Gårdagens köp



EN PALL!

Jag och mamma var och handlade på lidl och där hittade jag denna för 29 kr, bara att slå till. Pallen är tänkt att användas på tävlingar, den verkar vara lagom hög och perfekt. Häftigt röd dessutom (här ska det inte matchas).

Vad har ni för några knep med uppsittning på tävlingar?

*



Hur gammal är hon nu då?

Kommentaren är syftade på detta inlägg

Det är Tari som är på första bilden, andra bilden är Tari och hennes föl och tredje bilden på Tari.

Tari är född 2003 och är 7 år i år. När Tari var 4 år fick hon fölet som syns på bilden i mitten. Fölet är alltså tre år idag och ägs av Taris uppfödare.

Om man vill kan man läsa mer om Tari här.

Förändringar..

På gården ska det ske lite förändringar:

* Staketen ska fixas till och fräschas upp

* Staketen ska målas och bli snygga

* Stallet ska målas om helt invändigt

* Fler hinder ska byggas

Och sen ska det ske lite andra förändringar också:

* En hemlig förändring (både positiv och negativ, dock mest negativ)

* Jag tänker varje dag nu ska jag göra lite inlägg till bloggen vad händer? Jo, ingenting jag måste helt enkelt skärpa mig. Det är inte helt lätt med tanke på skolan.



Det gäller att inte ligga på latsidan!

Dagens ridning

På förmiddagen idag red jag Tari hemma på banan. Jag lät henne mest rulla på och busrida lite eller låta henne gå som hon vill. I slutet gjorde jag lite skänkelvikningar och hon var jätte duktig.

Hon går sjukt mycket bättre sedan jag red henne med grammanen iförgår.

Vad det gäller mitt tycke på hjälptyglar så tycker jag allting är bra med måtta. Tari rider jag med gramman cirka varannan månad. Men det finns många som missbrukar det och använder det alltid. Det är ju ett hjälpmedel och de ska man inte behöva använda alltid. Max 2 gr/vecka annser jag dock lite beroende på hästen, men absolut inte mer. 

Carro Träning

Idag var det premiär för ute träning för Carro, jag har tävlat ute i år, det var den 17 april i Eslöv. Nu var det äntligen dags att träna ute.

Ibörjan gick träningen väldigt bra, Tari gick perfekt när jag red fram henne. Tills vi kom till vår svagaste sida. Ökningar och minskningar i galoppen, visst det går jätte bra när man bara minskar lite. Men ska man minska mycket då går det inte alls, Tari blir bekväm likaså ryttaren vilket resulterar i att det blir släng trav. Jag måste lära mig rida mer med sätet och använda mina ben. Det gick bättre i slutet.

Hoppade fram sen på en volt. Det gick dåligt i högervarvet, då drog hon sig massor mot vänster alltså extremt. Tillsluts ställde Carro sig där och då var vi så nära höger stödet det bara gick. I vänstervarvet på volten gick det jätte bra. Där stod bara ett räcke som jag hoppade på en volt.

Därefter vad det dags för Bantime. Det var faktiskt en riktigt bra bana.

Det var riktigt bra med linjer på båge och distanser och trekombinationen det var precis vad jag behövde träna på. Första rundan gick det ganska bra, jag lägger henne i botten in i kombinationer och även trekombinationen idag. Visst Tari är skit snäll och hoppar ändå, men de är inte riktigt optimalt.

Därefter hoppade jag banan en gång till på tävlingshöjd cirka 1,10- 1,20.
Då gick det kalas. Det var bara en liten detalj Carro klagade på från 5:an till 6:an red jag jätte bra å framåt på 6 galoppsprång som det skulle vara men... jag gick före henne vilket gjorde att hon var i bommen. Hoppade om bara den linjen och då blev hon för flack så då var hon i den därför. Sen sista gången jag hoppade de var de kals.

Jag testar för första gången att mobil blo...

Jag testar för första gången att mobil blogga via sms


Dagens ridning

Idag red jag Tari hemma på banan med gramman halva passet och utan halva passet.

Jag valde att använda mig av grammanen för att jag tycker att Tari bara blir lång och springer på i galoppen och när jag lägger på skänklarna så blir hon mer stark. När jag hade grammanen på är jag noggran med att rida fram med långa tyglar på grammanen. Sedan i galoppen jobbade jag på att ha henne väl framme för skänkeln men ändå så hon jobbade i rund fin form, detta gjorde hon väldigt bra. När jag ridit cirka halva passet men grammanen tyckte jag att hon gick under sig i galoppen och valde därför att att ta av den.

Hon blev väldigt pigg när jag tog av grammanen, men efter ett litet tag gick hon super och bar sig bra och gick som hon ska gå i galoppen. Hon går väldigt bra i traven av sig själv, det är för hon klarar av att bära upp sig där, i galoppen är hon inte lika stark.


Vilodag

Idag fick Tari en härlig vilodag, gå ute länge i de fina vädret. Dock med täcke på sig, vi hade som varmast 20,5 grader, när jag tittade på termometern. Men som sagt här blåser det alltid jätte mycket och då behövs täckena.

I morgon ska jag rida Tari ett pass hemma på banan om vädret tillåter och i morgon är det träning igen. Ser fram emot de, hoppas att hon är riktigt riktigt fin nu.


Så här ser tari ut på 90% av alla bilderna, jag hade önskat att hon hade öronen framåt på fler kort. Men så fort man har kameran med så ser hon ut så här.

*



Fin ponny! Vad heter den, hur gammal är den och vad har den gjort?
Här hittar ni inlägget jag skrev


Ponnyn är en D-ponny som jag hade hemma på tillridning. Ponnyn heter Satin Dolly, det var med andra ord inte jag som ägde henne. Hon är född 2003 alltså 7 år idag, men när jag lånade henne förra hösten var hon ju bara 6 år och gick ungponny med mig.
När jag började rida henne hade hon inte gjort så mycket, vi tävlade på cirka 5 tävlingar och hoppade tom fd LC+5 (95cm borde de vara för en D-ponny?) med bra resultat, en rivning eller så, vi hade lite otur.



Ni vet väl att ni när som helst kan ställa frågor till mig antingen i en kommentar eller i ett mail till mig [email protected]

Fet eller inte?



Tycker ni att Tari är fet? Tävlingsveterinären sa detta. Vi har pratat runt men lite olika personer tränare osv. och ingen tycker att hon är fet, det är ju lätt att man blir hemma blind. Hon är inte smal iheller, men vi har enats om att vi tycker att hon är lite rund men att hon behöver detta för att sätta muskler.

Ser ni de gråa i vänstra hörnet? Det är min hjälm, vet ni vad? Den sov där inatt. Jag klanten glömde den där. Mamma hittade den i morse och då hade det varit minus grader inatt haha.

Dagens ridning

Idag passade jag på att skritta tari en lång runda på stubben, hon var pigg.

Vilken heeder ska jag ha?

Ska jag ha den jag har nu eller denna


Vilken tycker ni att är snyggast?

Dagens ridning

Idag red jag Tari hemma på banan. Tränade skänkelvikningar och öppna, i ena varvet är hon svårare att göra både skänkelvikningar och öppna. Måste träna mer på de.

Hon gick sådär idag, antingen i galoppen har jag undertempo eller så bara sticker hon med mig, det är svårt att få rätt fart, går hon i undertempo så blir hon lätt lat och inte engagerar sig ordentligt.


Känner ni igen?


Tari som föl

Tari som mamma och hennes föl

Debut 90 cm

Vad vill jag undvika på en prestation (tävling)?

Igår skrev jag villka saker jag ville skulle inträffa på en tävling, därför tänkte jag nu skriva vad jag vill undvika.

•Omkull ridning

•Avfallning

•Skador på hästen, senskador mm

•Trånga fram ridningar

•Att där inte är någon i vägen tex funktionär eller annan ryttare som på ett eller annat sätt stör mig.



Något ni vill tillägga?
Har ni något skräck exempel på hemska saker som hänt er under tävling?

På denna tävlingen i höstas hände det som inte får hända, några hinder efter detta hindret stannar hästen. Jag bestämmer min för att vi ska över, och det kom vi nästan...
Hästen hoppar av och är så arg på mig så den paddlar över hindret, sparkar fenetriskt med benen. Ju mer hästen skapade med benen i luften ju mer trasslade hon in sig i bommarna. Ni kan själva tänka er följden. Hästen gör en kullerbytta, ja hela hästen var totalt sett full av grus, inte nådigt iheller.
Jag var så inställd på att vi skulle gå omkull, så min räddning var att jag redan i luften började rulla eller vara med på att röra mig så jag rullar från hästen, tur var de. Vad hade hänt om jag suttit kvar på hästen? då hade jag kanske inte ens levt idag.

Senare har vi pratat med personer som var vittnen till denna incident, alla har samma åsikt, det såg förjävligt ut. Jag har även pratat med överdommaren som stod på banan alldeles intill, och han hade heller inget positivt att säga om händelsen, mer än att "så gör inte en normal häst". Bara de orden ger mig rysningar.
Jag är oerhört glad att ingen kom till skada, bara mitt självförtroende som blev något lägre. Jag är också oerhört glad att jag inte såg händelsen själv.

Vad är särskilt viktigt för mig under en prestation (tävling)?

•Att komma i tid.

•Vara väl förberedd för klassen, tränat på det hemma tidigare.

•Att jag äter och dricker ordentligt.

•Att det är en tävlingsplats där man trivs, har koll på läget.

•Vet att där är bra underlag, bra framridnings möjligheter.

•Att framridningen blir bra, inte en stökig framhoppning.

•Att det inte händer oväntade incidenter. (tex jobbig veterinärbesiktning osv)


(Jag och en D-ponny jag red till i höstas)

Vad tycker ni att är viktigt? Vill ni lägga till något?

Jag tycker att dessa är väldigt viktiga för mig, sen har man ju andra speciella rutiner på tävlingar.

Dagens ridning

Idag red jag Tari i 20 min hemma. Hon gick inte så länge för träningen igår och jag led av tidsbrist just då.
Hon var riktigt fin, ganska kravlöst pass. Avslutade med att skritta i vår sommarhage, där var hon titig.
Hon gick riktigt bra idag, i morgon är det vilodag.
Förstår ni hur man på en fredag kan gå i skolan 8:10-17:00 inget jag längtar efter.

I helgen händer inget speciellt, ska försöka ta tag och ta lite fler kort och börja med stallet, de ska målas om i sommar.

Carro Träning

Idag tränade jag hoppning för Carro med Tari, det var inomhus Tävlingen i lördags var ju utomhus.

Jag red fram Tari under tiden banan byggdes Allting gick riktigt bra, började hoppa och även de gick bra. Hoppade en bana, det gick sådär mot bättre hållet. Tari hoppade jätte fint. Jag måste tänka på att ha bättre fart, låter konstigt i och med att Tari skenade runt banorna med mig bara för ett par månader sedan.

Jag måste lära mig få bättre skänklar, stadigare framför allt så att underskänklen inte rör sig så mycket. Jag måste även hitta balansen mellan hinderna så vi varken får för många galoppsprång eller för lite och att jag kan och vågar lägga på benen när det går för sakta och reagerar fort med handen då så att hon inte hinner bli stark,  vilket hon brukar bli.

Träningen var riktigt bra överlag hoppade bana på cirka 1,10 och fick till det några gånger, där var väldigt många distanser, de gäller att hitta läget och börja rida framåt

Det är svårt att ställa om ridningen nu när Tari har ändrat sig, man är på något sätt inombords "rädd" för att hon ska börja sticka med mig igen, men jag tror inte att hon kommer att göra det. Men man måste ju vara flexibel och det är det man lär sig mer och mer ju fler hästar man rider.

En mer eller mindre charmig bild från förra sommaren.


Foder - Tillskott

B-vitaminer får mina hästar under fällningstider vår/höst. Dom får det just nu. Dom är inne på sin sista flaska, nu när jag har två delar dom på två flaskor så dom får en flaska var under en period och sen får dom inte mer satt säga.


Vid hård ansträngning dvs träning och tävling eller när dom av någon annan anledning ska gå extra hårt. Får dom VSL enligt anvisningarna. Annars får dom bara vanlig mat med mineraler och tillgång till saltsten.


När det är varmt och hästarna svettas mycket får dom ett mått salt om dagen, fodersalt från Krafft. Annars får mina hästar mest vanliga grejer.


*



Jag har fått frågan om det är bättre idag.

Svaret är Nej, eller kanske minimalt bättre.
Jag vill på grund av olika orsaker inte ännu berätta vad det är som är fel. Detta är pågrund av att det finns vissa saker kvar att lösa i detta problemet som uppståt och jag vill inte ta förhastade slutsatser och lägga ut någonting här.
Men jag lovar er att jag kommer att skriva vad som har hänt och detaljerat när allting är 100% klart.
Jag hoppas att ni håller ut, själv vet jag inte om det tar en dag, en månad..

Jag kommer INTE svara på fler frågor om vad det är som har hänt eller är fel förrän allting är Klart!

Jag är Inte arg på personen som ställde denna frågan, utan jag tycker snarare att det är bra. Då vet alla hur det ligger till och vad jag har tänkt! Det är inte min mening att låta arg/sur. Jag bara berättar hur det ligger till och att jag vill veta mer innan jag skriver någonting, då jag själv inte vet så mycket..

Dagens ridning

Vet ni vad? Idag när jag tänkte rida hemma när jag kommit hem från skolan, snöade det? Fattar ni snö i Skåne i mitten på april overkligt. Men som tur blev det ingenting av det, utan det regnade mest.

Åkte upp till Vantinge och red Tari där, mycket skänkelvikningar och hon var duktig. Annars var passet ganska kravlöst.


Bad Day

Ibland har man dåliga dagar på grund av olika orsaker. Idag har jag haft en sådan dag. Jag hoppas att allting kommer kännas bättre och att allting kommer lösa sig på bästa sätt.


Vilodag

Idag fick Tari en välförtjänt vilodag. Skönt för henne. Hon sprang ändå och stegrade sig när jag skulle ta ut henne i förmiddags. Så hon har rört på sig själv i alla fall.

Dagen har tillbringats med att fira min födelsedag som var igår med delar av min släkt. Allting gick fint!

I morgon är det nya tag och en ny vecka!


Tävling Eslöv

Resultat

1m- 4 fel
Rev första hindret, Tari var inte riktigt framme och inte alls med på vad som skulle hända. Annars hoppade hon sjukt fin och var faktiskt riktigt riktigt lugn för att vara henne och ute. Märks verkligen att hon börjar bli starkare och klarar av att gå i lugnt och fint tempo. Tidigare har hon ju skenat runt banan med mig.

1,10- 4 fel
Denna gången var jag mer med och gjorde tempoväxlingar innan första hindret. Hon hoppade sjukt fint tills 6:an ett helt vanligt hinder ur sväng. Där blir det något kommunikationsfel och Tari lägger in ett extra galoppsprång. Vilket gör att hon inte kommer upp och tar med sig hela oxern. Till följd av att jag i uppsprånget får världens smäll i huvudet av Taris nacke/hals. Jag måste alltså gått före henne, jag trodde att hon skulle hoppa av ett galoppsprång tidigare. Jag fortsatte och hoppade de två sista hindrena utan några problem. Men lämnade banan med gråten i halsen, det gjorde så ont.

Jag är nöjd med dagen och Tari, trotts misstagen. Det är sånt som händer man lär så länge man lever. Det ända jag stör mig på är att jag har sjukt ont i huvudet, läppen är svullen, jag har blivit mig nedanför läppen, näsan gör ont och är svullen. Men men.. det är sånt man får leva med och hoppas att det blir bättre snart!

Bjuder på en bild på mig och Tari från Eslöv förra året.

Det blev tyvärr varken film eller bild idag, pga blåsten och att vädret inte var allt för bra.


19 år idag!

Idag är det min födelsedag!

Dagen spenderades precis som på bilden, i Eslöv och på Tari. Skillnaden är bara att kortet är taget för ett år sedan och en dag!

Spenderat förmiddagen på Gekås som ligger i Ullared

Dagens häst shopping såg ut så här:


*Dressyrspö

*Fleecelindor

*Grimskaft

* 2 numerlappar

*2 grimmor (andvänds i hagen)

          +

*Ridhandskar

*2 par ridstrumpor Jacson

*3 paket stängseltråd (i rullar)

* Isolatorer

Dessa sista grejerna är inte med på bilden.

Anledningen till att vi köpte lite stängsel grejer är att vi ska förnya våra staket lite. Då dom är ganska dåliga.






















Dagens ridning

Idag efter alla negativa saker red jag Tari..

Det blev ingen träning denna veckan, pga för mycket i skolan.
Jag bestämde mig för att hoppa hemma, sist jag hoppade hemma hoppade jag inte alls högt typ 60. Idag hoppade jag 1m. Jag gillar inte att hoppa hemma, jag hoppar helst på träningar, och där måste alltid vara någon när jag hoppar. Haha. Jag är rädd för att där ska hända någonting. Men på tävlingar går det skit bra, jag vet inte jag tror att det bara blivit så.

Började att rida över bommarna, idag var hon mycket mer koncentrerad, men inte tillräckligt överallt Började hoppa lite låga hinder, gick skit bra. Mamma höjde och jag red inge bra, hon är jätte taggad i och med att det är ute så jag bromsade alldeles för mycket innan svängen. Jag ska ha bra galopp genom svängen och sen rätta upp mig och bromsa vid behov. Men jag bromsade långt innan jag kom till hindret, så vi rev två gånger (plank på flata hållare, har vi hemma, så det är jätte lätt att riva). Tari blev i alla fall skit sur när vi rev sista gången och hon drog iväg och bockade. Nästa gång när vi tog det gick det perfekt. Men hon var sjukt taggad efteråt. När jag skulle rida efter gick de knappt, för hon var så busig. Det gällde att bara få henne lugn och lyssna på mig.


Vad äter mina hästar? Kraftfoder


Havre äter mina hästar.. I varierande mängd, det beror lite på Brio äter tex bara en hand full nu, då han inte är igång riktigt. Men när han är igång ökar det naturligt vis, Tari äter betydligt mer.


Äter man havre måste man äta betfor också.

Hästbitens müslifoder.

Antingen så äter hästarna betfor och havre eller bara müslifoder.
I betforn får hästarna även mineraler och lite andra tillskott.

Idag fick jag denna..



Stöd, Scvung och påskjut från Hippson med posten.

Jag har dock inte hunnit titta i den så mycket, men den ser trevlig ut. Ett minus är att jag hatar alla papperspärmar på böcker, dem får man plasta in illa kvickt innan den blir ful.

Det är riktigt trevligt med många bilder också.

Är den verkligen värd sitt pris 108 kr för plussmedlemmar och 178 kr för övriga?

Jag betvivlar detta starkt, men jag betalade endast frakten på den som jag tror var 79 kr. Helt ok pris.

Man kan beställa boken här, bilden kommer även från Hippson.

Vilodag idag

Idag fick både hästarna och jag vila lite. Tanken var att jag skulle ridit Brio idag men mamma skulle iväg och jag vill inte rida honom när jag är själv hemma. Han är unghäst och inte mycket riden, vad för något som helst kan hända och jag behöver mammas hjälp än så länge till honom.

Tarans plan har hela tiden varit att hon skulle vila idag.

Fråga till er läsare...

Putsar ni era lädergrejer ofta? Vad använder ni?


(så här kan det se ut när jag putsar)

Dagens ridning

Idag red jag bara Tari hemma. Igår hade jag ju tagit ut alla hindrena. Så jag passade på att hoppa lite hemma, hoppade och hoppade man kan kalla det var man vill jag hoppade två hinder som var runt 60-70. Resten var bara bommar på marken och upphöjda bommar.

I början i traven gick det inte så bra, Tari var helt ofokuserad och visste inte var hon hade benen så hon snubblade över dom ungefär. Sen gick det riktigt bra och vi hoppade riktigt och det gick super bra.

I slutet när jag red henne blev hon seg och starkt. Varje gång hon blev det eller taktade i skritten, gjorde jag halt. Hon ska inte få ta egna kommando

Hoppas hoppas att jag kan träna denna veckan men tyvärr ser det riktigt mörkt ut..


Äntligen våren här..

Idag har det varit riktigt vår väder, därför har jag inte hunnit fixa filmen ännu.

Idag kände jag att det var tid att ta ut hinderna sagt och gjort. 
 
Jag byggde en liten bana så här ser den ut.
Man kan rida på båge och ta de tre upphöjda bommarna. Annars kan man ta den gula upphöjda bommen och de vita räcket på rakt spår. Man kan ta antingen första eller sista upphöjda bommen till de gul och röda krysset. Alltså lågt med lite variation.

Vita räcket, hindrena är hemma konstruerat. På detta hindret är tex skenan till bomhållarna och bomhållarna köpte på Hööks.

Grinden med en planka över, helt hemma gjort.

Gult och rött kryss, även de helt hemmagjort. Det lutar lite och jag har tagit kortet lite snett därav det ser lite konstigt ut.

Ni som har egna hinder har ni köpt dom eller gjort dom själva? Vi har gjort våra hinder själva, jag tycker att det är ganska smidigt man får de som man vill ha de.

Men de hade inte gjort något med fler hinder. Men jag har blivit lovad att min pappa och bror ska fixa fler.


Dagens ridning

Tari:
Tömkörde henne på banan i alla gångarterna. Hon var riktigt duktig och lyssnade på mig riktigt fint. Förutom när det blev ett litet missförstånd och hon reste sig och höll på och greja. Men annars var det kanon

Brio:
Longerades först. Hoppade upp på honom, red honom lite mer än igår i alla gångarter. Han var riktigt duktig i galoppen idag. Det gäller verkligen att överdriva med ledande tygeltag där han försöker driva med mig och gå åt andra hållet. Gör man de på just de ställena så går det kanon. Han blir duktigare och duktigare.


Dagens ridning - Brio

Idag efter träningen med Tari red jag Brio hemma.

Han longerades först (mamma brukar göra de), när han är busig och drar iväg så har det hänt att han har dragit omkull mig, därför är jag inte riktigt pigg på att longera honom.

Efter ett litet tag hoppade jag upp, idag hade han precis som igår halsförlängare. Han var duktig idag, red rundor i skritt och trav. Men han var bra mycket piggare idag, märkte de bara jag hoppade upp på honom. Han har så sjukt stort steg också. Idag galopperade jag honom med. Han var skit duktig i ena varvet, sen i hans svaga varv protesterar han alltid i svängarna. Jag missade det en gång och styrde åt fel håll, nästa gång gjorde jag rätt och styrade i en volt åt de hållet han inte ville gå åt (i trav) sen fattade jag galopp och galopperade två varv i de varvet utan någonting och där valde jag att avsluta. Jag travade givetvis av honom och skrittade av honom men jag avslutade själva de "ansträngande".


Träning Ulrika Hedin

Idag tränade jag Tari för Ulrika Hedin. Jag vet inte men det går aldrig riktigt bra när jag tränar där, jag vet inte riktigt var det sitter. Tari är allmänt mycket stoigare och håller på mer. Sen hoppar hon inte alls som vanligt tycker jag.

På träningen var det i alla fall mycket lydnad som sist. Jag måste verkligen träna sjukt mycket på de, imorgon blir det till att släpa ut alla hinderna.

Sen hoppade jag banan en gång, det gick sådär.

Behöver träna mer på:
* Stadigare skänkel
* Blicken
* Rida med en hand
* Bom övningar
* Rida utan stigbyglar

När vi red fram skulle vi kolla in i väggen det var sjukt läskigt haha man såg bara väggen, man såg inte så mycket annat helt enkelt.

Vi hoppade mest mini hinder, för det är inte höjden som räknas. Men där till att hon kan säga att en som hoppa bana på typ 50 cm är redo att hoppa 1,20.. de betvivlar jag skarpt.. kan tilläggas att personen inte tävlat hoppning på mer än ett år.. Visst, man kanske klarar svårigheterna, men allt blir annorlunda när det blir högre.


Bjuder på en liten bild, film kommer sen!

Jag är faktiskt inte alls imponerad av träningarna, hon är trots alt A-tränare och har tränat landslaget, men jag är inte riktigt nöjd med träningarna.

Dagens ridning

Tari:
Red henne på banan, mycket fokus på lydnad. Då jag vet att det kommer att komma massor av de på träningen i morgon. Jag gjorde lite skänkelvikningar och volter. Jag ville att hon skulle forma sig runt innerskänklen och inte åka ut så mycket i volterna. Jag tyckte det gick riktigt bra mot slutet. Hon slappnade av mycket mer då och gick då i en bättre form. Hon var jätte duktig, nu återstår det att se om hon sköter sig på träningen i morgon.

Brio:
Han var svullen i benet för några dagar sedan, svullnaden gick över fort precis som hältan. Vi tror att det har något med skoningen att göra, han har ju inte haft skor så länge. Han har varit ohalt ett par dagar men fått vila. Så idag var det åter till att börja rida honom. Han longerades först, jag hoppade sedan upp red lite i longerlina. Sen red jag "själv" i skritt och trav. Gjorde volter, red rundor lite och styrade runt hinder osv. Det gick jätte bra och han var jätte snäll hela tiden. Dock var han inspänd med halsförlängare (vi har inte den hårt utan den verkar bara när han tar upp huvudet i stjärnorna, typ precis som en martingal bara att denna trycker på nacken istället ungefär).


*



Kan inte du lägga upp lite filmer om du har?

Tyvärr har jag inte fler filmer än dom jag lagt upp. Jag har ganska nyligen köpt en filmkamera och min mamma är inte speciellt intresserad av filma. Men jag tvingar henne. På tävlingar är det ibland begränsade resurser med att filma, speciellt inomhus då man ofta måste gå runt hela ridhuset för att komma från framhoppningen till läktaren. Men vi jobbar på att det ska bli fler filmer.

I morgon ska jag till Ulrika Hedin och träna, då kommer mamma givetvis filma och jag kommer att lägga upp den här så fort jag kan, dvs om YouTube är samarbetsvilligt.

Om man söker på RyttarinnanmatildaYouTube, där hittar man alla filmer jag lagt upp.

Vad jag använder - Lädervård



Jag använder denna sadeltvål till mina lädergrejer, dock ej min Equipe sadel.
Jag tycker att den är väldigt bra och effektiv och den varar sjukt länge. Vad jag inte då begriper är varför man köper en massa lädertvål. Jag tycker lädret får en snygg och en naturlig glans av just stubbens glycerin sadeltvål.

Pris: En burk i storleken jag visar på bilden kostar 89 kr på Hööks.


När jag torkat av lädret med lädertvålen övergår jag till att använda Equifix läderbalsam. Jag tycker att det är bra och effektivt, lädret blir snyggt och mjukt och behagligt för hästen efter användning.

Produktbeskrivning: Equifix läderbalsam med bivax skyddar och impregnerar lädret.
Tränger in snabbt och håller lädret mjukt. Ofärgat.
Texten kommer från http://www.henrikssonsridsport.se/page72.html kostar från 65 kr- 99 kr ungefär.

Detta är det jag använder mest. Vid behov använder jag sadeltvålen och ungefär var gång det är skollov så tar jag sadeltvål och sedan lädertvål. Jag tycker att resultatet blir bra.

Dagens ridning

Idag red jag Tari hemma på banan i cirka 20 minuter. Ett ganska kravlöst pass. Jag kände att jag var tvungen att rida henne, men jag hade kraftig tidsbrist. Så detta blev resultatet.

Jag åkte till skolan kl 10 och slutade i skolan så jag var hemma 20 i 8 på kvällen. Visst jag hade någon hålltimme, men jag har stort prov i morgon som man var tvungen att plugga på.

I morgon kommer också bli en helt värdelös dag, börjar halv 9 och slutar 5 dvs om vi håller tiderna vilket inte brukar göras.

Jag hoppas att ni förstår varför uppdateringen blir lidande..

Märks de vad jag gillar bäst?


Märks de vad jag gillar för bett mest?
Dom två nedersta betten är sprengerbett, något jag absolut rekommenderar
Alla bett jag rider med är tre delade, jag personligen gillar inte de tvådelade.

Vad rider ni era hästar på för bett?

Vad har hänt?

Mitt finger går att röra nu, men nu har jag ont på ett helt annat ställe och svullnaden har flyttat sig dit jag har ont nu istället. Antagligen rör det sig om en stukning eller någonting.

Igår kväll skulle jag ta ut och borsta Brio i gången. Han var jätte halt, inte blockhalt men jätte halt. Tar ut honom och går med honom och ser hur han rör sig, inget bra i alla fall. Går in med honom borstar honom. Känner på hovarna. Tar tempen på honom ingen feber.

I morse var jag ute och gick med honom, han är inte lika halt men visst är han halt. Gjorde samma sak nu i kväll och han ser ut som i morse.

Det konstiga är att han är inte varm någonstans och han var inte halt när jag tog in honom från hagen. Han har stått i boxen och blivit jätte halt. Han är halt på höger ben. Men svullen i hela vänsterbenet. Jätte konstigt.

Någon som vet vad det kan vara?

Vår första tanke var hovböld men vi vet inte, vi får helt enkelt vänta någon dag och se.


Vilodag

Idag fick hästarna vila. Jag hade tänkt rida Brio, men jag har på något konstigt sätt skadat mitt ena finger och har svårt att röra på de. Därför valde jag att låta honom vila idag.

Tari var duktig igår på tävlingen och därför fick hon en vilodag idag.

Ibland är det bara så jobbigt att ha hästar, man vet inte vad som händer från den ena sekunden till den andra. Aja vi får hoppas att det inte är något allvarligt i alla fall. Vill inte berätta mer från vi vet mer.. 
 


Jag är med och tävlar..

  Om en fleece Grimma
  
(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Jag är även med och tävlar om ett set Carbon gel benskydd

(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Jag tävlar också om ett Scapa schabrak

(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Jag är även med och tävlar om en gpa hjälm

(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Jag är även med och tävlar om Catago handskar

(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Har jag missat någon tävling?

Tävling Åsbo RF

Idag har jag varit iväg och tävlat Tari.

1m - 0+0 fel
Egentligen behöver Tari inte gå så många fler en meter, men jag vill hoppa lågt på första ute tävlingen och då ser jag ingen anledning att gå upp regionalt innan dess.

På framhoppningen som var ute var hon jätte stark och pig, tog ett tag innan jag fick till de rätta sprången. Inne på banan var hon jätte fin till 7:an kombinationen, där klantar jag mig rejält jag tar en för hård förhållning och vi kommer helt i botten. Jag tänkte nu är det kört och la om en massa ben och duktig som Tari är hoppade hon, men vi fick långt till B hindret de skulle de varit om vi inte kommit så fel in men de gick bra. Resten av banan gick också jätte bra.

Jag rider inte för att vinna eller bli placerad, jag rider för att Tari ska gå lugnt och lyssna på mig och inte göra som hon gjorde tidigare skena runt banan. Jag försöker ta några skarpare svängar ibland och ibland räcker det till placering. I dessa låga klasser rider alla som idioter.

1,10 - 0+4 fel
Tari var jätte fin i grunden allt perfekt tills jag i omhoppningen svänger för skarpt till ett hinder för jag glömde vilket det var och då fick jag inte med mig yttersidan och det rev vi så klart, mitt fel igen.. Men Tari har varit jätte fin idag!

Jag blev några utanför placering i båda klasserna och jag är jätte nöjd.


Första ute tävlingen förra året i Eslöv.

Glad Påsk

Önskar vi alla, till er alla!


Dagens ridning

Tari:
Jag red henne hemma på banan. Kom på att det var jätte länge sedan jag red utan stigbyglar helt klart läge för de idag, sagt och gjort. Idag gick hon mycket bättre än sist. Gjorde avsaktningar, ökningar minskningar. Allt gick glas klart. Hoppade lilla krysset också mest för lydnadens skull. Gick bra, men första gången tog jag förhållningen alldeles för sent. Ajja baja.



Brio:
Fick på sig skon häromdagen och rättat till den andra som har så klart också 8:at. Aja nu är dom på i alla fall. Mamma longerade honom hemma på banan. Jag har verkligen PAANIKK. Jag vill rida honom nu. Aja nästa gång vi ska göra något med honom ska jag rida honom helt klart!

Kingsland VS Jacson stumpor


Minna favorit ridstrumpor på tävling på sommaren är dessa från Kingsland. Dom har jag använt i mer än två år och dom håller än, visst dom är slitna men inga hål. Med strumpor tror jag att du får vad du betalar för!



Jag har köpt Jacson limegröna ridstrumpor för ett tag sedan. Jag använde ett par under ett ridpass, vet ni vad jag såg när jag tog av mig stövlarna? Jo, där var HÅL på strumporna framme vid tårna, så har det varit med båda paren. Vilket skit, dom var inte alls bra. Jag trodde att ridstrumporna skulle hålla liiite längre..


Dagens ridning - Tömkörning

Idag bestämde jag mig för att tömköra Tari. Hon har nog aldrig blivit tömkörd och jag har bara tömkört jätte lite på en föreläsning ungefär. Kommer ut på banan vad gör Tari då? Jo, de traditionella som hon även gör när man ska longera henne. Hon stegrar sig rakt upp och galopperar som en idiot. Jag fick stopp på henne. Fixade till alla grejerna och började tömköra henne.

I början var hon lite förvirrad, men sakta och säkert började de gå bättre och bättre. Både hon och jag är ju nybörjare. Vi travade lite och försökte följa hela banan så att det inte bara blev på en volt som longering och det gick ganska bra. Visst vi är inte proffs, vi är nybörjare. Man får helt enkelt lära sig.

Jag tycker att det verkar vara ett bra komplement till ridningen, avancerade grejer är inte riktigt min tanke att jag ska göra men jobba henne i alla gångarterna och lite sånt. Resterande får nog ett proffs ta hand om!


RSS 2.0