Dumma blogg...

Något har hänt med min meny på bloggen. Jag jobbar med att lösa problemet tills vidare får det se ut så här!

Ni som undrar över länkarna, givetvis kommer dem komma på plats så snart problemet är löst med menyn.

Lördagens tävling i Trolleholm

I lördags var jag och Tari och tävlade i Trolleholm.

1,10- 0+4 fel
Hon var väldigt pigg och framåt i denna klassen, jag fick ta tillbaka henne mycket mellan hinderna. Hon hoppade jätte fint, tyvärr trillade ett retligt i omhoppningen. Annars gick hon finast i omhoppningen när hon fått springa av sig lite.

1,20- 10 fel
Vad ska man säga om denna rundan? Det började med att jag hade 65 starter innan mig i denna klassen. (+ att jag hade många starter efter mig i 1,10). Så jag han bli både kall och trött innan det var min tur att starta. Det han både börja regna och blåsa lagom tills jag skulle in på banan. Tari hoppade jätte fint igenom alla svårigheterna. Sedan efter dem när det var 4 hinder kvar så tappar jag fokus och två hinder trillar och jag red ganska långa vägar i denna A:0 så att jag fick två tidsfel också på köpet. Första gången jag får tidsfel utan stopp. Jag brukar inte få det och jag har bara vilda hästar. Men Tari var faktiskt inte så vild i denna klassen. Hon avskyr både blåst och regn..

Arkivbild, mamma tog inga kort pga vädret

Gårdagens träning med Cola

Igår var jag iväg i Åstorp och tränade Cola tidigt på morgonen enligt mig kl 9 var vi där.

Cola uppförde sig faktiskt riktigt bra, hon blir ganska stark för mig ibland. Många ökningar och minskningar och till sist lyssnade hon riktigt bra på mig.

Började hoppa lite och det gick också väldigt bra. Hoppade några linjer, började med att av misstag rida linjen på ett galoppsprång för mycket, sedan red jag de på de antalet som skulle vara och då gick det inte lika bra. Då blev hon stark och drog iväg aldeles för mycket. Vi konstaterade att det var bättre att rida på ett galoppsprång mer istället nu i början för att sedan träna på att rida på rätt antal..

Det var ungefär det som hände på träningen, det blev inga bilder eller någonting. Det är inte så lätt när mamma inte var kvar och tittade på träningen. Hon åkte iväg och hämtade brädor till klubben istället..


Bild från någon annan träning i år med Cola.

Vi åkte senare tillbaka till Åstorp för att hjälpa till. Åkte därifrån vid 9-tiden. Blev lite sent men sånt är det. Där hände en moppeolycka också precis på vägen ovanför anläggningen, vi såg det iom vi byggde banan då. Där kom brandkår, ambulanser, poliser. Hemskt såg det ut!

Dagens träning för Maria

Det känns som dagarna bara består av träningar för Maria, förra veckan fick vi in tre stycken med olika hästar! Underbart!

Idag var det träning igen. Denna gången var det Tarisens tur.

Hon var väldigt pigg och frammåt idag, lite vildare än vanligt. Hon gick annars rätt fint på framridningen. Sedan började jag hoppa ett litet hinder på rak linje till banken, de gick super. Sedan hoppade jag en linje oxer -> räcke och där gick det sådär hon engagerade sig inte och hoppade upp ordentligt. Sedan hoppade jag samma linje igen lite högre å då gick det lite bättre.

Jag avslutade med att hoppa ett räcke på 1,20 och linje med 6 galoppsprång till trekombinationen. Där hoppade hon hon helt fantastiskt, vi fick lite kort in i trekombinationen med vi löste det super ändå! Underbar känsla!
Som Maria sa hon hoppar bättre när de blir högre.

Men.. Jag är aldeles för snål med eftergiften ibland fy på mig, men som Maria sa att troligtvis hänger det ihop med förr när hon bara stack med mig, nu e hon lite mer lydig men idag var hon som sagt var lite väll mycket framåt å busig.


Arkivbild 2009

I morgon blir det Colas tur och träna i Åstorp!

Näskeps!

Mitt senaste inköp är två "näskepsar" som min bror säger att det heter.

Dessa används för att skydda mulen från sol. Tari bränner sig väldigt lätt på mulen och hon blir öm där också, vilket gör att hon inte vill dricka ur sin vattenkopp.

Mer utvärdering av dessa och bilder när dem sitter på hästen kommer!

Ibland får man för sig vissa saker..

Jag har kommit på att jag tycker att vårt saket är jätte fult när det ser ut som det har gjort, dvs målat för X antal år sedan. Därför har jag fått för mig att jag ska måla allt staket. Desutom ligger våra hagar utmed en 90-väg som är ganska hårt trafikerad så staketet syns från vägen och det stör jag mig på.

Idag har jag därför varit ute och målat staket, vid det här laget har jag redan målat upp 20 liter rödfärg! Underbart nu när man börjar se skillnad på staketet!

Arkivbild från förra året då jag målade lite staket. Ny ska allt på "den" sidan bli målat!

Dagarna i kort!

Igår tränade jag Tari för Maria. Hon gick jätte fint, allting bara gick så enkelt, enklare kan det knappt gå. Hoppade en serie med henne och sista gången låg den på cirka 1,40 och det gick jätte bra, hon hoppade riktigt ordentligt på serien då!

Idag var det Colas tur att träna istället. Hon gick också bra, men hon är lite jobbigare då hon drar rätt mycket med huvudet för att slippa ifrån arbetet... Hoppade samma serie med henne idag i ösregn! Hon hoppade också super bra på serien.

Så här såg det ut utanför vårt hus för lite mer en en timme sedan, man kan fråga sig om det ska bli oväder igen?

Åska

Idag har det åskat och regnat på eftermiddagen. Som tur var så hade vi hästarna ute på fm och lite på em så dem kom in innan åskan kom hit. Tari är jätte rädd för åska, hon får riktig panik och det är inte kul att vara nära henne då...

När jag tävlade i Tingsryd för snart två år sedan så åskade det och Tari fick PAANIK! Hon stegrade sig grymt mycket och hoppade runt och höll på, jag hade problem med att sitta kvar! Jag tror att innan vi köpte Tari så har åskan slått ner nära henne, Tari var som unghäst mycket ute så det kan mycket möjligt vara så!

Tari går jätte fint numera, återstår och se vad som sägs på träningen nästa vecka, jag tror att det kommer gå bra bara jag rider ordentligt! Tari har inte varit med på träning på ett tag, hon har fått träningsvila.

Istället när Tari inte har tränat har jag inriktat mig på att träna de två andra hästarna. Det blir bara max två hästar som kan träna i veckan som det är nu och det är rätt skönt, alla behöver inte träna varje vecka, men det blir lite bökigt ändå...

Sommar, sol och värme! Det är vad vi vill ha!

Maria träning Cola

Idag var det efter många diskussioner Cola som fick följa med på träningen. Första problemet som kommer upp är när jag ska träna, andra problemet är hur många jag ska träna och tredje problemet är vem jag ska träna, och fjärde problemet är vem jag ska ha vilken dag. Som ni förstår är det inte lätt att ha tre hästar i tävlingsform som ska tränas och tävlas! Det blir endel pusslande för att få ihop det med träningar och tävlingar iom vi bara kan köra en häst åt gången!

Till träningen, Cola var jätte duktig idag när jag red fram henne. Hon lyssnade ganska bra, hade sporrar idag till skillnad från förra gången. Hon fick flytta sig för båda skänklarna, i galoppen ökade och minskade jag samt galopperade över en bom på en volt. Jag ska kanske tillägga att när jag tränade så visade bilen att det var 26 grader ute! Lite för varmt att träna men det gick super ändå!

Hoppningen gick hyffsat kunde gått bättre tycker jag..

Mamma hade kameran med idag, hon var stolt för hon tog i rätt tillfälle men då var plötsligt jag inte med...

Det slutade med att Maria tog några kort när jag hoppade istället! Haha...

Och dessa två korten är resultatet av det...

Tävling Perstorp Tari

Idag har jag hunnit massor, bla avverka tävling i Perstorp, hunnit vara funkis på ponny Div 1 i Åstorp. Var uppe tidigt, åkte till Perstorp tävlade där. Hem och hoppa upp och rida Cola, som för övrigt gick sjukt fint! Lasta av bilen, äta och sedan bege sig till Åstorp en minut i kl 1 var vi där! snacka om att hålla igång!

Nu till resultatet!

1,10 regionalt -4 fel
Det var en konstig sväng till 1:an och det var ett räcke. Tari brukar alltid hoppa konstigt på första hindret men nu hoppade hon perfekt! hon hoppade jätte bra och allting bara stämde perfekt tills B-hindret i kombinationen som var sista hindret i grunden. Jag hörde inte ens att hon var i den men tyvärr bestämde den sig när jag nästan var i mål för att trilla ner...



Detta var dagens i kort väg.. Mamma måste träna mer på att ta kort känner jag när jag ser korten...

Tävling Perstorp Pralin

Idag var det dags för utomhus tävlings premiär med Pralin! Lite blandat resultat. Men jag är nöjd och felen ligger i hennes orutin och pga att hon är ganska stark så använder jag aldeles för mycket hand precis innan hinderna. Precis så jag inte ska göra.. Man lär sig av sina misstag!

0,95- 8 fel
Här föll två bommar, ena rivningen tar jag på mig själv. Andra rivningen var en tillbaka sväng på ett räcke och det orkade hon inte riktigt klara ut och därför blev där en rivning. Mamma tyckte att Pralin skenade runt banan, jag tyckte att hon hade ett lite för bra tempo men det gick inte så fort som mamma sa i alla fall!

lite mindre fin bild när vi är i nersprånget... Ser dock ut som hon är nära bommen med bakbenen men den är hon faktiskt inte i... Mamma han inte ta kort i uppsprången säger hon...

1m - 4 fel
I denna klassen gick hon lite lugnare, banan var endast gjord av S-linjer lite jobbigt men men. Hon rev en retlig oxer, hon vinglade till den och jag höll lite mycket i handen igen, att jag aldrig lär mig. Därför han hon inte riktigt upp i tid.

Kort bakifrån är heller inte så snygga, men detta är tyvärr vad jag har att bjuda från dagen...

Man lär sig av sina misstag och jag tycker att det ibland är jobbigt i och med jag tar fler än en häst så tränar jag inte den hästen jag tävlar innan alltid och då känns de som jag rider som jag red på den hästen jag tränade eller hoppade senast.

Något jag också reflekterat över är varför många hoppar fram sina hästar så extremt mycket typ 10-15 språng? Jag brukar aldrig hoppa fram mina hästar så mycket...

Inspiration?

Jag har helt blivit av med min blogginspiration. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om? Vad tycker ni att är intressant att läsa om?

Cola var på sin första träning i Åstorp och första gången för Maria. Det gick faktiskt över förväntan, men jag kan inte säga att det gick bra precis. Cola har ju sina svagheter precis som alla andra och dem blev väldigt tydliga idag och det är det jag måste träna mer på. Hennes svagheter är lite mina svagheter också. Min sits är mitt största minus och det är väldigt stort...

Jag har även börjat springa och cykla lite, allt för att få bättre kondis och dels vill jag inte vara så mycket saktare än min bror så jag måste ligga i! haha!


Inspiration på hög nivå, jag och Tari 2:a i HFRK.

Gårdagens tävling i Ringsjön

Igår var jag och Tari i Ringsjön och tävlade.

Vi hoppade 1,10 och 1,20. Vår 4:de 1,20 tror jag att jag räknade till och vi har inte kommit runt en 1,20 på två år. Hoppade en förra året och då hade hon en infektion och därför stannade hon ut sig.

1,10- 0+4 fel
Idag red jag fram henne länge och det gav resultat. Hon var inte alls lika speedad på banan som hon brukar vara, hon var lite mer cool och lyssnade på mig. Var felfria fram till sista hindret, vi fick en liten konstig sväng till den så den föll tyvärr. Annars hoppade hon jätte fint. Hon rättade sig massor i kombinationen där vi kom helt galet in.

1,20 - 4 fel
Hon hoppade riktigt bra, kom super bra på alla linjer utom en konstig linje till 5:an.. Där var ryttaren inte riktigt med och vi fick en jätte stor båge så vi missade nästan 5:an men jag rättade till det och Tari hjälpte mig super fint! Kombinationen och allting gick jätte bra fram till sista hindret som tyvärr trillade det med, det var en A:0.. Men fyra fel i 1,20 är inte så pjåkigt, jag red långa fina vägar, fast jag red innanför på två ställen, detta för att få bättre väg!

Det regnade och mamma är inte pep på att ta kort därför blev det tyvärr ingenting, riktigt tråkigt tycker jag..

RSS 2.0