Panik att bli lämnad i hagen

Cola får panik så fort Tari går ifrån sin hage och Cola blir kvar i sin hage. När Cola blir själv i sin hage gör hon dvs utrymningsförsök, hon har bla lyckats ta sig ut ur ett staket som var 1,60 högt, översta tråden var hel men dock ej på sin plats, hur hon har gjort är ännu ett mysterium. Vi spekulerar med tanke på märkena på marken att hon har försökt hoppa men ångrat sig och gått omkull över staketet. Men vi vet ingenting säkert, då ingen såg händelsen. Men trotts att övertråden var hel och inte där den skulle vara och några isolatorer var i sönder var där inte ett endast märke på hela hästen, hur detta fenomenet kan förekomma?

Men till saken. Nu har jag börjat träna Cola att bli kvar i hagen undertiden mamma tar in Tari. Står jag i Colas hage, har grinden öppen och matar henne med någonting går det bra, dock blir hon lite orolig när tari försvinner. Därefter kan hon lugnt gå in till stallet, inga problem alls. Hon går lugnt och sansat.

Idag på eftermiddagen testade vi en annan variant. Att jag stod utanför grinden och gav henne godis. Detta funkade inte alls, när tari tagit tre steg får Cola totalt damp, springer runt hagen, bockar, hoppar och springer mot staketet. Hon är allmänt okontaktbar, det tog långt tid innan jag fick kontakt med henne och slutligen kunde fånga henne (Tari stod precis sidan om hennes hage ett litet tag efter hon gjort första dampet). Hon var då inte alls kul att ta in, hon var allmänt stressad, uppjagad och inte alls kontaktbar.



Tari busar lite, hade ingen bra busbild på Cola

Vad är era tips till en häst som inte vill vara själv kvar i hagen, eller inte överhuvudtaget vill att den andra hästen ska försvinna?


Vad är detta?

Här är en liten ledtråd till någonting jag har köpt för några dagar sedan.

Vad tror ni det är som detta snygga märke står på?

Steget innan

Så här ser det ut steget innan vi hoppar. En liten rolig ögonblicksbild.


- det ser ut som jag "går" före henne
- mina skänklar har glidit lite bakåt
+ lite eftergift har hon gått
+ min blick är bra

Ändring av tidigare regel

Så här står det på ridsportförbundets hemsida:

Bakbensskydd får vara 16 cm
2010-08-29
Från och med 1 augusti får bakbensskydd för hästar till och med 7 år vara högst 16 cm höga på insidan. Det är en förändring med 1 cm från den tidigare regeln.

Här kan ni läsa mer om regeln, hur mycket dom får väga mm.

Jag personligen tycker att det är väldigt dåligt att dom kommer med en ny regel som börjar gälla den 1 Augusti och denna regeln publicerar man den 29 augusti, dvs en månad efter regeln trätt i kraft. Lite sent på tänkt.

Men det är bra man utökat med en cm då många benskydd bara precis var 1cm för höga, men en cm mer eller mindre. De värsta tycker jag är att en B-ponny får lov att ha lika stora skydd som en storhäst på 180 cm.

Nu är gränsen 16 cm istället för 15!

Evas häststuga

I fredags var jag på Evas hästsuga som säljer upp allt lager till 30%.

Jag passade på att handla
* Hemma träns till Cola
* Martingall/ förbygel till Cola
* Stalltäcke till Cola


Ibland behöver inte dyra saker vara bättre än billiga, vist man får vad man betalar för (oftast), fast ett billigt träns som man sköter noggrant kan vara lika bra som ett dyrt.


Mina hästar har två "kit" var. Vilket innebär att Tari har ett hemmaträns, hemma benskydd mm och samma sak tävlings träns, martingal, benskydd mm. Tari har dessutom ett par benskydd för bara träning. Men dom har oftast hemma grejerna på träningar.

Idag när vi skulle ta ut hästarna såg vi de här..


Det fick oss att vända igen och ta in hästarna och tur var det..

Detta är Jasen som är ett stridsflygplan som hade sin uppvisning idag rakt över oss, jag kan lova er att de lät överallt, fönsterna stod och skakade. Den var precis som när jag var lite och jasen bodde här, nu bor den inte här, utan kommer endast hit vid speciella tillfällen och idag var det ett sådant!

Tävling i Eslöv

Idag satt nollan, på vår tredje tävling, efter två månader i min ägo.

Jag och Cola tävlade i Eslöv, väldigt trevlig tävling, dock inget bra ställe att rida fram på. Men dom håller på att bygga ett skit fint ridhus.

1m - 4fel
Cola var lugn hela framhoppningen allting stämde. In på banan, hon gick sakta, kom för nära tvåan vilket ledde till att det föll. Resten av banan var klockren, allting stämde, fick in rätt antal galoppsprång. Hon hoppade super, vår bästa runda än så länge. Hon drog inte alls iväg, utan höll sig lugn och väntade ut hinderna.


1m - 0fel
Hon var lika klockren på framhoppningen. Inne på banan hoppade hon super, dock blev det några stora språng, hon hade fel galopp ibland så jag fick bryta av och fatta ny galopp. Vi kom alldeles för stort in i kombinationen med det fixade vi och resultatet slutade på 0 fel! vår första nolla och vår tredje tävling.
Carro (min tränare) var där också och hon tyckte att vi var duktiga, men där var några missar som behövdes träna lite mer på.

Cola uppförde sig super hela dagen. Drog inte iväg en enda gång. För två veckor sedan tävlade jag henne, då sa jag jag vill aldrig mer hoppa denna hästen med detta bettet, hon totalt skenade runt banan. Idag lyssnade hon hela tiden, drog inte iväg en enda gång. Enda skillnaden jag gjort sedan sist är att jag rider med Rein Bows ("tygelhandtag") och jag tycker verkligen att dom super på Cola.

Prova på Dressyrträning för Daniel Forsback

Igår var jag och Tari och tränade på träning för Daniel Forsback.

Vi började lite lugnt, red en del på stora mitt volten. Tränade på att rida en bit innanför spåret, vända rakt upp göra halt och göra en rak igångsättning. Det hade jag mycket problem med på den tiden jag tävlade dressyr (Ja, jag har faktiskt tävlat dressyr, har bla varit med i Div 2 laget). Men jag tyckte det gick riktigt bra. Tari var riktigt riktigt fin.

Därefter gjorde vi en lite annorlunda övning, där var makeringar utsatta 5 meter ifrån sargen, och 5 meter ifrån varandra på en rak linje. Vi la en volt runt första markeringen (en hel volt) sedan när vi gjord de fortsatte vi som en 8:a men ändå i hela volter så på vissa ställe red man ju i 1½ varv. Här gällde de verkligen att ha kort trav, ha hästen i blalans och på bakdelen. I början gick de inte så bra. Men i slutet gick det riktigt bra. Sedan skulle vi på en långsida med samma övning ha hästarna ställda åt vänster, detta betydde att i ena volten var hästen inåtställd och i nästa volt ytterställd det gick riktigt bra, gjorde samma sak fast med hästarna ställda åt vänster.

Därefter red vi lite skänkelvikningar, Tari "trillar" över för mycket åt ett håll och tvära för mycket på skänkelvikningarna, hon ska gå mer framåt och inte lika mycket åt sidan. I slutet var Daniel nöjd.

Sedan var det dags för galoppen, han var mycket för att man skulle ha hästarna utställda och rida igenom dem ordentligt i yttersidan innan man rakriktade dem för att sedan ställa dem inåt i hörnen. Jag tyckte att detta gick riktigt bra.

Tari gick fint i form nästan hela tiden, i galoppen måste hon alltid busa och bocka lite, de tillhör hennes vanligheter.

Jag måste verkligen tänka på att min vänsterhand INTE kommer över på höger sida manen i vänstervarvet.

Vad jag kan säga efter en gång tyckte jag att det var en väldigt trevlig träning, ska prova på en gång till, sedan får vi se hur det blir.

Carro träning 24 Augusti Tisdagens

I tisdags tränade jag för Carro med Cola.

Jag slutade klockan halv 5 var på plats på hästen innan halv 6. Det kallar jag snabba ryck. Allting gick i ett.

Det var bara jag och en till som tränade, riktigt skönt. Jag hade Rein Bowsen på Cola. På framridningen red vi mycket i olika tempo. Tränade även på att bibehålla kontakten i yttertygeln.

(Bilden är klickbar)

Vi började med att hoppa linjen trabom, räcke ett galoppsprång oxer. Cola var jätte duktig. Vi hoppade de och successivt höjdes hindret. När vi hoppade det sista gången låg oxern på 1,20 (mitt och Colas höjdrekord tillsammans) och det gick lekande lätt.

Därefter började vi på vad jag ogillar, galoppbom. Där var en galoppbom, räcke och ett galoppsprång till oxern och ett galoppsprång till nästa oxer. Även detta gick kalas. Jag tycker att det är så svårt att komma rätt på bommarna, men det gick riktigt bra. Jag skulle bara styra och låta Cola göra jobbet själv. Vi hoppade denna serie på 1,25. När vi hoppade de en gång på den höjden så blev det riktigt trångt till sista och Cola hoppade jätte högt över. Enligt mamma och Carro hoppade hon över hinderstöden!

Till sluts hoppade vi det tillsammans i en bana, på samma höjd det gick kanon, sedan fick jag hoppa den sista serien lite lägre så Cola hade en bra känsla med sig hem.

Carro var imponerad av Cola, även jag och mamma. Hon blir bättre och bättre för var gång. Jag tror denna övningen var väldigt nyttig för henne, då hon inte bara kan rusa och "springa" igenom hinderna utan hon fick verkligen jobba ordentligt och fick till ordentliga språng.

Jag tyckte även att det var positivt med Rein Bowsen, det blev jämnare kontakt, och tyglen blev inte längre och längre samt att hon kunde INTE dra tyglarna ur händerna på mig.

Mamma måste verkligen filma nästa träning!

Mycket att göra..

Ibland är livet att man ska hinna med mycket saker. Det är tufft att gå i skolan till klockan 5 nästan varje dag, hinna med läxor, rida två hästar, träna någon av hästarna. Därför har datortiden blivit lidande. Igår på hela dagen han jag sitta vid datorn i 5 min. Jag brukar hinna sitta vid datorn ett par timmar i alla fall men så blev det verkligen inte.


Livet är ett spel klarar man det eller så klarar man inte det. Här försöker jag övervinna min höjdrädsla..


Dagens ridning

Idag på förmiddagen red jag båda hästarna, nu sitter jag i skolan och skriver om diabetes eller har precis skrivit om det jag är klar nu, väntar på att dom andra ska bli klara.

Tari:
Red henne mycket mjukgörande idag, hon var väldigt stark idag. Men på slutet blev hon riktigt fin.

Cola:
Var gång jag skulle få henne att trava från skritten så bara galopperar hon, håller jag då emot lite så studsar hon bara. I slutet ville hon inte alls gå fortare än skritt, hon tyckte att det var bäst att skritta. Vid sånna tillfällen blir hon "skänkeldöd" det är lite irriterande. Men till sluts fick jag henne att trava precis som jag ville, då fick hon massa massa beröm. Hon gick bra, jag gjorde lite skänkelvikningar, hon gick bra några steg och då fick hon massa beröm. Hon är ju trotts allt bara 5 år.

Arkiv bild från en Carro träning.

På onsdag ska jag träna dressyr för en ny tränare, ska bli spännande. Jag vet ännu inte vilken häst, det beror på om det blir någon Carro träning eller inte.

Dagens ridning

Tari:
Red mycket skänkelvikningar, öppna och sluta. Hon var riktigt riktigt fin. Länge sedan hon var så fin i sidvärtsrörelserna (om hon har varit det någon gång?). Tränade mycket galoppfattningar. Testade även förvänd galopp, det gick super att fatta i ena varvet, andra varvet blev hon tjurig och fattade "rätt" galopp men det var ju fel ändå. När jag red i förvänd galopp märke jag hur svag hon blev i svängarna, något att träna upp?
Hon blev överpigg sedan, då jobbade jag bara på att få henne lugn och gå i form. Nu går hon i form nästan alltid, till skillnad för cirka 4 månader sedan..

Cola:
Även idag red jag Cola med Rein Bowsen, för er som inte vet vad det är så är det tygelhandtag. Jag är än så länge väldigt nöjd med dem. Perfekta på Cola som blir stark och rycker med huvudet (hon gör rycken med huvudet även utan träns, när man tex till hagen, så hon har inga fel på sina tänder). 
Tränade många galoppfattningar på henne, ibland vill hon släng trava in i galoppen och det får hon inte. Tar man en riktig halvhalt så studsar hon in i galoppen istället. Gäller att hitta en balans och vara konsekvent I slutet gick hon jätte fint, men även hon mycket piggare i slutet.  

Cola första dagen hon var min..

Fuktslukare

Vill ni bli av med fukt, dålig lukt och mögel i sadelkammaren?

Då är det en fuktslukare ni behöver!

En fuktslukare tar effektivt bort överskottsfukt och kondens. På så sätt undviker man mögel. Fuktslukaren är supereffektiv, man märker resultat inom några timmar. Långtidsverkande är den också 2-3 månader beroende på hur mycket fukt.

Jag tycker själv att den är superbra i sadelkammaren, vad är värre än att allting möglar? Vi har värme i vår sadelkammare, men ändå blir där fukt. Man har en fuktslukare stående i sadelkammaren, helst där det är som mest fukt. Fuktslukaren samlar upp fukten och man tömmer behållaren med vatten (=fukt) och sätter dit en ny refill när den gamla är slut. Super enkelt.
Jag har testat såna mot fukt som finns att köpa på Hööks, dem är värdelösa i jämförelse med dessa.

Finns att köpa på bla Ö&B och kostar cirka 50 kr.
Refill till den finns också på Ö&B till ett överkomligt pris.

Gårdagens köp




Objektsbeskrivning

Tygelstopp Rein Bows
från Teun Van Riel
Rein-Bows fäster du enkelt på tyglarna för att få exakt rätt längd och för att hindra att tyglarna glider. Rein-bows hjälper dig hålla händerna i en korrekt position och ger dig mer styrka.
Lämplig för yngre ryttare och ryttare med funktionshinder. Hjälper nybörjare att koncentrera sig på ridningen istället för att hålla tyglarna i rätt position, men passar också perfekt för ett säkrare grepp i tävlingssammanhang. Även lämplig för montéridning. Kan användas på de flesta gummityglar och flätade lädertyglar.
Text från Ridsportbutiken.


Jag köpte dessa igår. Jag testade även dom igår på Cola. Det gick jätte bra, dom funkade super. Testade även att ta något språng och det gick jätte bra. Cola är väldigt framåt och stark, när man ska bromsa henne så rycker hon fram huvudet, det gör jätte ont i fingrarna Men med Rein Bowsen fick man inte de rycket i fingrarna utan man bara höll emot hela tiden. Hon gick även bättre med huvudet då jag blev stadigare i handen.

Jag har tänkt testa träna och tävla med dessa. Se om det kan hjälpa mig istället för att betsla upp henne, det känns inte bra att betsla upp en unghäst. Men funkar det så funkar det, funkar det inte så funkar det inte helt enkelt!

ÄNTLIGEN!

Nu funkar vår telefon och internet blev mycket snabbare! Helt otroligt att dem klarar av att göra sånt här en LÖRDAG av alla dagar! Jag ser att dom är kvar och jobbar men telefonen funkar och även internet.

Vad kan vara bättre än sommar, sol och FALSTERBO?


Just nu är det meningslöst att komma in ...

Just nu är det meningslöst att komma in på internet. Det går segt som smör inget kul als. jag hoppas att det går fortare i morgon. Men lednigarna blir färdiga tidigast den 24.


Inte så lätt att blogga alltid...

Vårt fasta internet som går via telefonen har idag dödförklarats. Riktigt segt och dåligt är det, vi har varit av med vår fasta telefon sedan i lördags.
Undrar när det återuppstår?

Nu sitter jag vid mobilt bredband på min brors dator, tur man har skaffat sånt!




Riktigt svårt

Just nu tycker jag allting är riktigt svårt. Det har varit sommarlov och innan dess gick jag inte så jätte mycket i skolan. Nu går jag från 8:15- 17:00 de flesta dagarna i veckan. Det är mycket svårare att planera sin vardag med 2 hästar som ska ridas och tävlas. Skola och läxor.

Andra skoldagen var idag och vi fick läxa och det var värsta regnovädret. Tror ni mina hästar blev ridna idag? Svar: nej. Men det gör inte så mycket för det är inga tävlingar till helgen, då hela helgen består av Jobb.

Vintern, usch nej det länktar vi verkligen inte till.

Idag började..

Skolan, bara så ni vet!

Igår kväll tillbringade jag kvällen på..

Uppdrag av Nordvästra Skånes Hästvänner. Mitt uppdrag var att få med alla fölen på kort, väldigt kul och intressant. Alla fölen blev fotograferade. Lite tråkigt var att dem sista fölen blev inte lika bra iom skuggor och annat. Det var i Åstorp jag var på Fölchampionaten.

Här är hoppvinnarfölet! Riktigt fin var den!

Angående uppdatering

Idag har jag försökt uppdatera mer eller mindre eftermiddagen. Först ville inte internet, jag fattade ingenting. Mamma kom och sa att vår fasta telefon har lagt av (IGEN!!!!!) störande. Så det är därför vårt internet är segt och bara fungerar när det vill.

Det är så att ledningarna i marken här vi bor är väldigt dåliga, det kommer lätt in fukt i ledningarna och då försvinner vår telefon. Telefonen är känsligare än internet. Men hoppas att televerket åtgärdar problemet snabbt så det inte dröjer en månad som senast.

Det har åskat och regnat rejält här, inte alls kul!


Så nu vet ni att om jag inte uppdaterar fungerar inte mitt internet!

Tävling Perstorp

Idag har jag varit på tävling i Perstorp med Cola. Pga att där hade kommit stora regnmängder kunde man bara hoppa på halva banan, därför var banan bara där, det blev ganska kompakt trots att man bara har 8 hinder när det är unghäst men det fungerade jätte bra.

90 - 4 fel
Hon var väldigt mycket framåt hoppade riktigt bra på alla titthinder. Efter näst sista drar hon iväg så tar jag ihop henne lite för mycket varpå sista hindret faller. Sånt är det ibland.

1m - 8 fel
Här hade jag inte en chans att få stopp på henne, hon drog iväg hela tiden. Hoppade vattenmatta och murplank jätte fint. Men låg på massor som sagt. Därför blev det två ner. Jag måste försöka få ihop henne mer. Men måste hitta något annat bett där jag har lite mer kontroll först.

Blicken är jätte dålig och både jag och hästen är lite sneda över hindret, det är trotts alt bara 7:de gången jag hoppar henne, så jag får vara nöjd trotts att känslan inte var den bästa!

Dagens ridning - Cola

Idag red jag som sagt Cola i ridhuset i Vantinge. Det var premiär med henne i ridhuset, de märktes.

Hon var spänd och titig, inte alls lika het och framåt som hon brukar vara utan mer tillbaka dragen och försiktig. Annars var hon jätte duktig.

Dagens ridning- Tari

Idag red jag ut Tari med Karin. Tari var mycket tillbaka dragen och tittade och stannade på mycket idag. Inte alls lika mycket framåt som hon brukar vara. Men det kan bero på att det är regn och åska i luften, hon är väldigt känslig för åska och avskyr det.


Nu måste jag gå ut och packa bilen, får åka till ridhuset med Cola, vädret är inte det bästa.


Jag och Tari på Kullaberg

Så här såg det ut när jag och Tari stod på klipporna!


Nej, det är inte riktigt sant, bilden har jag själv klippt ihop. Jag har själv tagit bakgrundsbilden och mamma bilden på mig och Tari.

Dagens ridning

Tari
Red mycket lösgjörande arbete, såsom skänkelvikningar, öppna och många volter samt serpentiner. Idag red jag utan martingal (putsar hennes "hemmagrejer"). Det gick riktigt bra, hon gick i form nästan hela tiden. Det var länge sedan hon gick så bra i form. Hon lyssnade även på framåtdrivande hjälperna. Ibland är hon lite lat och är inte alls framme för skänklen, då gör hon precis som hon vill fast hon inte får det.

Cola
Igår var hon väldigt spänd och hoppade rundor och gjorde en massa konstiga konster. Idag var hon mycket lugnare och trevligare. Hon var mer avspänd, red mycket serpentiner med henne också. Hon fick inte lov att dra mig ur sadeln, hon har som speciallite att rycka mig ur sadeln, det gör ont i fingrarna när hon gör så. Men i slutet gick hon riktigt fint.

Var går gränsen för djurplågeri?

Var går gränsen för vad man får göra mot hästen när hästen inte vill som ryttaren? Var går gränsen för hur man får uppträda sig mot sitt djur? Vad är tillrätta visning och vad är ren hård bestraffning?

Detta är frågor man kan ställa sig själv ibland.. Finns det verkligen några svar? Nej, det finns inga direkta svar, men det finns svar för vad man bör göra och inte bör göra. 

På en träning vad där en häst som var dum stannade på vattenmatta, trots att den hoppade samma vattenmata förra veckan. Denna hästen var enligt mig "fånig" den fick tillrättavisning med spöet bakom sadeln "3 snabba i röven". Detta tycker jag att är helt ok. Det är ju tillrättavisning. Hästen gjorde inte rätt. Den stannade dessutom inte riktigt snällt. 

På en träning var där en häst som heller inte ville hoppa vattenmatta. Visst hästen var inte heller riktigt snäll. Men samtidigt som man sparkar till hästen med skänklarna, rycker man den i munnen? Vad vill man att hästen ska göra då? Samma person tar och slår till hästen något så in i rakt över huvudet, gör man verkligen så? Hästen fick väldigt mycket stryck annsåg jag. Tränaren sa till, föräldrarna sa också till. Dessutom vet jag att det inte var första gången ryttaren betedde sig på detta sättet, det har hänt flertalet gånger.

Men var går egentligen gränsen för när människan som gör detta ska skämmas? Tror ni verkligen att människan skäms över sitt olämpliga uppträdande? Eller det blir en "del i vardagen"? Det är mycket man kan fundera och reflektera kring.

Många ponnyryttare bestraffar sina ponnyer när det inte går som de vill på tävling, vems fel är det? De kan man lite fundera över, vem är de som har störst pretentioner ryttaren? Eller föräldrarna? Många gånger tror jag att det är föräldrarna som vill att dens barn ska vinna och vara bäst, det blir ett tvång för barnet istället för att ta det som en kul grej och en lek.


Ett djur är ju sårbart för en människa.

Filmdax

Nu har jag testat något nytt program på Demo, hoppas att kvalitén på filmen håller sig bra!
Tari och Jag hoppar 1,10 för en månad sedan på filmen.


Ni kan väl vara snälla och kommentera hur kvalitén verkar vara?
Jag funderar nämligen på att köpa programmet där filmen är redigerad.

Bakbensskydd

Sedan årsskiftet tillkom nya regler angående bakbensskydd:

Från och med 2010 får TR III Hoppning får en del förändringar. En av dem gäller bakbensskydd för unghästar, Mom 371.

Fr o m 2010 gäller för alla hästar t o m 7 års ålder att:
    •     varje skydd får väga max 200 gram
    •     skyddet måste täcka kotleden
    •     högsta höjd på insidan är 15 cm
    •     lägsta höjd på skyddet på utsidan är 5 cm
    •     insidan av skyddet måste vara slät
    •     rem/remmar, oelastisk/oelastiska dvs ej töjbar/töjbara, för knäppning är tillåten och ska knäppas på utsidan.

Från Ridsports hemsida, går att läsa i TR.


Veredus pro young till höger är designade för unghästar och klarar måtten.
Medans Eskadrons till vänster är lite för höga men med ett enkelt ingrepp..

Här ser ni att dem är för höga..

Här ser ni resultatet. De vänstra har jag inte gjort något vid medans på de högra har jag klippt av kanten längst upp och längst ner en liten bit tills dem blev 15cm.

Det blev ganska jämt och fint! syns knappt att jag har klippt.

Så blev resultatet.

Nu är det bara att ut och tävla unghästklasser med Eskadrons som är Godkända efter ett enkelt ingrepp med saxen. Har pratat med Överdomare och dem säger att de absolut är godkända om man klipper dem.


Carro träning Tari

Bloggningen har varit usel de senaste dagarna. Det kan tyvärr inte hjälpas, det har varit mycket med hästar, jobb och allt annat som tillhör i vardagen.

Idag tränade jag Tari för Carro privat. Jag ville inte träna i grupp då det gärna blir väldigt rörigt.

Jag red fram henne själv, dvs utan några instruktioner. Sedan började jag hoppa på en volt och det gick kalas, riktigt bra. Hoppade sedan en bana och även det gick bra. Men när vi kommer långt ifrån så lägger jag gärna ner handen och inte ger något stöd och då blir det ett stopp på vägen. Men förutom de stoppet gick det kalas.

Carro tyckte att jag red Tari mycket bättre sedan jag fått Cola, dom kompenserar varandra väldigt bra.


Tävling Trolleholm

Igår var jag och tävlade i Trolleholm. Resultaten var inte dem bästa, men tar det som en träning.

Att ha i baktanken när man läser detta är att jag har ENDAST hoppat Cola 6 gånger innan tävlingen. Haft henne i lite mer än en månad.

Tari hade inte tävlat på mer än en månad.

Resultat:

1m Cola - 8fel
Rev första hindret, jag fegade lite för att jag var rädd att jag inte skulle kunna svänga till 2:an sedan rev hon ett räcke efter kombinationen, tror att hon blev lite trött och lång där.

2:an, man skymtar 1:an det röd och vita i bakgrunden. Blicken är inte den bästa på bilden, måste jobba upp de.

1m Cola - 12fel

Mamma kom på den ultimata (noot) idén att jag skulle rida Cola fortare i andra klassen hur den ekvationen nu går ihop. Men det resulterade i att hon rev två räcken, då hon blev stark och lång. Sedan snubblade hon in i kombinationen rev A-hindret och hoppade B-hindret trotts att hon hade dragit tyglarna ur händerna på mig.

1,10 Tari 0+5fel
Tari var en riktig jävel hela banan runt. Hon bockade, skuttade och skakade på huvudet hela tiden, så det var jätte svårt att styra henne. Men vi kom runt grunden. Till första i omhoppningen som stod på linje så cirka 4 galoppsprång innan hindret bestämmer hon sig för att hon inte ska hoppa de. Jag försöker få henne att hoppa de ändå, hon sticker sidan om. Gör en volt och på det igen, då hoppade hon.


Till salu

Globus Clic Dressyrsadel

Riktigt fint skick, knappt använd!

17" i sitsen och 32" i bommen

Pris: 5.000 kr
Nypris: Runt 10.000 kr

Intresserade?
Kontakta mig [email protected]

Dagens mödor

Idag på eftermiddagen red jag Tari. Hon var fin men dock lite tjurig och stark (hon är brunstig också kanske värt att tillägga).

Direkt efter jag ridit cyklade jag och min bror. Det kändes regällt i benen i alla uppförsbackarna idag. På "vår" runda är ska vi under motorvägen två gånger= stora uppförsbackar. Sedan är där ett par branta uppförsbackar till. Men det gick riktigt bra. Det tog en minut längre än igår. Riktigt nöjd med det.

I morgon är det jobb, jobb och åter jobb som gäller!

Blev en liten bild på Cola

Räcker ridning som motion?

Tycker ni att ridning räcker som motion? Eller man behöver utöva någon mer stort sorts motion för att bli en bättre ryttare? Jag tror det råder delade meningar om ämnet.

Jag tycker att man måste utöva mer än bara ridning för att få motion och bygga muskler. Utan muskler rider man som en trasdocka. Men hur mycket man behöver träna är upp till var och en.  Jag har varit väldigt dålig på detta efter jag tog studenten. Nu har jag börjat cykla en runda, ganska fort och pressa tiden. Styrketräning hade man också behövt, men pga tidsbrist blir det svårt att få in allting.

Mest vältränad tror jag att jag var när jag var i Stockholm på Bosön på Riksidrottsförbundets anläggning och gjorde fystesterna för ryttare. Det kan jag säga för er som inte varit där att det verkligen är en upplevelse för livet!

När jag var där gick vi på föreläsningar också en för Johan Fyrberg och en för Ulf Johansson. Väldigt intressanta och informativa föreläsningar. Dock var det för förra året om jag inte missminner mig.

Jag har också gått Friskvårdsprogrammet. Vilket innebär mycket om hälsa, kost och motion. Då borde man veta att motion är viktigt, det vet jag. Men dock är det svårt att hinna med allting alltid. Men man kan försöka så gott man kan.


Dagens ridning

Idag red jag bara Tari, då Cola gått väldigt mycket så hon fick en mycket välförtjänt vilodag.

Vi bestämde oss för att åka upp till Vantinge och hoppa Tari lite själv, då Carro inte hade tid denna veckan när vi kunde.

Jag red fram henne som jag brukar, började hoppa några små språng. Hoppade sedan S- linjen som jag hoppade på träningen. Tari stannade på första hindret där. Jag var alldeles för passiv och hade alldeles för dålig galopp. Måste tänka på de på Tari. Sedan hoppade hon de jätte bra. Skulle hoppa 1:an på andra hållet och då blir Tari lång och jag slutar rida varpå vi får ett stopp.

Hoppade sedan samma lite högre. Då gick det skit bra. Carros bror var där och tyckte det såg skit bra ut.

Bild från förra träningen.


Senaste köpet

Är ett par Kingsland shorts.


Jag tycker dem är riktigt snygga, dom var dessutom väldigt bekväma!

Carro träning Cola

Idag tränade jag Cola för Carro, gruppträning. Men gruppträningen har jag konstaterat att det är inget för mig....


(Bilden är kickbar)

Framridningen fokuserade vi på att ställa hästarna utåt och inåt Sedan red vi med bakdelen innanför spåret på volten och hästarna inåtställda. Det gick lätt i ena varvet, i andra varvet blev det lite kämpigare. Men jag behövde bara göra några steg då och då i och med Cola inte är så gammal.

Började hoppa fram, hoppade mycket på små volter, vilket jag tyckte var ibland lite för tufft för Cola.

Hoppade sedan banan. 1 och 2 gick jätte bra där några hade problem. Till trean fick jag lov att lägga en volt då där endast var 4 galoppsprång på båge. Sedan hoppade hon resten jätte bra, tills sista hindret vet var uppbyggt av sockerbitar, så hon smet sidan om lite. Gjorde en volt och hoppade det, dock kom vi av lite stort. Sedan där banan tar slut är där som ett dike. Så Cola tog och hoppade över diket ut från banan och vi kom en bra bit ifrån banan innan jag äntligen fick stopp på henne. Lite roligt faktiskt, hon trodde nog att det var kombinerad hopp/ terräng träning haha.

Hoppade banan en gång till, då kunde jag ta trean utan någon volt, riktigt starkt av Cola tyckte jag. Men dock missade jag då vägen till nästa hinder dvs 4:an. Hon hoppade allt annat klockrent förutom att hon gjorde samma sak på sista hindret (trotts att jag ville ha de lite lägre för att kunna styra). Hoppade sista hindret några gånger tills jag fick henne på en fin volt och då klarade hon de jätte fint!

Carro tyckte att Cola hade utvecklats massor bara på dessa få gånger (4 gånger). Hon blir stadigare och stadigare.

Detta hoppade vi på en volt som framhoppning. Ni ser själva spåren vi rundade bara precis det blå och gula hindret i bakgrunden. Riktigt svårt var det första gången. Då blev det ett stillastående hopp. Som ser ut så här i luften.



Nästa gång gick det bättre och vi fick lite mer flyt.

Idéer

Ni får gärna ha idéer och synpunkter om vad jag ska skriva om. Kommentera gärna eller skicka ett mail till [email protected] det går även bra att maila om andra frågor eller vad för något som helst!


Edit: Jag ska skriva om fluggelen måste bara testa den lite mer.

Nu är min Gpa hjälm tillsalu!

Kanske inte riktigt bloppis men min blåa Gpa hjälm är till salu. Endast pga byte till annan färg.

Klicka på bilden för att komma till annonsen

Ni hittar den på Tradera.

Friidrotts EM kunde inte slutat bättre!

EM Silver till Emma Green helt oväntat! Jag satt bänkat framför TV:n helt otroligt!

Green tog Sveriges första och enda medalj

Slog personligt rekord gånger två i EM-finalen

Emma Green bjöd sina bästa hopp i karriären i höjdhoppsfinalen i friidrotts-EM.

Hon seglade över 1.99 och slog därmed personligt rekord och säkrade en medalj.

Därefter slog hon personligt rekord igen när hon fixade 2.01 och kammade hem silvermedaljen.

– Det går inte att beskriva, säger tränare Yannick Tregaro till TV4.

Text och bild från Aftonbladet. Hela artikeln kan ni läsa här.


Vad tiden går fort..

Tiden går riktigt riktigt fort. Idag är det den 1 augusti. Det kändes som jag tog studenten igår. Men så är det inte. Skolan börjar igen den 16 augusti.

Jag har fått lite panik med allt som ska fixas och trixas med innan skolan börjar.

Idag red jag båda hästarna innan kl 12. Vid 12 var jag inne och åt. Ut och började slipa rören i stallet med kniv och stålborste. Började sedan måla vid halv 4 var jag klar med en front. Jag har två och en halv box kvar innan jag är klar, långt tid tar det men fint blir det.

Skillnaden på stallet blir så här, bild från när andra delen av stallet målades.

Då tog jag och min bror och cyklade en runda. Rundan tog lite mer än 35 minuter. Min bror bara cykla fortare hela hela tiden. Det som är värst är alla uppförsbackarna. Men snacka vad jag är trött i benen.


Dagens ridning

Tari:
Skrittade jag 40 min på gräsvallen. Underbart att kunna rida på på åkern trotts att dom ska ta fler skördar därifrån. Jag har fått tillåtelse av ägarna till åkern att rida där hur mycket som helst! Perfekt att träna att skritta upp och ner för alla backar. Även perfekt att träna kondis i backarna sedan!

Cola:
Hon går däremot inte så bra att rida på gräset på åkern. Men det ska vi jobba med så småningom.
Idag fick hon ett pass på banan. Riktigt fin var hon. Gick på tyglen i traven. I galoppen gjorde jag 8:or och saktade av i mitten och sedan gjorde jag det med galoppombyte och hon gick riktigt fint.

RSS 2.0