Inspirationsbrist...

Det var länge sedan jag skrev här, jag tror tyvärr att jag lider av inspirationsbrist. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Ni får gärna komma med förslag.

Gårdagens/dagens tävling! (Årets första)

Igår tävlade jag Cola på hemmaklubben. Jag hade inte ridit henne sedan i måndags och när jag kom hem på fredagskvällen var jag så trött så jag bara åt och gick och la mig. På lördagsmorgonen fick jag tvätta svansen och borsta Cola ordentligt och göra igjordning alla grejer till tävlingen för att sedan åka iväg till tävlingsplatsen.

Lite overkligt att bara dagen innan befinna sig i Norrland 140 (!) mil hemifrån. Resan var inte allt för rolig alla gånger, jag han avverka tre städer, tre flygplatser mm på fredagen.

Reg 1,10 - 8 fel
Ringrostig, kan man förklara det så? På framhoppningen hoppade Cola sådär, hon såg lite lojj ut och inne på banan kom vi lite i "tomgång" till tvåan så den trillade, sedan retligt nog trillade b-hindret i kombinationen.

Jag var ganska nöjd med rundan, arg på mig själv för att jag kom i alldeles för dålig fart till 2.an och inte kom igång ordentligt. Men vi bestämde oss för att efteranmäla till 1,20 idag.

Jag och Cola har aldrig hoppat 1,20 tidigare, Cola har hoppat en 1,20 i sitt liv hos föredetta ägare med ganska många fel. Jag har aldrig hoppat nationellt tidigare heller....

Nationell 1,20 (DEBUT) - 4 fel
Framhoppningen var samma som gårdagen, inget bra. Inne på banan bestämde jag mig för att vi inte skulle riva några av dem första hinderna och jag hade bra fart på henne och hon hoppade mycket bättre idag. Dock satsade jag lite för mycket och kapade ett galoppsprång på något ställe, sen kom vi alldeles för stort in i kombinationen som stod på linje och inne i kombinationen blev det 1½ galoppsprång istället för två och då trillade B-hindret. Som dessutom var näst sista hindret i grunden. Annars var hon super fin!


Tyvärr blev det varken film eller bild, tävlingen var alldeles för oplanerad för min del.

Bild från början av veckan på buse Cola

First time in my life!

Så kan man med stora drag förklara vad jag har hittat på den senaste veckan. Jag har tyvärr inte haft tillgång till dator under halva veckan, vilket är beklagligt och detta resulterade i dålig uppdatering.

Jag har som sagt var hittat på många saker för första gången i mitt liv, jag har själv gjort en resa och varit borta i ett par dagar.

Från att i fredags em påbörjat resan på cirka 140 mil (!) hem, att vara hemma sent på fredagskvällen. För att på förmiddagen på lördagen befinna mig på tävling och tävla Cola, som jag inte ens hade ridit sedan i måndags. Förberedelserna var inte på top, men det gick... Mycket tack vare fantastiska människor som hjälpt mig rida Cola och motionera henne på andra sätt!

För att sedan idag gå in och debutera 1,20, dessutom var klassen Nationell. Jag kan inte mer än säga att jag har en fantastisk häst!


Dålig uppdatering

Tyvärr har jag inte mycket jag kan skriva här, jag kan skriva att jag saknar min dator och hästarna.


Roffe gjorde det!

Nu har Rolf-Göran Bengtsson skrivit historia igen, genom att vinna Jerringpriset!!

EM förra sommaren i Madrid!

Just nu!

Livsändningar från Barsel och Roffe och Henrik är med! http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/2/

Nej, nu börjar det!

Uppdate: Henrik Von Eckerman vann klassen och Roffe blev 9.a i 1,50 hoppningen.

Dagens träning

Idag blev det träning, vi var sena från början och sedan lyckades vi pricka en olycka på motorvägen också. Men det hela gick smidigt och vi var på plats precis när träningen skulle börja. Men när man tränar privat är tiden inte alltid så jätte viktig och jag fick skritta fram henne ändå!

Träningen var mycket öka, minska, flytta för båda skänklarna. Det var i stora drag var framridningen gick till. Jag fick mycket kritik för jag "hängde på halsen" det låter värre än vad det är men jag lutar mig framåt när jag rider och ibland gör jag det lite för mycket. När jag rider Cola och hon drar så ibland så orkar jag inte alltid sitta emot när hon gör så.

Under framhoppningen var där några som hoppade och rev, då fick Cola ett frispel och bockade och lyckades sparka i sargen också, hon var väldigt pigg och busig på träningen.

Ibland när jag rider mot hinder så blir Cola oengagerad och det verkar inte riktigt som hon har riktigt koll på vad hon ska göra och tänker "hoppsan var där ett hinder" och då blir det ibland lite konstigt. Men hon hoppade fint idag i övrigt och när vi kom lite nära så var hon riktigt snabb i frambenen idag och var inte nära en bom!

Varken blogg eller dator verkar samarbeta optimalt...

Något har hänt på bloggen och ett inlägg publicerats två gånger, något inlägg syns inte på översikten.

Datorns samarbetsnivå är heller inte på topp!

Man borde kanske göra som min finaste

Cola


Träningen som inte blev någon träning igen...

Jag måste erkänna att jag är måttligt trött på blåsten, klass 1 varning idag. Vist det blåste inte så mycket i "grund" blåsten men byarna däremot var där däremot bra blås i.

Så vi tog beslutet om att inte köra och träna idag, dels på grund av att vi måste ut på motorvägen och det tar cirka 25 min med bil och släpp till träningen. Därför vågade vi inte riskera någonting, man vet ju inte hur det blir när man kör hem dessutom. Dem hade förutspått att det skulle bli värre när vi skulle åka hem. Så vi vågade helt enkelt inte.

Well, i morgon ska det däremot bli träning istället om blåsten inte ställer till det än en gång. Mina hästar fick dock vila idag, så jag måste försöka longera Cola en liten stund på förmiddagen innan hon ska få åka med på träningen...

Fråga till er läsare

Vad vill just ni läsa om här på bloggen? Kom gärna med tips och idéer. Frågor är också varmt välkommna!

Framskrittning

Nu skrittar jag fram första hästen för dagen, det är Tari. Idag ska hon ridas med fokus på lite skänkelvikningar och vara lösgjord.


Just nu

I bilen och har handlat morötter


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Jag hade planerat att rida årets första tävling i morgon och övermorgon men så blir inte fallet. Tarisen hade innan en liten infektion som man kunde se på blodprov, som var på väg bort. Men det verkar som infektionen har blivit förvärrad då hon har börjat hosta.

När jag hoppade henne förra torsdagen innan pay and jumpen så hosta hon inte en gång, men hon kändes inte som vanligt. Det kändes precis som efter första tappade hon helt orken. Sen när jag ridit färdigt vägrade hon gå nära något hinder. Så brukar hon aldrig göra.

När jag red henne någon dag senare hostade hon och vägrade gå nära hinder, jag tror att detta beror på att hon inte ville hoppa, för musklerna och orken inte fanns där helt enkelt.

Jag hoppades in i de sista på att jag fick hoppa Cola istället. Men jag har insett att det är ganska dumt att hoppa henne där. Dels så börja året med att debutera på ny höjd och med omhoppning. Det kan förstöra väldigt mycket. Sen hoppar man sent på kvällen och det blir mörkt och Cola som är fortfarande ganska ung och hittar spöken, är det inte så lämpligt.

Vi får helt enkelt inta soffläge och vänta tills Tarisen blir bättre, och det finns andra tävlingar för Cola.


I morgon är det dags för...

Årets första träning om inte klass 2 varnade stormen håller i sig, då blir det ingen träning.

Det är i alla fall Cola som ska få åka med på träningen, känns bra. Hon har varit mycket pigg och busig senaste veckan.

Årets första ridtur!

Idag fick Cola och Tari sin första ridtur detta året!

Tari fick mest lulla lite runt, jag ansåg det var läge för det idag. Hon fick dock gå lite skänkelvikningar och öppna, annars stelnar hon till alldeles för mycket.

För första gången red jag inte Cola som unghäst, tänk min lilla Cola är 7 år nu. Hon fick gå ganska ordentligt idag, hon hittar på ganska mycket konstigheter under ett ridpass men vad gör det?

Jag har dessutom passat på att bestämma var jag ska lösa ridhuskort i år! Ett ridhuskort är dock redan löst, jag har ju alltid fler än två. Men jag har löst ridhuskort på klubben jag tävlar för och ska lösa på ett ställe närmare hemma perfekt!

Året var 2011

Januari: Jag fick hem min nya häst Pralin.


Februari:
Jag tog beslutet och bytade klubb samt tränare. Väldigt inspirerande! Debuterade i tävlingssamanhang tillsammans med Pralin, resultatet blev en 0:a i 90 och 8 fel i 1m. Efter jag haft henne i cirka en månad.


Mars:
Jag fortsatte träna mycket för min nya tränare och tävlade en del, lyckades även flyga av Pralin.

(en bild från månaden, dock på Tarisen)

April: Jag fyllde 20 år och hade världens bästa 20-årsdag! Den firades på tävling, resultatet blev en 2:dra plats i 1,10 med Tari.


Maj: Utetävlingarna och träningarna började. Jag visar ett resultat av en träning, där tränaren agerar fotograf.


Juni: Tävlingarna, träningarna fortsatte.


Juli:
Uppfräschningen av stallet började och allt skulle målas.


Augusti: Tävlade ganska intensivt, på en helg tävlade jag tre olika hästar, tre olika dagar, på två olika ställen..


September: Jag och Cola debuterade regionalt tillsammans, Tari och jag blev 5.a reg 1,15


Oktober: Inget speciellt hände


November: Hände inte så mycket mer under denna månaden heller..
image description

December: Avslutade tävlingsäsongen med bra tävlingar med Cola och Pralin.

RSS 2.0