Stall målning

De senaste dagarna har börjat med stallmålning och slutat med att sitta här och planera vad jag ska måla under morgondagen om det är väder det går att måla i..

I morgon ska jag ta tag i denna fruktade väggen, metallrören som ska föreställa gråa. Anledningen till att dessa är jobbiga är att där dels är många, dem är rostiga och allmänt besvärliga.

När rören ser ut som dessa det vill säga jätte rostiga så är det inte bara att måla rören som gäller utan det är en lång procedur innan man kan börja tänka på att hålla i penslen.

Man måste få bort alla rost knutor, vilket inte är det lättaste. Sedan måste man stålborsta och sandpappra rören tills dem blir helt fria från rost, sedan kan man börja måla. Allt detta tar ett par timmar på en "vägg".

Men snyggt blir det!


Drunknar i gräs!


Här är Cola som visar hur högt gräset är i sommarhagarna, där hästarna fick lov att komma ut idag!

Gräset når hästarna till magen så högt är det. Dock får dem bara vara ute där i begränsad tid nu i början så att dem vänjer sig vid det höga gräset!

Nytt projekt!

Vad är sommaren utan projekt? Jag har en hel del projekt igång samtidigt! Vad är underbarare än förändringar?

I förrgår var mina föräldrar i väg och köpte detta

Nämligen inte mindre än 16 hinderbommar! som jag ska ha på min utebana.

Närmast för bommarna är att dem ska torka upp lite och sedan ska jag åka och köpa lite färg och dem ska målas. Det återstår och se hur dem blir när dem är färdigmålade och klara?

Hästnet Dolly

Jag har sett att jag är med på hästnet på en bild där jag sitter på Dolly för cirka 1½ år sedan.

Här är bilden på mig och Dolly som ägaren till Dolly har lagt ut på Hästnet (dock utan att fråga mig, bilden har jag köpt av en fotograf).

Jag såg att någon kommenterat angående Dolly. Jag säger så här frågor om Dolly besvaras via mail, ni som vill veta får helt enkelt skicka ett mail till [email protected]

I någon kommentar stod där något om tävlingsresultat. Ett tips använd google eller varför inte Ridsport till er hjälp? Så får ni upp alla tävlingsreslutat. Svårare är det inte!


Nyaste inköpet är...


Denna Piké tröjan från Horseware. Jag skulle egentligen inte alls handla hästsaker idag utan hittade denna när vi skulle köpa färg och kunde inte motstå att köpa den. Den kommer bli riktigt snygg att ha på träningarna!

När jag tränar och det är sommarvarmt rider jag nästan altid i Pikér då jag tycker att det är snyggast och bäst helt enkelt!

Regn regn och åter regn..

Sol och fint väder har inte hittat hit i alla fall.

Idag fick jag åka till ridhuset med mina två som skulle ridas idag, banan här hemma som nästan aldrig är vattensjuk var lite för blöt för att kunna rida på tyvärr. Bägge hästarna jag red i ridhuset gick väldigt bra.

Jag vill kunna sätta fart och slipa och måla stallet, tyvärr kan jag inte det nu pga för mycket regn och för hög luftfuktighet.

När det blir fin väder får jag se till att fixa fler bilder på mina hästar också.

Så här härligt vill vi kunna mysa i hagen!

Länge sedan jag skrev här!

Jag tänkte att det var dags att skriva lite här. Allting rullar på som vanligt med hästar och allt annat! Tävlingarna rullar på dem med!

Känns extra bra att jag hittat ett bett som passar Pralin utmärkt än så länge. Lite roligt var det på tävlingen idag. Pralins uppfödare åkte till tävlingen bara för att tita på Pralin.

Extra skoj var det när Pralin skötte sig jätte bra på banan idag. Nollade 90 cm jätte duktig. I 1m nollade vi också. Var placerad efter klassen var avslutad, var placerad under prisutdelningen. Men efter klassen var avslutad ändrade man helt plötsligt resultaten och jag blev precis utanför placering? Fick inget pris därför. Mycket irriterande att man kommer på detta efter prisutdelningen. Jag skulle gå och hämta mitt pris men fick reda på nej du blev inte placerad, jag bara ja med det står på online resutaten att jag är placerad. Dem bara nej de har man ändrat. Man bara TACK för den ja! Jag tyckte det var RIKTIGT dåligt av arrangörerna att göra på detta sättet. Man skulle avvaktat med prisutdelningen istället enligt mig.

Jag kör med en träningsbild från 6 Juni!

Hiss!

Jag vill hissa alla TV-kanaler som sänder ridsport på TV! riktigt kul att se!

Nu när det var Falsterbo sände Eurosport väldigt mycket från Falsterbo, bra intervjuer tycke jag att dem hade och dem visade faktiskt 4 dagar i rad!

Nu har tävlingarna i Aachen dragit igång, med enda svenska i hoppningen som är Rolf Göran Bengtsson. Detta visas också live på TV. Kanalen man hittar det på är WDR. Fast jag tror tyvärr att det är många som inte har denna.. Jag tror att det är vanligare att man har den kanalen om man bor i Tyskland iom det är en tysk kanal.

Falsterbo!

Dagen har spenderats i Falsterbo mer får ni veta i morgon!

Tyvärr vann inte Sverige idag men 2:a är inte fy skam ändå!

The thoughts fly away

Varje gång jag rider ser jag nästan ett flygplan landa eller starta. Jag tycker att det är en fantastisk känsla att se ett flygplan antingen starta eller landa. Känslan går inte att beskriva. Det känns som tankarna flyger iväg med flygplanet tills verkligheten kommer ikapp mig igen!

Jag ser egentligen många flygplan varje dag. Jag har dessutom gjort det i hela mitt liv. Bor man som jag gör så kan man inte missa det!

När man rider på ena hållet på ridbana så kan man överblicka ut över landningsbanorna ett par kilometer? (jag vet faktiskt inte hur långt det är dit..) meter bort....


Bilderna ovan är tagna på jasen när den hade en flyg-uppvisning här förra året. En underbar känsla att stå utanför gården, se bilarna stanna på parkeringen och längst stora vägen för att hoppa av och titta på flyguppvisningen när Jasen kör runt. En känsla att stå precis under när dem kör, marken vibrerar, fönsterna skakar och man hör ljudet!
Detta har jag dock upplevt väldigt många gånger under min uppväxt då Jasen tidigare har varit stationerad på flygplatsen. Nu är den bara här vid speciella tillfällen!

Falsterbo Horse Show!

Idag börjar det omtalade Falsterbo Horse Show!


Jag undrar om ni läsare ska ner till Falsterbo?

Jag ska antagligen dit en dag vad jag har planerat, mer än så vet jag inte.

Ett år!

Idag är det ett år sedan jag köpte Cola och hon anlände hem till mig! Jag har varit ägare till Cola i ett helt år nu! Var har tiden tagit vägen? Ett helt underbart år med Cola, vi har framtiden framför oss. Trots att vi börjat lågt och inte nått några framgångar är där flera som faktiskt har sagt att ge henne några år så har du en häst du aldrig vågat drömma om. Om detta kommer ske vet vi dock aldrig, allt kan hända och vi ska inget ta för givet!


Jag och Cola igår!

RSS 2.0