snösulor på Cola, vi väntar lite med det!

Hästarna ha börjat gå in i lite ofrivllig vila, iom underlaget är som det är i ridhuset och tävlingarna är över får dem lite exra vila, samt att jag aldrig är hemma nästan. 35timmar/vecka på praktik är en hel del timmar speciellt när det inte är så givande...


Anledningen till blogginläggen uteblev

Är att vädret blev sämre, snön kom inte.

Idag och i morgon skulle jag befunnit mig på Julahoppningarna i ÅPK, men pga vädret valde jag att avstå detta. Tror ni att jag har helg som alla andra nu då? Svaret är nej, jag har praktik de måste man ha helg också så jag gick upp kl 6 idag, samma sak i morgon. Kan man aldrig få det bättre? Utan betalning dessutom!

Båda hästarna gick i ridhuset igår, jag kan inte säga att det var en positiv upplevelse precis. Tari såg lite konstig ut ibland i steget, tills vi upptäckte att hon hade megastora styltor långt över skon och hade svårt att gå med dem. Faktum är att alla hästarna som var i ridhuset fick det av underlaget som inte hade snösulor. USCH vad jag hatar vintern!

Klockan 6 är det TV från Globen, tänk att för ett år sedan befann jag mig i Stockholm och tittade på Globen LIVE! både lördag och söndag! En upplevelse jag sent kommer glömma!

Vilket strö föredrar hästen?

Det finns studier som har gjorts kring hästarnas uppförande på halm respektive spån. Man kan från detta konstatera att:

 Hästar som står på spån tillbringar sin tid i boxen mer till att vara passiv, än hästar som står på halm. 

 De hästar som står på halm som underlag spenderar mer tid till att äta/rota än de som står på spån.

 Hästar som står på halm ligger 3 gånger så mycket jämfört med de som har spån.

Källa: Tidningen ridsport nummer 23

Våra hästar står på halm

Vad har ni för underlag i era boxar?

Begravning!

Idag har jag varit på begravning = ingen ridning.

Snön ställer till det också för ridningen, man vågar inte riskera någonting för att åka iväg och rida, hästarna dör inte av att vila lite!

Crazy

Idag när mina hästar var ute såg det ut så här:


Cola

Cola


Jag gillar denna bilden starkt, hoppa kan hon i alla fall! Hon hoppar för att göra världens största bock haha.

Tari var också på bushumör.

Jag fick inte med det värsta när dem höll på i hagen, jag fick i alla fall med en del! Jag lovar er Cola kan sparka högt, när vi tog in dem reste hon sig och det var heller inte lite högt. 

Båda hästarna ridna

Idag har båda mina hästar blivit ridna i ridhuset på grund av dem enorma regnmängder som vi har fått, som på senare tid har övergått i SNÖ! Snö i norvästskåne nu, nej det stämmer inte riktigt! men sant är det

Tari:
Red mycket öppna och skänkelvikning, travade mycket över cavalettin och hoppade igenom 6 studsen som stod framme en gång och det gick jätte bra

Cola:
Red mycket över cavalettin, men hon fuskade och tog två i ett steg ibland, aja baja. Hoppade sedan studsen några gånger och även det gick skit bra, jag har aldrig studsat henne tidigare. Men bra gick det!

Jag brukar alltid sitta vid datorn om kvällarna men det blir lite svårt nu när jag inte alltid är hemma om kvällarna, jag är ute på praktik och har lite konstigt schema.

Hästarna blev ridna i förmiddags, när det bara var Carro å hästskötaren i ridhuset, underbart utan att rida när där inte är så mycket folk och allting i stallet var fix och färdigt till halv 2 då jag började!

Förra vintern, vad saknar vi? Jo, BRIO! Inte snön!

Full rulle

Idag har det inte blivit någon ridning, båda hästarna reds igår.

Det var första dagen på praktiken idag vilken innebar tidig uppgång på morgonen. När jag kom hem från praktiken valde jag att plugga istället, allt för att få mitt sista arbete i skolan denna terminen färdigt!

I morgon ska båda hästarna ridas!

Vilken skelett del växer längst?

Vet ni de? Vilken skelettdel på en häst som växer längst? Altså inte längst längst, utan längst i tid och vid vilken ålder den är färdigväxt?

Ni får lite kluriga frågor att svara på nu ett tag, hoppas att detta uppskattas av er läsare! Om inte annat skriv er åsikt!

Får bli en sommarbild på Tari

Galoppfattning

Jag skrev ett inlägg om Galoppfattning här.
Jag frågade ju er om ni kunde svaret och javist kunde några det. De som hade rätt svar är Elin och Tuva (när jag skrev detta inlägget igår kväll, tidsinställt!)

Rätt svar som sagt är att hästen börjar en galoppfattning med YTTER bakben. Därför är det väldigt viktigt att hästen sätter sig lite extra innan en galoppfattning, man gör en halvhalt.
Hur man fattar galopp enligt Uffe fick vi lära oss, man vrider innerhöften lite flyttar inte innerskänkeln den ska ligga stadigt, sedan tar man bak ytterskänkeln lite och trycker till med den. Det är så man fattar galopp enligt honom, traven ska vara långsam när man fattar för att komma in i en långsam galopp.

Lite cykelstyre på bilden, första träningen med Cola i somras!
Det är precis som ni sa lättare att fatta galopp i ett hörn eller slutet på en volt. Jätte bra när man har unghäst!

Angående Annonser/Länkar

Idag har jag rensat bland mina Annonser/Länkar. Jag konstaterade att en del bloggar fanns inte samt en del bloggar hade tagit bort länken till mig, därför valde jag att ta bort länken till dem. Är det någon som länkar till mig och jag av misstag tagit bort er? Kontakta då mig!


Till nya läsare: Vill ni bli länkade bland Annonser, Skicka ett mail med er bloggadress och bild. Så skickar jag min bild, lägger ni upp min bild så lägger jag upp er bild! [email protected] är det som ni mailar, ni kan även ställa frågor och andra saker via antingen kommenterar här eller till min mail adress.

Shopping!

Ni som känner mig riktigt ordentligt vet om att jag älskar att handla hästgrejor, dock blev det bara hästrelaterade grejor till mig själv idag!

Detta blev resultatet:

Från vänster ett par vita knäskodda ridbyxor Pikeur
Blåa ridstrumpor från Gersemi
Gråa helskodda ridbyxor från Gersemi matchar ridstrumporna
Vit polotröja från Pikeur
Stibygelplattor Spreger
Stövelbag Lami-Cell

Uffe träning

Idag tränade jag Cola för Uffe igen, det var en "helgkurs" om man säger så!.

Vi började med att skritta över upphöjda bommar där som var travavstånd, dem skulle ta två skrittsteg istället. Den som hade mest koll på sina fötter var Cola, hon gör det så perfekt. Sedan släpte vi tyglarna, red mot samma upphöjda bommar (närmare bestämt 4 st), detta gjorde hästarna mycket bättre. Därför att hästarna vill se var dem går.

Travade över dem, gick precis lika bra, super. Jag tittade ner lite för mycket och höll lite mycket i handen.
Hoppade sedan samma bana från igår, men bättre tempo, gick jätte bra.

Hoppade efter detta bara trippelbarren, vi diskuterade hur man skulle rida till trippelbaren.

Här har ni min illustration, vid den röda pricken börjar anridningen till trippelbarren, det hade varit precis samma sak om det hade varit en oxer som stod på precis samma ställe.
När vi red så här så kom hästarna närmare trippelbarren, man vill ju att man ska sikta på den mittersta bommen. Avsprångspunkten blev betydligt bättre för alla hästarna när man red på detta sättet.

Därefter hoppade vi en liten bana (ej med på film) UTAN ATT GÖRA EN ENDASTE HALVHALT! Bara mjuk kontakt, detta gick också väldigt bra för hästarna, förutom att Cola blev lite för ivrig till sista hindret som var ett räcke efter trippelbarren, hoppade om det några gånger och hon tog på sig felet och rättade sig!

Detta har varit en väldigt lärorik träning. Jag kan fortfarande inte riktigt smälta att han sa att om två år har jag antagligen den hästen jag inte vågat drömma om, men tyvärr kan mycket hända om två år!

Carro träning

Jag tränade som sagt Tari för Carro idag.

Började med att rida fram precis som förra gången, några steg i öppna i både galopp och trav sedan framåt och sedan några steg igen i öppna. Började sedan hoppa på en volt och det gick jätte bra.

Sedan hoppade jag banan:

Hon hoppade superbra, Carro tyckte att jag kom ner i sadeln mycket bättre och skulle hålla Tari på gott humör för annars var det inte kul överhuvud taget!

Sedan höjde vi banan till 1,20 och där var inga problem, John kom också han tyckte att hon hoppade skit fint!
Vi kom överens om att Tari behövs inte tränas så mycket, bara träna och träna alltså höga hinder då. Tari ska gå en tävling till, sedan ska hon inte hoppa mer förutom studs och sånt!

Riktigt nöjd!

Först i morse var jag iväg och tränade Tari för Carro, gick super! Underbart att höra!

Sedan tränade jag Cola för Uffe. Lite brister från ryttarens och hästen sida, men mistagen lär man sig av..
Uffe sa också några ord jag sent kommer att glömma att om två år har jag antagligen den hästen jag inte ens vågat drömma om! Det säger en hel del om Cola!
Han sa även att Holsteinerna är väldigt sena. Många är också väldigt imponerade av Colas stam hon är ju efter Cuper- Camaro M- Ahorn Z.

Nu har jag precis kommit hem och har varit och shoppat ridsaker, ni får veta mer sen, även mer om träningarna!


Galoppfattning


Hur fattar man galopp? Vilket ben börjar hästen med när man fattar galopp?
Nu vill jag ha era tankar och åsikter.


Uffe träning

Idag var det dags att träna för Uffe med Cola. Det började bra, en traktor inne på banan som Cola var livrädd för men det gick bra ändå!

 Han menade på att rida lätt var ingenting man gjorde, man gjorde det bara ibland för att berömma hästen.
 Han pratade även om hur man fattar galopp. Jag tänkte i ett annat inlägg fråga er om just detta.. så återkommer med svaret..
 Att rida fort kunde vem som helst de var inte grejen, grejen var att rida långsamt och på så sätt bygga muskler. Med andra ord man ska inte rida fort..
 Eftergiften på en skrittpaus behöver inte vara med långa tyglar, man bara lättar på lillfingret.


På träningen började vi med att hoppa en liten studs, ett litet räcke en oxer och ett litet räcke till. Efter denna studsen skulle vi göra en skarp högersväng. Ni kan ju gissa var jag hamnade första gången? Jo, i vänster hörnan! Detta var ett problem, Cola lyssnar inte riktigt ordentligt och väntar inte efter hinderna utan ska rusa iväg till nästa.

Sedan hoppade vi studsen till ett räcke på en skarp båge. Detta gick bra, förutom att vi tappade galoppen, men det gjorde absolut ingenting.
Efter de fortsatte vi nästa gång på en båge till en kombination, avståndet i kombinationen skulle man inte bry sig om det var ändå så lågt så det gick ändå och hästarna skulle gå sakta, det var för övrig information 6m.

Efter detta hoppade vi en bana i kort galopp, detta gick däremot skit bra. Cola gick sakta hela tiden och lyssnade. Reflektionen är att hon hade fel galopp ganska många gånger vilket hon inte brukar, samt att det blev trav ibland..

Han gillade Cola men tyckte att hon var sen, stor och inte växt färdigt ännu. Våra svagheter är att jag lutar mig framåt på så sätt blir hela sitsen lidande. Att Cola saknar muskler måste tragla övergångar i all oändlighet, samt cavaletti och små studsar. Han tyckte även att Cola hoppade bra och var otitig och behövde bara tid på sig och inte få rusa till hinderna.


FILMEN ÄR PÅ INGÅNG, HÅLLER PÅ ATT LADDA UPP DEN PÅ YOUTUBE I SKRIVANDE STUND!! Dock bara film på när vi hoppade sista banan! Edit
:Nu är filmen uppladdad!


Dagens stora DISS!

Idag dissar jag ordentligt när man ringer till en affär och beställer saker eller åker till en affär och beställer saker som dem inte har hemma. Så lovar dem att de ska ringa om en vecka. Vad händer? Jo, man får vänta i månader och tror ni att dem ringer? Svaret är tyvärr NEJ!

Därför får man ringa och påminna dem, fråga om dom har fått hem det efter en månad. Tror ni att dom har fått hem grejorna? Svaret är igen tyvärr NEJ.

Såndant här gör en väldigt irriterad. Förstår folk som säljer saker inte att man vill ha de man beställer?!?! Man som kund försöker hitta nya vägar och försöka få tag i produkten på annat sätt istället.


Vad anser ni om att återförsäljare lovar att ringa och aldrig ringer upp? Detta har hänt mig två gånger på kort tid.

(Hjälmen på bilden har inget men saken att göra..)

Därför föredrar jag som många andra att handla via Internet, där är ofta bra leveranstid och bra priser. Men ibland blir det dyrare med frakt osv. Tradera är en stor HISS! Alltid smidigt och enkelt på just Tradera.

Cola klippt!

Nu är Cola äntligen ny klippt igen! Trotts att hon inte var så jätte snäll hela tiden, utan hon klarar inte riktigt av att stå stilla så hon hoppar rundor hela tiden och håller på! Men tillsluts var det klart efter mycket om och men. Underbart!

Nu laddar vi inför helgens träningar. I morgon ska jag och Cola iväg och träna för Ulf Liljedorff, något jag aldrig gjort tidigare, ska bli spännande. Träningarna för honom fortsätter på lördag då ska Cola också gå. Det är tvådagars träning! Ska bli spännande!

På lördag förmiddag innan jag ska iväg och träna för Ulf så ska jag träna Tari för Carro.

Dagens ridning

Idag red jag bara Tari hemma på banan.
Jag red mycket lösgjörande arbete, det gick väldigt bra. Tränade på vad Carro sa att hon ska kunna gå några steg i öppna i galoppen och sedan gå framåt. När jag gjorde detta första gången idag sparkade hon av bakbensskyddet så jag fick hoppa av och fixa det.

Men sedan gick det super bra, det känns verkligen som vi är tillbaka nu!

Min favorit bild på Tari tagen för 1½ år sedan! På min 18-års dag!

Mamma är iväg och hämta klippmaskinen nu, det blir kanske till att klippa Cola i kväll! Återstår att se hur det går.

Angående inlägget

Dagens idiot - Som handlade om att Cola var galen i hagen och uppförde sig på ett otäckt sätt.

Nu kan jag berätta att de senaste dagarna har Cola varit lugn i hagen, vist hon har sprungit lite men det är ju helt naturling. Nu har hon inte haft några tendenser till att göra som hon gjorde den dagen.

Vad detta beror på vet vi inte. Vi bytade till ett annat täcke dagen efter händelsen, hon har inte gjort något sedan dess. Sedan har hon inte rullat sig på jag vet inte när.. innan slängde hon sig ner hysteriskt och rullade sig den dagen flera gånger.

Vad detta beror på vet vi inte, men resultatet är att hon inte har gjort så sedan dess! Vilket är väldigt skönt! Hästarna är ute under ständig uppsikt, just för Colas ideér.

Jag gillar Cola, jag ångrar inte en minut att jag köpte henne, men där finns alltid mycket att jobba med! Jag har haft så många unghästar tidigare så jag vet precis vad det innebär!

Carro träning Tari

Idag var det äntligen dags för en Carro träning med Tarisen. Tari var överlycklig!

Framridning:
* Övergångar/ Lyssna frammåt
* 4-5 steg i öppna, sedan rida frammåt, upprepa detta med jämna mellanrum. Gjorde både det i traven och galoppen. I galoppen behövde jag träna på det mycket tyckte Carro, Tari försökte bara försöka komma undan och vara lite "lat". Hon ville inte använda sina bakben.

Framhoppning:
Hoppade ett av räckena på en volt. Jobbade med att hon inte skulle kasta sig innåt och ha samma galopp hela tiden, några gånger kastade hon sig innåt och då bara bockade hon och lyssnade inte för min skänkel då blev det någon volt. Annars gick det bra.

Hoppning: 
Hoppade dem tre hinderna på linjen. Mellan första och andra var det 4 galoppsprång lite trångt, och mellan andra och tredje var det 4 galoppsprång jätte jätte trångt. Jag klarade att få in 4 och 4 första gången, underbar känsla, jag fick tillbaka henne precis som jag ville, hon drog inte alls iväg. Sedan höjde vi upp det till 1,10 och gjorde samma sak då med 3 och 3 galoppsprång fortfarande trångt till sista, även detta gick skit bra.

Efter detta hoppade jag banan jag ritade, sväv sväng från vänster till 1:an båge till 2:an sväng till 3:an och sedan runt om och hoppa samma hinder igen som hinnder nummer 4.  Även detta gick skit bra hon fick gå lite mer framåt hon vände fint, jätte fint. Allt flöt på och sedan på oxern kom vi av lite stort och det gick bra ändå hon hoppade super duper bra idag!

Jag insåg att jag inte har tränat henne sedan i somras, men det verkar bara gjort saken bättre! Mamma klanten trode inte att det skulle gå bra för Tari varit så busig därför vägra hon filma, någon hon ångrar, jag med!

Dagens ridning

Cola:
Det var bra väder så det fick gå på banan hemma idag. Cola var jätte duktig, tränar mycket på att hon ska lyssna på mig och att jag ska vara bestämd och hon inte ska få dra mig ur sadlen, jag tror att detta är jätte viktigt att träna på henne så att hon inte utvecklar det till en ful ovana helt enkelt!


Tari:
Idag tränade jag också mycket ökningar om minskningar på henne, allt för att få henne att lyssna på mig, och inte hitta på något av sig själv. Även lite öppna och skänkelvikning red jag för att få henne så mjuk och fin till i morgon. Då är det hoppträning om Carro kommer ihåg det vilket vi hoppas på!

Chapsen invigda!

Idag testade jag att rida med chapsen, dem var lite svåra att få på annars var dom super att rida i.


Cola

 Och Tari

Båda bilderna är tagna när jag skrittar fram om ni undrar!

Oförbredd shopping!

Idag var jag på HFRK och tittade på tävlingar.

Jag kom hem med denna påsen:


Påsen innehåller ett par Parlani chaps


Så här ser dom ut när dom sitter på (produktbild)


Det ska bli riktigt skönt att slippa frysa i vinter, samt att det inte är så jätte snyggt att ha skor å strumpor bara, nu tänker jag ha skor och chapsen så länge det är kallt!

Dagens ridning

Idag har det hela dagen varit skit väder! Båda hästarna reds i ridhuset.

Cola:
För ovanlighetens skull red jag Cola först idag i riduset, jag kände för det helt enkelt. Fokus på Cola var idag att hon INTE ska dra mig ur sadeln, hon ska helst inte dra överhuvudtaget. När hon drar får hon i skritten och traven gå öppna ett par steg, gärna i övergångarna, det går mycket bättre då.

Sedan red jag på medellinjen, vände så snävt jag kunde med hjälp av bara ytterhjälperna också fortsatte jag så här ett tag i både trav och galopp, jag varierade så jag vände åt olika håll.

Ungefär så här var övningen på medellinjen, en volt tillbaka för ytterhjälperna.
Det gick bra i traven, i galoppen gick det också bra, det blir ju inte precis en vändning på stället med Cola utan det blir ju större då hon inte är så stark men hon måste lära sig vända för ytterhjälperna vilket var syftet med övningen.

Tari:
Henne gjorde jag faktiskt samma övning på, åt ena hållet var det riktigt tungt, åt andra gick det jätte bra. Jag tränade även på att ha henne inåtställd i vänstervarvet och utåtställd i högervarvet, pga att hon går tvärt om av sig själv. Sedan tränade jag även på att vid varje bokstav göra en avsaktning eller igångsättning och vid nästa bokstav om man har gjort en avsaktning vid bokstaven innan göra en igångsättning vid den bokstaven.

Dagens ridning

YES idag var det perfekt hemma ridningsväder! Så båda hästarna reds hemma, extra plus i kanten var att dem han bli det innan mörkret han komma.

Tari:
Hon var inte alls så busig som jag hade tänkt mig. Hon var jätte duktig, gjorde mycket skänkelvikningar. Jag måste tänka på att i vänstervarvet ska hon vara stäld innåt inte utåt! Hon gör det gärna automatiskt och detta blir ju i sin tur sned belastning. Hon tar inte den skänklen ordentligt som innerskänkel iheller, måste måste träna på!

Cola:
Hon var däremot mer pigg och busig. I början jobbade jag bara med att försöka få henne lugn och att få henne att slappna av ordentligt. Hon rycker ju en massa, jag måste tänka på att luta mig bakåt mer i dessa lägena. Sedan tsetade jag när jag saktade av att istället för att göra en vanlig avsaktning så flyttade jag henne några steg i öppna och vipps ryckte hon inte i avsaktningarna längre, ett jätte bra sätt som verkar fungera ypperligt på Cola. Återstår att testa vidare om det är lika bra än!

Gårdagens idiot!

Igår när hästarna var ute så hade Cola totalt damp 100% av tiden hon var ute. Hon sprang, grävde, bockade, sparkade, rullade sig och hade sig i knappt en timme. Hon slutade aldrig så då fick dem komma in. Jag vet inte vad där var med henne, hon var lerig hela hästen, täcket var dyngsurt (jätte lerigt), hon var svettig, irriterad. När hon kommer in äter hon, sedan rullar hon sig ett par gånger till (med annat täcke givetvis).

Tari stod bara och tittade på när Cola hade totalt damp.

Idag hade vi lite ångest för hur Cola skulle reagera över att vara ute med tanke på gårdagens bravader, men hon var lugn mesta tiden, visst hon får lite ryck och springer lite men ja annars var hon helt lugn. Undrar vad där var som störde henne igår? Hon var ju mycket lugnare idag.

Det känns som det är precis som hon blir blockerad, lika blockerad som när hon spriger igenom staketet och ut på vägen (vägen ligger på vägen FRÅN stallet). Detta är sjukt konstigt, hon reagerar inte, är inte kontaktbar på något sätt överhuvudtaget, hon bara har fullkomligt panik.

Hoppas hoppas, att detta blir bättre med tiden!

Ingen snö!

Jag är faktiskt riktigt glad att snön INTE har nått ändan ner till oss, men vad jag har hört var det inte med jätte stor marginal. Men man ska glädjas åt det lilla man har.

Båda hästarna fick vila som planerat idag, det rä bra med en vilodag ibland, då man kan komma ikapp med skolarbete och plugga till prov och få en riktig slappe dag efter skolan, känns underbart!

Dagens ridning

Äntligen kunde man rida båda hästarna hemma, underbart!

Började med Tari som vanligt, hon fick mest gå som hon ville, hon var superfin ändå och superbockig ökar man galoppen då vet man att bockarna kommer en efter en..

Cola tävlade ju igår, hon fick därför också bara gå väldigt lugnt idag och som hon ville, inte riktigt, hade hon bestämt hade det varit full fart hela tiden. Hon bockade också idag, de brukar hon inte göra, tror att det beror på att det plötsligt har blivit en köldknäpp just nu!

Saknar man detta? Nej usch, inte en förra vintern i repris!

Jag vill vara bra i mitt finger och fit for fight men ack nej, fingret gör ont än och har en massa olika färger, idag i skolan sa min lärare, jag får ont bara jag tittar på det haha.


Nu är det vinter på riktigt!

Idag när jag red båda hästarna kom både dunjacka och långkalsongerna på! Här nere i skåne var det minus i natt och bara ett par plusgrader mitt på dagen! Som tur var ligger banan så att den har varit i solen hela dagen och på så sätt tinat upp!

När anser ni att det är vinter på riktigt?
 
kanske när snön kommit? Bilden är från förra året då skåne totalt snöinvaderades som aldrig förr!

Ni glömmer väl inte..

Att se värdscupen i hästhoppning om 20 min, dvs kl 20.00 på SVT 24!

Tävling Båstad

Idag var jag och tävlade i Båstad, resultatet var inte de bästa. Vad hade man väntat sig med ett finger som är dubbelt så tjockt som de andra, och jätte blått och stukat och har dålig rörlighet i det.

1,10 - 12 fel
Vad säger man, tyckte jag kom perfekt rev 2:an, bara snuddade på de lite. Sedan till 4:an, missade jag ytterhjälperna= min skadade hand/finger så där la jag en volt istället. Sedan rev jag och Cola sista hindret, jag tog inte tillbaka henne. Sådant som händer, man lär sig, det var vår första 1,10 med så många fel! Mitt fel helt enkelt, nu har jag så ont så att jag har knarkat en massa ipren och har ändå jätte ont!
Cola hade ett sår på knäet upptäckte jag när vi skulle lasta henne, undrar när hon fått detta? det var inte där när vi åkte hemifrån.

Idag blev det inga bilder, men jag kan bjuda på banskissen.

Lov för mig betyder..

Att alla mina lädergrejer blir putsade ordentligt. Först med lädertvål, sedan med läderolja.


Brukar ni också ha traditioner liknande att varje lov putsas grejorna?
Givet vis putsas dem mellan loven också, men det blir ofta sämre med det pga tidsbrist.

Dagens ridning

Idag regnade det och blåste, ibland önskar man att man hade ridhus. Det känns riktigt hårt att åka iväg till ridhus alltid. Men men...

Tari:
Hon gick jätte fint, mycket avsaktningar, hoppade ett litet lydnadshinder. Hon var super duktig. Jag har börjat göra mycket mer lydnadsövningar med mia hästar nu än innan, dom måste lyssna när jag vill att dem ska stanna. När man hoppar är det svårare att få dem att bromsa därför måste det fungera till 100% på marken först, men på tari funkar de väll 85%.

Cola:
Gjorde precis samma som med Tari. Cola är sämre på att lyssna så hon lyssnar bara cirka 50% på när jag vill att hon ska sakta av från tex galopp till skritt. Men hon var också jätte duktig. Jag red även lite snäva svängar över en bom i en 8:a.  Hon lyssnade super då och vände snävt samt bytade galopp över bomen!
Cola har blivit duktigare och duktigare.


(arkivbild)

Dagens ridning

Tari:
Idag var det inte bra väder, regnade och blåste. Vi åkte därför till ridhuset, första gången sedan jag flög av i onsdags. Som tur var där ingen där och jan kunde rida helt själv, underbart. Tari var duktig idag, gjorde ökningar, minskningar, samt lite skänkelvikningar.

Cola:
Red jag också i Vantinge, där var heller ingen när jag red henne, Carro kom när jag skrittade av Cola. Annars var där ingen, super skönt. Jag tränade mycket skritt-trav-skritt osv och även galopp-skritt-galopp osv. Samt ökningar och minskningar i galoppen, högervarvet är hennes svaga sida i detta momendet, det gäller att få henne att kunna samla sig i båda varven, att minska i högervarvet går också saktare och är svårare. Jag tog något litet språng också på henne för att så hur det kändes med fingret och så och det kändes bra.
Det är bara jobbigt när hon drar, men som tur var har jag Rein- Bows (tygelhandtag) och de är mycket lättare när man har ont i fingret, på tari får jag knyta en knut på tyglen men de gör ont i dem andra fingrarna då.


Gårdagen var inte den bästa dagen!

Först flög jag av Tari (detta jag skrev om inlägget under) och var på akuten och röntgade mitt finger, det var helt men jag har jätte ont, det är mega svullet och blått.

På kvällen vid 8-tiden tog min Farmor sitt sista andetag! Vila i Frid
Det är detta som har påverkat bloggningen en del den senaste tiden, Farmor har befunnit sig på sjukhuset en del och på ett korttidsboende en del.

R.I.P Farmor

Denna lovdagen blev heller inte riktigt som jag tänkt mig..

Den började i Vantinge i ridhuset slutade på Akuten.

Vi skulle upp i Vantinge och rida i ridhuset. Där var en på ponny som hoppade, jag han inte mer än hoppa upp förrän hon på ponnyn började hoppa bana. Dem berättade inte var dem skulle hoppa och ingenting, utan betedde sig som dem "ägde ridhuset" fast fallet inte var så. Jag satt på Tari som sagt var, när den hoppade nära tari så reste hon sig lite. Sedan kom ponnyn till ett hinder med plastgrejor under där ponnyn tvärnitar och grusen slår mot plasten och detta låter mycket.

Varpå Tari får regällt damp, reser sig, bockar, hoppar och håller på och göra diverse konster. Det är inte det att hon gör så en gång utan flera gånger, och tillsluts klarar jag inte av att sitta kvar längre, hon hoppar dessutom väldigt högt från marken. Jag trillar av och Tari fortsätter göra sina konster runt i ridhuset ett bra tag, hon är ju heller inte den lättaste hästen att fånga in utan springer rundor och går inte att komma nära. Tillsluts får jag tag i henne.

Jag landade mjukt, det var inte de som var problemet. Antagligen när jag höll i tyglen har jag hållt kvar på något konstigt sätt eller de gjort något så att mitt lillfinger stod rakt ut och gjorde verkligen jätte ont i det. Jag hoppar upp rider ändå, ridpasset blir inte så länge, mitt finger gör så fruktansvärt ont.

Vi åkter till läkarstationen, läkaren tittar på det och vi får en remiss till röntgen. Röntgar fingret och det visar sig bara att det är en riktigt regäll stukning. Och tur var väll de för nu kan jag rida (men de hade jag gjort ändå).
Men jag har än jätte ont i fingret. Så Cola fick en ofrivillig vilodag, skönt tyckte säkert hon!

Buse Tari

Måste bli bättre!

Jag måste bli bättre på att sköta bloggningen! Det är lov, men det märks inte, har lika mycket att göra nu som när det inte är lov!

Inte blir det bättre av att skolan har proppat en med arbete och prov som kommer efter lovet?!? Nej, det blir det inte!

Jag ska försöka blogga mer!

förra årets mega söta tomte! Undrar om vi får en lika söt tomte i år?

Träningen som inte blev någon träning..

Idag skulle jag träna båda hästarna. Jag hade laddat upp med videokameran och allting skulle filmas, perfekt tänkte jag. Lika perfekt var det inte..

Vi var i ridhuset avsatt tid, ingen tränare? Nähä, väntade till klockan var kvart över då kommer hästskötaren och ska rida. Då var tränaren på stranden och red? och hade inte kört för så länge sedan...

Därför blev det ingen träning, tråkigt men sant! jag har inte tränat på super länge iheller!
Jag hoppade Tari själv, givetvis blev det ingen film då. Tari hoppade i alla fall super duper bra, var inte alls så bockig som jag väntat mig!

Åkte hem igen, skulle egentligen tränat Cola en timme senare, men iom tränaren inte dök upp första tiden jag skulle träna, bestämde jag mig för att inte dyka upp andra gången. Jag hade heller inte fått något medelande eller någonting om att det inte var någon träning.

Cola red jag hemma istället, även hon gick fint. Det hade bara blivit skit att träna henne, med förutsättningarna, vi har inte speciellt glada iheller. Sånt här kan förstöra ens dag. Tindra (min hund) fick åka med oss och gå en runda i skogen istället. Nu har jag precis gjort klart ett arbete.

 
(arkiv bild)


Kan man ha bättre utsikt?

Detta är vad jag ser när jag tittar ut genom fönstret på mitt rum!


Två betandes hästar!

RSS 2.0