Problem..

Tari är som sagt var en infektion och ska äta Hippotrim (medicin i 5 dagar, i oral pasta, typ maskmedelssprutor).
Saken är den att Tari totalt vägrar att få någonting i munnen. Hon reser sig håller på och skakar på huvudet och gör allting för att vi inte ska få i henne det. Idag lyckades vi med att snurra grimskaftet runt rören i boxen och själv stå utanför boxen och klia Tari, under tiden som mamma försökte få i Tari medicinen, efter mycket lirkande och om och men gick det..

Men det stora problemet är att det är 4 dagar kvar... Hur ska man göra? Sist när Tari hade blivit opererad skulle hon äta "butta" och det gick som det gick, hon fick butta i cirka 3 dagar sen efter de kunde vi inte gå nära henne, hon bara kickar efter oss och gör allt för att inte bli fångad, hon är helt vild. Hon skulle egentligen äta det i 14 dagar då men det blev 3 eftersom hon helt enkelt själv satte stopp för de, vi prata med veterinären och dem sa att det var ingenting att göra så länge det inte gick.

Detta kommer i sin tur leda till konsekvenserna att vi inte kan fånga henne i boxen igen, vilket har varit ett väldigt stort problem för oss väldigt länge, hon var fortfarande innan idag kinkig med att bli fångad. Hon sparkas och backar mot en och allting. I hagen kommer hon alltid galopperandes till mig när jag ska ta in henne.

Något tips hur man lättast ger en galen häst medicin (oral pasta i maskmedelssprutor)? Hur ska man "vinna" hennes förtroende så man kan ta henne i boxen?


Kommentarer
Postat av: Emma

Det är nog mkt att hon drar paralleller mellan otäck medicin i boxen ... Kanske försöka med att fylla ett äpple eller blanda upp pastan i ngn mat som hon gillar ?? Envisa ston är Väldigt frustrerande , men det gäller trots allt att försöka vara ett steg före :)

2010-05-11 @ 21:55:54
Postat av: sofie

Blanda det med hennes mat :)

2010-05-11 @ 22:01:03
URL: http://sofieslilla.blogg.se/
Postat av: Sofia

Håller med Emma, fyll ett äpple. Har fungerat fint när jag provat :)

2010-05-12 @ 10:12:09
URL: http://eliinsofiia.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0