Maria träning Tari

Idag var det dags att träna för Maria igen med Tari. Lite lite tid imellan iom att det var i förrgår jag tränade Tari för Maria sist. Men det fick bli så på grund av att det är SM nästa vecka i Helsingborg! (inte för jag ska hoppa då men Maria ska bygga).

Träningen idag blev lite som den blev, egentligen vet jag inte riktigt vad som hände. Bensinen tog slut och muskeltröttheten tog ifatt... Det var nog helt enkelt det som hände på träningen idag..

Ibörjan av träningen gick det jätte bra. Jag fick mycket beröm för sitsen, bara några komihåg ibland. Tari gick bra också, kanske inte riktigt bra. Men hon gick mycket bättre i traven än hon gjort någon annan gång! Helt underbar känsla! Sedan i galoppjobbet tog min energi och mina muskler ut sin rätt. Men jag skulle hålla mycket i yttertyglen när jag fattar galopp och använda mig mycket av den allmänt och bara tänka trav och tänka sakta galopp osv.

Jag använde min Shouldersback idag med och ja, jag tror att det var bla den som gjorde att det inte blev så bra till sluts, vist jag satt bra osv. Men mina muskler var inte van vid den och allt kommit lite för häftigt. Jag vill göra stora förändringar aldeles för fort. Det var nog lite av de som skedde!

Men i alla fall. Vi kom till den punkten då Maria märkte att jag inte orkade längre, jag hade tränat i 40 min då. Men Maria var inte riktigt nöjd med Tari och vipps satt hon på Tarisen.

Det var jätte intressant att se henne rida Tari. Tari gick hur snyggt som helst! Hon längde halsen och hade riktigt fina mega steg i traven! I galoppen var det också bra men inte så bra som i traven. Men Taris styrka kommer inte på en gång precis som min.. Maria flyttade Tari mycket hela tiden för skänklarna och höll henne aktiverad. Det är något jag måste tänka på!

Sedan hoppade jag upp på Tari igen, det kändes som en helt annan häst jag satt på! Skrittade lite och travade lite för att känna på henne efter Maria ridit henne och det var en väldigt stor skillnad på henne! Hon gick riktigt fint då och var inte alls stark! När jag ska svänga henne måste jag tänka på att ta i yttertyglen och använda inner skänkel till hon svänger och inte dra runt henne med innerhanden utan bara vara lätt i den (förutom på tävling då man måste sikta ordentligt på ett hinder...)

(gammal sommarbild)
Slutsatsen av detta kan man säga, att på denna tiden jag har tränat för Maria har det hänt oerhört mycket! Min sits har blivit bättre, min ridning har blivit helt annorlunda! Tari går mycket bättre, hon jobbar mer och går allmänt mycket bättre och lyssnar mer på mig! Jag har sammanlagt tränat för Maria 5 gånger nu, varav 4 med Tari. Så på så kort tid har det gjort så stor skillnad!

Kommentarer
Postat av: JnR

Superfin blogg!:)



vilken färg tycker du fuxar passar i?



http://jnr.blogg.se/2011/march/farger.html#comment

http://jnr.blogg.se/2011/march/farger.html#comment

http://jnr.blogg.se/2011/march/farger.html#comment

http://jnr.blogg.se/2011/march/farger.html#comment

http://jnr.blogg.se/2011/march/farger.html#comment

2011-03-06 @ 16:20:46
URL: http://jnr.blogg.se/
Postat av: Lina - Inridning, tävling och graviditet!

Sv: Hahaha, joo det kan man ju tycka! ^^

2011-03-06 @ 17:23:12
URL: http://equilina.se
Postat av: Ninni - en satsande ridskoleryttare

Hejsan!

Kolla gärna in min blogg: http://pauliinanilsson.blogg.se , även kallad En Satsande Ridskoleryttare.

Just nu har jag en "dagens blogg"-tävling pågång där det ända du kan vinna en länk till din blogg, det ändå du behöver göra är att kommentera "jag är med"!



Btw. Väldigt fin blogg :)

2011-03-07 @ 10:37:33
URL: http://pauliinanilsson.blogg.se/
Postat av: Malin

härlig sommarbild :)

2011-03-10 @ 21:45:11
URL: http://kyro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0