Uffe träning

Idag var det dags att träna för Uffe med Cola. Det började bra, en traktor inne på banan som Cola var livrädd för men det gick bra ändå!

 Han menade på att rida lätt var ingenting man gjorde, man gjorde det bara ibland för att berömma hästen.
 Han pratade även om hur man fattar galopp. Jag tänkte i ett annat inlägg fråga er om just detta.. så återkommer med svaret..
 Att rida fort kunde vem som helst de var inte grejen, grejen var att rida långsamt och på så sätt bygga muskler. Med andra ord man ska inte rida fort..
 Eftergiften på en skrittpaus behöver inte vara med långa tyglar, man bara lättar på lillfingret.


På träningen började vi med att hoppa en liten studs, ett litet räcke en oxer och ett litet räcke till. Efter denna studsen skulle vi göra en skarp högersväng. Ni kan ju gissa var jag hamnade första gången? Jo, i vänster hörnan! Detta var ett problem, Cola lyssnar inte riktigt ordentligt och väntar inte efter hinderna utan ska rusa iväg till nästa.

Sedan hoppade vi studsen till ett räcke på en skarp båge. Detta gick bra, förutom att vi tappade galoppen, men det gjorde absolut ingenting.
Efter de fortsatte vi nästa gång på en båge till en kombination, avståndet i kombinationen skulle man inte bry sig om det var ändå så lågt så det gick ändå och hästarna skulle gå sakta, det var för övrig information 6m.

Efter detta hoppade vi en bana i kort galopp, detta gick däremot skit bra. Cola gick sakta hela tiden och lyssnade. Reflektionen är att hon hade fel galopp ganska många gånger vilket hon inte brukar, samt att det blev trav ibland..

Han gillade Cola men tyckte att hon var sen, stor och inte växt färdigt ännu. Våra svagheter är att jag lutar mig framåt på så sätt blir hela sitsen lidande. Att Cola saknar muskler måste tragla övergångar i all oändlighet, samt cavaletti och små studsar. Han tyckte även att Cola hoppade bra och var otitig och behövde bara tid på sig och inte få rusa till hinderna.


FILMEN ÄR PÅ INGÅNG, HÅLLER PÅ ATT LADDA UPP DEN PÅ YOUTUBE I SKRIVANDE STUND!! Dock bara film på när vi hoppade sista banan! Edit
:Nu är filmen uppladdad!


Kommentarer
Postat av: Lina - Mitt liv med hästarna

visst ska det itne gå i 180, men undertempo hos en häst som inte är tillräckligt stark tycker jag inte är vettigt. det dä rmed galoppfattningar är intressant!

2010-11-20 @ 09:45:33
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Pau

Grymt fint blogg! :D

2010-11-20 @ 11:05:11
URL: http://onlydream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0